Keresés

Részletes keresés

dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.26 0 0 805

Ja, és itt egy tv reklám, igaz nem éppen mai:

https://www.youtube.com/watch?v=eN7RhYFIS7E

Előzmény: Boarhunter (783)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.26 0 0 804

Ebből is látszik milyen okosak az EU döntéshozói. Egy marék molylepkének több esze van, mint ezeknek. De az, hogy ez az új menü miért jön be egy vegánnak, rejtély.
Nektek lenne ezekre a rovarokra szükségetek, mi jól elvagyunk a malac, csirke, marha, pulyka, kacsa, liba, bárány húsokon. Ti, úgy látszik szeretitek az új progresszív dolgokat. Hajrá, hajrá, csak nekünk ne kínálgassátok! Se ezt, se a vegán szektátok hitét. Egyik se kell, köszike!

Előzmény: FaZo 76 (802)
Popenka Creative Commons License 2022.02.24 0 1 803

Köszönjük a linket. Ugyanott durva vírus és oltás tagadás fut a két szélső hasábban. Nekem meg kinyílt a bicska. Talán nem kellene ezt a portált belinkelni se.

Lám a zöld és a tanulatlanság hogy összejön.

Előzmény: FaZo 76 (802)
FaZo 76 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 802
Belohin Creative Commons License 2022.02.24 0 1 801

Alkalmilag felhomályosíthatnál, hogyan és miben gátolja pl. goszpogyin Putyint az, ha én Malacka helyett a kukoricáját majszolom el.

Előzmény: Perlakiné dr. Dergez Irma (798)
ásítósmacska Creative Commons License 2022.02.24 0 1 800

Bélánk felült a gender-lmbtq vonatra? :-DDD Transzvegán lett? :-D

Előzmény: dögvészéspusztulás (796)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.24 0 1 799

És te mit foglalkozol a húsevőkkel?

Kin, mint tudtál segíteni azzal, hogy a zavaros nézeteidet terjeszted?

Senkin. Az ilyen agynélkülszületettek csak azt érik el, hogy a normálisan gondolkodók még jobban megutálják a vegánokat.

Előzmény: Perlakiné dr. Dergez Irma (798)
Perlakiné dr. Dergez Irma Creative Commons License 2022.02.24 0 0 798

-Mit foglalkoztok az állatokkal? Inkább az emberekkel törődnétek: tibetieket elnyomják, a szíriai keresztényeket üldözik, afrikai gyerekek éheznek, az ujgurokat koncentrációs táborokba zárják és most ez az ukrán krízis! Sokkal fontosabb dolgok vannak, mint az állatok jogai, értsd már meg!

-Ezeken a válsághelyzeteken hogy tudunk segíteni húsevéssel? Te pl. mit tettél a tibetiekért, az ujgurokért, a szíriai keresztényekért; hogyan akadályoztad meg az orosz-ukrán konfliktust, az afrikai éhezést?

-Ti, vegánok olyan agresszívek vagytok...

dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.24 0 0 797

Nem rólam fogják mintázni az optimizmus mellszobrát, az egyszer biztos. :)

Előzmény: Popenka (794)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.24 0 0 796

Bélácska ne szégyenítsd meg magad jobban, már ha ez lehetséges egyáltalán. A lőtéri kutyát se érdekli a vegán "tudósok" hazugságcunamija. Te elhiszed, ezen mondjuk annyira nem csodálkozunk, de normális ember csak röhög ezeken a "kutatásokon".
Valami pártatlan kutatás nincs? Ja, hogy annak nem az lenne az eredménye, amit látni szeretnél. Akkor ott a húslobbi (muhahahaha)  keze betette a lábát.

