Megkérdezhetem, hogy milyen papírjaid voltak? Volt meghívólevél is? Szla is? Mondtak valamit? Bocsi, hogy ilyen kérdéseim vannak, csak nem értem miért nem kaptad meg. Kicsit elszomorodtam, hogy igy dobálják vissza. Bár szerintem ez örök kérdés lesz. Én nagyon tartok tőle, bár voltam már kint de akkor még nem kellett papír. Haza is jöttem, (sőt akkor még állásom sem volt itthon), most az is van (elég jó) mégis kimennék látogatóba 1-2 hétre. Nagyon jó lenne.
Itt minden teljesen erthetoen le van irva, es minden letoltheto (a magyar nyelvu utmutato is). Amit tudsz beszerzel ezekbol, reggel beadod a papirokat, delutan erte mesz...ennyi az egesz. http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/hungary/right_nav/magyar-en.asp
inkább vidd el, nézesd meg, nekem tegnap visszautasitottak a kerelmemet, pedig elvileg minden rendesen ki volt toltve, minden igazolast elvittem. nem volt eleg.
Most találtam a neten egy irodát, akik (miután én beszereztem a papírokat,) segítenének kitölteni, átnézni, beadni a vízumot. (egyedül a kitöltéssel lenne problémám, bár lehet hogy azt is megoldanám) Mit gondoltok, jobb, biztonságosabb, esélyesebb így? Hiába voltam már kint - amikor még nem kellett vízum - nem szeretném azért, nem megkapni, hogy esetleg valamit rosszul töltöttem ki, vagy valamit még esetleg beírhattam volna. Ti hogy gondoljátok? Inkább intézzem én?
mindketten diákok vagyunk, nekem van mellette egyéni vállalkozásom és ami talán a legfontosabb volt: vannak rokonok (nagybácsi, unokatestvérek) kanadában.
sima turista vízumot kértünk, bizonyára a munkavállalási nehezebb ügy, de semmit se hallottam róla.
egyébként most itt vagyunk kanadában (orléans-ban), a határon simán beengedtek, egy kérdés volt: milyen célból utaztunk? mondtam, hogy rokonokat meglátogatni, erre áthúzta a vízumot és ennyi, jöhettünk is.
Azt mondod fél évre simán megadták, majd simán meghosszabbították? Milyen célból mentek, és milyen paraméterekkel bírtok, ha nem vagyok indiszkrét? :)))
Mi is szeretnénk menni tanulás/munka céljából a barátom unokatestvéréhez minimum fél évre, szerintetek milyen esélyekkel indulunk?
utazási irodában én kaptam magyar nyelvű fordítást, de az csak egy segédlet, az angol/fr. kell kitölteni! A nyelvezete nem túl bonyolult, szerintem egy szótárral is megoldod! Én nem fordíttattam le semmit, ami magyar volt az is maradt, és kétszer bejött. Ez természetesen nem garancia! Én bankszámlakivonatot sem csatoltam, csak egy fizetés jegyzéket, és a bankkártyát lefénymásoltam! Nekem nem volt behívás! Leadtam a papírokat, utána felhívták a munkahelyem du-án vízum kézben!
Most fedeztem fel ezt az oldalt, és örülök a lehetőségnek. Segítségeteket kérném. Szept. fele szeretnék kimenni Canadába, a barátnőmhöz. Voltam már kint 3x, csak akkor még nem kellett vízum. A kérdésem a következő: a vízumkérő lapot csak ang, vagy fr. lehet kitölteni? (esetleg meg tudom kérni az angol tanáromat) A munkahelyi és a suli igazolást (mivel magyar) hitelesítettnem kell egy fordító irodával? Van valami konkrétum,esetleg összeg bankszla kivonat ügyben? Úgy tudom az amerikaiaknál, van interjú, itt azt hallottam nem mindig. Melyik a jó? Ha behívnak?
még sosem kértem usa vízumot, így nem tudom összehasonlítani. szerintem a kanadaiak kevésbé paranoiásak és elsősorban a magyarok közül nem a terrorpistákat akarják kiszűrni, hanem a rézbőrűeket.
