Keresés

Részletes keresés

sztárgézör Creative Commons License 2006.08.11 0 0 5326

Üdv!

A Thin Lizzy talán a legnagyobb mestere a Maiden-nek, néha egészen nyilvánvaló a dolog, a Prophecy gitártémája már koppintás szinten is. :-)

A Setlist, amit szívesen "végigszenvednék", és nem is sablonos (megpróbálom nem felvésni a teljes Sevneth Son albumot...) :

Aves High

The Evil That Men Do

The Clairvoyant

Only the Good Die Young

Revelations

Flight of Icarus

The Ghost of Navigator

Brave New World

Powerslave

22 Acacia Avenue

Prisoner

Caught Somewhere in Time

Rainmaker

Afraid to Shoot Strangers

Phantom of the Opera

Moonchild

Infinite Dreams

Trooper

Hallowed be thy Name

Seventh Son

A két új dalt megkagylóztam. A Bendzsinél néztem, hogy mik ezek a 20 éves Metallica riffek, aztán a szóló már jobban tetszett, az énektéma viszont elég fáradtkának tűnt. A másik jobban szól, mint a Vackor Men, de kevésbé tetszik, mint a Rainmaker. Majd meglátjuk. Ha akkora lesz a különbség a lemezborító és a hanganyag között pozitív irányba, mint legutóbb, akkor már elégedett leszek. :-)

Én a No Prayer-rel szerettem meg végleg a bandát, így az nagyon kedves lemez nekem, és sok tekintetben a kedvenc is, bár a Seventh Son és a Number a király. De a NPOTD-on hatalmas énektémák, és meg nagyobb szólók vannak.

A decemberi, stuttgarti koncerten igyekszem majd megjelenni.

Trooperoby Creative Commons License 2006.08.11 0 0 5325
Szerintem is frankó kis nóta, igazi kedvcsináló nyitó dal. Fülbemászó a zene és ének egyaránt. Még jobban várom a lemezt, mint eddig, Úgy tűnik, elég változatos album lesz.
Rokakoma Creative Commons License 2006.08.11 0 0 5324
És az utolsó szám alatt, mikor az egész társaság vagy harminc akusztikus gitárral kiséri a Lemmy, Paul, Bruce, a két James, Blaze és Rob kórusát, megcsillan a lemenő nap utolsó sugara a kilenclyuku híd alatt tekergőző Hortobágy szottyadt vizében.
Előzmény: Adamwarlock (5319)
seabeast Creative Commons License 2006.08.11 0 0 5323
Szerintem nagyon jó kis szám.
Előzmény: RedRiot (5322)
RedRiot Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5322

Different Worlds, az új lemez nyitószáma:

http://exodus.interoutemediaservices.com/?id=2f14b578-e5cf-4049-bac3-00aa73aa7ac5&delivery=stream

Két hallgatás után határozottan jobbnak tűnik a Wildest Dreamstől. Bár szerintem itt erősen meg fogja osztani a véleményeket... :)

abaamade Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5321
Nagy összmaiden-i összeborulás Hortobágyon? Románok, szlovákok, horvátok, ukránok meg ungarise betyárok egymásba kapaszkodva ropják majd! Mekkora buli lesz és mekkora hangulat!
A vendégek közül hiányolnám a "kvínszrjákot", na meg remélem Eddie segítségével fel tudják támasztani Phil Lynott-ot(Thin Lizzy), akinek szintén ott lenne a helye...

Egyébként a Thin Lizzy-ről jut eszembe; a Szabó(Harris) családnak Lizzy-t kellene intravénásan adagolni, hogy ismét ráérezzenek a lendületes muzsikára.

...Aztán 5 év múlva újra összeállnak nyomnak egy új albumot, és 2 turnét.
Igen, a koncert utáni sírás-rívás nem lenne hiteles, mert jönne a telefon Pestről, hogy ott már plakátozzák a (következő) búcsúkoncertet...
Előzmény: Adamwarlock (5319)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5320
ja és a táj az j:D
Adamwarlock Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5319

Remélem a History 2 nem csak Power-Somewhere lesz mert azt én nagyon kevésnek tartom, főleg az Early days 4 albumához képest. Szerintem beveszik még a Seventh Son-t is. Aztán lesz egy '90-es évek dvd majd úgy 2010 környékén. Majd az utolsó pedig 2013-ban. Addigra kész lesz a 15. cd is. Teljes lesz a dvd sorozat. Harris bejelenti, hogy nemsokára befejezik. Nyomnak egy History 4. turnét. Rá egy évvel pedig egy búcsúturnét, aminek utolsó állomása lesz Magyarország(mi más?), ahol egy óriási a Maiden fesztivált rendeznek az hortobágyon(mer ott van hely), és a világ minden tályáról jönnek rajongók ünnepelni a maiden búcsúját, leszünk vagy 1,5 millióan. Tiszteletét teszi a Metallica, a Motörhead, a Dream Theater, az Angra, Kiske, Paul di Anno, Blaze. És amikor a koncert végén stílusosan eljátszák a Jurneyman-t, akkor együtt fogunk sírni mindannyian Harrisékkel.

