Keresés

Részletes keresés

Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.19 0 0 358
A topicot én nyitottam. Valóban egy HGY-s dolog a címe, mert én is HGY-s vagyok. Más gyüliből nincs ilyen tapasztalatom, azért ezt a címet adtam. Valóban szeretném, hogy ez a helytelen gyakorlat megszűnjön (esetleg megtéréssel), azért kezdtem. De érdekel más gyüli ilyesmi gyakorlata is. Ebben a műfajban eddig még csak a tridenti átkokról hallottam, arról is szívesen olvasnék. Megbánták-e? Bocsánatot kértek-e? Ilyen háttérrel hogyan működhet a Krisztus Teste? Ez nem hasonlás-e a Testben? stb. Tehát érdekel minden ilyen dolog, amikor valaki magát kereszténynek nevezi és a vélt vagy valós ellenségével lelki vagy szellemi erő használatával küzd. Az ellenség helyett emberrel.
summa: A jelenség érdekel, és a lehetséges megoldás.
üdv:b
Előzmény: bacsa34 (346)
balgár Creative Commons License 2004.02.19 0 0 357
Kedves forum,
lenne egy tiszteletteljes javaslatom: aki sértve érzi magát, írjon a sért? félnek magánba, ne itt a világ el?tt szidja a másik SZEMÉLYÉT. Sokkal épit?bb lenne végigolvasgatni a hozzászólásokat, ha nem a másik személyér?l hanem a másik HOZZÁSZÓLÁSÁROL folyna a vita.
Hogy egy világi közmondásnál maradjunk: okos enged...

Békesség, vagy hogy is köszönt el az Ur

balgár Creative Commons License 2004.02.19 0 0 356
Kedves faithful,

"Teológiailag biztosan korrekt, és elméletileg biztosan jó, amit írszd. De mondjuk mit csinálsz akkor, ha abban a házban, amiben laksz, konkrétan lakik.."

Erre gondolsz? Nem értem mit akarsz ezzel mondani. Kérlek kicsit szájbarágósabban :)

Salom

Előzmény: faithful (324)
seus Creative Commons License 2004.02.19 0 0 355
Ki frocskoli itt a sarat? Ki szemelyeskedik?Buntudatot akarsz kelteni, csak, mert nemelyek nem atallanak itt b-e-s-z-e-l-g-e-t-n-i arrol, ami a fejukben jar, ami a szivuket nyomja? Hat ez valoban szegyenletes. Legjobb lenne, ha a gondolkodast is gyorsan abbahagynak, a la 1984.
Előzmény: bacsa34 (351)
balgár Creative Commons License 2004.02.19 0 0 354
Kedves Bacsa,

"egyedül Jézus vére az, ami meg tud tisztítani bennünket, ezért teljes bizonyossággal mondhatom, hogy itt egy megtért, keresztény emberről van szó. Ha nem lenne megtérve az"

Köszönöm válaszodat. Elgondolkozom még rajta, nem is zárom ki hogy igazad van, de akkor kéne legalább még egy bizonyság.
Bocs, hogy csak késve válaszolok, de csa este jutok netezéshez.
Áldjon az Úr

Előzmény: bacsa34 (320)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.19 0 0 353
Látszik, hogy nem ismered (még?) a dolgok működését. Kívánom Neked, hogy ne is ismerd meg!
Előzmény: bacsa34 (351)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.19 0 0 352
2Korintus 1/3-4:
"Áldott az Isten és a mi urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vígasztalásnak Istene;A ki megvígasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvígasztalhassunk bármely nyomorúságba esteket azzal a vígasztalással, a mellyel Isten vígasztal minket."
Előzmény: Don Vittorio (348)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.19 0 0 351
Én azért jöttem erre a fórumra, mert én magam is hites vagyok. De gondolom ez már kiderült. Egyszerűen érdekelt, hogy mit beszélgettek a gyülekezetről.
Vannak csalódott emberek mindenhol. Vannak keresztény csalódott emberek, és világiak. A keresztény csalódott emberek is ugyanúgy elkeserednek eleinte, mint a világiak, de ők Istenhez fordulnak vígaszért, és nem fröcskölik a sarat maguk körül. Még akkor sem, ha jogos a sérelem. Hogy a világi csalódott emberek mit csinálnak? Hát, azt hiszem elég végignézni ezt a fórumot, hogy kiderüljön...
Előzmény: Don Vittorio (348)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.02.19 0 0 350
Akik ide írnak, mind érintettek valahogy

