Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 358

Hali!

Örülök, hogy Te is lelkes Feroza tulajdonos vagy! Az autód szép lett, jónak tartom az ilyen fényképes bemutatkozásokat! :D

A fogyasztásod normális, kiegyenlítő tartállyal kapcsolatba, nekem is voltak hasonló problémák, pontosabban nekem emelkedő után "bugyorgott" bele a víz. Rengeteg mindenre gondoltam ráadásul nehezítette, hogy a vízhőfok egyébként normális volt. A megoldást végül, egy új hűtőkupak jelentette (úgy gondolom nem volt olyan rugónyomaték ami kellett volna), pontosabban remélem, mert azóta nem vettem észre a jelenséget.

A klubbról már többször szó esett, de ősziontén szólva nem túl nagy az érdeklődés... bár egyre többen látogatnak ide is. Én szívesen benne lennék és ismerek még olyan Ferozásokat akiket szerintem érdekelne,de más nevében nem beszélek.

Találkozó szervezésében már gondolkoztam én is, ha jobb idők lesznek (csak, hogy lehessen kabriózni) :D meghirdetjük. Ha összejönne mondjuk úgy 5 verda, akkor már érdemes lenne. 

Előzmény: sztifler 88 (353)
HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 357

Hali!

Nekem van egy műanyag tetőm, a gond csak az, hogy Ferozáé. Én itt a PÉCSI bontót szoktam relkámozni, de mint nemrég kiderült Rocky (gázolajos) alkatrészük sajnos nincs. Azt tudom, hogy régen pont itt Veszprémben árult valaki Rocky alkatrészeket, de sajonos már nem találom a hirdetést. Hát nem sokat tudtam segíteni, de itt a pécsi bontó veboldala (egy e-mailt talán megér). 

www.terepjaroalkatresz.eu (ennyi reklámért már kaphatnánk kedvezményt is :-D )

Előzmény: kroyer4x4 (352)
FEROZA ZSOLT Creative Commons License 2012.02.19 0 0 356

Szia .

 

Eltört benne a kis kupkerék , és a többit is megdolgozta . Sajnos .

Előzmény: szipusz2 (355)
szipusz2 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 355

Szemmel láthatólag eltört és kiömlött a bele, vagy csak valami nem klappol a hajtásban és abból gondolod?

Előzmény: FEROZA ZSOLT (354)
FEROZA ZSOLT Creative Commons License 2012.02.19 0 0 354

Sziasztok !!!

 

Új belépő vagyok, és nemrég lettem feroza tulajdonos .

Szét tört az első difim , és szeretnék venni egyt.

Tud valaki eladót ?

Jellemző ez a ferozákra , hogy tönkremegy ?

 

Üdv.:Zsolt

 

sztifler 88 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 353

Sziasztok,

 

Íme az én Ferozám ilyen volt ilyen lett. Kicsit azért konfortosabbá is tettem, könyöklő, bőrkormány, Honda Prelude ülések stb. A kocsi volt már terepes, most inkább retro stílus.

 

Fogyasztás 10-11l nyáron emelkedőn hűtés kicsit melegszik és a kiegyenlítő tartályban csökken a szint. ha erre tud valaki javasolni valamit akkor köszi. Egyébként túlvagyok már egy jópár javításon, tankcsere, féltengelyek felújítása stb.

 

Ha van rá érdeklődés lehetne klubba szerveződni mint pl a Niva klubb és lehetne találkozót is szervezni.

 

kroyer4x4 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 352

sziasztok!

 

Nekem is van egy 92-es 1.6 rocky-m valóbam nagyobb mint a feroza.SZükségem lenne hozzá egy szélvédőre mert el van 

repedve. na meg a jobb első kerékcsapágyak megfordultak a tengelyen,nem tudom egyezhet e a ferozával.és a müanyag tetőbe is kellene egy jobb oldali üveg ha valaki tud esetleg alkatrészeket hozzá megköszönném a segitségét.

amúgy AJKA  veszprém megye

 

HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 351

Ez pedig egy sportrak (a teljesség kedvéért)

HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 350

Teszek fel egy képet amin (bal oldalon) az én Ferozám van, (jobb oldalon) egy Rocky látható (durván nagy kerékkel) :D Amint látható az enyémen is van szélesítés, fele akkora mint a Rockyn. Ez azért van, mert a Rocky futóműve szélesebb mint a Ferozáé.

Előzmény: Alberrt68 (349)
Alberrt68 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 349

Sziasztok!

