Keresés

Részletes keresés

Sephora Creative Commons License 2003.11.30 0 0 112
Én pár napja vettem ágyat az IKEA-ban, másnap már kiszállították.
Előzmény: kivi (11)
nyman Creative Commons License 2003.11.30 0 0 111
"Szerintem a jövő héten már írják is ki, hogy Kellemes Húsvéti Ünnepeket, és egy nagy nyulat húzzanak rá a fa tetejére mikulás ruhában".

Csoki nyulmikulast mar lattunk, ugyhogy lehet, hogy latunk meg ilyet

Előzmény: Eazy (-)
alain_delon Creative Commons License 2003.08.12 0 0 110
Sziasztok !

Én is az IKEA-ban vettem a bútoraim 90%-át és szerintem nagyon jó. Nem vagyok sem asztalos, sem esztergályos mégis összeraktam egy teljes konyhát, étkezőt, hálószobát meg mindent.

Tapasztalat: minden stimmelt ( még a katalógus ár is, csak hát ugyebár össze kell tudni adni a számokat ( persze van aki már itt elakad és megy az asztaloshoz )), nem hiányoztak alkatrészek, nem volt nehéz összerakni, a konyhai gépek nagyon passzolnak és minden úgy működik ahogy kell.
A konyha tervezéshez le lehet tölteni saját programot, ami elkészíti a listát ami alapján kb. 15 perc alatt összeszedik neked az egészet.

HA VALAKI TÖK HÜLYE, AKKOR NE VÁSÁROLJON AZ IKEABAN mert azt olyanoknak találták ki, akik
át tudják lapozni az összeszerelési útmutatót ( olvasni nem kell tudni, mert a rajzok egyértelműek ).
A 90 napos visszavétel tényleg jól működik - nem kérdezik miért csak adják a pénzt vissza - nem levásárolhatod meg ilyenek ( könyvutalvány )

Egyéb bútoráruházak: DOMUS - raktár a sertéstelep mellett, lényeges alkatrészek hiányoznak, ami kicsit jobb az megfizethetetlen.
KIKA - szállítás 6-8 héten belül, egyébként ugyanazt a rossz minőséget árulják mint a DOMUS és SCONTO.

Összefoglalva: ha valaki nem tudja, hogy a csavarhúzó melyik felét kell megfogni, akkor irány inkább az asztalos.

Dévér Creative Commons License 2003.01.23 0 0 108
Van egy "stabilizáló mütyür" a legtöbb asztalhoz. ha azt felrakod akkor nem szabadna inognia. (a legtöbben ki szokták dobni, mert: hogy minek?
Előzmény: vendelin (98)
Dévér Creative Commons License 2003.01.23 0 0 107
Sziasztok!
Én összesen kb 6 hónapot dolgoztam a budaörsi IKEA-ban...
Mindkétszer bútorösszeszerelőként, de úgy hogy nincs ilyenfajta végzettségem, de azt kell mondjam, hogy nagyon egyszerű összerakni a bútorokat...
Az áruk minőségéről annyit, hogy vanak nagyon jó minőségű illetve elég gyenge minőségű áruk.
A konyhabútorok nagyrészt jók, azt érdemes ott venni. Az irodabútorokról kicsit vegyes a kép, mert nagyobb polcokat nem éri meg venni, meg olcsóbb forgószékeket sem, ( a legdrágábbak egész jók). Szerintem a számítógépasztalok valamint a soima irodaszékek jók.
Nappaliba nagyon érdemes az ilyesféléket megvenni
kényelmes, olcsó és ha jó huzatot választasz rá akkor még jól is néz ki :)
nagyobb fotelekt, meg kanapét nem vennék az IKEA-tól...
az ágyakról annyit, hogy szerintem egész jók...
Lilac Creative Commons License 2003.01.22 0 0 106
Sziasztok!