én meg csak úgy vagyok :)

Előzmény: Don Vittorio (348)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 349
Szavhoz se jutok. :-)
Előzmény: CSerfa (341)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 348
Voltak ilyen topicok. Jehova tanúi tévtanításai, Katolikus egyház a legnagyobb szekta, etc. Nagyon sok volt. Keresd csak meg ezeket, mielőtt teológiát építesz az egyébként téves felvetésedből. :-)

Valami oknál fogva Te is a HGY-s témákat vetted észre. Nyilván mert ez érdekel, ez érint. A többit észre sem vetted, mert azok nem érdekelnek. Akik ide írnak, mind érintettek valahogy: van, aki sok éve csalódott, van, aki épp most csalódik, van, aki még lila ködben jár, aztán vagy fog csalódni, vagy nem, de még olyan is van, aki már rég tudja, mi a dörgés, csak az énvédelmi mechanizmusa arra sarkallja, hogy itt védje ezerrel a HGY-t, hátha úgy megnyugszik, és elhiszi magának, hogy tényleg pont úgy OK minden, ahogy a többieknek nyomja (igaz, belll?). És még sorolhatnám.

Előzmény: bacsa34 (346)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 347
Jogos a felvetés. Nyilván mélyebben hat a HGY a tagokra, így az ex-tagok tovább maradnak a hatása alatt. :-) Meg persze az is igaz, hogy az a típusú "utánanyúlás", amelyre sajna több példa is volt az elmúlt 15 évben, nem jellemző annyira a többi felekezetre.

A többi igaz, egyébként nem jobb, nem rosszab - más.

