Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége szerint a GYED és a GYES ZSÁKUTCA, de a magyar társadalom ragaszkodik hozzá, így nem lehet egyetlen tollvonással megszüntetni. HOSSZÚ TÁVON AZONBAN ALIGHA FENNTARTHATÓ EZ A RENDSZER.
Én abban is benne lennék, hogy közoktatásban is csak az alsó négy osztály legyen ingyenes, amíg a gyerek megtanul írni, olvasni, számolni. Akkor legalább csak az járna iskolába, aki tényleg értékeli, hogy odajárhat, nem azok, akik unalmukban az órát zavarják és a tanárt püfölik. Mert hogy semmilyen pozitív eredményét nem látom ennek a mindenkire kiterjedő kötelező és ingyenes beiskolázásnak.
Ezt a hiteltelen emberekből összeállt kormányt támogatni?Ha nem ilyen arrogánsan állnának hozzá a dolgokhoz akkor még az ember tényleg meghúzná azt a bizonyos nadrágszíjat és támogatná.Az a baj,hogy ezt nem veszi észre a kormány.
Talán, ha a tisztességes mukával tisztességes megélhetés is együttjárna, akkor kívánatosabb is lenne ez az életmód. Persze ehhez a segélyek fokozatos és folyamatos csökkentésével is hozzá lehetne járulni.
hadd pontosítsak, eszerin az protokoll keretet az első negyedévben eltapsolta. hadd sajnáljam icinyt, szar lehet napi 2-3 százezret elkölteni (saját bevallása szerint megtakarítása nincs, eszerint elkölti a jövedelmét), és ezen felül adópénzből plusz még napi 2-3 millert. mire??? milyen udvartartás lehet ott őszödön???
Fordítva kell. Először drasztikusan csökkenjenek le az adók és a járulékok, majd amikor már a dolgozó tapasztalja, hogy megél a szociális juttatások nélkül is, mert nyugdíjra, babázásra stb. tud félretenni magának, sőt el tudja tartani az otthon lévő feleségét és az idős szüleit is, akkor majd meg lehet szüntetni mindenféle segélyt.
Minden szociális juttatás szünjön meg, HA,HA,... az adók is párhuzamosan drasztikusn lecsökkkennek, viszont ilyet a ballibtől NEM HALLOK!!! Azt meg nem fogadom el, hogy szünjön meg és MAJD AKKOR .... A majd akkorból tele a padlás, és soha nem valósult meg a ballibnél.!!!
A legideálisabb megoldás a gazdaság olyanfokú fellendítése lenne, hogy mindenkinek jusson munka, és aki tisztességesen dolgozik, az el tudja tartani a családját (beleértve a gyerekeit és nyugdíjaskorú szüleit, nagyszüleit) mindenféle segélyezés és egyéb juttatás nélkül is. Akkor nem kellene se gyed, se gyes, se munkanélküli segély és társaik. Akár az egészségbiztosítást is ki lehetne váltani fizetős ellátásokra, ha az átlag dolgozót nem vinné csőd szélére egy hirtelen jött vakbélgyuszi műtéti költsége. Nyugdíjra meg mindenki spórolhat magának, vagy el tudna tartani a saját családja. Ezzel visszaállna a természetes kiválasztódás is, mivel nagyobb esélye lenne az életben a fennmaradásra annak, aki tesz is érte valamit. Egy minimális mértékű szociális hálót érdemes fenntartani azoknak, akik tényleg nincsenek abban a helyzetben, hogy a saját megélhetésükért keresztbe szalmát tegyenek, és esetleg rokonaik sincsenek, akik eltartsák őket, de ne bárki számára járható út legyen, hogy az államtól kapott juttatásokból dologtalanul megélhet.
,,Csak olyannak szabad kedvezményt adni, aki épít vagy új lakást vesz. " Ja,annak kell kedvezmény,aki 250 ezer/Ft/m2 minimáláron 150 m2-es új házat épül. Logikus.
