Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12984

Nézd, nem akarlak már "provokálni" (mint említém, a kutya, a macska meg a farokcsóválás esete:)) - de még ez is igaz... a Celsius-skála ugyanis semmiféle természeti törvényszerűségből nem következik, az emberek egy része hasracsapva, önkényesen kinevezte a világ sokmillió vegyületéből egynek, a hidrogén oxidjának a fagyáspontját 0-nak, a forráspontját 100-nak, a kettő közti különbség 1/100-át meg foknak... lehet, hogy valaki azt fogja mondani, hogy az nem 20, hanem 293, és neki is igaza lesz... csak Kelvinben:))) - ami egy idióta hibridskála, mert az alappontja természetes eredetű, de a fokjai még ettől a víz olvadás és forráspontja közötti különbség századai...:)))

 

Nem tudom ismered-é a vonatkozó alapviccet, amikor a Kohn meg a Grün összeveszik valamin, de borzalmasan...

Na, Kohn vörös fejjel berohan a rabbihoz, és elhadarja, hogy micsoda hülyeséget magyarázott neki a Kohn... erre a rabbi:

- Megértelek Kohn, teljesen igazad van... a Kohn megnyugodva el...

Eltelik kis idő, és megérkezik a Grün kisírt szemekkel, és elmondja, milyen borzalmas dolgotz magyarázott neki a Kohn.

- Megértelek Grün, teljesen igazad van... a Grön megnyugodva el...

Erre megszólal a boher:

- nem akarlak megsérteni Rabbi, de az nem lehet, hogy a Kohnnak is, meg a Grünnek is egyszerre igaza legyen!!! Erre a rabbi:

Tudod mit fiam, neked is teljesen igazad van!

 

ÜdV

Előzmény: Augustine (12969)
MrJones Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12982

"+1.A férfi orvos nem tudhatja,hogyan kell szülni."

Na és?
Nem szül közülük egy se! :)

Előzmény: rizsa31 (12677)
MrJones Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12981

"A profizmus mögött az a felismerés áll, hogy az emberek meglepően kis része kreatív, aminek folyományaként igen nagy baromságokat fog tenni, ha kreativitást igénylő feladatot kap."

Ez kérlek - nem tudok mást elképzelni -, a jelen rendszerben kreatívoknak titulált réteg önigazolása.
Valójában minden ember kreatív (sz@r is lenne ha nem: ülne, mint egy gyökér), legfeljebb a kreativitásuk éppenséggel nem az általad kreativitást igénylő feladatkörben jelenik meg.
Eccerű kis példa: aki jól gányol motorbicikliket, még nem biztos, hogy termékprezentációban is tud jeleskedni.

"Másrészt az a fajta kreativitás, hogy hogy lehet másra való eszközök és sok-sok munka befeccölésével elérni valamit, amire egyébként van kész, (a kezelő szempontjából) faék egyszerűségű megoldás, nem igazán értékes számomra. Nagyon rossz kihasználása az erőforrásoknak."

Najahh... általában az élet arról szól, hogy ott lóg a célra tökéletesen alkalmas célszerszámok garmada a műhelyfalon, csak mégse azokat használjuk, mer' csak.
(Vagy a boltban, a zsebünkben meg a platina mastercard - sájszegál...)
Nos, nem azért próbálunk szarból várat építeni, mert különös örömmel tölt el, ha mégsem dől össze... egyszerűen AZ VAN.


"A nagy magyar mocsár pont ezért olyan, amilyen: az emberek kreatív energiái elmennek parkolásra, adózásra, OEP pontvadászatra, háztáji buherára, csupa olyan dologra, ami simán eldöcögne 0 ilyesmivel, aztán amire tényleg kéne az a "teremtő erő", arra rohadtul nem jut semmi."

Hümm.
A kretivitás jellemzően egy szabad lelki folyamat. Vagyis, alapvető tulajdonsága a felszabadult, elemelkedett lelkiállapot. (Csúfolják még ihletnek is.)
Nomost, akit ipari robotként foglalkoztatnak, az hogyan érezze magát kötetlenül?
Igazából (SzVSz) alapvetően az a probléma, hogy az emberek többsége nem azzal keresi a kenyerét, amit szeret, hanem amire igény van (és nem utál, mint a sz*rt). Pech.

"Akinél meg mégis, arra nagyon-nagyon hülyén néz az egész társadalom, és igyekszik hamar kivenni a képből."