 

Csibi!

Igen,megnéztem a salgotarjánit........sztem sokba lesz talpraállítani, annak aki bevállalja.Nem én leszek az.

Ma pedig egy Rockyt vizslattam meg,a diesel motor mint a doxa kis  olajfolyás oldalt ,elöl-hátul merev tengely, laprugókkal,elől mechanikus féltengelyzárral, viszont a gyári motoros lengéscsillapitok már nem működnek,a fordulékonysága nem Pestre való.

Ha nem lenne 25 éves , és a rozsda kevésbé rágná, no meg egy kicsit kisebb lenne.....pl.mint a Feroza,már fizettem is volna.Sajnos ezek az olajosok is kérnek legalább 10 lityit.

Tényleg örülnék , ha adnátok tippeket, ti már ezeket a lépcsőfokokat szerintem megjártátok.

Szipusz!

Sajnos a Sportrakból egyátalán nincs a piacon, pedig a szélesítés biztos jót tesz neki a terepen.

A Suzuki Vitarát alacsonynak érzem terepre,emelni meg max.3-6cm-t lehet nem kevés Forintért .

 

De egyet majd megnézek......

Várom a segítségeteket, tanácsaitokat továbbra is

 

Üdv

Albi

szipusz2 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 348

Csak a teljes kavar okán, a címben szereplő Sportrak-ot kihagytad :) Ez - ha jól tudom - az angol piacra gyártott Ferozák neve. Speciel nekem volt és az szélesítéssel jött a gyárból.

Előzmény: HUTI 4x4 (345)
csibi826 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 347

Szia nem a salgótarjáni szürkét nézted meg?

Én is elgondolkodtam a Ferozán, de írták hogy kicsit sokat sokat eszik és ha a nyár végén lesz 500ft a benzin akkor pedig nem mindegy hogy 8at eszik vagy 11et.

Népitéletben pár ember dícsérte még az Isuzu troopert a kisebb dízellel 8körül eljárkál, de választék ebből sincs.

A suzukikból több van, de ami jobb állapotba van azért elkérik a 800ezreket, ami szerintem sok érte. Szoval nem egyszerű ez:-(

 

Előzmény: Alberrt68 (344)
Alberrt68 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 346

Szia Huti!

 

Köszönöm a választ.A vadász ismerősök mind Samura irányítanak, de nekem nagyon fontos a közúti használat is ,ami ahogy már korábban is irtam ,akár 70-80 km /nap.Akkor esetleg még a rövid Vitarán gondolkodhatnék, de az meg nagyon alacsony, még emelés után is.....

Kár,hogy kevés van a Ferozákból a piacon, és az is mind a leharcoltabbja,pedig most az uj regadóra hozhatnák hegyekbe.

Igaz, kint is csak a rozsdaboglyák olcsóbbak,amikbe még bele se láthatsz....

Ha vmi tisztességes vételröl hallotok ,kérlek jelezzétek.

És bármilyen építő jellegű vásárlási tanácsot szívesen vennék.

 

Üdv

 

Albi  

Előzmény: HUTI 4x4 (345)
HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.02.13 0 0 345

Szia!

Én elég elfogult vagyok, ennek ellenére nem a Ferozát ajánlom, ha a gazdaságosság egy fontos szempont. A gázos átalakítás már az én fejembe is megfordult, de őszintén szolva csak legális átalakításba szabad gondolkodni, ami pedig nem olcsó. A másik, hogy benzinnel se egy izomautó hát még ezzel a "jó" minőságű gázzal... nem is tudom, ki kéni próbálni.

Na most a Rocky névhez kapcsolódóan: Úgy látom nem voltam világos, amikor erről korábban írtam. Szerte a világon össze-vissza nevezték el a típusokat. A Daihatsu az úgynevezett F modellekkel tört be a terepjáró piacra, ezek azok a kis járgányok amik hasonlítanak a régi suzuki LJ 80-okra. Ez után következett a NÁLUNK! ROCKY néven ismert 2,8 literes dízel, elöl hátul merevhidas gép. (persze gyártották ezt is benzin motorral /BMW/) Ennek a típusnevei: F70, F75, F77. Később megjelent a mi álltalunk FEROZÁNAK nevezett 1.6-os benzines gép, ennek a típusneve F300. Amerikába az F300-ast Rocky néven dobták piacra, ami az ottani igények szerint szélesebb és álltalában klímás.

Szóval a 2.8 dízelt sokan dícsérik, de az én információim szerint 10L alatt az se fogyaszt.

