Keresés

Részletes keresés

gyanrav Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1363

sziasztok!

szószegés? politika? talán jobb lenne, ha a 3 nagy gasztronomia szervezet ( minek is ennyi egy ilyen kicsi országnak?) összefognának. nem kettö, hanem mind a három és együtt küldenének ki valakit. mondjuk az is hozzátartozik, hogy a magyar szakácsnak semmi esélye sincs. nem azért mert tehetségtelenek, hanem mert magyarországon nincs igazi hagyománya a versenyzésnek és mert szponzor sincs. hogy mennyi a szükséges összeg? a tavalyi, 2007 évben rendezett versenyen 13. helyezett osztrák szakács 50.000 euróból mig a 2. helyezett dán rasmus kofoed  300.000 euróval gazdálkodott.  és a gyöztes fabrice desvignes? cak találgatni lehet. ja és a gyöztes 20.000 eurót kap. szóval én csak annyit szeretnék mondani, hogy nem egyedül vagy kettesben, hanem együtt, minden lehetöséget kihasználva kéne egy ilyen versenyen elindulni, hogy ne égessük le magunkat és a szakácsot. (aki ebbe helyzetben már csak egy báb) de már késö, mert mit gondo´hat rólunk az a szervezö aki megkapja két szervzet jelentkezését ahol, nem a  szakmában elért eredményekkel érvelnek, hanem politokával.

 

szerintem

Előzmény: Zitka (1316)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1362

Szia!

stabilan a születési évem, egy röpke évre az éveim száma is, az unokák pedig egyelőre váratnak magukra...:))

ha lesz időm, ma befejezem!

Előzmény: goristi (1360)
Kardemumma Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1361
Izgulsz, mi, hogy mi jöhet még?! ;)
Előzmény: beetee (1356)
goristi Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1360

Kedves Nagypapi51!

OFF: Mi ez az 51? Éveid száma, születési éved, vagy az unokák száma?

ON: Én eddig azt hittem, hogy a MBTBD szerzőpáros után Certaldo büszkélkedhet a legjobb tollal, ha kulináris élvezetekről kell beszámolni. Legalábbis itt a topicon. (lásd

708 a Csalogány 26-ról és 1184 Kalla mesternél tett látogatásunkról.

Ne haragudj kedves Certaldo, megelőztek.

Várom a folytatást, mint a holnapi Magyar Nemzet.

Előzmény: nagypapi51 (1354)
FatMo Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1359
Kiváló írás! Köszönjük!
Előzmény: nagypapi51 (1354)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1358
Köszi, akkor én használtam rossz szót, de a szövegen nem akarok változtatni, csak tördelés, képek beszúrása, mifene...
Előzmény: Zitka (1357)
Zitka Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1357

Gratula, kedves nagypapi! :-) Szerintem sem szükséges ezt már cizellálni :-), nagyon hangulatos leírás. Nyomtatott sajtóban is megállná a helyét.

 

Előzmény: nagypapi51 (1354)
beetee Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1356
Ez tényleg jól sikerült! Alig várom a folytatást... ;)
Előzmény: nagypapi51 (1354)
szysssz Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1355

Hé! Nagypapi!

 

Ezt nem nagyon kéne szerkesztgeteni! Ez egy olyan "első benyomás" ami csak úgy "kijön" az emberből. - szép esettanulmány. :))

Előzmény: nagypapi51 (1354)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1354

A  szerkesztetlen szöveg már olvasható: Kalláról és egyebekről

de közel sem teljes.