Azért vannak olyanok is, akiknek a munkájuk a hobbijuk. Őket viszont általában irigyelni szokjuk. :)

Előzmény: izukul (12565)
MrJones Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12980

"ugyanmár...ahogy tartotta a fejét mereven és érzelemmentesen az arcát ahogy hallgatta hogy megy  a dutyiba a tárgyaláson csak ahülye nem látja h az a nő nem 100as:D"

Biztosan láttad már te is Csernust, miközben figyel...

Előzmény: Törölt nick (12625)
MrJones Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12979

"Szerintem nem így van.
Az egyik nézet az, hogy mindenki ott, ahol akar, a másik nézet meg az, hogy mindenki kórházban.
Olyan nézet nincs, hogy mindenki otthon."

Csak azért nincs, mert (még egyszer: a jelenlegi erőviszonyokat tekintve) a gondolat egy kissé abszurd lenne.
Node az ember már csak úgy műxik - csordában -, hogy mennél több tagot számlál a csoport, a tagok annál jobban meg vannak győződve a közös álláspontjuk helyességéről.
Egyszerű példája ugye a demokráciába vetett hit. ( Anti nem szól közbe! :) ) Mert a demokrácia szép, a demokrácia jó, és különben is: nem találtak ki még annál jobbat. Bla bla bla...
Ez ugye eddig belátható?
Nnode!
Mi van, ha az egységsugarú hívő találkozik egy másik világgal? Ami mondjuk homlokegyenest ellenkezik az ő hitével?
Hát akkor kérlek jön a teljes mértékben szokásos eljárás: intolerancia, a versenyes-evolúciós blabla, a "győzzön a jobb!". Az ember egyszerűen így van megalkotva.
Azaz az erőfölény - visszacsatolás nélkül - mindig, mindenhol és mindenben elnyomást eredményez. Legyen az vallás (ld. a kereszténység elterjeSZTÉSÉtől az iszlám fundamentalizmusig), rendszer (lásd: legfrissebben a demokrácia "exportját"), de akár tudományos nézet is (a föld lapos-gömbölyű, mozog-nemmozog).

Előzmény: Dogfüggő (12832)
mociga2 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12975

Arról beszélek amiről Te is. De van felszereltség is. Minimum egy körzetiorvos jellegű szülész nőgyógyász, nővérkékkel bábákkal körbevéve. A védőnőknek is ott lenne az állomáshelye. Van egy ultrahang, egy mobil inkubátor, van rendelő, van egy műtő és vannak kisszobák és közösségi helyek is a kismamáknak. A laborozás is megoldható levett minta laborba szállításával. Országosan ez több pénzbe kerülne szerintem, mint központosítani a korházakba, rendelőkbe. De most akarunk több gyereket, vagy nem? Mert az rendben van, hogy az SZJA rendszer erre már ösztönöz. De szerintem az állambácsinak a szolgáltatási részt is oda kellene tolni a szülő űnő nők segge alá.

 

Igenis van a nőkben kórházfóbia. De kiben nincs? Roppant terhes ez nekik.

Persze álmodik a nyomor, hisz tudjuk, amit tudunk. Az egészségügy anyagilag szarban. Mindegy. Kapnak az orvosok béremelést. A szülészek is, akik mellesleg havi milliókat keresnek hálapénzekből.

Előzmény: Törölt nick (12967)
Dogfüggő Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12972

: DD

Előzmény: izukul (12943)
Dogfüggő Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12971

10 perc alatt is sikerült azért a szokott lényeglátással megragadnod a probléma igazán fontos elemeit:  saját egyéni szimpátiád, frizura, HDfelbontás...

Ehhez meg hadd gratuláljak én.

Előzmény: Törölt nick (12940)
Dogfüggő Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12970

Azzal kezdődik az idézett olvtárs hsz-a, hogy "Hátha valakit érdekel".

Ha valakit nem érdekel (nyilván veleszületetten rendelkezik az erről szóló vitához szükséges ismeretekkel), ne nézze.

--

Ezt valami melletti vagy elleni érvnek szántad?

Előzmény: Augustine (12968)
Augustine Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12969

Csak képzeled, hogy annyit mutat...

Előzmény: Antisystem (12966)
Augustine Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12968

Akik otthon szülnek kreatívak, jó emberek, útkeresők...etc Kezdetben csak értelmiségiek. Nincs szabadság, demokrácia stb Magyarországon. Asszem túl sok az a 41 perc ilyesmire.

 

Akikkel én születéselőkészítő kurzusra játam, azok közül senki nem választotta az otthonszülést, de azok közül sem, akikkel terhestornára jártam. (többnyire tanult nők) Pedig itt aztán milyen szabadok és felvilágosultak az emberek! (Németország.)