A gyári színeket a neten keresgélném a helyedbe, bár én nem a gyári fényezésre hegyezném ki az autóvadászat fő szempontját. 

 

Előzmény: Alberrt68 (344)
Alberrt68 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 344

Sziasztok!

 

Szeretnék csatlakozni a Feroza tulajok közé, beleszerettem első látásra.....azóta keresgélek, számolgatok.Sajnos sokat megyek közúton , de a vége mindig terep, ezért csak valami strapabíró gép jöhet számitásba, viszont a fogyasztás is számitana,mert éves szinten min.50e km belemenne.Pont ma néztem egy benzin/gázos Ferozát, hát elég ijesztő volt az olajfolyás és a kékes füst.....pedig még a kaszni csak-csak rende lett volna.

Írtátok korábban az amerikai változatot, ami szélesebb: ez a Rocky általában, vagy az teljesen külön tipus?Milyen méretkülönbségek vannak?

Ezt azért kérdezem, mert abból van egy jobb állapotú olajos, bár sztem az is megeszi a tizet a 2,8td motorral.

Abban esetleg még segithetnétek, hogy mik a gyári színkombinációk,és melyik amit már piszkáltak......esetleg vki épitett be gázszettet?

 

Üdv

Albi

csibi826 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 343

Hát igen és ez még csak egy 1600as, ami ettől nagyobb és benzines az meg ennél is több.

Esetleg szóbakerülhetnének a régi dízelek, de pl Egy Daihatsu Rocky 2.8 as vagy egy T. LandCruiser, de ezek se fogyaszthat kevesebbet go.-ból sőt.

Előzmény: HUTI 4x4 (342)
HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 342

Szia!

Összességében jól átgondolt, egyszerű szerkezet (mint a suzuki). A masszív futóművűhöz és az egyszerű motor mellé sajnos valóban magas fogyasztás párosul... de hát benzin is, no meg terepjáró is. Én is rengeteg típust nézegettem, sőt nézegetek a mai napig, de a korszerűbb járgányoknál mindig számításba veszem a szervízköltséget vagy a számomra megfizethetetlen vételárat. Mivel én nem járok vele sokat, még elviselhető az üzemanyag költség. 

A terepjáró képességében én még nem csalódtam, (mondom ezt úgy, hogy sok típust kipróbáltam már "akció" közben. Amitől talán többet tud pl. egy saumrai, az az, hogy a Ferozának kicsit hosszabb a felező áttétele, illetve a hátsó terepszöge rosszabb. Cserébe viszont sokkal komfortosabb, kicsit tágasabb és persze erősebb. 

Difizár akkor kell bele, mint bármelyik más terepjáróba> Ha igazán kemény a terep, de szerintem az egy veszélyes szerkezet (persze nálam a zár a 100%-os zár, a sper és társai nem tudom mire jók). :D

 

Előzmény: csibi826 (341)
csibi826 Creative Commons License 2012.02.08 0 0 341

Igen, közbe átnyálaztam a népitéletet is szimpatikus kis dög. Külön öröm hogy nem hidrotőkés, viszont a fogyasztása lehetne picit kevesebb. Bár terepjáró viszonylatban nem rossz. Írták hogy hiányzik beleőle e difizár de gondolom az csak extrém nehéz körülmények között hátrány.

Előzmény: szipusz2 (340)
szipusz2 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 340
Ha visszaolvasol láthatod, hogy 8,5-13l-ig eszik. Jellemzően 10l körül. A vezérlés nem láncos, viszont aránylag olcsó és könnyen cserélhető, ha van gyakorlatod. A megbízhatóságról csak a lelkiismeretesen karbantartott gépeknél beszélhetünk, ott viszont magasan kiemelkedik. Gyakorlatilag elpusztíthatatlan, ha törődnek vele időnként.
Előzmény: csibi826 (339)
csibi826 Creative Commons License 2012.02.07 0 0 339

sziasztok

 

érdeklődnék, hogy a Feroza országúton és városban mennyit eszik, ill. mennyire megbízható általánosságban?

A motor láncos vagy szíjas?

HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 338

Neten találtam rá, szóval fogalmam nincs.

Előzmény: szipusz2 (337)
szipusz2 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 337
Lehet tudni, hogy hol készült a fotó?
Előzmény: HUTI 4x4 (336)
HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 336

Íme egy tartalmas udvar: :D

HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 335

Szia!