ma voltunk ismét és nagyon kedves volt a hölgy, aki az ablak mögött fogadott minket. interjú nélkül "meghosszabbították" a vízumot (tehát újat ragasztottak az útlevélbe) december végéig :)
hát nem sikerült :( a páromat az őrök fel sem engedték, mert nem volt ott minden papír és nem volt befizetve a díj (persze, azért nem volt ott minden papír, mert a korábbi igényléskor nem adták vissza és azt szerette volna megkérdezni, hogy elő tudják-e keresni vagy újra szerezzen be minden szaros papírt).
az őrök pedig olyan stílusban beszéltek, hogy "menjen ki! menjen ki!", mert egy másik ajtón ment be, aztán jött kifelé egy hölgy, annak meg "a mobilja nem kell?" stílusban kérdezősködtek...
A Lurdy házban azonnal kiadják az ügyfélszolgálati irodában, csak a helyrajzi számot és címet kell vinni, időpontot sem kell kérni előzetesen...talán egyszerűbb mint a központ de biztos mindig sokan vannak.
nekünk a tulajdoni lap beszerzése volt a legnehezebb - gusztustalan, ami a földhivatalban folyik (4-5 különböző ügyintézővel kellett találkozni, mire megkaptuk és legalább 2 órát vett el az életünkből...)
hajrá, ha van meghívólevél, fél lakás, bankszámlakivonaton jó sok pénz :), akkor talán nem lesz gond :))
Én csak 1 hétre mennék egy ismerősöm hív meg akit korábban én vezettem körbe Budapesten amikor itt járt...ő lesz értem a felelős, tulajdoni lapot tudok kérni a lakásról ami 50 %-ban az enyém, meg a banki igazolás, hitelkártya kivonat, meghívó az ismerőstől, munkáltatói....remélem elég lesz de kész tortúra a sok ügyintézés :(((
legfeljebb annyit kérdeznek a régi munkahelytől, hogy valóban dolgoztál-e ott valaha - de szerintem ezzel se foglalkoznak, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy emlékeznek rád...
a párom hétfőn megy a követségre, mert sajnos nem tudunk utazni a tervezett időpontban, az ő vízuma pedig lejár június 30-án és csak július elején-közepén megyünk. először csak megkérdezi, hogy van-e esélye újra megkapni a vízumot mindenféle papírok nélkül (index másolat, tulajdoni lap, meghívólevél), mert az a követségen maradt még januárban, amikor igényeltük együtt (én július 31-ig kaptam meg). ha azt mondják, hogy igen (mert előtúrják a régi igénylését), akkor befizeti a 75 dolcsit és remélem megkapja :))
Köszi :) Nem voltam még Kanadában és nincs semmilyen ügyem, a priuszról úgy tudtam, hogy nem véletlen az erre vonatkozó kérdés a kérelmi lapon, megnézik a nyilvántartást, mondjuk abban sem vagyok hál istennek :)))) nekem az lett volna csak fura ha a 4 évvel ezelőtti munkahelyemen érdeklődnek felőlem...az is csak azért mert kvázi semmi köze a volt munkahelyemnek ahhoz hogy jelenleg hová utazom :)))))))))
az igénylőlapon ez áll: "Beleegyezek, hogy Munkáltatóm és/vagy iskolám információkat bocsásson a Kanadai Nagykövetségrészére, amennyiben az kéri."
priuszt csak úgy ellenőrizhetnék, ha kérnének erkölcsi bizonyítványt tőled a vízum igénylésekor. de ezt nem teszik. ha kanadában volt ügyed, akkor azt bizonyára tudják ellenőrizni, bizonyára meg is teszik.
szvsz korábbi munkahelyeket nem hívnak fel, legfeljebb azt, amelyiknél éppen dolgozol.