 

Előzmény: Dogfüggő (12939)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12966

Nem én döntöm el, hanem a dolgok természete...

Az, hogy a hőmérő 20 fokot mutat, az objektív... hogy az 20 fok MELEG vagy 20 fok HIDEG, az meg a szubjektív...

 

ÜdV

Előzmény: Augustine (12965)
Augustine Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12965

Tehát bizonyos esetekben szubjektív, bizonyos esetekben meg nem, és hogy mikor, azt te döntöd el....:D

Előzmény: Antisystem (12918)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12964

Egy ennyire szakértői perben a bíró majdhogynem másodlagos.

Ja, nekem csak az a rejtély, hogy ez mi a faxtól lett ennyire szakértői per... jó, persze az a vicc, hogy a bíróságoknak mindenféle témában ítéleteket kell hozniuk, a bírók meg rendszerint nem értenek ahhoz, amit meg kell ítélniük... nekem is volt perem (az az 1, én voltam a másodrendű alperes) ahol kb arról szólt a  tárgyalás, hogy elmagyaráztam a bírónak, hogy voltaképp miről szól a per:))) (OFF: dióhéjban arról szólt, hogy egy koma nem fizetett egy szoftverért, majd a kifizetetlen szoftverre akart garanciális javításokat, a bíró meg mindenáron a szerzői jogot bújta, mondván szoftver... aztán megértettem vele, hogy abban kell ítélnie, hogy kifizetetlen árura van-e garanciális kötelesség, lényegtelen, hogy szoftver, házépítés vagy kávéfőző... és mikor ezt megértette, onnantól már karikacsapássá vált a dolog:))))

 

ÜdV

Előzmény: izukul (12962)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12963

Nézd, én alapvetően jó ötletnek tartom a szülőotthonokat is, mint valamiféle átmenet a kórház és az illető lakóháza között. De ugye az ördög mindig a részletekben lakik, a részletektől lesz az kórházi fióküzem, avagy a születésre, mint egyébként egyáltalán nem kóros tevékenységre kialakított hely...

De mondom, én ammondó vagyok, hogy egészen ritka extremitásokat kivéve a nők szerintem képesek megítélni, hogy hol szüljenek.

 

A jog (illetve a politikusok, akik a jogot írják) meg ma előszeretettel szabályok közé akarnak szorítani mindent, még azt is, amit tökéletesen lehetetlen jogilag szabályozni, mert hát az emberek biztonságérzetére apellálni majd pallosrázó törvényeket elfogadni semmibe se kerül, de úgy tűnik, mintha csinálnának valamit, ergo hozza a szavazatot. Most gondolj bele, ma Magyarországon a csecsemőhalandóság olyan 0,6% körül lehet... és azt ákllítják a szabályozás-pártiak, hogy szerintük ez magasabb lenne, ha nem más hozna döntéseket akár a nő feje felett. Tegyük fel, hogy igazuk van (nem tudok ilyen adatról, de tegyük fel), és ebben a populációban felmenne 0,6%-ról 0,8%-ra (mert a mentő, a távolság, a picsipacsi... szokott érvek)... és ezt mindenáron szabályoznák.

 

Na, ehhez képest, ha ugye a nő fogja magát állapotosan, és elmegy egy olyan országba (és ott szül meg) ahol ez nem 0,6% hanem 4% vagy 6% - vagy 25% mint Afganisztánban:( - az ellen meg nyilván nem tud senki tenni semmit. Az a nő, aki kocsival viszi valahova a gyerekét (utaskm/baleset alapján) 4x akkora kockázatnak teszi ki, mint aki vonattal viszi ugyanoda... mégse tud senki tenni semmit, mégse akar senki tenni semmit, mégse hallod, hogy bárki is rossz szülőnek tartaná azokat, akik autóval közlekednek... ugyanazok se, akik mindenféle elmebetegnek meg önzőnek elhordják egy ennél mindenképp jóval kisebb kockázatnövekedés alapján...

 

Szóval nem gondolom azt, hogy erről paragráfokat kellene írni, ahogy az autó kontra vonatközlekedésről sem ír senki, mindenki eldönti a saját preferenciái alapján hogy melyiket választja.

 

ÜdV

Előzmény: mociga2 (12959)
izukul Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12962

"hiába hangsúlyozta ki még a bíró is az ítélethirdetéskor, hogy nem a kórházon kívüli szülésről mond ítéletet"

 

Azt még el is hiszem, hogy a szándéka ez volt, de az kevés.

