No igen, csak honnan szedek én a Goldringbe új tűt, amikor eleve a hangszedőt sem lehet itthon kapni, tűt meg még külföldi oldalakon sem nagyon látok külön.
A Goldring már kopóban van, az egész cucc átkerülne máshová.
Az a baj, hogy nézegettem a lehetőségeket, s persze vannak drágább/jobb lemezjátszók, de azokban meg a Goldringnél szerényebb képességű hangszedők üldögélnek. Ha meg nem, azok már súlyosan drágák.
Van még valakinek tippje a Regán kívül? És nem ártana olyan gép, aminél nem azzal kellene rögtön kezdeni, hogy cseréljem ki a kart/tűt.
Hm, a Goldring a 60-70 ezres kategóriában játszik. Ami ennél "jobb," az feltehetően drágább is.
Kérdés az, hogy egy "tök alap" Project-be érdemes-e egy ennél is drágább hangszedőt beletenni. Az a cocilizmusba volt divat, hogy egyszerű lemezjátszókba, például a Nadba méregdrága hangszedőket dugtunk, Ortofon MC-ket meg ilyeneket, de azt a helyzetet a szükség szülte.
Szerintem érdemes egy nagyot ugrani, és inkább egy komolyabb lemezjátszót venni.
Köszönöm! Az a helyzet, hogy reggel már rákerestem, de "SD" végződéssel azt írta az arwill, hogy a keresett oldal nem található... Látom, te csak "S" végződéssel hívtad be, van valami különbség a kettő között vagy nyugodtan megvehetem?
Az lenne a kérdésem, hogy Budapesten hol lehet lemezt tisztíttatni, illetve melyiket ajánlja a szakértő közösség? Eddig a Newportot (Teréz körút 8), valamint a Mellorn Audiót találtam.
Mintha tegnap lett volna, pedig igazából már két és fél éve volt: a Pointe első nyílt napja sikeres volt, legalábbis mi remekül éreztük magunkat , és úgy tűnt, ezzel mások is így vannak.
Október 9-én újra nyílt nap, ugyanott, ahol két és fél éve, a Púder[...] Bővebben!Tovább »
semmilyen érvényes lemezalátét recept nincs, minden futómű konstrukció egyedi, sőt, ilyen szempontból maga a futómű sem garancia semmire, az alatta lévő tárgyak függvényében.
A mechanikai rezgések már csak ilyenek ;) Ha nem tudunk elvonatkoztatni tőlük, boldogtalanok, majd hifisták, végül bakterok leszünk, és még a sorompót is elfelecsük letekerni :ppp
Nekem ezidáig a thorens gumirozott parafa alátétje jött be a legjobban. ezt két db-ban árulják, elég huzos áron. Az also rész cca 1mm wastag és a teljes tányért lefedi, a felsö cca 1,2mm wastag és a tányér közepénél nincs semmi, kb olyan cimke nagyságban. A két alátétet papirvékonyságu kétoldali ragasztoval össze kell fogatni legalább 3 helyen.
Ilyesmi gumirozott parafát szinte fillérekért lehet venni a bauhauszban és az obiban is. Persze azokat ki kell szerkeszteni, de ugy is megéri.