Kicsit olyan fura nekem az a Roland. Olyan, mintha nem is lakna ott a Farkas-villában. Néha felbukkan, amikor úgy mond össznépi kajálás van, de leginkább soha. :D
Arra leszek kíváncsi, hogy Dani kitálal-e Virágnak a vázatörés után. :D
Azt pedig külön megköszönöm, hogy "vetted a lapot", azaz Te megértetted, hogy mit akartam mondani a " saját lakással " kapcsolatban. (Egyébként, én is gondolatban összeszedtem egy pár - sorozatból kiesett - karaktert, hogy mit lett volna, ha saját lakásuk lett volna?! Aztán csak nem írtam le, mint példát, hogy ne keverjek meg senkit.
Te viszont megtetted helyettem is, hogy felhoztad Rolandot példának! Remek! Erről van szó! És ha tényleg így lett volna az évek alatt, nagyban segítette volna az írók munkáját is. Szerintem.)
Tudjuk azonban, hogy sajnos, okafogyottá vált ez az egész!
"És hogy miért vannak mégis Joe kommunájában, ha van lakásuk?! Az lett volna a válasz, azért, mert annyira összetartó, régi barátságok ezek, hogy így érzik jól magukat! Mert már megszokták ezt az életformát. Időközönként pedig, akár el is tűnhettek volna a "saját lakásukban is!"
Ezt nagyon jól leírtad! Annyit tennék csak hozzá, hogy pl. Rolandnak is bártulajként telhetett volna egy saját lakásra vidéken, amit ugyan a forgatásokon nem kellett volna mutatni, de ilyenkor, mikor a valóságban a Rolandot alakító Nébald Olivér elmegy szabira, jobb híján nem a soha nem létező haverjaival kellett volna elküldeni kenuzni Norvégiába, hanem a történet szerint simán hazamehetett volna két hétre vidékre, ahogy pl. Evelin is sokszor járt haza a nagyijához Mátraházára.
azért lenne drágább mert ezek valódi albérletek nem úgy mint pl volt a barátok köztnél hogy rtl-es stúdióba volt az egész és minden díszlet. ott belefért h mindenkinek saját lakása legyen. amúgy nem hiszem h azért mert a tv-be ezt mutatják valakik így akarnának élni, akik meg így akarnak azok a sorozat nélkül is így élnek
Hétfői epizódban megint lehet nézni a kalácsképű cirkuszolását meg ordibálós hisztijét, szóval, ha nem akarjátok felcseszni az agyatokat, én szóltam előre.
" nem hiszem csak bonyolultabb lenne több lakásban forgatni és drágább "
Ha jól értelek, akkor arra gondolsz, hogy nem lehet mindenkinek saját lakása, mert akkor drágább lenne a forgatás?! Ezt mindenki tudja, evidens!
Itt viszont nem a sok lakásról van szó! Nem az a lényeg! Nem a sok lakás, meg a drágaság. (Nyilván több helyszín, drága forgatás!)
A fórum morgolódás azért van, hogy a sorozatban a 30-40 éves karakterek mindenféle életcél nélkül, here módjára élnek a kommunában! És ez nagyon nem jó példa a fiataloknak!
Az írók pedig a forgatókönyvben legalább úgy csinálhattak volna "mintha!" Mintha, a fontosabb karakterek eljutottak volna odáig, hogy lakásuk legyen. Kinek hol! (Kitalálhatta volna ezt a kreatív csapat is!) Nyilván nem kellett volna senkinek sem ott lakni, sőt mutogatni sem a helyszíneket. Csak legalább azt fikciózták volna, "mintha" valami életszerűség is lenne?! És mindjárt más lett volna a gyerek fekvése!
Mert ha a néző azt látta volna egy évtized alatt, hogy némelyikük elért valamit, akkor talán nem zúdult volna a bandára, hogy no ezek csak isznak ugyan, meg buliznak, meg shoppingolnak, meg wellnessbe járnak! Hanem már kissé szépítve lehetne mondani, hogy de egye fene, igaz, hogy olyanok amilyenek, de azért spórolni is tudtak hiszen van lakásuk, egzisztenciájuk. És ezek belefértek volna egy-egy sztoriba is, mégha említés címén vagy, akár fikció címén is.