Egy ennyire szakértői perben a bíró majdhogynem másodlagos.

Előzmény: Antisystem (12958)
izukul Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12961

Azért nem ilyen egyértelmű a helyzet.

A terület szabályozása tudottan lyukas volt, a bíróság meg kellett alkosson egy igencsak kiterjesztő, a per előtt nem alkalmazott jogértelmezést ehhez az ítélethez. A kiterjesztő jogértelmezés legitimitása meg általánosságban is egy elég cifra vitatéma lehetne...

 

Szülőotthonilag melletted vagyok.

Előzmény: mociga2 (12960)
mociga2 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12960

A bíró ismeri e a kórházi és Geréb Ágnes statisztikáit? De neki ezt nem kell összevetnie, hiszen amit Geréb csinált az ellenkezik a jelenlegi jogszabályokkal. Azaz szülész csak vészhelyzetben vezethet le a kórházon kívül szülést. Ennyi. A bíróság nyilván jogszerűen döntött, max. erkölcsiségében kérdőjelezhető meg ez a dolog. 2 és fél év elzárás, tíz év hivatás- azaz kvázi megélhetés megvonás.  

 

És én azért vagyok itt, hogy mi lenne a kompromisszum korház és otthon közt. Az a bizonyos szülőotthon hálózat. Mivel én is ratkókorszakbéli vagyok ezért a szülővárosom a születési és lakóhelyem is. Ha most születnék, akkor meg az lenne bejegyezve, hogy Kerepes. Vagy akármi bármi.

Előzmény: Antisystem (12958)
mociga2 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12959

Mesélhetek a saját életemből? Atóckám megszületett. Az asszony felhívott sírva 2 nap után, hogy azonnal vigyem haza. Felhívtam a szülészorvosát, hogy megyek érte. Azt mondta, hogy nem lehet, mert mivel 8 hónapra koraszülött, öt nap a kötelező  bentlakás és ő nem vállalja ezért a felelősséget. A babónak különben kutya baja se volt szemlátomást, csak a jó édes anyukájának, a kórházi milliővel.

 

Szülőotthonhálózatot Magyarországon! És az ezzel megbízott kormánybiztos legyen Geréb Ágnes!!

 

Na ehhez mit szósztok? :-)) 

 

Ui:

Van egy fixa ideám. A terhes (akarom mondani várandós. áldott állapotban lévő) nők nem betegek. Nem szabad őket betegek közé küldeni a korházakba. Csak egymásközé, hogy szépen kitaníthassák egymást. Egyik anya pocakja legyen legendás anyai hasonmás. Szülőotthonokat akarok! Kismamagondozásra, és szülészetre szakosodva. Mellesleg a Ratkó korszakban ilyen volt.

Előzmény: izukul (12955)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12958

Nézd, szerintem el kellene elsősorban is választani egymástól a kórházon kívüli szülés általános problematikáját, valamint Geréb Ágnes természetes személy néhány cselekedetét, mert ezek nálunk sajnos reménytelen módon össze vannak nőve (hiába hangsúlyozta ki még a bíró is az ítélethirdetéskor, hogy nem a kórházon kívüli szülésről mond ítéletet, hanem Geréb Ágnes néhány esetéről...)

Szóval az van ma, hogy a kontra-tábor a Geréb esetek alapján mond véleményt az intézeten kívüli szülésről, a pro-tábor meg az intézeten kívüli szülésről alkotott véleménye alapján akarja megítélni Geréb eseteit... katyvasz van, kérlek...

 

ÜdV

Előzmény: mociga2 (12956)
izukul Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12957

Az régen rossz, ha a jogin kívül bármely szakma perekből próbál tanulságokat levonni...

Előzmény: mociga2 (12956)
mociga2 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12956

Értem én, hidd el!

Szerintem hasonlóan mint Te, csak Te így, én meg úgy.

 

Ez egy precedens értékű per. És ezért is lenne hasznos a megfelelő korrekciók elvégzése. Azaz a tanulságok levonása. Ez nagyon nehéz.

Előzmény: Antisystem (12953)
izukul Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12955

Hoztam már lentebb példának a bringás sisakot, színezem kicsit.

 

Az ugye tipikusan egy olyan dolog, hogy az egyénnek ártani biztos nem árt, használni meg néha használ, plusz nem is egy extrém nagy/nehéz/drága/bonyolult valami, isteni adomány a javából. Látta ezt az ausztrál vezetés, és kötelezővé tette. Az eredmény: a bringázás nem lett náluk biztonságosabb (sőt, relatíve kicsit veszélyesebb is), de cserében mérhetően visszaszorult. Megérte...