tény: az Ikea nem egy styl minőség, viszont az olyanoknak, mint én tökéletes.
Nekem bejön az egyszerű formavilág, az árucsere pedig egyedülálló magyarországon.
2 évig gyakorlatilag bármilyen apró kifogással visszacserélheted.
Én spec visszavittem már 6 db olyan fonott széket, aminek a lábáról egyértelműen lerugdostuk a fonást, szónélkül cserélték vissza a cirka 160 ezer forintnyi árut (mindez 6 éve)
de bármi bajom volt még eddig, mindig megoldották)

vadcicfbi Creative Commons License 2002.11.28 0 0 105
Már csak 28 nap.Gondoltam felhozom a topicot.Hátha jó lesz valamire.
Androidus Creative Commons License 2002.11.19 0 0 104
Én csak azon somolygok, hogy láthatóan a többség rossz véleméynnel van az IKEÁ-ról, viszont ha benézünk az üzletekbe, úgy tűnik, az IKEÁ-nál többet vásárol a magyar, mint az összes többinél együttvéve :)

Én egy dolgot tapasztaltam igen határozottan: minden megéri a pénzét náluk. Vannak szokásbeli különbségek, hogy mire mennyit szeret költeni a svéd és mennyit a magyar. Emiatt meg tudunk hökkenni, hogy mennyibe kerül mittomén egy paplan. Mert hozzászoktunk, hogy a paplant valami ócska anyagból szokás gyártani, mert arra jó az is. Ehhez képest ott van az IKEÁ-ban a baromi drága paplan, ami nem olyan ócska anyagból van. Ami pedig filléres, az kábé annyit is ér.

savaz Creative Commons License 2002.10.17 0 0 103
Egy adalék:
Én nem sok teljesen vízszintes padlót láttam eddig a magyar építőipartól. Érdemes azt is leellenőrizni:-)
Előzmény: bonyolult (102)
bonyolult Creative Commons License 2002.10.16 0 0 102
A LACK csak akkor instabil ha nem jol rakod ossze. Bikabol be kell csavarni a labait, annyira h. a vegen mar alig birsz rajta forditani...akkor jo lesz. Nekunk mar fel eve megvan es tok stabil. Az mar mas kerdes hogy fos rajta a (nalunk fekete) folia mert mar attol lekopik ra ranezel...
juanhu Creative Commons License 2002.10.01 0 0 101
Sziasztok,

Nem akarok off-topic lenni, de érdekelne a véleményetek a topicomról, valamelyst kapcsolódik ehhez a témához, ezért is irok.

Örülnék minden észrevételnek, tanácsnak, javaslatnak.

szalka Creative Commons License 2002.10.01 0 0 100
Szerintem is vidd vissza es valassz masikat. Ha nem talalsz mast ami tetszik kerd vissza a penzt. Egyebkent vannak hibas darabok is elofordul , hogy masik ugyanabbol a modelbol teljesen ok.
Előzmény: Lappantyú (99)
Lappantyú Creative Commons License 2002.09.24 0 0 99
Hát, szerintem (ha megvan a számla) vidd vissza és válasszatok egy másik modellt. Állítólag a LACK asztalkák is lötyögnek.

Lappa

Előzmény: vendelin (98)
vendelin Creative Commons License 2002.09.24 0 0 98
Üdv mindenkinek!

Kérdésem: vett-e már valaki ANTON íróasztalt? Mi nemrég szert tettünk egy 160 centi széles darabra, és bár szemre tetszetôs, kissé instabil – az asszony szerint rohadtul inog.
Járt-e már köztetek valaki hasonló módon?
Mit tett?
Vagy egy okos ember megmondhatná, mi ilyenkor a teendô.

éjféli lány Creative Commons License 2002.09.10 0 0 97
IKEA negatív (2 napos sztori)

Skene kanapét néztünk ki, bőrhuzattal + Poäng fotelt nyír vázzal, bőr huzattal.

Szombat du. Örs vezér tér. Kanapét kérnénk + fotelt. Kis hölgy: Sajna nincs lábtartó nyír színben, bükk nem jó? Nem. Megnézi, Budaörsön van minden, 23 db menjünk át. És kanapé is.

Vasárnap Budaörs. Nyegle fiatalember, Ja, Skene? az kifutó modell, náluk már nincs, de az örsön van 3 db, siessünk. Poäng? Csak váz van, huzat nincs, nem kapnak többet (a cucc a 2003 katalógusban külön oldalon szerepel)

Káromolva a céget kocsiba be, rohanás az Örsre.