És hogy miért vannak mégis Joe kommunájában, ha van lakásuk?! Az lett volna a válasz, azért, mert annyira összetartó, régi barátságok ezek, hogy így érzik jól magukat! Mert már megszokták ezt az életformát. Időközönként pedig, akár el is tűnhettek volna a "saját lakásukban is!" Mert mondjuk éppen otthon van dolga egyiknek, másiknak. Így talán nem is kellett volna senkit "meghalasztani" hanem kiírhatták volna úgy is, hogy a lakásában van dolga az illetőnek. Egy "mentsvár" lehetett volna írónak, karakternek egyaránt! :)
A néző szemében pedig, nem tűnt volna úgy sok karakter, hogy ez csak egy ingyenélő here! És hiába, morgolódás ide vagy oda, a csatornának így volt jó! Mindenféle nevelő hatás nélkül. ( Természetesen azt is tudjuk, hogy ez nem az a műsor, ahol nevelni szoktak!)
Vagyis ezért volt a mindenkori - azaz a kommuna miatti - "morgolódás" mindig - részemről is! - legalább is az én értelmezésemben.
Ergo, szó sincs erről a hülyeségről, méghogy több lakásban forgatni?! Szerintem.
Ez is egy vicc, hogy a bohóc Brúnónak ott a saját lakása (főbérlője a kecónak hivatalosan), ahol kénye-kedve szerint lakhatna, de ehelyett inkább plusz pénzért kibérel Joe kommunájában egy 8 négyzetméteres lyukat a nettó 150k tanári fizujából, miközben a fiatal csőcselék, akik kiröhögik, beszólogatnak neki és folyton alázzák, a lányával az élen, ott élősködhetnek a lakásában. És emellett meg se kottyan neki anyagilag Roxit étterembe, wellnessbe, kocsikázni vinni. Ez aztán a roppant életszerű!
Minden gondolattal egyetértek! De az alábbiakkal messzemenően! Minden szó igaz!
" Most pedig, mindenki szenved az újonnan kapott sorozatbeli partnereikkel. Virág Danival, Lali Roxival. Egyik páros sem illik egymáshoz. Mint ahogy nem illik Livi és Roland sem, Vivi és Gábor sem, sőt Tekla és Márk sem egymáshoz. Roxit még Danival is jobban el tudom képzelni, mint Lalival. Roxi és Brúnó pedig már no comment."
A tegnapi részben "jeleskedő" Kornél - Fanni páros, "tekerős!"
Írta múltkor valaki és engem is elgondolkodtatott, hogy ebben a sorozatban jelenleg tényleg csak és kizárólag olyan párok vannak, akik kurv@ra nem illenek össze egymással se külsőre, se belsőre, semmilyen téren. A teljesség igénye nélkül Joe-Tamara, MalacGábor-Vivi, Milán-Kíra, Roland-Livi, Márk-Tekla, Dani-Virág és most legújabban ez a bájos tekintetű Fanni ezzel az idegbeteg, féltékeny kis melírozott hajú hülyegyerek Kornéllal is ezt a vonalat erősíti. Talán a Mesi-Bence duó az egyetlen olyan, akik külsőre és életkorra is illenek/illettek egymás mellé, de hát ugye az ő kapcsolatukat is tönkretették, hogy eljátszhassa a pótanyját egy nála nagyon max. 7-8 évvel fiatalabb hisztis pics@nak.
A vén bohóc Brúnó erőlködéseit a 30 évvel fiatalabb Roxival pedig inkább nem is említem, mert az kis híján már pedofiliának minősül. És szerencsére az (egyelőre) nem kapcsolat, mint a fent említettek esetében.
Nézem ezt a csütörtöki részt, fú, de rettenetesen unalmas ez a Tamara utáni siránkozás már... Felejtsék már el azt a szálat a készítők, ez a savanyú fejű Szofi is egyik részben Bence után koslat, a másikban Joe-t pátyolgatja, csak dolgozni ne kelljen ugyebár.
Természetesen ezt sem tudom, mert nem néztem a tűzeset előtti részeket, de valaki mesélje már el, hogy hogy került ez a hajós bagázs a hajóra és miért nem inkább egy lakásba vagy akkor már lakókocsiba vagy bármi másba?