Előzmény: Perlakiné dr. Dergez Irma (795)
Perlakiné dr. Dergez Irma Creative Commons License 2022.02.23 0 0 795
Popenka Creative Commons License 2022.02.23 0 1 794

Mondjuk ki, hogy a nick neved ugyanúgy megjósolja a jövőt! :)))

Előzmény: dögvészéspusztulás (792)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.23 0 1 793

Arról nem is beszélve, hogy mekkora környezetszennyezéssel jár, míg az az avokádó eljut Mexikóból  Magyarországra.
Átutaztatni valamit, amit egyébként nagyjából a kutya se ismerne, ha nem reklámoznák, a fél világon nem probléma, de ha a  szarvasmarha itt elfingja magát, az maga a végítélet és a klímaváltozás első számú okozója! 
Nagyon nincs itt valami rendben, ideje lenne visszatérni a normalitáshoz, amíg nem túl késő!

Előzmény: Belohin (791)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.23 0 1 792

Na, igen! Először eltűnik a marhahús is, aztán a sertéshús is, végül a minden hús is. Mire  észbe kapna az ember rágcsálhatja chia-magját, esteleg lesz hozzá egy kis brokkoli szósz. Nyamiii........
Soha nem hittem volna, hogy egy butácska akció-sci-fi film megjósolhatja a jövőt. Pedig, de!
" Egy negyvenhét éves szűz ül a drapp színű pizsamájában, banán-brokkoli turmixot iszik, miközben azt énekli, hogy férfiasan tökéletes "
Rusnya, új világ!

Előzmény: Mr Reacher (789)
Belohin Creative Commons License 2022.02.23 0 0 791

A pörkölttel, vagy rántott hússal szemben az avokádó tényleg olyan élelmiszer, amit az érdeklődés mesterséges szítása miatt esznek. És bizony, a növénytermesztésnek is vannak hátrányai, főként, ha a növény igényes, vagy sok a kártevője.

Előzmény: Mr Reacher (790)
Mr Reacher Creative Commons License 2022.02.23 0 1 790

Az is igaz, hogy a nagyüzemi állattenyésztés terheli a környezetet.

 

https://www.agroinform.hu/gazdasag/egyre-nagyobb-uzlet-az-avokado-orulet-50438-001

 

 

Azonban arról sem szabad elfeledkezni, hogy egy avokádóültetvény rendkívül nagy vízigényű. Egyes számítások szerint 272 liter öntözővíz fogy el, mire 2-3 darab közepes méretű avokádó leszüretelhető, és az új ültetvények a korábban honos erdők kárára létesülnek például Mexikóban, ami nagy megterhelést jelent az ottani víztartalékokra, és hosszú távon a terület kiszáradásához vezethet.

Előzmény: Belohin (782)
Mr Reacher Creative Commons License 2022.02.23 0 1 789

Ne horgadj fel, ezek létező tervek. Ismered a megfőzött békák példáját? Nos, ilyen sunyin működik a rendszer. Az EU az autógyártásnál már elkövette az öntökönszúrást. Hol van az ingerküszöböd, mikor emeled fel a hangod az életmódodra vonatkozó átnevelés ellen?

Előzmény: Boarhunter (783)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.23 0 0 788

Mutasd meg, hogy hol írtam azt, hogy szavazz a Fideszre! Elég, ha csak valami hasonlót mutatsz az írásaimban! Elég nehéz lesz találni ilyet, hátha neked sikerül!
Nagyon nem vagyok fideszes, de ettől a tények, még tények maradnak. Az EU vezetése mindenre is alkalmatlan kreténekből áll. Főleg libsi kreténekből. Ez TÉNY! Eddig az OFF. Nem akarok erről többet írni.
És akkor ON. 
A hús drágítását pedig plusz adók kivetésével óhajtják elérni. Tv-ben eddig se láthattál bor reklámot, de itt nem is a tv-ről van szó.

