Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2021.01.20 -1 5 851

Planéta is a Móvárban játszik majd. Lesz ott néhány ex-ETO játékos:)

Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.20 0 2 850

Akkor kiderült, Tóth Gabi hová tart. Sajnos ez egy kisebb visszalépés számára, a Móvár azért reálisan nem számít dobogóesélyesnek a magyar bajnokságban és Tóth Gabi 25 éves korára egy erős középcsapat irányítója lesz. Ezzel párhuzamosan a felnőtt válogatott szűk kerettagság is egyre távolabb kerül. Sok sikert Gabinak a továbbiakban!

Előzmény: schanc (849)
schanc Creative Commons License 2021.01.20 0 1 849
van_Persil Creative Commons License 2021.01.20 0 0 848
RnD Creative Commons License 2021.01.18 -1 6 847

"Az SZKKA támadójátékában a beállók a legfontosabbak......gyakori a kétbeállós játék, és nemcsak emberhátrányban, hanem 7-a-6 ellen...."

 

Pontosabban fogalmazva: gyakori a kapus nélküli játék, nemcsak emberhátrányban, hanem 7-a-6 ellen is, és a kétbeállós játék nemcsak 7-a-6, de 6-a-6 ellen is...

Előzmény: RnD (846)
RnD Creative Commons License 2021.01.18 -4 8 846

Bár ez a bajnoki meccs már több mint egy héttel ezelőtti, talán mégsem érdektelen így 'történelmi távlatból' visszaidézni az Alba Fehérvár első fergeteges sikerét ebben a szezonban:

 

 

Fehérvár--Szombathely: 35-22 (13-7)       január 8.

 

A Fehérvár esélyt sem adott ellenfelének, elsöpörte őket mint a szél, akár csak az ETO-t láttuk volna. A meccs már az első tíz percben eldőlt, mert a hazaiak ezzel a magabiztos játékkal – és ezt a magabiztosságot a vendégek sikertelen akciói csak erősítették – pszichológiailag olyan fölénybe kerültek a mérkőzés elején h aztán mentálisan végig dominálni tudták a játékot. Bár a tízgólos különbség ’csak’ a 42. percben alakult ki (23-13), a győzelem egy pillanatig sem volt kétséges.

Kétségtelen h az Alba új, nagyon hatékony 5:1-es védekezésének köszönhető ez a siker.
És a Szombathely különösen sebezhetőnek bizonyult ezzel a védekezéssel szemben, az első félidőben 26 támadásból 7 gólt lőttek mindössze (27%).  A szombathelyi akciók így következtek egymás után sorban:

 

Az SZKKA támadójátékában a beállók a legfontosabbak, olyannyira h a csapat edzőjét „beállósman”-nak is hívhatnák. Gyakori a kétbeállós játék, és nemcsak emberhátrányban, hanem 7-a-6 ellen, vagy teljes létszámban 6-a-6 ellen is: utóbbinál balszélső nélkül mennek a támadások, a vonalon Gorilszkával és Mayer Szabinával. (Ez a szélső nélküli felállás nemcsak az NBI-ben hanem külföldi csapatoknál is ritka….) A balátlövők és az irányítók legfontosabb feladata megjátszani ezeket a beállókat, amiből aztán gól lesz vagy hetes. (Ha eljut a labda a kiszemelt játékoshoz, ezek az akciók szinte biztosan eredményre vezetnek, ha másra nem is, egy szabaddobásra mindig jók, és ilyenkor a  támadó csapat tovább támadhat….ráadásul Szombathelyen két sokat tapasztalt és kiváló beállós is van, akik így játékukkal mindketten egyszerre erősítik a csapatot, ez külön bónusz.)

