Keresés

Részletes keresés

anita.n Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2041

A korábbi években mindig nagy lemaradásban voltam másokhoz képest, de idén talán másként lesz. Nálam is hasonló a helyzet a fásoknál és a tenuifoliáknál. Bár a smoothii még ki sem dugta a fejét. Még egy-két korai lágyszárú nyomul, remélem hamarosan jöhetek a képekkel.

Előzmény: ninovarga (2040)
ninovarga Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2040

Már a tenuifolia is nyomakszik.

Szötyörke Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2039

Üdvözlöm a tagokat! :) Engem az idén "szállt meg" a pünkösdi rózsák gyűjtésének a gondolata, s már be is szereztem néhányat. A hozzászólásokat visszaolvasgatva láttam, hogy Anita külföldről is rendelt már, s be is tette a holland https://www.peonyshop.com/  cég linkjét. Kérdezném, hogy milyen tapasztalata van ezzel a céggel kapcsolatban ( főleg a küldemény minősége érdekelne ) , illetve azt is, hogy az idén tervez-e tőlük rendelni? Ha igen, akkor esetleg lehetőség van-e társulni? 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2038

Tavaszodik.

anita.n Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2037

Ha levelesek lesznek, akkor majd rakjál fel képeket, ha van köztük félfás, akkor tuti megtaláljuk. De lehet, hogy Te is simán felismered.

Előzmény: bombaba (2036)
bombaba Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2036

Ezek majdnem mindegyike tavaly tavaszi beszerzés volt. Akkor dézsába kerültek, felcímkézve, a helyüket még nem találtam meg/ki. Őszre kialakult a hely is, szépen kiosztottam a töveket, aztán jöttek a vaddisznók  háromszor. Feltúrták, kiforgatták, de nem ették meg. Én meg háromszor csináltam újra az egészet, csak már nem tudtam, melyiknek hol lenne a helye, örültem, hogy vannak gumók.

Most figyelem árgus szemekkel a történéseket. Úgy tűnik, mind kihajtott, legalábbis elegen vannak, csak sem a sor, sem a tőtávolság nem a tervezett, és fogalmam sincs - két-három féle kivételével, amiket külön alkalommal raktam el - , melyik hova került.

A tavaszi beszerzésben apró gumó volt, de mind életképes. A kert más helyéről áttelepítettek voltak nagyok, és a Duchesse-nek tudom a helyét. 
Szóval nagy meglepetések lesznek a következő években.

Előzmény: anita.n (2035)
anita.n Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2035

:-((

Feltúrták "csak", vagy meg is ették?

Ha őszi telepítés, és nem volt nagy a tő, akkor elég nehéz megállapítani. A gyökere inkább a fáséhoz hasonló, nagyobb töveken látszanak a félfás szármaradványok. Leveles állapotban 100%-ra meg lehet mondani. Általában közép idei, vagy késői virágzásúak, később hajtanak ki.

Előzmény: bombaba (2034)
bombaba Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2034

Meg lehet állapítani egy alig kihajtott pünkösdiről, melyik lehet félfás? Egy db van belőle, ősszel telepítettem a helyére több egyébbel együtt, aztán a vaddisznók többször feltúrták a  pünkösdis kertem, és már fogalmam sincs, mi hova került.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.29 0 0 2033

Jan van Leeuwen-bár nem fás, az első.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2032

Nagyon jó :-). Hozz majd fotókat, én is megmutatom majd ha nyílik. 

Előzmény: anita.n (2031)
anita.n Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2031

:-))

Amikor első alkalommal virágzott, szimpla volt, a másodiknál telt, és azóta ilyen dupla virágokat hozott. Elvileg idén is lesz rajta, majd felrakom, ha kinyílt. A színe mindig ilyen halvány rózsaszín volt.

Ja, és jó nagyok a virágai.

Előzmény: Törölt nick (2030)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2030

Ó :-)! Ez nagyon szép :-)! Kíváncsi vagyok az enyém milyen lesz, mert bár a képen egészen más színűnek tűnik, az sokszor nem jelent semmit. 

Előzmény: anita.n (2029)
anita.n Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2029

Szia!

Nekem is van "Light pink" néven vásárolt, nálam ilyen:

Előzmény: Törölt nick (2028)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 2028

Én tegnap a helyi kertészetben csábultam el. Fás peónia, nevéről semmit sem tudni, csupán annyit, hogy "Light Pink" színű, mellétűzve egy fotó, de már bimbós, nem lehetett otthagyni. Voltak olyanok is amiken rajta volt a név is, ám nem volt közöttük ilyen világos szín, így inkább ennél maradtam, feltéve, hogy olyan is lesz, mint amit írnak róla :-). Közben befutott a Szászírisz csomag is. Konténerbe ültetve, már levelesek, szépen gondosan becsomagolva, megjelölve, hogy nem terhelhető, illetve, hogyan szállítható. 

Előzmény: lovevintage (2026)
Zsiráf 2525 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 2027
lovevintage Creative Commons License 2016.03.18 0 0 2026

Tavaly volt sok fás peonia az o.i-ban is, igaz ha jól emlékszem nem volt rajtuk konkrét fajtamegjelölés, csak szín szerint voltak csoportosítva, és nem is voltak drágák, kb 3000 Ft volt egy cseréppel. Majd figyelni fogom, ha lesznek jelzem itt is a fórumon.

Előzmény: eske3 (2023)
lovevintage Creative Commons License 2016.03.18 0 0 2025

Úgy legyen:-)) Nálunk is vannak cicák is, kutyák is, de a kutyák több kárt okoznak rájuk fokozottabban figyelek. A cicák inkább idegesítőek , az állandó kaparászással, piszkítással inkább bosszússágot, mintsem kárt okoznak.