Kedves hölgy közli, hogy csak cikkszámváltás volt, fix, hogy elnézték a kollégák.

Minden megvan!!!

IKEA pozitív:
aznap 4 és 6 közöttre igérték a szállítást és 4,20-kor a kanapén ültünk :-))))

dalia Creative Commons License 2002.09.05 0 0 96
Ennyire azért nem érdekes az a szőnyeg, mint amennyi betüt pazarlunk rá, de mégegyszer, hogy egyértelmű legyen az álláspontom:
Nem vitatom, hoyg a számla szükséges!!! Én pontosan azt hiányoltam az IKEA-tól, hogy fexibilisebb legyen, urambocsá' azon az áron, hogy bukik rajtunk párezret... Amikor megkérdezték, hoyg nem lehetséges-e, hogy kértünk ÁFAs számlát, csak épp elhagytuk, mondtuk, hoyg sajnos nem valószínű, mivel tudtuk, hogy a szőnyeg számunkra elszámolhatatlan ezért nem kértünk ÁFAs számlát, de talán tévedünk, nézzünk bele a számítógépbe, ahol is kiderült, hogy 2001/2002 ben összesen 860 E Huf-ot hagytunk ott a áruházban! (magam is ledöbbentem mikor megláttam az összeget) Tehát láthatják, hoyg egy igencsak hűséges vásárlóval állnak szemben. EZ a hűség megérhetett volna nekik egy kicsit barátságosabb helyzetmegoldást, szerintem...
[valami olyasmi itt is szitu, hoyg az IKEA üzletpolitikájába bőven belefér, hogy megtegyenek egy ilyen gesztust, de talán a konkrét pultnál álló hölgynek nem épp legjobb napját fogtuk ki...]

Különben meg épp tegnap este tárgyaltuk ki párommal, hogy lassan okafogyottá válik az ügy, hisz alapvetően imádjuk a szönyeget, szép nagyon, kicsilány pedig mindjárt elindul, már nem olyan nagy dráma egy szöszölő szőnyeg :)

FYND részleget énis imádom, szinte fizikai képtelenség, hogy ne vegyek ott valami apróságot minden alkalommal :)))

d.

Előzmény: szalka (94)
zezse Creative Commons License 2002.09.04 0 0 95
szalka: az ikeaban ez fynd néven fut és a kedvenc részlegem!pont most vettünk egy asztalt 50 helyett 25 ért, és még mindig nem tudom mi baja volt. Más kérdés hogy kisgyerek mellé nem vennék többet üveges asztalt :-)))
Szerintem jogos a számla igénye, akér külföldről is hozhattad, nem?
szalka Creative Commons License 2002.09.04 0 0 94
Nem mondom hogy azert nem lehetne kikovetkeztetni, hogy mikor es kitol vetted a formabol stb, de ez nem igy muxik. A vasarlas az egy "szerzdeskotes", aminek a lenyege, hogy te x dolgot kapsz Y ertekben es ezt ilyen es olyan feltetelek mellett viszacsinalhatod, na az egyik feltetel a szamla meglete.
Sok ceg ennek ellenere egy bizonyos osszeghatarig visszavesz cuccokat szamla nelkul is foleg nemi szazazalek alt 10%-ek levonasaval, hisznen ki orzi meg az aprosagok szamlajat, de ez nem az a kategoria.
Dolgoztam "customer service" eszak amerikaban, ahol aztan a vasarlo megelegedese es a fogyasztovedelem iszonyuan eloterben van, mert minden hulyesegbol per lehet, ezert aztan cegek akkor is visszavesznek cuccokat, ha egyertelmuen a vasarlo vol a hibas- pl lathatoan cigivel kiegetett dolgokat is mosolyogva vissza kell vegyenek es meg elnezest is kernek erte...
Hiszen a nagycegek mar rajottek arra, hogy nem az a fontos, hogy most az egyszer legomboljanak rolad penzt, hanem hogy egesz eletedben rendszeresen toluk vasarolj es minden evben kolts el naluk jo sokat. Es amig visszakapjak a szamlat aggig koltsegkent leirjak es kesz.
Viszont pl sok nagyarauhaznak (az IKEA-nal is, nem tudom a magyarban van-e) van egy "AS IS" reszlege, amiben kishibas vagy visszavitt vagy egyeb problemas aruk vannak az ar toredekeert, de annak a reszlegnek a lenyege, hogy onnet mar vissza nem vesznek cuccot. Tobbek kozott azt igazolja a szamla, hogy nem arrol a reszlegrol vett veve a cucc...
Sajnos szerintem ezt a bekat le kell nyelned es soha tobbet ne dobj ki szamlat! Nekunk van egy ciposdobozunk minden vasarlas utan hazaerkezesnel elso dolog hogy ceruzaval rairjuk a cucc nevet a szamlara(ha nem dderul ki egyertelmuen) es belehajitjuk a dobozba. Fel perc az egesz es kesobb barmivel barmi van nem kell idegeskedni.
Előzmény: dalia (93)
dalia Creative Commons License 2002.09.04 0 0 93
Én egyetlen percig nem állítom, hogy nem voltam nagyonhülye amikor kidobtam a számlát - mondjuk nemén dobtam ki, de ez már elég mindegy:) - de a szőnyeg tavaly ősszel került az IKEA kollekciójába, ergo bizonyítható, hoyg nem 5 éve vettem, - zárójel egy 5 éves szőnyeg hullathatja a szőrét???? - és ráadásul még rajta van az IKEA cimke, 2001-es made in dátummal...
Csekély :) jogi előtanulmányaim alapján könnyedén bizonyítható pl. egy per során, hogy ki és mikor gyártotta az adott szőnyeget... De eszem ágában nincs ennyit bajlódni vele:)