Előzmény: bacsa34 (342)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 346
Én az előbb nem csak erről a fórumról beszéltem, hanem álltalánosságban a keresztény emberekről. De ha valaki ezt a fórumot megnyitotta, hogy a hiteseket ráébressze a hibáira, akkor gondolom nyitott más fórumot is, ahol a pünkiket ébresztgeti hasonlóképpen. Nyitottatok olyant is? Szivesen beleolvasnék, adjátok a címet:-)
Nagyon igaz, hogy vegyük ki a saját szemünkből a gerendát, mielőtt a máséban keresnénk a szálkát. Hála Istennek Ő lehetőséget adott nekünk, hogy meglássuk a saját hibáinkat, és megvalljuk a bűneinket, ha esetleg valamibe belekeveredünk. Én speckó élek ezzel a lehetőséggel naponta. De amilyen lejáratás itt megy egyes emberek ellen, az már nem kis szálka, és elárulom, hogy nem is az a keskeny ösvény, ami Istenhez vezet...
Előzmény: csihuhu (344)
csihuhu Creative Commons License 2004.02.18 0 0 344
a bennünk lévő szeretet arra sarkall bennünket, hogy a szeretett testvéreink végre elhagyjanak minden sallangot, és Isten felé tudjanak teljes szivükből fordulni, akkor minden felekezetben lévő embereket egyformán kell szeretettel, az Ige tükrében inteni, és a helyes utat megmutatni.
A bennem lév? szeretet engem arra sarkall, hogy elhagyjak minden sallangot, stb., és ne integessek addig, amíg az a szálka, ugye... :o)
Persze, vannak a kiválóak, akik ezen már túl vannak :o) de valóban, ha a topic nem a Tallér-szellem elleni "szellemi harcról" szólna, vagy, ha azt más felekezetben is gyakorolnák, jogos volna a felvetés a többi felekezet vizsgálatával szemben is. Így is jogos lehet, csak esetleg nem itt.
Előzmény: bacsa34 (342)
spamexes Creative Commons License 2004.02.18 0 0 343
Ha itt olvasgatni fogsz, akkor sokkal nagyobb eretneksegeket is latsz majd, mint amit most kifogasolsz:-))) Itt ez csak hab a tortan.
Itt mar rendkivuli modon elhajlottak. Azt hiszem, az ido alatt, amig elolvastam ezeket a dolgokat (1-2 honapig); teljesen megertettem, hogy mit jelent a szekta szo. Es rajottem, hogy semmikepp nem a HGY a szekta.
Előzmény: bacsa34 (336)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 342
Még egy dolgot nem értek, elmagyarázhatná valaki. Biztosan vannak a Hit gyülekezetben is hibák, hiszen nincs tökéletes gyülekezet. Tudok én is néhány hiányosságról, de ha összevetem a Hit gyüli hitvallását, prédikációkat, szokásokat, stb, akkor azt kell látnom, hogy van nagyon sok más gyülekezet is, ahol minimum ugyanennyi hiányosság van. Van aztán olyan is, ahol sokkal több, de nem is ez a lényeg, nem akarok én senkit bántani, imádkozni kell, hogy ezek a hibák eltűnjenek, és Isteni rend szerint menjen minden mihamarabb. Viszont amit nem értek, az az, hogy ezen a fórumon a Hit gyüli vélt, vagy valós hibáin kívül más gyülekezetek hibái nincsenek megemlítve. Pedig ha már jobbító szándékkal szólunk hibákról, és a bennünk lévő szeretet arra sarkall bennünket, hogy a szeretett testvéreink végre elhagyjanak minden sallangot, és Isten felé tudjanak teljes szivükből fordulni, akkor minden felekezetben lévő embereket egyformán kell szeretettel, az Ige tükrében inteni, és a helyes utat megmutatni.
Ha meg nem ez a szeretet vezet bennünket, akkor megette a fene az egészet, megint a sátán malmára hajtjuk a vizet...
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 341
Kedves Don!

Pontosabban is írhattad volna ;-)
Nem harmadik szó a muszáj, ha logikusan nézzük a dolgot, hanem az eredeti felíráshoz jobban illő harmadik szav. Tehát helyesen: ez a harmadik szav a muszáj ;-)

Azért szav, és nem szó, mert a szavat a szav szó tárgyragos alakja, és nem a szóé.
Azaz ha a tárgyragtól megfosztjuk a szavat szavat a szav szavat kapjuk. Remélem, érted ,-)

CSerfa

Előzmény: Don Vittorio (326)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 340
Bocsi Cserfa, hogy belekotyogok olyasmibe, amit személyesen egyik barátodnak mondtál, de mivel te sem emilben tetted, hanem itt mindenki előtt, ezért veszem a bátorságot, hogy hozzászóljak. Én hites vagyok ugyan, de nem látom, hogy arrogáns módon szóltam volna. Ha mégis úgy tűnt, bocsi, nem szándékos volt. Lényeg, hogy te soha nem vagy arrogáns, és ezért minden elismerésem a tiéd:-)
Ja, és az is tökjó, hogy annyi szeretet van benned, hogy az már csodálni való, és ha valaki megdob kővel, véletlen sem dobod vissza. Helyes, és Igei:-)
Előzmény: CSerfa (334)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 339
Don Vittório, szia:-)
Bocsi a muszályért:-) téveszteni emberi dolog:-)de nehogy már tolyással dobállyatok meg mindenkit, aki hejesírási hibát vét itt a fórumban, mert még felverik a tolyás árát a nagy kereslett miat:-)) Egyébként néha összeszavakat a keverem is, ha nem figyelek:-) Na, pá:-)
Előzmény: Don Vittorio (326)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 338
faithfull, bocsi, de nem értem azt a konkrét kérdésed:-)
Előzmény: faithful (275)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 337
Jobb későn, mint soha... :-)
Előzmény: bacsa34 (336)
bacsa34 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 336
Na, jóestét:-)
Most olvasom, hogy ami a Timóteus levélben van megírva, az kizárólag Timóteusnak szól. Csak azt tudnám, akkor miért került bele a bibliába... Nade, nem kell nekem sem mindent értenem-) De aztán látom, hogy van olyan a bibliában, hogyPál levele a Korintusbeliekhet, meg a Rómabeliekhez, meg egy csomó más gyülekezetnek, személynek. Most kell megtudnom, hogy ezek nem is nekünk szólnak, semmi közünk hozzá? Ezért lettem kereszténnyé? Ehh...
Köszi Cserfa, hogy ha csak így 12 év után kell ezt megtudnom, de legalább van, aki felvilágosít:-)
Előzmény: CSerfa (322)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 335
Kedves pleiades!