Szerintem nem megszüntetni kellene a GYES-t hanem az egész szociális hálóval együtt átalakítani, hogy a gyermeknevelését segítse és ne az ingyenélésre biztosítson lehetőséget. Nekem nagyon sötét emlékképeim vannak arról, hogy télen, hidegben sállal bebugyolálva, sötét hajnalokon vittek bölcsődébe. (Némelyek szerint ilyen emlékképem nem is lehet- de hát mégis van!) Ingyen járhattam iskolába, lett munkahelyem is utána. Szóval csodálatosan szép és jó életem volt - már ha nem akartam semmit és megelégedtem a középszerűséggel. A legszebb az egészben mégis az a kétszer 3 év volt amit a családommal otthon tölthettem. Reszkettem a visszailleszkedéstől, de az sem volt végül olyan borzasztó. Ebből kiderül, hogy engem személy szerint nem érint a GYED eltörlése, de mégis! Mégis azt tartom, jobb annak gyrmeknek akit az anyja nevelgethet. A társadalom szempontjából pedig talán jobb emberré is nevelődik. Volt idő amikor ezt GYED nélkül is meg lehetett csinálni. Akkor a gyermekét nevelő anyát eltartotta a család. SZVSZ a gyermeknevelés is hatékony társadalmi produktum, már, ha azt megfelelő színvonalon teszik. A selejt itt is selejt, mint az élet egyéb területein.
Geszthi! Ha azt látja az átlag hogy Ferkó magához von a tartalékból plusz 450 millát akkor szerinted mit gondol? Mondjuk azt hogy mi a fenének adózok annyit, közben a számláimat nem tudom kifizetni, miközben a Miniszterelnök dőzsől az adómból, és mindig azt kapom a pofámba hogy csalok, az adók meg az egekben.
,,.....De szerintem annak sincs semmi teteje, hogy adott a 6 éves Ádámka - ismerős gyerek. Asztmás a szentem, egész ősszel kórházban volt, 1-2 heteket, majd otthon ugyanannyit. Az anyja beköltözött mellé a kórházba, a nagyanyja minden nap játékot vitt neki, főzték a kedvenc kajáit, csoki, süti, franckarika...mert elkapatták a kórházban. Én már rég szájon kaptam volna a gyereket, ha velem csinálná ezt. Na, most ezt finanszírozzuk államilag, hogy a szülők félrenevelhessék a gyereküket?"
Nagy valószínüséggel Ádámka magatartásával nem lesznek problémák az iskolában a kórházban töltött idő miatt,esetleg hozza az átlag tanulmányi eredményt,később továbbtanul,lesz szakmája,adót fizet,családot alapít,és fizeti aztán is az adót. Nem az Ádámka féléket nevelik félre,hanem ott a gond,hogy egyáltalán nem nevelik a gyerekeket azok,akiket agyonöntenek segélyekkel.
Ez egy másik idiótizmus. A népet, adófizetőket hibáztatni mindenért. Öreg! Ha alcsony lenne az adó akkor nem menne el a magyar a vállalkozó szlovákokhoz. A szlovákok sokkal okosabbak mint a magyar ballibesek és a kormányaik.
Ugyanakkor a másik oldala a dolognak, hogy ugyanazért a szolgáltatásért (gyed maximalizálva van, állami kórházban mindenkinek ugyanaz az ellátás jár stb.) milyen alapon kérjenek el valakitől 10szer akkora összeget, mint a másiktól, csak mert több gógyija van, és hatékonyabban dolgozik?
Ez is igy hamis Geszthi! Járai azt is mondta és mondja hogy párhuzamosn drasztikus ÁDÓcsökkentést kell bevezetni! Értet? MIÉRT VAN AZ HOGY HA EGY IDIÓTA BALLIBES POLTIKUS MOND EGY ÁLLATSÁGOT AKKOR TI RÖGTÖN ELFOGADJÁTOK?
A vállalkozóknak törvényileg adott, hogy mekkora összeg után kell megfizetniük a járulékot, ezzel nem tudnak csalni. A baromság ebben inkább az, hogy a vállalkozói réteg egyetlen kategóriának számít, nincsen pénzforgalom alapján szortírozva, a falusi cipésznek ugyanakkora összeg után kell járulékozni, mint a nagyvállalatokat működtető milliárdosnak. Az előbbit megterheli még ez is, az utóbbi meg röhög a markába.
Potyautas az a sok-sok vállalkozó, aki igyekszik elkerülni az adózást, járulékfizetést mindenféle fortéllyal, és ezt, a ma élő jogszabályok lehetővé is teszik számára !!!!!
Ezek nagy része, külföldi számlákra menekíti ki a vagyonát, pénzét.
Egyszerűen nem értem, mi ez, ha nem rasszizmus? Miért kellene valakire pusztán azért odafigyelni, mert roma? Ugyanolyan ember, mint a többi, dolgozzon, és tegye rendbe a saját életét! (Mellesleg köztük is vannak olyanok, akik nem a sült galambra várnak, példát vehetnének róluk a többiek.) Ha ebben nem veszik felnőttszámba, szavazati joga miért van? Magáért, a saját életéért nem kell felelősséget vállalnia, de az országgal kapcsolatos felelős döntésekben részt vehet? Nekem ez nagyon sántít.
