A UPC- ek gyorsak voltak de egy-két hónapra rá a Digi is elkészült. A Digire nem halottam panasz ráadásul az árfekvése is szimpatikus (sok HD csatorna van felár nélkül) és a netje a leg gyorsabb. Valószínű ezt fogom választani de még nem tudom mi a helyzet a 2éves hűség nyilatkozattal.
A hiba bejelentést mobilon végeztük, az volt a válasz tudnak róla, a hiba a központban van. Légkábelen jön, az analóg telefonnal egyűt vagyis ha szakadás lett volna a telefon kábel is leszakadt volna. Sajnos azon az oldalon nem gallyaznak. A box-al nincs probléma, szünetelésnél többször rezeteltem eredménytelenül, majd amikor elhárították a hibát magától helyre ált (nem kellet rezetelni). Vagyis most kábel szakadás nem volt, hanem mint jelezték a központban volt a hiba. Ez sajnos elég gyakori két utcával odébb van egy rokonunk és ha nálunk is el megy az iptv akkor nála is. Ennyit az üzem biztonságról.
tisztelt Tibcsi én is itt lakom a 16 kerületbe nekem is szar volt a t-homos net és át mentem a upc hez de szomoruan tapasztalom hogy ott is szar két hete kint volt a szerelöjük meg állapitotta hogy szar a hálozat megkénejavitani és azota nem történt semmi két hete vagyok náluk és egy folytában szakadozik a net minden nap telefonálok és még mindig nem történik semmi végre ezen a héten felhivtak hogy kedden kijönnek de ez se történt meg telefonálok megint semmi végre szerdán felhivnak hogy pénteken kijönnek 8 és 12 között nem jött ki senki végül hivom az ügyfél szolgálatot meglepödve mondja a nö nekem hogy nem ment ki a szerelö és ugyan telefonon eggyeztetet egyáltalán mondo m én hogy nem és erre megint nem történik semmi egy ora mulva hivom öket akkor azt mondják hogy kedden talán kijönnek a jövö héten erröl csak ennyit a upc is szar részemröl ennyit talán még a digi korrekt mert aposomnak az van és még nem volt vele problémája upct sem ajánlom senkinek mert engem már át vertek és ki tudja mikor lessz vége pedig csak kéthete vagyok náluk
Most többször átolvasva esett le, hogy a szolgáltatás már jó, csak 2 napig állt. De az még nem tiszta, hogy a Telekom vezetéke is légkábeles és ott ahol megy a vezeték nincs karbantartva a lombozat?
Ez egy nagyon érdekes helyzet. Központilag nem lehet hiba - ez alatt az országos nagy központot értem -, mert itt megy a szolgáltatás. Az is érdekes, hogy a szomszéd analóg telefonja megy és ott meg semmi sem. Ez azért mert ugyan azon az elosztó közegen - valószínű földkábelen - érkezik mindenhova a jel. Nagyobb a sansz arra, hogy az IPTV-t adó Set Top Box szállt el. Azt nem tudom nem derült ki az internettel mi a helyzet? De ha az sincs és a telefon sem, akkor a modemmel lehet a gond. Sok esetben az eszköz áramtalanítása, majd 1-2 perc utáni üzembe helyezése segíteni szokott.
Persze lehet ez már megtörtént és a modem halt be. Nem csodálnám amilyen villámok voltak egyes helyeken kedden.
Régebben nem volt probléma sem a TV-vel sem a telefonnal (annak külön vezetéke volt). A szomszédom telefonja maradt a régí, most neki nem is volt problémája, Tehát nem is kábel szakadás volt hanem központi hiba. Az lehet, hogy jobb a kép minősége az iptv-nek viszont a megbízhatósága messze alatta van az analógénak. Gyakori a központi hiba. (legalábbis a 16kerületben)
A problémák nem csak nálam vannak hanem a környékünkön másoknál is.
Sajnos mi csak mérgelődünk mióta a régi analóg kábel tv-ről iptv-re váltottunk.
Már kezdetben sok probléma volt szolgáltatói hibákkal mégis 2 évet aláirtunk.
Nem kell akkora vihar mint szerdán volt mivel a vezeték nagy fák lombjai közt vezet, ezeket viszont senki sem tatja karban. Hiba esetén tv, telefon, internet szolgáltatása megszűnik. Most 2 napig szünetelt.
Viszont megjelent a konkurencia, Digikábel, Upc. Ezeknek a vezetékei az elektromos oszlopokon vannak kihúzva, amit az Elmü rendszeresen karban tart (gallyaznak) így a szerdai rendkívüli vihart is probléma nélkül átvészelték.
Kérdésem ha szolgáltatót váltok a 2 éves hűség nyilatkozatnak milyen retorziói ill. anyagi vonzatai vannak? A szolgáltató hibájából szinte havonta előfordulnak üzem zavarok, feltételezem erre nem lehet hivatkozni? Hiszen a problémákat itt a topikon is régebben meg említettem.
Szerintem azért mert az IPTV az egy országos szolgálatatás. Míg a kábel tévé esetén, minden településen egyedileg van központi fej állomás. Ez csak tipp.
"A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény 74 paragrafusához kötődő jogszabályváltozása miatt 2015. június 30-tól az IPTV, a digitális kábel TV, az Interaktív Sat TV és a Sat TV szolgáltatások csatornasorrendje megváltozik."