Érdemes tényleg végignézni a képeket, van több is ami teljesen rabul ejtett. pl: Pallas, Will Mclelland, Souvenir de Louis B., Princesse Irene... csak hogy párat említsek.

Előzmény: Törölt nick (2020)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.18 0 0 2024

Ha ültetnél még és fás peóniát keresel, Szászírisznél, itthon is tudsz venni. Én nála találtam olyan különlegességet- nem fás- amit máshol nem.

Előzmény: eske3 (2023)
eske3 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 2023

Megnéztem a Gartreneát. Tényleg jók az árak, de összesen 12 fajta van és egyik se fás peónia. A Luconnak sincsenek fás peóniái.

Abban teljesen igazad van, hogy nagyobb kert kellene. Biztosan ültetnék még pár peóniát, ha lenne hely számukra.

Előzmény: bombaba (2022)
bombaba Creative Commons License 2016.03.17 0 0 2022

Megnéztem, kicsi a választék, drága és sok a postaköltség. Szóval nekem drága hely :(

Nézd meg itt: 

http://gartenea.com/19-peonies

Tavaly vettem mindegyikből, igaz, nem küldenek nagy gumót, dézsába raktam őket, ősszel kerültek a helyükre. Már mind kihajtott.

Nagyon sok féle:

http://lukon-bulbs.eu/plnokvete-pivonky/3

Teljesen elgyengültem :(

Kétszer ekkora kert kellene!

Előzmény: eske3 (2021)
eske3 Creative Commons License 2016.03.17 0 0 2021

Üdvözlet mindenkinek.

Én is nagy peónia rajongó vagyok és minden peóniával kapcsolatos oldalt megnézek, annak ellenére, hogy csak 3 peóniám van, azok is kicsik. Most találtam egy céget, ahol elérhető áron (13 Eur) árulnak fás peóniákat, és elég nagy a választék. Gondoltam, hátha nem ismeritek: coolplants.com

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 0 2020

Sok szépség lesz nálad :-) Én is nagyon várom már, hogy színesedjen a kert. Korábban is ültettem, meg a télikert védelme is sokat jelent, de biztos fognak virágozni a tieid is. Nap, mint nap megtapasztalom én is, milyen kutyával, macskákkal kertészkedni :-) 

Nem ismertem még ezt az oldalt, köszönöm, jó lesz nézelődni. 

Előzmény: lovevintage (2019)
lovevintage Creative Commons License 2016.03.17 0 0 2019

Óóóó, kissé megcsúszva , de jöttem:-) Nekem akik a Lukonbulbstól jöttek egyelőre csak levelesek, de én sztem később is ültettem mint te, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok:-))

Amiket Papp György Úrtól rendeltem még ősszel, közülük az egyiken már kb 6-8 bimbó van! Hihetetlen!

Nagyon várom már hogy beinduljon úgy igazán minden és végre láthassam őket teljes pompájukban. Addig is óvom őket főleg a kutyáktól, mert azok aztán mennek mint a tank!

A minap az egyik bazsarózsás oldalon nézelődtem, nézd meg, rengeteg érdekes, számomra eddig ismeretlen fajtát ismerhettem meg általa! Ha esetleg már felfedezted korábban, akkor akit érdekel kukkantsa meg, érdemes!

ez az:

http://peony.mbgna.umich.edu/database/browse-by-photo

szerintem így fotó alapján jó megnézni a felhozatalt. Egyszerűen elképesztő gyűjtemény!!

Előzmény: Törölt nick (2008)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2018

Szia, 

Mivel én viszonylag korán, még a szállítási időszak előtt rendeltem, nem mérvadó, mennyi időn belül postázták. Fizetni akkor kell mikor összeállították és feladták a csomagot. Akkor kapsz egy emailt az összekészített csomagodról, átutalandó összegről, tehát utalni kell. Kisebb-nagyobb tövek. Kivétel nélkül mindegyik leveles már, némelyiken bimbó is van. Gondosan becsomagolva, +1 ajándék tővel érkezett a csomag. 

Előzmény: Banna5 (2017)
Banna5 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2017

Szia Elleinor,

érdeklődni szeretnék, hogy mi a tapasztalatod a LukonBulbs-al kapcsolatban. Én most rendeltem Tőlük bazsarózsákat, de nem vagyok biztos benne, hogy pontosan értem amit írnak. Mikor, mennyi idő múltán kaptad meg a csomagot? Hogyan fizettél? Előre, utólag átutalással? S ami a legfontosabb milyen töveket küldtek.

Nekem viszonylag sok bazsarózsám van, fás és lágyszárúak vegyesen. 3 tő ITOH hibrid, rockii fajták, s lágyszárúak. Minden évben izgatottan várom a tavaszt, s lesem, melyik tőn mennyi virág várható. A rockii és fások már nagyon mutatják a bimbóikat. A lágyszárúak még csak most indulnak..

Előzmény: Törölt nick (2008)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2016

Ó :-)! Ez nagyon szép! Köszönöm, hogy megmutattad.

Előzmény: bombaba (2015)
bombaba Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2015

Nem tudom, mi a neve, 5 éves kb. Tavaly ilyen volt:

Előzmény: Törölt nick (2014)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2014

Mi a neve és mikori ültetésű?

Előzmény: bombaba (2013)
bombaba Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2013

Igaz :) Közben rájöttem, hogy nekem is van bimbós, de az fás, én meg a lágyszárúra gondoltam a fotódról, annak 5 cm-es a hajtása.   

Előzmény: Törölt nick (2012)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.07 0 0 2012

Csupa bimbó az egész. Semmi okod "panaszra" ;-)

Előzmény: bombaba (2011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!