 

Elöl ezek kívül még a két ballövő, Bandelier és Horváth Petra átlövésgóljaira, illetve középen az irányító, Pődör Beki váratlan lövéseire és betöréseire épít az SZKKA. Tegyük hozzá: Bandelier formája a  meccsek elején nem az igazi, és Beki csere nélkül nem tud egy egész félidőn át hatékonyan irányítani, most h már készülnek rá. Mivel a szélekre szinte alig megy le labda, a beállókon múlik szinte minden: ha sikerül őket ártalmatlanítani, a szombathelyi csapat gondba kerülhet. Ez már az MTK ellen is kiderült, itt Gorilszka az első harminc percben mezőnyből csak kétszer talált be, ami aztán a végeredményt is meghatározta (a MTK győzött 35-32-re, a második félidőben voltak Gorilszka gólok bőven, de ez már nem volt elég).

 

Fehérváron az első percekben rögtön öt beállósnak szánt szombathelyi passz akadt el az ellenfél védőiben, akik remekül zártak össze a vonalon, illetve nagyon pontosan blokkolták ezeket a bejátszásokat. Az egész első félidőben mindössze három gólt tudott Mayer és Gorilszka összehozni a hatosról (ebből kettőhöz a félidő közepén újonnan beállt Horváth Petra adta az asszisztot, akire úgy tűnik akkor még nem „állt át” a fehérvári védekezés). Az első időkérést követően – nagyon hamar, már a nyolcadik percben – a Szombathely megpróbálta áthelyezni a hangsúlyt az átlövésekre, de ezzel ugyanúgy kudarcot vallottak: Bandelier és Agbaba tizenkét átlövésből összesen kétszer tudott betalálni ebben a félidőben. Pődör Beki első kapufát találó kísérletét követően –  talpról nyolc méterről  - már nem is próbálkozott többször, bár a félidő végén azért egy hetest ki tudott harcolni. A szélsők meg mintha nem is léteztek volna, kétszer kerültek csak helyzetbe: Wald Kíra labdaszerzés után indulásból, Orbán Adri meg felkanyarodás után középről ’átlövésből’ próbált betalálni, de amúgy harminc perc alatt egyszer sem ment le a labda szélre helyzetbe. Az első félidő hét vendéggóljából végül 3-at a beállók lőttek (Mayer, Gorilszka, Mayer), 2 átlövésből lett (Bandelier, Agbaba), 1 labdaszerzés után indulásból (Agbaba) és 1 hetesből  (Gorilszka). A fehérváriak kiváló védekezését mi sem bizonyítja jobban minthogy harminc perc alatt mindössze egy hetest fújtak be ellenük, míg ők a túlsó oldalon négy hetest is ki tudtak harcolni (Szarka Adri, Bardi Fruzsi, Besszer Bori és Háfra Luca).

 

És mindehhez jött még Tomasevic a kapuban….. Ez a poszt eleve problémás Szombathelyen,  mert cserekapus azóta h Csapó Kincsőt visszahívta a Siófok effektíve nincs, ezért Tomasevic-nek 45-50 perceket kell a pályán lennie meccsenként. Így aztán nem meglepő ha a második játékrészben gyengébb formában véd, de az Alba ellen már az első félidőben csődöt mondott. Huszonhárom percig semmit nem védett, akkor sikerült végre kiütnie Afentaler egyik lövését és utána Triscsuk hetesét is kifogta. De összesen ennyi….2/15 (13%) az első félidőben, 5/30 az egész meccsen.

 

Megjátszhatatlan beállósok, gyenge átlövőjáték, nem létező szélsők, nem több mint két gyors labdafelhozatal harminc perc alatt, siralmas kapusteljesítmény – mondhatjuk h minden összeesküdött a Szombathely ellen. De ez azért így nem igaz: kapu mellé és fölé lőtt labdák, technikai hibák az Alba játékában is voltak, az első negyedórában a  sikeres/sikertelen fehérvári támadások száma még teljesen megegyezett (7/7) és az első öt fehérvári labdaszerzésből – az öt beállósnak szánt szombathelyi passzból – csak egyszer tudtak indulni és gyors gólt lőni. De a vendégek nem tudták a hazai csapat bizonytalankodását elöl a saját javukra fordítani, így aztán a fehérvári játékosok önbizalma csak nőtt, egyre bátrabban játszottak elöl is. És a nyitott védekezésük tökéletesen működött huszonöt+tizenöt percen át. „Ezzel a mai játékkal egy másodosztályú csapatot sem tudtunk volna megverni” nyilatkozta utóbb Marosán György. Igaza van, de ezzel a kiegészítéssel: „egy olyan másodosztályú csapatot sem, amelyik ilyen szuperül védekezik…” És így azért már kicsit más a helyzet.