Szerintem is vannak az Úr által szolgálat munkájára rendelt, Egyházba helyezett testvérek, evangélisták is. Én is ember beszédére tértem meg.
Az erő szükségességével is egyetértek.

Azzal is egyetértek, aki a helyén marad, és a dolgát végzi, ugyanúgy el tud érni embereket, sőt, sokkal inkább, mint nyugtalankodva-nyughatatlanul, rendetlenül, más dogába avatkozva.
Mikor kezdő koromban első szeretetemtől égve szóltam úton-útfélen azt, amit én találtam, szinte senki nem hallgatott rám. Mikor látták, hogy megváltoztam, mikor látták, hogy nézek a dolgaim után, mikor valósi, hiteles bizonyságom lett, az én bizonyságomra is tértek meg emberek. Bizony, igazad van abban, a föld sójaként az életvitelünkkel és a személyes bizonyságtételünkkel (az általad is említett Isten fegyverzetében a készség saruja) el tudunk érni embereket. A sóról is ezt látom, a só kevés, és nem feltűnő, inkább úgy hat, hogy feloldódik, nem kiválik. Ami kiválik, az nem is sóz, legfeljebb dísznek jó, íze sincs (mert csak az oldódónak van íze), az ilyen arra való, hogy kivessék.

Egyébként az Úr adhat alkalmilag is indulatot, beszédet, stb., hogy szóljon az ember. Azaz mindenki prófétálhat, és ez is megindíthatja az addig nem hívőket. Kéne is éppen ezért a gyülekezéskor prófétálni, de nem mindig ugyanannak (ha mindig ugyanaz prófétál, az már nem Istentől van), hanem mindenkinek. Egyszerre persze csak egy beszéljen, és egy gyülekezéskor is csak kettő, vagy három. Azaz lehet bárkinek mindenki (így a hitetlenek) épülésére is beszélni, csak nem rendetlenül. Olykor nekem is jött olyan beszéd (hitem szerint az Úrtól), ami komolyan megindította az engem hallgató(ka)t, de ez nem ajándékom, ez nem szolgálatom egyelőre. Ilyen beszédet hát mindenki kaphat, hisz mindenki prófétálhat egyenként, ez az apostol rendelése.

No persze ez itt Off.
Emellé meg a hgyseknek (mert ez végülis hgys topic) ez az apostoli rendelés szerinti összegyülekezés tök ismeretlen, itt nem is tudjuk ezt megbeszélni, hisz oly sokat lehetne erről írni, meg oly sokat kéne nekik elhagyni!
Meg aztán gyökeresen más (igazi) istentiszteletet ugyan hogy is lehetne elvárni Magyarország legjobb gyülekezetétől, mint amit oly jól kialakítottak saját akaratuk szerint? Azaz ezt nem is érdemes tovább vesézni.

CSerfa

Előzmény: pleiades (325)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.18 0 0 334
„Kedves” faithful!