Megnéztem a tegnapi és ma délutáni adásokat. ( Egyértelmű továbrra is, hogy minden szereplő be van oltva munka ellen! )
- Bence szenvedése, fetrengése, Dávid harca Bencével, ezek a nyomasztó jelenetek a Milán-Karesz kórházi jeleneteire emlékeztetnek. ( És az is sok volt, ezeket sem szívesen nézem!)
- Márk és Timi összejöttek a zuhany alatt! Nem lepett meg! Itt mindenki összejött eddig is mindenkivel! Ha be van csukva az ajtó, ha nincs! :) A zuhanynak sem volt ajtaja! :) (Ronda ez a Márk!) A "fürcsizésnél" is jobban meglepett azonban, hogy honnan a fészkes ferde fityfiritty-ből telik Teklának bébiszitterre Zente mellé?!! Annyira jól keres a fodrászatban, amikor soha egy vendég nincs a messze a láthatáron sem?! Vagy Timi a bébicsősz ingyen dolgozik és Márk fizet természetben?! :)
Lesz még ebből vita, gond, a nézőnek meg dögunalom!
- Aztán Gábor és Szofi összefutott, vagyis Gábor lebukott! A kávéházi jelenetükben, Szofi borzalmas rosszul alakította karakterét! Végül felmentek Joe albijába ellenőrizni a felújítást. Ha nem zavarják meg őket, ezek megcsókolták volna egymást??!! Nanee!
- Minden nő Gábort akarja?! Nem hiszem el?! Most már én is azt mondom, hogy hótziher "Gábor írja a forgatókönyvet " és így minden előforduló nő őt akarja?! :)
- Mert addig amíg Gábor Szofinak lelkizik, Vivi pedig a fodrászatban sírdogál??!!
- Az biztos, Gábor csak addig volt oda Viviért, ameddig harcolni kellett érte. Amíg Farkasra, mint ellenfélre kellett tekinteni.
Nincs Farkas, nincs vetélytárs! Nincs ellenfél. Gábor punnyad, perspektíva egy szál se. Sosem volt! A "találjunk ki közös programot, az lófütty! Gábor és Vivi nem és nem passzolnak össze és punktum! Farkas, sokkal jobban ragaszkodott Vivihez, annak ellenére, hogy Vivi megalázta. És talán, jobban is illettek volna egymáshoz.
- A kommuna tagjai alig várják már, hogy Joe lakásának felújítása befejeződjön. Olyan elánnal tervezik, hogy ki-, hogyan rendezi be a szobáját, mintha más perspektíva nem is létezne számukra. Ezek a 30-40 év körüli emberek nem gondolnak arra, hogy saját lakás/lakhatás után nézzenek?! Vagy egzisztenciát kellene már teremteni maguknak??!! (Szép kis példát mutatnak, tényleg jó lesz már, hogy vége lesz a sorozatnak!)
- És mi történt, hogy Szofi már nem "bizsereg" ha Joe mellett van?! Vagy, most Gábor is jó lenne ismét?! Jajj de nem értem én ezt már, túl öreg vagyok :)
- Az előzetes után én ammondó vagyok, hogy jobb is lesz talán, ha Joe elköszön egy kis időre, elhúzza a csíkot Tamarát megkeresni?! Remélem nem végleg lép le?! És akár megtalálja Tamarát akár nem, de az utolsó részben azért visszatér??!!! Szofi pedig legalább eldöntheti mit-, és kit akar, ha egyáltalán tudja a nagy mélabús, komor pillanataiban?!
Ez a csávó, aki leütötte Tivadart a wellnessben, konkrétan nem tud beszélni, nincs szókincse, hebeg-habog, egy értelmes mondatot nem tud összerakni. Komolyan ennyire alacsonyan van már a léc, hogy nem elvárás, hogy az adott szereplő tudjon kommunikálni?
Most ért véget az Rtl csatornán a " Mestercukrász - Az édesszájú Konyhafőnök c. műsor, amely tegnap kezdődött. A versenyzők között ma kezdte szereplését ÉNB Tamara alias Jilly Krisztina.
Végig szenvedtem a műsort, mert kíváncsi voltam, hogyan dolgozik, hogyan szerepel "a mi Tamaránk?!"
Első fordulóban tortát kellett készíteni a versenyzőknek.
Krisztina tortája nem a legszebb lett kinézetre. A zsűri az ízével sem volt elragadtatva.
Második fordulóban az "újragondolt" süteménye sem aratott sikert.