RnD Creative Commons License 2021.01.14 -3 6 845

Kukely Anna gólokból néhány a szerdai Békéscsaba-Vác meccsről (nagyon változatos helyzetekből):

 

Kukely Anna félpályáról indul előre, középen 7m védőkről gól

https://youtu.be/foxOZ-I27B0?t=903

középen 8 méterről váratlan lövésből gól

https://youtu.be/foxOZ-I27B0?t=1562

baloldalon elmegy a tíz méterre kilépőálló védő mellett és balszélről gól

https://youtu.be/foxOZ-I27B0?t=1735

középen 11 méteren Hámori Koniról leforog, és estében klassz passzt ad balszélre

https://youtu.be/foxOZ-I27B0?t=2078

Kukely Anna egészpályás gól üres kapuba (sikertelen váci kínai után...)

https://youtu.be/foxOZ-I27B0?t=2131

 

Bónusz videó:)

 

Török Fanni egyéni akció végén b2 vonalról gól

https://youtu.be/foxOZ-I27B0?t=1107

Előzmény: Handie (835)
RnD Creative Commons License 2021.01.14 -3 6 844

Pődör Bekitől ezen a két meccsen is láttunk szuper akciókat, az Alba ellen például mindkét gólja szépségdíjas volt és vannak klassz asszisztjai. De egyedül van és már készülnek rá, egymaga nem tudja megnyerni a meccseket (illetve ő + Gorilszka).

Kellene belső posztra még egy gyors játékos Szombathelyen, ketten szétszednék sok másik csapat védőfalát. De így nem könnyű, pláne h most szinte a teljes szombathelyi csapat apátiába süllyedt:S

Előzmény: jamaica2 (840)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.01.14 -4 4 843

Tegnap a  NEKA igen csak meglepte a Siót az első félidőben....persze aztán helyre állt a világrendje de szerintem a dicséret ettől még jár a fiataloknak.

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.01.14 -2 5 842

'Kukely Anna ma 9 gólt lőtt a Vácnak. :) 55 percet játszott. '

 

Ő már az MTK ellen is kimondottan remekül játszott!

Előzmény: Handie (835)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.14 -1 5 841

És a Szombathely 24 góllal maradt alul. Horváth a házi góllövőlistán nem áll túl előkelő helyen, 5. vagy 6. Szerintem ne vonjunk le vele kapcsolatban messzemenő következtetéseket ebből a meccsből.

Előzmény: jamaica2 (840)
jamaica2 Creative Commons License 2021.01.14 -1 4 840

Szombathelyből Wald Kíra és Horváth Petra tűnt ki. Pődör Beki most nem tűnt ki. Miután átlövő ínség van Magyarországon Horváth Petra nagyobb figyelmet érdemelne tőlünk. Kíváncsi vagyok RnD latin idézetek helyett a véleményére Petráról. Pődör Bekivel mi volt, remélem csak egy rövid hullámzás?

DIEGO22 Creative Commons License 2021.01.13 0 0 839

Sérült, állítólag a térde.

Előzmény: schanc (838)
schanc Creative Commons License 2021.01.13 0 0 838

Triffa ma sem volt a Vácban, lehet tudni, mi történt vele?

Miért???? Creative Commons License 2021.01.13 0 0 837

Nézem. Ha küzd,akkor is kikap,akkor meg minek? Tartalékol a fontosabb meccsekre.

Előzmény: van_Persil (825)
RnD Creative Commons License 2021.01.13 -8 8 836

...par for the course. [=tőle ezt már várjuk is]

 

Mondanák az angolok:)

Előzmény: Handie (835)
Handie Creative Commons License 2021.01.13 -1 6 835

Kukely Anna ma 9 gólt lőtt a Vácnak. :) 55 percet játszott. 