 

E topic témájára is szépen passzol ez: csak a vak nem látja, hogy a gyermekvállalás "veszélyes ipari üzem" jellegű kezelése és a kapcsolódó agyonszabályozás az egyik legfőbb oka az alacsony gyerekszámnak.

 

Ja, az auszik pár év után be merték ismerni, hogy tévedtek, és váltottak.

Előzmény: Törölt nick (12948)
mociga2 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12954

Mindazonáltal az a véleményem, hogy itt egy erős kórházi szülészlobby munkálkodik. A kérdés csak az, hogy hány bírónak és kinél szült az asszonya. És az is, hogy micsoda iszonyat mammonokról, pénzekről, üzletekről van itt nagybaszó.

 

Szakosodott szülőotthon hálózatot kéne kialakítani és akkor minden meg lenne oldva. Mert az otthonszülést biztonági okokból sem támogatnám annyira.

Előzmény: mociga2 (12951)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12953

Nézd, valami módon meg köll értetni itten a más hullámhosszon rezgő topictársakkal, hogy ez a történet nem arról szól, hogy utáljuk a szülészorvosokat, hanem valami sokkal tágabb, általánosabb dologról.

 

ÜdV 

Előzmény: mociga2 (12951)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12952

köze a Gerébbel kapcsolatos véleményemhez, mint a pánikbetegségemnek

Ez érdekes, kedves sorstárs, mert most hogy így szóbahozod, nekem biztosan van kapcsolat a (szerencslre jó ideje múlt idő) pánikbetegségemnek az ontopic témában megfogalmazott véleményemhez. Persze alapban valszeg anélkül is hasonló lenne a véleményem mint most, csak esetleg jóval kevésbé sarkos... úgy általában azok a fajsúlyos dolgok, aamiken az ember átmegy élete folyamán, rendszerint kihatnak a világszemléletére... mondjuk ezt én szerencsére magamon is észreveszem, de persze a "más szemében a szálkát" effekt müxik, mert sokkal jobban láttam azokon az embereken is, akikkel egészégügyi dolgozóként anno kapcsolatba kerültem... persze egy náthának nincs jellemformáló hatása:), de a hosszabb távú, krónikusabb, rizikósabb nyavajáknak mindenképp... x-szer láttam pl. hogy egy átélt infarktus milyen hihetetlen módon és mértékben meg tudja változtatni emberek életszemléletét és preferenciáit...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (12945)
mociga2 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12951

Jófejek vagytok nem mondom. Kéményseprés és szülészet. Bravó. Igaz mi egymásközt amikor megdugod az asszonyt azt szoktuk mondani, hogy kikormoltad? Ki hát. Aztán ha jön a gyerek, akkor az eseményt úgy emlegetjük, hogy be is bútoroztad?

Aztán persze jön ki a csövön valami élet és nem pollution azaz füst a csövön, amikor megszületik.

Nem kéne ilyen viccesen felfogni ezt!! :-(((

Előzmény: Antisystem (12949)
izukul Creative Commons License 2012.02.24 0 0 12950

Sokadszor vitázol olyasmivel, amit senki nem írt.

Nem vall jó idegekre.

Előzmény: Törölt nick (12945)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.23 0 0 12949

Ha hatóságilag fellép a kéményseprő szolgáltató, akkor lesz gyűlölködés satöbbi, de jó eséllyel nagyobb baj nem.

Én még ebben sem hiszek... egyébként meg az életnek akkor van értelme, ha az élhető... annak semmi értelme, hogy valamennyit hozzáraksz a mérleg egyik serpenyőjéhez, és ugyanannyit vagy többet leveszel a másikból... és hát gondolj bele, még a legendásan xar kéményeiről hírhedett Budapesten is hány halottja van a kéményeknek egy évben, és hány a stresszel kapcsolatba hozható megbetegedéseknek???

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (12948)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.23 0 0 12947

 probléma ezzel az, hogy a jog kénytelen hatalmat adni az orvosnak, mert különben... Na mi lesz különben? Belemehetünk ebbe a témába.

Bele - semmi. Némivel jobb közérzet, kevesebb stressz és gyűlölet. Ennyi.

 

A gázt nem szabadott volna bevezetni.

Nézd, nekem az elmúlt években egész jól bejött...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (12946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!