Már meg ne magyarázd, hogy nem volt személyeskedő, ami csak személyeskedő volt (kivéve a köszöntést, de az is személyes, ha nem is kedő).
Az arrogáns bunkó hgysek szokása, hogy ellenségeik kárán örülnek, én is rendre megkaptam, nyomorult vagyok, házasságom tönkrement, feleségem beteg, nincs áldás, hanem inkább átkozottak vagyunk.

Aztán meg ne magyarázd, hogy ha telefonom, emilem (mely jobban működik, mint az Index Fóruma) él, működik, és nyilvános, nem tudsz személyes dolgot személyesen (magánban) tudakozni.
Én bizony az arrogáns hgys bunkók miatt szerzett érzékenységemmel az olyan kérdéseket, melyeket az arrogáns hgys bunkók szoktak kérdezni, olybá veszem, mint az arrogáns hgys bunkók kérdéseit. Gondolom ez jogos, logikus és indokolt, így kell tenni, ez várható, ez lesz ezután is az ilyen kérdésekre.

Ha téged ez bánt, akkor ne hasonlíts az arrogáns hgys bunkókhoz.

És nem engem minősít, hogy szomorú tapasztalatokat szereztem az arrogáns hgys bunkókról. Nem engem minősít, hogy engem-minket mindennek lehordtak az arrogáns hgys bunkók, meg a rettenetes „testvérek”, és lettem sokkal rosszabb, mint egy tömeggyilkos, vagy szadista.
Nem engem minősít, hogy egyszerű beszédem lett velük kapcsolatban, ha egyszerűsége mellett érdes, egyenes is. Én meg sem közelítem a Jézus, vagy Júdás által használt jelzőket, szófordulatokat, írásomat igeinek tartom.
Te meg legyél óvatosabb, és ne állj oda az arrogáns hgys bunkók helyére, ne kísérts engem azzal, hogy eljátszod, te is az vagy, légy óvatosabb! Mert ha olyan kérdéseket teszel fel, mint az arrogáns hgys bunkók, olyan válaszokat is kapsz, ők.
Ha téged ez bánt, és terhedre van, hogy velem óvatosabbnak kell lenni, akkor se az én szemere hányd, hanem az arrogáns bunkó hgysek szemére.

Aki meg engem elítél azért, mert megmondom az arrogáns hgys bunkókról a véleményemet, igazságtalan. Legalábbis szerintem.

CSerfa

Előzmény: faithful (332)
colour99 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 333
A "topiknyitó" titulus Ödié. Bocs.
Csak simán: hova lett Tanú?
faithful Creative Commons License 2004.02.18 0 0 332
"Kedves" Cserfa!

Szerény véleményem szerint a kérdésben nem volt semmi személyeskedő. Ha valami van, ami érdekelne belőled, akkor az a családod, és a gyerekeid. Ezek után viszont ez sem érdekel. A kérdés engem minősít, a válasz viszont téged.

üdv: ff.

Előzmény: CSerfa (327)
colour99 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 331
Na, de hova lett a topiknyitó Tanú?
Előzmény: udvari (329)
faithful Creative Commons License 2004.02.18 0 0 330
[off] Azért nem írok levelet, mert bonyolultabb, mint ide írni, ezen kívül nincs is rá időm. Szvsz egyébként nem volt személyeskedés, csak egy kérdés, amit Cserfa személyeskedésnek vett.
[off off]
Előzmény: Don Vittorio (328)
udvari Creative Commons License 2004.02.18 0 0 329
Kedves Tanú !

Szerintem egymás között rendezték a dolgokat, nem veled kell szerintem rendezni !

Mondom még sok mindenről nem tudsz de azért azok még léteznek ill. megtörténtek !

Előzmény: tanú (245)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.18 0 0 328
Ha tényleg kíváncsi vagy erre, akkor miért nem írsz neki egy mailt?

Vagy csak téged is magával ragadott a csúcs-HGY-s maximus, és mégcsúcs-HGY-sabb szekeres-nagyagy személyeskedési hevülete?

Előzmény: faithful (323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!