RnD Creative Commons License 2021.01.13 -7 8 834

.....arra nem gondolták h esetleg éppen az a probléma h Szombathelyen késnek a fizetések?

 

Mert tavaly fantasztikusan motiváltan játszottak. Ősszel hallottam valamit h Szombathelyen nem fizettek már egy ideje. Most nem tudom mi a helyzet.

Előzmény: Bamberg58 (829)
RnD Creative Commons License 2021.01.13 -5 9 833

OK, állítsd le magad, ennyi elég mára a hülyeségből.

 

A Szombathely ellen a Fehérvár pontot akart szerezni, de megverték őket 13 góllal. A Fradi ellen ma már csak lézengtek, tudták hogy itt esélyük sincs. Arról nem beszélve hogy a fehérvári KO hatása sem múlt még el.

 

Afentaler meg 8 gólt lőtt azon a meccsen, mi a baj vele...?:O

Előzmény: Bamberg58 (832)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.13 -12 2 832

A Fehérvár játéka, a Szombathely minősíthetetlen teljesítménye miatt egyszerűen nem értékelhető. Nekem óriási csalódás Afentaler meg a társai, szinte semmit nem fejlődtek. Nem is olyan rég még a válogatottba képzelték őket egyesek. Ha elmennének egy Metzingenbe, mint Albek, akkor egy lekezelt Bundesligában a kispadra se kerülnének.

Előzmény: Taliga007 (808)
Handie Creative Commons License 2021.01.13 0 0 831

*tartalékolnak azokra

Előzmény: Handie (830)
Handie Creative Commons License 2021.01.13 -3 4 830

Minősíthetetlen, amit a szombathelyi élsportolók, profi sportolók nyújtottak ma. Azt sem értem meg, ha tartalékolnak azok ellen, akik ellen pontokat kellene szerezni, mert tulajdonképpen akkor egész szezonban 3-4 csapatra készülnek fel rendesen? A többiért is megkapják a fizut... 

Két elfogadható teljesítményt láttam, Horváth Petráét és Wald Kíráét, és ők sem szárnyaltak. 

Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.13 -6 0 829

Nekik mi a lelki problémájuk?”

Elmondom, túl sok a pénz amit a semmiért kapnak. Szégyent hoznak a városra is.

Előzmény: bandineee (828)
bandineee Creative Commons License 2021.01.13 -2 0 828

A második félidő elejétől nézhetetlen volt. Amit a Szombathely védekezésben előadott az a biodíszlet. Alba ellen is meglepően játszottak, most is. Nekik mi a lelki problémájuk?

Előzmény: van_Persil (825)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.13 -7 0 827

Én rögtön elvonnám tőlük az összes állami támogatást. Ez alapján a nem csodálom a Fehérvár 10 gólos győzelmét, de valószínűleg az sem ér egy pököt sem. Ez szégyenletes hozzáállás.

Előzmény: van_Persil (825)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.13 0 0 826

Bocsánat, 23:5.

Előzmény: van_Persil (825)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.13 0 0 825

Nézed a meccset? Ténylegesen lézengenek a pályán. Nem tudom, ki vagy, így nem tudom, kik vagytok ti, de nehogy elmondd, mert nem számít. Ne legyen egy félidő 20:5 valamely csapat javára, tessék jobban küzdeni.

Előzmény: Miért???? (824)
Miért???? Creative Commons License 2021.01.13 -2 1 824

Milyen lézengés? Mi is vertük őket 10 felett,akkor a Fradi miért ne tenné?:O

Előzmény: van_Persil (823)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.13 -2 0 823

Az ilyen hozzáállast nem szabadna tűrnie az MKSz-nek. Én sokkal többet néztem ki a szombathelyiekből, ez a lézengés a pályán teljességgel elfogadhatatlan egy NB1-es csapattól.

Bamberg58 Creative Commons License 2021.01.13 -5 0 822

Szombathelyen az ilyen lötyögésekért  fizetnek? Van felvétel..?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!