A TGYÁS-hoz, GYED-hez én sem nyúlnék. A GYES meg ne járjon 3 évig, ha megmaradna is, akkor maximum 1 évig. Családi pótlékot meg nem pénzben utalnám, hanem egyéb juttatásként. Kajajegy, 4 éves kortól valóban ingyenes óvoda, iskola, étkezéssel, ingyen könyvekkel, stb. Vagy újra be kéne vezetni a családi adókedvezményt. Az a lényeg, hogy azok szaporodjanak, akik valóban nevelik a gyerekeiket, és ne legyen a gyerekcsinálás megélhetési forrás.
Itt pedig azok, akiknek köszönjük a fizetett hozzászólásaikat: (találós kérdés, hogy ki és miben fizeti) Egyébként pedig lásd: Hasznos idióták http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9155899
Hid: >>Ja, csak többnyire úgy megy ez, hogy anyuka dolgozik 1-2 évet, bekapja a legyet, majd ül a gyeden/gyesen 5-6 évet, azután visszamegy dolgozni, és minden második héten táppénzen dekkol. A tizedét nem tolja be a tb-be annak, amit kivesz belőle.<<
Hid: "a tb-kasszából speciel nem az elvtársak lopnak, hanem a (zömében Orbánista) dokik meg a kórházak," http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=78309563&t=9177591
Hid: "megszüntetni a gyedet/gyest. Akkor kevesebb lesz az adó, " http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=78310011&t=9177591
Hid:"Oké, nem számítom ingyenélőnek, de Dobrev Klárának igaza van, a GYED/GYES nem jó," ">>A GYES/GYED nem a demográfiai kérdés megoldását szolgáló eszközök.<< Ahhoz képest elég sokba kerül, hogy még ennyire sem jók."
Pixy: "És annyit adózott és annyian adóztak, hogy futja rá?"
geszthi: >>a romáknál nagyságrendekkel szerencsésebb, összehasonlíthatatlanul jelentősebb számú lehetőséggel rendelkező többség ugyanúgy hallani sem akar az "ingyenes, alanyi jogú" szolgáltatások kádári örökségének eltörléséről.<<
ilonazlati: >>Tudom, hogy rámtámadtok, de szerintem a GYES/ GYES sok esetben értelmetlen. <<
AliceCsodaországban: "Márpedig hölgyeim és uraim, akármit is mondott Dobrev Klára, a gyed, gyes nem sokáig tartható fenn. Ilyen jellegű szociális gyerektámogatást egyetlen más ország sem engedhet meg magának, és nálunk is meg fog szűnni, " http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=78297835&t=9177591
AliceCsodaországban: : >>"Semmire nincs pénz!
Majd törjük a fejünket, hogy miért!"
Nagyon sajnálom, de többek közt a gyed meg a gyes miatt IS... tényleg sajnálom, de így van. Amit a politikusok ellopkodnak az nem szokta megrendíteni az államháztartást. Legfeljebb bosszantó és idegesítő és irritáló.<<
AliceCsodaországban: :>>Nem tartható fenn tehát:
A gyed, a gyes,
a jelenlegi eü.
az oktatás
a nyugdíjredszer
Köszönöm, hogy igazoltál, éppen ezek miatt növekszik az államadósság<<
Afrikai szerető:"undorító, amit manapság az egész gyerekkérdés körül csaptok
rinyál a népség, hogy kevés a gyerek, aki meg hajlandó legalább egyet a világra pottyantani, elvárná, hogy hősként ünnepeljék"
AliceCsodaországban: >>De a gyed meg a gyes valóban sokba kerül, annak ellenére, hogy az eddigi szoc. vívmányok között ez a legnormálisabb és legembéerségesebb. Szóval nehogy azt hidd, hogy annak drukkolok, hogy megszünjön, ó nem.
De TUDOM, hogy meg fog szűnni, mert egy idő után kénytelen lesz megszűnni. ... (A gyes összege manapság olyan huszonháromezer ft, no ez nem oszt nem szoroz, <<
HanG99 : "A bölcsődébe, óvodába járó gyerekek a családi nevelés mellett jobban szocializálódik a más vélemény elviselésére, a csoportmunkára, jobban viseli az iskolai stresszt, stb.