Őszinténszólva én csak meglepődtem, hogy az áruháznak nem éri meg szó nélkül kicserélni, másik szőnyeget szerettem volna, nem pedig pénzt visszakapni, még azt is megértően kezeltem volna, ha "értékcsökkenéssel" veszik vissza, azaz mondjuk 30 E HUF -os vásárlási utalvány, vagy ilyesmi.

Előzmény: szalka (91)
Lappantyú Creative Commons License 2002.09.04 0 0 92
Én is azt hiszem, amit szalka mondott, hogy számla nélkül bajos az ügy és felesleges a fogyasztóvédelemhez fordulni: nincsen mivel igazolni, hogy ki ellen nekik védelmet nyújtani.

Keressétek a számlát, hátha mégis megvan, elrakták valahová!

Lappa

Ps. lehet, szőnyegben nem jók. én rongyszőnyeget vettem náluk és az első mosás után úgy megfakult, hogy még. igaz, az csak ezerötszáz volt...

Előzmény: dalia (90)
szalka Creative Commons License 2002.09.04 0 0 91
Hat eleg szar ugy nem, sajnos fogalmam sincs van -e ertelme futni vele koroket. De miert nincs meg a szamla?
Anelkul barmire eleg nehez ugralni barhol . Mi is egy sereg cuccot csereltunk vissza es be-vagy mert mast vettunk le a polcrol , vagy a vegen megse ilyen lovat akartunk stb ezer indokkal. Mindezt 3 kulonbozo orszag IKEA-iban tettuk es azonkivul hogy hosszu sor van a visszavaltos/infopultnal semmi mas problemat nem talaltunk mindent becsereltek es visszavaltottak ahogy kertuk, de nekunk minden esetben szamlank is volt.
Szerintem kutassad otthon meg azt a szamlad,pont azert mert 40 ezer Ft-s szamlat csak nem dobtal ki nem? A szamla bizonyitja a vetelt, hogy toluk es ekkor es ekkor. Anelkul barhol vehetted es plane barmikor, akar 5 eves is lehet a szonyeg. Szoval szerinted keresd meg a szamlat es egybol elmulik minden bajod.
Előzmény: dalia (90)
dalia Creative Commons License 2002.09.04 0 0 90
Egy kontra IKEA történet:
Rengeteg mindent vásároltunk már ott, de tényleg, az anyuék 'majd félmilliós konyhabútorától kezdve, a gyerekem születésnapi játékait épp tegnap szintén ott vettük meg. Ebből kiderül, hogy szeretem az IKEA-t, saz olcsó kezeletlen fa cuccoktól kezdve a komoly darabokig. [műanyag zöld fotel persze mondjon le! :)]