beetee Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1353
Dehogy nem!!! Mint negatív példa. :(
Előzmény: FatMo (1352)
FatMo Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1352
Külföldi műsorokban elég erős egyébként a felhozatal a TV Paprikán. Gordon Ramsey, Giorgio Locatelli, John Burton Race, Rick Stein. A magyar műsorokról ne beszéljünk, egy kicsit sem passzolnak a topic témájába.
Előzmény: Zitka (1346)
FatMo Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1351
Hello! Annak idején ajánlottam ezt a sorozatot  Ferran Adria kapcsán. Az is egy nagyon jó rész volt, szerintem azt is ismétlik majd valamikor.
Előzmény: Zitka (1346)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1350
Jó. Most esszük a fogast. :)
Előzmény: certaldo (1349)
certaldo Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1349
Ide.
Vagy oda.
Esetleg is.
:-))))))))))
Előzmény: nagypapi51 (1345)
Zitka Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1348
köszi :-) - remélem, nem felejtem el nézni...
Előzmény: bor_kedvelő (1347)
bor_kedvelő Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1347

Igen, elég sokat ismételnek, adott héten biztos leadják még 1-2x a programot, meg időről-időre újra is előveszik néha.

A HB-s epizódot ismétlik szombat 16:05-kor és vasárnap 9:05-kor!

Előzmény: Zitka (1346)
Zitka Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1346

Talán nem OFF itt, egy kérdésem lenne. Ma reggel véletlenül rákattintottam a TV Paprikára, és ez a műsor ment, Heston Blumenthalról.

http://www.tvpaprika.hu/hu/musoraink/az_alkimista_es_a_tuz

 

Mivel kb. 5 napja van kábeltv-nk, a pár évvel ezelőtti tv paprika tapasztalataim pedig nem igazán voltak kedvezőek, kérdezném, hogy szokták ismételni ezeket a műsorokat? Vagy többször leadni, mint pl. a Spektrumon?

nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.22 0 0 1345

Egyelőre egy sűrű A4 oldalnál tartok, és még nem ettünk...:))

Tegyem ide, vagy inkább a blogspotra?

carbonara Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1344
A Konyhaasztal minden topicja mellett...
Előzmény: Törölt nick (1343)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1342

Ha piszkáltok, el se kezdem...! :))

 

Előzmény: beetee (1341)
beetee Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1341
Már csuklik. :)
Előzmény: certaldo (1339)
homerx Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1340
biz, biz, nekem meg eleg sok cseh es hegyes kg van otthon a fagyasztoban :)
tegnap a foti coraban a felvagottas pultban valami francia napok voltak, es sertes sonka kucsmagomba valamit lattam. 5600/kg aron. hat nem vettem.
Előzmény: nagypapi51 (1336)
certaldo Creative Commons License 2007.11.21 0 0 1339
Egy "türelmes" kíváncsi tisztelettel érdeklődik, hogy szépeket álmodtál-e? :-)))))))
Előzmény: nagypapi51 (1337)
Kardemumma Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1338

Szívesen megnézem, ha gondolod, de úgyis tudom, hogy jó lesz. :)

(A narancsos kacsát megtaláltam a könyvben)

Előzmény: nagypapi51 (1337)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1337

Asszem most már írnom kell valamit, mielőtt a Pharaon legénység beelőz...:))

Reggelre megálmodom. Megnézed előtte?

Előzmény: Kardemumma (1329)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1336

A kucsmagomba remekül fagyasztható, a karfiol meg már régen nem szezonális, valahol mindig terem.

A sümegprágai csigát sem most kergetik a réten...))

Előzmény: Morcsi (1335)
Morcsi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1335
Olvasgattam a Bűvös szakács blog-ot és ott megütötte a szemem egy recept, amiben kucsmagomba és karfiol együtt szerepel. Mindig arról van szó, hogy friss, jó minőségű alapanyagokból kell főzni, a recept is ezt a benyomást kelti. Csakhogy ezt a két alapanyagot (legalábbis az északi mérsékelt égövön) kb. fél év választja el egymástól. Vagy vannak "elfogadott" tartósítási módszerek is?
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1334

Kalla mester és egy sümegi pincészet.

A csiga engem is izgat, pénteken sokkal műveltebb leszek.

Előzmény: csite (1330)
carbonara Creative Commons License 2007.11.20 0 0 1333
Aha.
És mi az a sümegprágai csiga ??
Előzmény: Crowe (1332)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!