Azt nem tudjátok, hogy mit néznek/vizsgálnak meg? Én olyan rémhíreket hallottam hogy megnézik volt-e valaha bármilyen ügyed mondjuk bíróságon (azt tudom, hogy a priuszt ellenőrzik) és a munkahelyedtől az iskoláidig bárhol érdeklődhetnek felőled?
Szerintetek ez igaz? Nem azért kérdem mert félnivalóm van hehehe...csak az elég gáz ha egy vízumkérelem miatt a volt munkahelyeimen turkálnak....csak furcsállnám....
Hogy lehet Kanadába vízumot kapni legalább fél évre? Kb. egy évet szeretnénk kint tartózkodni tanulás/munka céljából (közben 1x hazajönni). A barátomnak rokonai vannak kint, náluk laknánk, Ő náluk dolgozna. Nekem még keresni kéne állást, de én is szeretnék dolgozni mondjuk lovak mellett. Én elsősorban nyelvtanulás miatt mennék. Jó lenne az egészet legálisan. Minden segítséget/ötletet szívesen várok!!! Köszönöm!!!
ha lemondott róla, akkor szerintem egyértelmű, hogy nem kell az ő aláírása... intézzétek nélküle, szerintem nem lesz gond, ha van meghívólevél. sok sikert! :)
Szülők elváltak, bírósági hivatalos (válóperes végzésben) elhelyezés apánál, anya lemondott a fiáról. Jelenleg is az Apjával él. Anyu nem akarja, hogy a gyerek utazzon, de nem attól fél, hogy ott marad, vagy, hogy elrabolják, hanem szerinte az apja "is" ott lett "lüke". Némi irígység is lehet benne, stb...
Jó lenne nélküle intézni .... (még a születési anyakönyvit se volt képes megtalálni, azt is külön kellett újból kérni a születési helyen ...... nem akar segíteni).
A srác is nagyon várja már az utat és jó lenne, ha nem érné csalódás.
fogalmam sincs róla... az biztos, hogy ha van mindkét szülőtől papír, akkor ebbe nem tudnak belekötni. ez a bírósági papír jogilag mit jelent? hogy a megnevezett szülő "rendelkezik a gyerek felett"?
azért lehet cinkes, mert nyilván a követség nem akar asszisztálni "gyerekrabláshoz", mikor az egyik szülő kicsempészi a gyereket a másiktól (volt már ilyenre példa, igaz, németországban). ha a két szülő beszélőviszonyban van, szerintem célszerű erre az öt percre összefutni egy közjegyzőnél, nehogy emiatt ne mehessen a kissrác!
én tudom, hogy milyen élménytől esne el, nagyon frankó volt 10-13 évesen ott tölteni az egész nyarat :)
Nagy nehezen, de megérkezett a meghívólevél, úgyhogy most a vízumot kell megszerezni. Talán összejön a kissrácnak! Ha a szülők elváltak, akkor is kell mindkét szülő beleegyezése vagy elég szerinted a bírósági elhelyezésről szóló okirat?!
Úgy látom itt sokan már az USA-ban is voltatok. Hallottam ilyen (rém)híreket, hogy a vízumigénylés az USA-ba kb. 100 ezer ft, és ha nem kapod meg, akkor sem kapod vissza a pénzt... A kérdésem az lenne, hogy ez igaz-e (ha nem, akkor mennyi a vízum), illetve hogy melyik vízumot könnyebb megkapni: az Usa vagy Kanada vízumot?
még valami: nekem eddig mindig magyarul jöttek a meghívólevelek, ezért a közjegyző legfeljebb azt hitelesíthette volna, hogy tényleg a nagybátyám írta alá.
dehogy, az nem lehet baj! amikor először jártam kanadában (1993), 11 éves voltam és kellett vízum - a nagybátyám küldött meghívólevelet.
viszont a szüleimnek a magyar közjegyző előtt alá kellett írniuk egy papírt, hogy mindketten beleegyeznek a kiutazásomhoz. egyébként ha ismét nem fogadja el az ottani közjegyző a meghívólevelet, küldjék haza "simán". nincs jobb ötletem.