Május 30-án a netes felületről megrendeltem egy minicsomagot. 4-én még sehol semmi. Mikor rákérdeztem, hogy mi újság azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy elakadt a rendszerben de semmi baj, töröljük a megrendelést és felveszi újra telefonon keresztül. 1-2 nap és biztos élni fog. Ma 16-a van és még mindig nem sikerült bekapcsolni a minicsomagot. Ilyen nagy dolog ez 2015-ben egy full digitális rendszeren???? Tegnap ismét rákérdetem, hogy mi a túró van és azt mondta a hölgy, hogy valamilyen szoftveres probléma van de általában pár hét alatt meg szokták oldani. Pár hét!!! LOL
Januárba hosszabítottunk szerződést, interneten rendeltem hozzá tv-t. Február elején hívott egy hölgy, pontosítottuk a megrendelésem. Jelezte 30 nap az átfutási idő. Március elején hívtuk az ügyfélszolgálatot, mire sikerült jutniuk. Az ügyfélszolgálatos elmondta, nem látja a megrendelésemet, és rendeljem meg újra a tv-t. Mondtam neki Én újra nem rendelek, mert a feltételek megváltoztak, és abban a formában már nem tudom megrendelni a tv-t mint januárban tettem.
Ezek után megkérdezem, kivel beszéltünk februárban?? :)
Hozzá teszem, azóta se kép se hang t-home irányából!
Nem vártam és márciusban vettem tv-t, mindenesetre érdekes volt az ügymenet.
milyen hibabejelentőt hívsz te? párszor nekem is kellett már hívni, de olyan soha nem volt, hogy ne vették volna föl. pl. 1-2 hónapja elromlott az egyik IPTV beltérim. Péntek este bejelentettem a hibát, és szombat délelőtt már hozták is az újat.
1412, 9-es gombbal be kell jelentkezni, majd a 4-es gomb a hibabejelentő
Én meg már 2 éve vagyok boldogtalan IPTV tulajdonos... már az eleje rosszul kezdődőtt. A volt lakó T-Home előfizetése miatt muszáj volt ezt választani. 2 hétig fizettük a semmit, mert szerintük igen, szerintünk meg nem volt szolgáltatás. Elejétől fogva mindig vannak problémák, hol a tv, hol a net, ol pedig mindkettő lefagy rövidebb- hosszabb időre. Ez így megy már 2 éve. Az utóbbi hétben meg kb 15-20 percenként újraindul a modem, pedig ez már új, kb 2 hónapja kicserélték. Telefonos hibabejelentőt azt hiszem 6 alkalommal hívtam de egyszer sem vették fel! azért szeretnék már végignézni egy filmet, ha már fizetek, legalább egy héten egyszer... a T-home üzlet nyitvatartási ideje egyenlő a munkaidőmmel így kizárásos akapon csak telefonon lehetett volna intézkedni. Most járt le éppen a két éves hűség, húzok is más szolgáltatóhoz!
"Jogszabályi elõírások miatt 2015. július 4-étõl bevezetjük az M4 közszolgálati csatornát valamennyi televízió csomagba, valamint az M4 HD csatornát IPTV, digitális kábeltelevízió és mûholdas televízió Családi+HD csomagba. A változással összefüggésben a következõ csatornák kikerülnek a kínálatból: Duna World (analóg kábeltelevízió szolgáltatás esetén); MTV Live HD (IPTV és digitális kábeltelevízió szolgáltatás esetén); Duna World HD és MTV Live HD (mûholdas televízió szolgáltatás esetén). (5/A, 6/A-6/D Melléklet)"
" most elvileg 20 (igaz csak max 15öt mérek bármilyen sebességteszten)" sajnos a tv adás is a te sávszélességed húzza le.
nekem a net szépen megy 20 Mbps-el, de ha bekapcsolom a tévét, azonnal leesik 16-17-re. Nekem nincs HD csomag, de ha lenne, vagy ha több STB lenne, akkor hiába fizetnék 20-as netet, lehet, hogy csak 5Mbpst használhatnék? Érdekes kérdés, hogy mi történne, ha 10 Mbps internethez kérnék 3 boxot és HD adást??
további rossz hír, hogy a box nagyon sokat fogyaszt (standby 20W, működés közben 23W, ami havi 6-700 Ft villanyszámlát jelent) ráadásul ha ezért áramtalanítom (nálam néha napokig nincs használva, felvenni sem szoktam semmit, feleslegesen pörgetné a villanyórát az idő 90%-ában), akkor elfelejti a képarány beállításokat.
Sokszor volt már itt róla szó (utoljára pl. novemberben), h buta a Cisco beltéri, egyetlen, fix beállítású kimeneti képarányt ismer - és ha azt 16:9-re állítod, akkor a 4:3 letterbox csatornák valóban egérmozit játszanak a körös-körül fekete kerettel (mert a letterbox azt jelenti, h 4:3-ben alul-fölül kap fekete keretet, és ezt 16:9-ben átadva a TV-nek jobbról-balról is jön hozzá...)
Műholdon azért nem volt ezzel gond ugyanezeken a csatornákon, mert az a beltéri továbbadta a TV felé a csatorna képarányát, így a TV tudta, hogy most 4:3 letterbox anyagot kap, ezért bele tudott nagyítani.
Most azonban a beltéri fixen 16:9-ben adja át, és azt már nem bírálják fölül a TV-k, így csak kézzel lehet nagyítást kiválasztani.
Szerencsére egyre kevesebb ilyen csatorna van, nem kár értük.