Íme a kép: 

Amint láthatod, az aljából hiányzik egy darab (sajnos nem tudom hová lett), ezen kívül a tetején (jobb szélén) a tartó is sérült, bár ez a funkcióját tekintve semmit nem befolyásol. Amit még tudnod kell, hogy ez a régebbi (1989-1994) hűtőkhöz passzol (vagyis ahhoz biztos). Ha így is érdekel elküldöm az e-mail címedre a számom. 

A váltóval kapcsolatban semmi biztosat nem tudok, mivel én sosem használtam. (motorhibásan vettem a kocsit ráadásul már hiányzott belőle a fél motor)

Szerintem jó, de becsapni senkit nem akarok! Ha szoktál erre járni max. beugrasz és jobban átnézzük. Egyébként csodálom, hogy váltóhibás a kocsid, mert Ferozáknál ritkaság, hogy a hajtáslánc tönkremenne.

Előzmény: bekassya (334)
bekassya Creative Commons License 2012.01.26 0 0 334

Szia,

 

Köszi, akkor várom a képet, és ha megyek arrafelé, akkor beugrom érte. Amúgy nem gondoltam volna, hogy a légterelő ilyen sokat számít.

A szerelőm azt ígérte, hogy szétszedi, és ha nem kell fogaskereket javítani benne, akkor megcsinálja, más esetben teljes cserét javasol. Milyen a Te váltód? Felújításra szorul, vagy használható?

 

Kivillogtatni még nem próbáltam, de kis szerencsével már nem lesz gond, bár ki tudja mi jön még elő.

Előzmény: HUTI 4x4 (333)
HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 333

Hali!

Szerintem a légterelő a gond, mivel mind a kettőtöknek az hiányzik és ugyan olyan tüneteket produkál a gépezet. Csinálok róla egy képet, majd felteszem ide. (egyébként váltóm is van :D )

A diagnosztikát (kivillogtatást) egyébként próbáltad mát?  

Holnap jelentkezem!

Előzmény: bekassya (332)
bekassya Creative Commons License 2012.01.24 0 0 332

Nekem elméletileg megvan még a kocsim (két hete szerelőnél van, szétment a váltóm, és ha már ott van, minden egyebet is megcsináltatok). A légterelőre nagyon-nagyon vevő vagyok, havonta egyszer legalább járok Veszprém felé, ha még áll, akkor legközelebb megvenném (kérlek majd a telefonszámod küldd el mailben a bekassya@gmail.com címre).

 

A vízmelegedésem nem oldódott meg, csak így télen nem jelentkezik, a check engine lámpám nem világít már (kontakt hiba volt valamelyik szenzornál). Annak ellenére melegszik, hogy a hűtőn kívül mindent kicseréltem már ÚJ alkatrészekre. Szóval nem tudom, most kimosatom a hűtőt, ha akkor sem, akkor veszek bele egy újat, és ha akkor sem, akkor örökre kiveszem a termosztátot...

Előzmény: HUTI 4x4 (324)
HUTI 4x4 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 331

Egy hátsó ajtóm nekem is van még csak tőlem eléggé messze laksz. Nem tudom mennyi az eltérés, képen hasonló, DE! a ferozák mind levehető tetősök, szóval az üveget külön lehet hozzácsavarozni (keret nélkül). Te írtad, hogy hard top tetős a kocsi, (a félreértés elkerülése érdekében) az ugye azt jelenti, hogy műanyag levehető tetős, ha zárt a kasztni, akkor biztos nem jó a Ferozáé.

Mivel a futómű és a motor is más, nehezen tudom elképzelni, hogy sok kompatibilis alkatrész van. A sok belső kiegészítő, kapcsoló, kilincsek stb. szerintem megegyeznek.

A fórum első oldalain találsz képet Feroza ajtóról, de a tuti az lenne, ha keresnél egy Ferozást a közelbe.

Előzmény: schpeter (330)
schpeter Creative Commons License 2012.01.19 0 0 330

Köszönöm a gyors választ!

 

A pécsi céget felhívtam, nincs Rocky-juk, de Feroza ajtajuk van.

Szerinted jó lehet a Rocky-ra? Úgy általában mennyi közös, helyettesíthethő dolog van a két tipusban?

 

Üdv,

Péter 

Előzmény: HUTI 4x4 (328)
NimiG Creative Commons License 2012.01.18 0 1 329

SÜRGŐS!!

http://www.hasznaltauto.hu/auto/daihatsu/f20/daihatsu_f20-5415057

 

HA valakit érdekel elérhető vagyok bármikor!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!