A vörös húsok és a borok bármiféle reklámját óhajtják betiltani. Mondjuk nem szerepelhetnének ezek a cikkek a boltok termékbemutató anyagaiban se. Azért ez felvet egy-két kérdést. Legalábbis szerintem. 
Képzeld el, hogy pl., most volt Zala megyében böllér fesztivál. Meg se lehetne sehol említeni hogy volt ilyen, meg lesz is , hiszen a törvény tiltaná a húsok reklámját.  Kolbásztöltő verseny? Cöh, örüljünk, ha nem tiltják be, de hirdetni magát az eseményt nem lenne szabad.
Szerintem ezek a tiltások már a te ingerküszöbödet is átlépik..... 
 

Előzmény: Boarhunter (783)
Belohin Creative Commons License 2022.02.23 0 0 787

Az ugyanannyi jószág ugyanannyi szennyezés elkerülhetetlen. De éppen a koncentráció az, ami a mennyiségi növekedés - minőségi átcsapás problémákat kelti. A tényezők továbbhatása pedig annyira szerteágazó, hogy a szemellenzős vegán igehirdetők meg se próbálnak belegondolni. Ha már a sertések kerültek szóba, a még vadon kószálókkal is akadnak gondok; vagy Gazdagréten bukkannak fel, vagy az ugyancsak nagyüzemileg folytatott növénytermesztési területeken, és egyik esetben sem őszinte a mosolyunk...

Előzmény: Boarhunter (786)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.23 0 1 786

Ez azért nem ilyen egyszerű...

Ugyanannyi jószág ugyanannyi "szennyezést" bocsát ki. Csak ahol koncentráltan, ott ezt lehetőség van összegyűjteni(pontosabban kötelező), aztán kezelni, újrahasznosítani. Lesz belőle biogáz, kiszórják a termőföldre, a szennyvizet ülepítik stb. A szabadtartás esetében ne csak a legelőn unatkozó bocikra gondolj, hanem arra is, pl. a sertések után milyen világ lenne, vagy akár a baromfifélék mit hagynának maguk után.

A hormonhatású készítmények szvsz. már be vannak tiltva, az antibiotikum jogos...ámbár az ember magától is beszed annyit, hogy ihajj...

A takarmányoz kérdéshez meg hozzátartozik, hogy sok olyan élelmiszeripari melléktermék van, amit takarmányként felhasználnak. A bioüzemanyagok gyártásánál dettó. Ezeknek a hasznosítása már a másik irányba mozdítaná a mérleg nyelvét de a vegán propaganda ezt is beleszámolja a takarmánytermelésbe.

Előzmény: Belohin (785)
Belohin Creative Commons License 2022.02.23 0 0 785

Persze, hogy minden terheli a környezetet. De azért nem mindegy, mennyire, milyen faktorral. A legelésző jószág elpottyantja a melléktermékét, ami mindjárt vissza is kerül a természetes körforgásba. A zsúfolt istálló kitakarításához viszont jön Héraklész kései utóda, és egy csomó vízzel viteti el a piszkot. Egy másik szempont, hogy annyi hormonhatású anyagot, meg antibiotikumot használnak az intenzív tartáshoz, hogy már mindenhol kimutathatók. Ránk is hatnak, de ha valaki esetleg tudja is, hogy hogyan, nem dicsekszik vele.

Előzmény: Boarhunter (784)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.23 0 0 784

Az is igaz, hogy a nagyüzemi állattenyésztés terheli a környezetet.

Ez egy általános propagandaszöveg, amit a vegánok előszeretettel hangoztatnak. A nagyüzemi állattartás a hatékonyságra van kihegyezve, az "egységnyi" állatra jutó környezetterhelés valószínűleg jóval kisebb, mint ha "szerteszanaszéjjel" kódorognának a jószágok. De mivel koncentráltan jelentkezik, ezért feltűnő, lehet rá mutogatni. Intenzív módszerekkel megtermelni a takarmányt sokkal kisebb területet igényel mint a "ridegen tartott" jószág területigénye.

Amúgy, mi NEM terheli a környezetet?