...Aztán 5 év múlva újra összeállnak nyomnak egy új albumot, és 2 turnét.

Ez a jövőképem(Szerintem a Magyar koncertig hiteles:)).

Stormfury Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5318
Csatlakozom.Én se bírom....
Előzmény: GodAss (5315)
Trooperoby Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5317

A Dance-ről szerintem is egy max két dal marad bent ( Paschendale kiváló volt a lemezbemutatón, de többet nem hinném, hogy látjuk-halljuk élőben ), Rain/Wildest, vagy csak az egyik. A BNW-ről is egy.

Viszont rosszul emlékeznék, hogy a History 2 csak a 84-86 korszakot öleli fel ( asszem Rod nyilatkozta ), tehát Power-Somewhere?!

Az lenne ám a csoda, Alexander végre élőben:)) Meg a címadó!!!

Rokakoma Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5316

Egy BNW a BNW lesz, figyeld meg.

És miért lenne 4 szám a DAD-ről?Szerintem sok 4, sőt pasendélt nem tartom kötelezőne, nem koncertszám, bár szeretem, számomra Debrecenben is kakuktojás volt.

Előzmény: Adamwarlock (5314)
GodAss Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5315
A Fear is the Key tenyleg borzaszto :P
Előzmény: Trooperoby (5312)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5314
Ja, meg most egyre kevesebb lehetőségük van koncerten újakat nyomni: 6 szám kell az új albumról, kell a wildest Dreams/Rainmaker, a Dance of Death, a Pashendale kötelezően az előzőről, minimum egy BNW szám, kell trooper, NotB,helódbídájném, ironmaiden, fearofthedark, rántúdehillsz. Ez után a kötelező recept után még nagyjából maradt egy szám, és az vagy egy Blézes szám vagy egy Sanctuary/Wrathchild. Ennyi. Ez a képlet. Én már örülök, hogyha egy elemét megváltoztatják. Az előző turnén már a kötelezőkből kihagyták a twominutes-et, amit viszont én szivesebben halgatnék, mint az első három album szokásos nótáit.
Adamwarlock Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5313

Szerintem épp ezért adják ki a History Dvd-ket, hogy az adott korszakból is tudjanak játszani számokat, mer biztos sokan nyavajognak. A Matter of turné után 2007 végén biztos jön a History Part 2 turnéja, mer az ugye akkor jelenik meg, tehát: 2008 tavaszától Powerslave-es, Somwhere-es, meg Shevnth Son-os nótákat hallunk( már ha valaha jönnek még ide).

Trooperoby Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5312

Hát igen, ez igaz, de Iron Maiden nélkül soha nem lesz koncert, a Hallowed pedig a valaha írt legjobb daluk, egyszerűen tökéletes.

Én is kíváncsi lennék, egy adott koncerten hány olyan ember van, aki totál fan;

nem pedig csak metalos, akit érdekel egy Maiden koncert. De attól tarok, utóbbiakból van több, rájuk épül a setlist, miattuk nincsenek bomba meglepetések:)

Én is helyén valónak tartanék bátrabb setlist frissítést, de a lemezbemutatókon 4-5-6 ( Az X-Factour-on 7!!! ) dal az adott új albumról van, amellett a kötelezőket nyomni kell ( Number-Hallowed-Trooper-Iron ) és így 3-4 dal lehetne meglepetés, ami tulajdonképpen tényleg frankó lenne!

A Run-t én sem értem, miért kell állandóan nyomni éa hát nekem is lennének kívánságaim: Phantom-Prisoner-Deja-vu-Somerwhere-Aces-Acacia-Dream-Nomad...

Komolyan mondom, minden dalukat imádom, egyetlen kivétel van, amit egyszerűen nem bírok ki: Fear is the Key!