Vettünk vagy fél éve egy szép nagy piros játszószőnyeget a gyerekszobába. Alaposan körülnéztem sok helyen mielött döntöttem,szépsége mellett fontos volt, hogy 100% természetes anyag legyen, mégiscsak ezen kúszik-mászik az arcocskéjábal ált. lefelé :) a gyermek. Így esett a választás a HELLUM-ra, 40 E HUF volt, ami szerintem nem kevés pénz. És azóta is csak szívunk vele, bármit csinálok veszettül hullik a szőre, minden piros szösz tőle a lakásban, első sorban a gyerekem szeme/szája :(((

Számla persze már rég nincs meg... Felhívtam az IKEA-t, nagyon kedves volt a hölgy, mondta, hogy vigyem vissza, "majdkitalálunkvalamimegoldást"

És lőn, tegnap este beállítottam vele a CSERE osztályra, ahol sajnos azzal fogadtak, hogy ja, 10 E HUF feletti árut csak számla ellenében cserélünk, még akkor is, ha minőséghibás... :(

Szerintek van értelme a Fogyasztóvédelemhez fordulni, vagy?

d.

Lappantyú Creative Commons License 2002.09.03 0 0 89
De most melyiket kérdezed, azt a nagy, elefánt alakú rislámpát vagy egyszerűen egy olyan lámpaernyőt, ami papírból van?

Nekünk van egy sima kis egyszerű, feketére festett fém lámpánk, aminek a búrája papír. Az is olyan sima kis egyszerű, olyan, mint egy wok sütő, csak a másik irányba áll. :-) Nos, ezzel nincsen semmi baj a világon, még csak nem is porolódik nagyon.

Függesztősben is vettünk egy ilyet, az is jól nézne ki, de amikor felraktuk, be kellett akasztani két ponton bele egy fém bigyót és egyrészt szétnyomta az ujjamat, másrészt elvágta a papírt több helyen, szóval az ronda lett. De nem nagyon sajnálkoztunk, különösen nem nagy befeketetés az ilyen papírbúra. :-)

[van új katalagósum, semmi extra, jobbára az eddigiek, alig van benne valami új/ötletes.]

Lappa

Előzmény: szalka (88)
szalka Creative Commons License 2002.09.03 0 0 88
Hat nalunk a logo nem igazan johet szamitasba, merthogy errefele a lakasokban nem igazan vannak a plafonon ajzatok kiveve a konyhaban. Ugyhogy mi allaolampat akarunk venni es azert odzkodunk a papirboritasutol, merthat egy allolambanak nekimehet az ember...
Előzmény: zezse (87)
zezse Creative Commons License 2002.08.30 0 0 87
szálka: álló, vagy lógó??? Nekünk lóg semmi különös, fehér, kicsit palack alak, tök jó. de mivewl azt hiszem 800 Ft volt, ezért sokat nem gondolkodtam rajta.
ASztalosok: határozottan állítom hogy tény, tény, tény...
szalka Creative Commons License 2002.08.30 0 0 86
Valaki vett valaha az IKEA-ban ezeket a papirboritasu lampakat? Kinezetre nanyon vaganyat, de eddig meg nem volt bizopdalmam, mert megiscsak olyan kis harnyavekony anyagbol van. Jo vagy rossz tapasztalatok vele?
Lappantyú Creative Commons License 2002.08.30 0 0 85
Igen, a Poang fotel is igen jó. Azt volt a legkönnyebb összerakni, kábé negyedóránkba telt és azóta is imádjuk, halál kényelmes és mosható a huzata.