A közlekedés, az áram a falban, a szennyvíz, a fűtés, a lélegzetvétel...minden ami a létünkkel kapcsolatos, terheli a környezetet.

Előzmény: Belohin (782)
Boarhunter Creative Commons License 2022.02.23 0 0 783

Fejezd már be a politizálást, semmi szükség rá, hogy a vegák mellett a fideszes hittérítők is telemocskolják a topicot! Ugyanolyanok vagytok, ugyanannyi eszetek van és ugyanazok a módszereitek...

Hogy egy fideszes államtitkár, akinek ki van adva, hogy az EU ellen kell uszítani, mit röfög, teljesen lényegtelen. Ezeket a gyökereket IQ alapján szelektálják, 50 felett már nem alkalmas. A hír egy clickbait bullshit, szót sem érdemel.

Bár én nem vagyok egy TV nézős fajta, a reklámokat meg pláne rühellem de valahogy nem rémlik, hogy akár vörösbor, akár marhahús fogyasztására buzdító reklámot láttam volna. Oszt mégis iszom vörösbort és eszem marhahúst, bár amúgy  igyekszem elkerülni a "bolti" húsokat.

Az áremelés egy érdekes kérdés. Hogy kívánják megoldani, jövedéki adót vetnek ki rá? Mert amúgy a piac szabályoz.

A fenntarthatósági mellébeszélés helyett szerintem inkább az a lényege a dolognak, hogy a sertéshús nagyhatalmak akarnak egy kicsit "lejtős" pályát maguknak.

Előzmény: dögvészéspusztulás (781)
Belohin Creative Commons License 2022.02.23 0 0 782

A marhahús nekem már most is túl drága. Inkább a tej/termékek ára aggaszt.

 

A küldetéstudat sötétsége sajnos, igaz. Az is igaz, hogy a nagyüzemi állattenyésztés terheli a környezetet. Az igazi ellenség a profit hajhászása ahelyett, hogy környezetkímélőbb módon tartanák az állatokat.

Előzmény: dögvészéspusztulás (781)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.22 -3 0 781

De nem marad, mert ezek nem normálisak! Olvastam valahol, sajnos már nem emlékszem, hogy hol, hogy a marhahús árát, legalábbis Németországban, minimum a háromszorosára kívánja emelni, az új sötétzöld kormány. Gondolom, nem örülnél egy hasonló drágulásnak nálunk. Hát, én se. 
Nagyon naiv az, aki azt gondolja, hogy az ilyen sötét, küldetés tudatos emberek, hagynak másokat a saját szokásaik szerint élni. Már itthon is megjelentek ugyanezek,  ha hatalomra jutnak nálunk is az lesz, mint nyugaton. Klímavédelem címszó alatt mesterséges drágítás, meg  olyan intézkedések amiket még el se tudsz képzelni, ma még. De nekik már ott van a kis fejükben, és nem tágítanak. 
Kérdés, hogy hagyjuk-e, hogy hatalomra kerülhessenek ilyen béla félék.

Előzmény: Belohin (780)
Belohin Creative Commons License 2022.02.22 0 1 780

Amíg megmarad a promóció szintjén, addig nincs nagy baj. Eddig se azért ettem húst, mert biztattak rá.

Mr Reacher Creative Commons License 2022.02.22 -1 1 779

Állítólag 19 ország tiltakozik az európai bizoccság terve ellen.

Előzmény: dögvészéspusztulás (777)
dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.22 0 0 778

* értékelik

dögvészéspusztulás Creative Commons License 2022.02.22 -2 0 777

Viszont jöhet a szöcske, meg a lisztkukac helyettük. Teljesen elmebetegek, kétség nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy a franciák és a spanyolok miként értékeik eme szép tervet. 
Felháborító, hogy ilyen agyilag rokkant, belterjes, kontraszelektált agyhalottak irányítják az EU-t. 

Előzmény: Mr Reacher (776)
Mr Reacher Creative Commons License 2022.02.21 0 0 776

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!