Előzmény: Rokakoma (5311)
Rokakoma Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5311
a NOBT, a Hallowed vagy az IRON MAIDEN már lerágott csont.
Előzmény: Adamwarlock (5309)
Ripper Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5310
Szerintem nagyon sokan - talán a többség - az agyonjátszott dalokat szavazná meg.
Előzmény: Adamwarlock (5309)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5309
Tényleg jó lenne egy netszavazós setlist a koncertekre. NotB, Sanctuary, Iron Maiden, Wrathchild mehetnek süllybe egy időre, de a 2 minutes-et, meg a troopert nem lehet megunni. A run to the hillset már k*rvára unom, a fear-t se kéne nagyon eröltettni. Az Acces High nagyon hiányzik. Sírok éjszakánként érte. Stranger in a Strange Land. Ez kell! Heaven can Wait! The Evil that men do-tuti befutó! Még egy Lightning strike twice-ot is meghallgatnék. Meg Dream of Mirrors újra! Where Eagles Dare! Akác utcát is! Fantomot is! Mindent, amit régóta nem nyomtak, csak szabaduljunk má meg a sok agyonjátszott ,,kötelezőtől"!
Benjamin Breeg Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5308
amúgy érdekes, hogy a két szerintem tán legjobb kortárs metálbanda, a mastodon és a system of a down zenéjére is a nyolcvanas évek nagy metálbandái közül is leginkább a maiden volt hatással. erre főleg a legutóbbi két mastodon és a toxicity-mezmerize albumok hallgatása után jöhet rá az ember.
Stormfury Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5307
Nem akarok hülyeséget írni de asszem, hogy ha hamar is de nem rögtön fordultak fullra a Heavy Metal felé.Azért az első számokon érzik egy kis punkos beütés.Aztán meg hagyták a picsába és megjegyzem jól tették! :o)
Persze lehet, hogy nem ez a pontos történet.
Előzmény: Artension (5303)
Stormfury Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5306
Ilyet már hallottunk és azért is becsempésztek a mexokotból párat.Az Early Days meg helyszín függő volt mert mást-mást szúrtak be és csak itt-ott volt olyan, hogy kibaszott ritka számot játsztak.A Runing Free és a Phantom of the opera nagyon jól esett Chorzów-ban. :o)
Előzmény: Benjamin Breeg (5288)
Stormfury Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5305
Ez azért szar mert kurvára rossz útóérzetet ad az, ha az ember már várja a végét a koncertnek mert pont az uccsó szám leülős.Igaz máés bandánál de vóta, így én is.... :o(
Előzmény: Benjamin Breeg (5284)
Stormfury Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5304
A Bring you...-t megvédeném (persze rádumálni nem akarlak), a többire meg asszondanám, hogy aki ismerkedik a Maiden-el, esetleg a rockzenével mint stilussal és pont a "nagy"- és mint lentebb is elhangzik mástól is -sokat ismételgetett nótákat hallja az sokáig ezeket fogja etalonnak találni és csak később akarja megismerni és ezáltal mexeretni a többi kiváló de sajnos koncerten nem favorizált számokat.Talán a vérfrissitésnek is betudható az, hogy az "öregek" nem mernek elszakadni a régi bevált recepttől és annyiból ez be is jön talán, hogy egy régi fan-t nem biztos, hogy úgy meghat egy NOTB vagy egy Trooper mint egy "kezdőt" aki mondjuk pont ezekért a számokért megy ki élete első Maiden koncertjére.Főleg ha nagyon fijatal (semmi negatív felhang a fiatalon és a kezdőn).
Asszem ezzel több hsz.-re is válaszoltam, bocs ,hogy nem megyek egyenként. :o)
Előzmény: nomad von Fblodilovich (5281)
Artension Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5303
nem az volt a tortenet, hogy Steve el akart hatarolodni a punktol?
Előzmény: Stormfury (5302)
Stormfury Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5302
Annyi szól ellene nálam, hogy kib*szott hosszú, a végére kifussa a zenerigijáját. :o)
Amúgy punknak indultak.1977 ugye.Akkor születtek csak nagy dolgok (nem azér mer' én is :o) ).Nézd meg Paul-t, hogy néz ki a korai klippeken, mint egy punk aki ippeg elkezd zenélni egy metál bandában.
Előzmény: Ripper (5279)
Stormfury Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5301
Ugye, hogy ugye!
Még repcés képet is csinyáltunk a zasszonnyal. :o)
Az egy jó kis vicces videjó nem olyan szokványos.
Előzmény: abaamade (5278)
Stormfury Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5300
:o)
Elképzelem őket kemény kalapban, ahogy az "idegenekről" beszélnek... főleg a franciákról.....(Ezért szerepeltették borítón, poszteren a vaslady-t?) :o))))))))))
Előzmény: abaamade (5277)
Alexrose72 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5299
Egy-emberként fogok rá őrjöngeni a sok sápadt, tanácstalan fan között.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (5291)
Rokakoma Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5298
Siráááály !
Előzmény: Benjamin Breeg (5296)
Rokakoma Creative Commons License 2006.08.09 0 0 5297
A debreceni bulin sem volt semmi meglepetés a Legyek urán kivül :-(
Előzmény: Benjamin Breeg (5295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!