Én először csak egy DA17-70-est vettem (amivel különben teljesen meg vagyok elégedve) azzal, hogy az jó portréra, és egy kis telének is megfelel. Amikor rájöttem, hogy ez csak nagyon kis telének jó, akkor meg vettem egy 55-300-ast, ami szuper. Ha Te is ezt veszed, akkor elég talán a 16-45-ös is, a hiányzó 10 mm (45-55 mm között) nem nagy lyuk, viszont kb 50e-vel olcsóbb.
Megőrülsz a sok cserebere miatt. Tudom. Én canonon ugyanezt játszottam. Volt egy 24-105 - öm, ami egy elég jónak mondható obi. Vigasztaltam magam, hogy nem hiányzik a 38 mm alatti tartomány (24*1,6), aztán csak vettem alá egy obit. Aztán ahogy írtam, az őrületbe kergetett a sok cserebere. Akkor már inkább egy 17-70. Egyébként a 16-45 nagyon jó kis obi.
Éppen most agyalok, mert a K20D-t egy 16-45-ös kitben kértem Balutól, de az obi csak a héten jön meg. Azon filózok, hogy egy 28-75 f2.8 nem lenne-e jobb döntés. A 28mm alá meg vennék egy 18-55II-t ha nagyon kell a 28 alatti tartomány. Ha a 16-45 megmarad, akkor egy 55-300 lesz mellé, ha 28-75, akkor nem tudom még mi lesz mellé. Ötleted, tanácsod esetleg?
Gabor01 kartáccsal történő egyeztetés eredményeként ezúton szeretném tudatni, hogy május 23-án szombaton (mához szűk két hétre) kora délután Pentaxos fotózós-mászkálós-obitesztelős összejövetelt szervezünk az Orczy kertbe és/vagy a Füvészkertbe, melyet követően a Blende Club Caféba is betérhetnénk egy laza képértékelős-sörözős-kajálós-beszélgetős estére. A pontos időpontok kitűzése addig meg fog történni bár én személy szerint nem szeretném senkinek megmondani hogy mikortól meddig hol legyen, csak egy körülbelüli észszerűnek tűnő intervallumot javasolnánk hogy könnyebben megtaláljuk egymást...
volt szó korábban k7d bemutatóról illetve egyéb előadásokról. ezekről annyit, hogy próbálunk összehozni ezt-azt, de ígérni jelen pillanatban nem tudunk semmit... természetesen ha bármit sikerül lefixálni, azt mindenképp jelezzük...
bocsi azoktól akik ezt már többedszerre olvassák és netán unják, de szeretném ha a pörgősebb testvértopikokban is tudnának erről. az ezzel kapcsolatos további infókat a Pentax Fan Club topikban fogjuk közzétenni a floodolás elkerülése végett.
tessenek jönni minnél többen, ideje egymást (és az eddig read-only módban levőket is) jobban megismerni!
Azért én még nem temetném sem a K20D-t, sem a topicját! A K7 ára jó darabig nem lesz midenki számára megfizethető, ahogy még a jelenleg A K20D ára sem. Egyébként is: most vettem a héten meg a K20D-t, úgy hogy élnie kell!!!!!!
Teljesen igazad van, de tudod 100X meg kell gondolnom, mire mennyi pénzt költök és szeretek tapasztaltabb emberektől kérdezni, mint saját hülyeségem miatt fejjel a falnak menni. A kérdésem azért merült fel, mert egy barátom kérésére 50-200-at kerestem neki a K100D Super vázára. Találtam is egyet, tiszta új 30k, erre ma benyögte, hogy most mégsem kell neki, mert inkább 18-200-at vesz. Holnap kellene átvennem neki az 50-200-at, de így feleslegessé válna. Azon agyaltam, hogy milyen lenne a K20D-men, mert ha viszonylag normális, akkor lehet megtartanám. Mindenki az 55-300-at dícséri, nekem is tetszik a rajzolata, színvilága. Az 50-200-at meg a K20D-n nagyon nem dicsérik. Sőt. Az ára viszont kecsegtető. De ha nem jól muzsikálna a K20-on, akkor csak pénzkidobás lenne. Ezért dimenzionálom túl a kérdést, meg azért mert a pénz mindíg kevés....
Olyan érzésem van, hogy a vázak után (K200->K20) az objektívek (50-200->55-300) közötti különbséget is túldimenzionálod a végső cél, a "jó" fotó előállításával kapcsolatban. Ezek szerintem - extrém körülményektől eltekintve - nagyon kevés szerepet játszanak egy általad vagy mások által is jónak ítélt fotón. Gondolj utána.
Egyrészt jó reklám, másrészt ha van egy kreatív könyvelőd lényegében ingyen van az 5D Mark II, az L-es obik, és az egyéb tartozékok, ami egyébként manapság a Mac Pro és a 7-es bömös mellett minimum elvárás is "celeb" körökben;)))
Átmenetileg jó az 50-200 is, de gondolom jobban látszanak a hiányosságai a 15MPx-en.