Kérdés: van-e rá elég pénz az államkasszában? Válasz: egyre kevesebb. Megoldás: meg kell reformálni, változtatni."
AliceCsodaországban: >>És igen, ez az előadás csak egy nyitány ahhoz, hogy jövőre vagy két évvel később kerekedjen egy társadalmi vita (az összes bulvát bevonásával) arról, hogy kell e gyed meg a gyes... de mindez csak előszele annak, hogy meg fog szűnni... sajnos, SAJNOS!!!<<
Itt van két hozzászólás , amelyek a lényeget talán legjobban kifejezik:
>>Jól látod a helyzetet. Egyértelmű, hogy a szociális juttatásokat szűkíteni kell. De, ha a Dobrev féle gondolotak mellé odarakjuk Kóka büfijét, akkor gyönyörűen összeáll a kép, hogy mire is megy ki a játék.<<
"Kóka szerint az igazi aránytalanság a szociális kiadásoknál látszik: a visegrádi és balti országok a GDP 11-13 százalékos költésével szemben idehaza 20 százalék felett vannak ezek a kiadások. Ráadásul nagyon rosszul költjük el. Úgy teszünk, mintha mindenkit akarnánk támogatni: a gyereket, a diákot, a munkakezdőt, az anyát, a gyereket vállalót, a szegényt, a gazdagot (befektetési kedvezményekkel), a nyugdíjast - fogalmazott. Az igazán rászorultakra - a több százezer romára, fogyatékos állampolgárra viszont már nem jut elég figyelem." http://index.hu/gazdasag/magyar/kokaint08040/ http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=78308574&t=9177591 ================================================ "Dobrev Klára menjen haza az ellopott villájába, számolgassa a milliárdokat, kerülgesse a halott zsidók szellemeit, tekintsen le a panorámára...
és k.vára ne akarja elvenni az emberektől azt ami jár...
hanem kuss legyen." http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=78308411&t=9177591
Itt is csak mostantól "potyautas" a gyermek, aki még nem tudott elhelyezkedni, mert nem kell a pályakezdő, a HTB anyuka, vagy az infarktus után munkaképtelenné vált apuka, aki addig 50 évig fizetett rendületlenül, most meg nem talál új munkát, betegen, a régit folytatni nem tudja, tehát potyautas! Aki életében még egy szalmaszálat sem tett keresztbe csak sorban állt a segélyekért azt pedig óvni, pátyolgatni kell, különben szalad az "omudsmanushoz".
Nem fogok cigányozni, a patyolatfehér lumpen elemeket sem szeretem, a tanult, dolgozó cigányokkal meg semmi bajom. Én az ellen vagyok, hogy elsősorban azok szaporodjanak, akiknek 80 alatt van az IQ-juk.
Oh a TB jarulek az univerzalis erv mindenre? Gyes/Gyed? TB jarulek. Orvosi ellatas? TB jarulek. Tandij? TB jarulek.
Ezt mondd mar meg Jarai Zsigmondnak is (itt van alabb a szep velmenye a gyerektamogatasokrol!), a hulye szakertoje nem tudja...
Es mi nem igaz benne, hogy nem akarja a lakossag?!
Járai szerint nem elég kozmetikázni 2004. április 1., csütörtök 11:23
Nagy strukturális problémáink vannak, amelyeket meg kell oldanunk, mielőtt tartósan megelégedésre okot adó gazdasági növekedésről beszélhetnénk - jelentette ki Járai Zsigmond.
Az állami pénzügyek valóban tartós konszolidálását csak átfogó szerkezeti reformokkal lehet megvalósítani. Mint a frankfurti lap írja, Járai nem bízik túlságosan abban, hogy ezek a reformok politikailag keresztülvihetők.
Medgyessy Péter miniszterelnök és új pénzügyminisztere, Draskovics Tibor felismerte ugyan a helyzet komolyságát, és szilárdan az irányváltás mellett van, de kétlem, hogy a politikai pártok és a lakosság valóban készen állnak ezeknek a szükséges és fájdalmas reformoknak a vállalására - mondta Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítójával folytatott beszélgetésen.
Jut eszembe, te meg dolgozz megbízási szerződéssel. Mindjárt megoldódna minden gondod, pont úgy működik, amit te szeretnél: nem vonják a fizetésedből azt a részt, ami miatt pénzbeli juttatásokra jogosult vagy, és nem is leszel jogosult rá. Orvosi ellátás, nyugdíj jár, gyed, táppénz és munkanélküli segély nem.