Sziasztok! Keresnék Vision Alert MAG 400-as típusú villogó aljat, üreset. Hátha akad valakinek véletlenül... mit tudni. Eggyel több búrám van, az üres aljba meg varázsolnék egy ledes megoldást :)
Az a szomorú, hogy a németeknél szebb és jobb állapotú " cuccokat " lehet találni, mint nálunk pedig mi gyártottuk az elektris-t!! Ráadásul a gyártott termékek teljes palettája van nekik itthon meg szinte mindent kidobáltak! Egy két éve kapkodtak egy elekris szirénáért és nagy pénzért el lehetett adni, most meg válogatnak és nem is adnak érte annyit. Egyébként tettszetős ndk-ás korona van a képeken.
Nekem is ilyen volt, ezeknél típushiba hogy a forgórész telefolyik avval a híg sötétbarna olajjal, vagy zsírral. Ami az alján szét van olvadva, az szerintem a szénkefék háza, ami hozzáér a forgórészhez, az pedig a szénkefe. Valószínűleg azért nem forog, mert csupa zsír, és a szénkefék nem érintkeznek. Egy jó, kiadós mosóbenzines fürdő megoldás lehet. Nekem azután, hogy darabonként elmostam, a forgórész alján elpucoltam a kommutátort, meg a szénkeféket, megvolt az érintkezés, és nem szorult a beleégett zsír miatt, tökéletesen működött.
Korom fekete.. a zsír beszáradva.. drótszálak szétszakadva.. valahogy így nézhett ki a motor szétkapva. Az alján ami van kisebb mágnes, vagy nemtudom micsoda akörül a műanyag megolvadva (ahol a + - vezeték megy be) Az hozzáér a forgó alkatrészhez és emiatt nem forog semmi. (gondolom én) Amúgy összeraktam és kész! :)
Üdv!
Gratula! Nagyon szép lett! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó lessz. Én már tudom, hogy milyen nehéz egy ilyet rendbehozni, van már néhány. A motor még esetleg javítható, igaz látni kéne... nekem volt már olyan, aminen totál be volt állva, de azt is sikerült megcsinálnom.
Van vele meló bőven... Azt jólenne tudni hogy milyen motor kell bele! Remélem segítetek ebbe! Illetve ha van valakinek fölösleges motor+búra akkor boltolhatnánk valamit. Bár erre kevés esélyt látok. Az izzótartók közül kettő elvolt törve a hajlításnál. Kellemes volt megcsinálni. És főleg úgy beállítani hogy sehol ne érjen bele a tükör. Kicsit csálé lett, de nem ér hozzá. Egy kerék is hiányzott sajnos, azt is megoldottam. Na, hát ilyen lett. Még vár az összeszerelésre és a gumitalpat is lekell vakarnom mert festékes.
Akartam is írni,hogy szép munka lesz felújítani,de látom időközben megtapasztaltad.:) Ha jól tudom a motorja egy Liaz ablaktörlő motor,de Miki majd megerősít benne.
Húúú bassz itt milyen "levélváltás alakult ki"magaddal levelezel VAZ??...Ez a kép pedig majdnem retro,igaz már a 90 es évek végéről szárnazó Yamaha 650 es rendőrmotorról valo..(Adler Misi kérésére fotoztam le)És egy Újdonság a "sokból"mostanság...1993-as ujabb verzióju LBO 10 12/24V-os