Lappa

Előzmény: zezse (83)
szalka Creative Commons License 2002.08.29 0 0 84
A masfel szobas lakas + konyha felszereles(edeny, pohar stb, de butor nem!) berendezese a dupaagy kivetelevel(azt mashonnan vettuk) 2600 CAdba azaz 430 ezer ft korul volt. Ebbol kiderult hogy nem magyarorszagon vettuk, de nezegettem interneten a katalogust es szinte fillerre ugyanannyiba kerultek atszamitva a cuccok. (reszletesebb leiras 17-es hozzaszolas)
Persze mi is a olcsobbjabol valogattunk , szinte az ossze cucc befejezettlen lakkozatlan fa volt, szoval volt vele munka egy kicsi, de nincs az a butorbolt a foldon ahol ennyibol kihoztuk volna es szep- es nem csak itt hanem ostthon sem. Raadasul mi festettuk/lakkoztuk igy egyedi is (nehol tulsagosan is:-))
Egyebkent ezek a muanyag rettenetek nekem se tetszenek, dehat ez a meno es vegulis a celjanak remekul megfelel. Tipikusan tinedzserek szobajaba terveztek. pl a batyam fia a sajat zsebpenzebol gyujtott ra es vett egy muanyag neonzold fotelt. Brutalisan csunya, dehat ha ez a sracnak tetszik ....
Egyebkent lehet, hogy en fogtam otthon ki mindig rossz asztalosokat(4-et mindet valaki ajanlotta), de en nekem a hopipom tele lett mar az asztalosokkal, videki es pestiekkel egyarant. Ha asztalossal csinaltatsz valamit, az lehet, hogy a vegen szep lesz, de megoszulsz mire elkeszul es kurvara sose annyi lesz a vegosszeg mint amirol szo volt. Kb amit egy asztalos iger az arat meg lehet szorozni masfellel a keszenleti idot meg minimum kettovel. Nem tudom tenyleg nekem vannak rosz tapasztalataim, de ezt a stilust tapasztaltam en eddig minden iparosnal legyen az asztalos, burkolo, festo, vizszerelo stb.
Előzmény: zezse (77)
zezse Creative Commons License 2002.08.29 0 0 83
lappantyú: pont most néztem ki a leksvik polcokat, tényleg szépek és igazi fa. De a futonnak álcázott két eur raklap szerintem elég ciki. Talán azt még én is összehozom.
formatc: szerintem gepettoekat nem szabad együtt emlegetni az ikeaval, gondolom ök kis szériával dolgoznak, és nevük is van, stb.. de az én szintemen jelenleg az ikea elérhető, és náluk megtehetem hogy fát veszek, máshol nem. a fákat visszatelepítik. egyébként egy ipari szemetes konyhába olyan 70 ezer ft. r.m. acél :-(( (épp konyhát rendezünk be) ja és egy másfél éves mellé én nem vennék igazán menő bútort ugyis kicsinálja ( ülőgarnitúra)
u.i.2: i love poang fotel
formatc Creative Commons License 2002.08.29 0 0 82
Ma este visszaszerzem a katalogust es majd reklektalok az arakra! (Egybkent aki katalogusokra vagyik, az batran igenyeljen! A nagy cegek igazan komolyan vesznek mindent a RolfBenz, Huelsta tobb kilos prosikat kuld, ingyer, raadasul olyanokat is, amiert a magyar kereskedo nehany ezrest ker!)

Papirkosarat en mar lattam 15kFt-ert is (persze nem IKEA), szoval ennek sincs limitalt ara. Lehet hogy a BERKANT valami dizajn csalad resze... TORE-ra nem emlekszem.
Az a PAX szekreny meg tuti nem egy 100 centi szeles darab, hanem valami kombinacionak az ara.
Az oldala telleg nem fa, de felmilla alatt butorlap, 1 millaig MDF, 2 millaig furnerozott a felett mar lehet hogy fa. De miattam ne vagjanak ki egy erdot... :)

Oooo, a Geppetto-ra nem azt mondtam hogy olcso, hanem azt hogy amit csinal ahhoz kepest nem draga! Sajnos nagy kulonbseg! Kedvencem a SINUS polcuk, a 160*160as olyan 300-350kFt. Volt egy butorlapos (de minosegi!!!) nappali osszeallitasuk (alsoszekreny, felsoszekreny, nyitott polc), azt is olyan 300k korulire tartottak.

A jo minosegu butor osszeallitasa egyaltalan nem olcso es kisipari (gyk. videki asztalos barat) modon szvsz nem eloallithato. Persze szep, naturfa butorokat nagyon ugyesen meg tudnak csinalni, de bizonyos szint mar komoly beruhazasokat igenyel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!