Ezt most kinek írtad? Ha nekem, akkor jobb lett volna a válasz-gombra nyomnod.
2010, azaz nemrég, amikre emlékszem: magasföldszint CBA, lottózó, órás, kulcsmásoló. könyves, utána pólós, első emelet fénymásoló, játékbolt, kínai vegyes, bútor, ékszerész, varrónő, második emelet bútorbolt, feljebb és oldalt lakások
Majd a többiek kiegészítik, ha megjavul a fórummotor.
Hát Én arra lennék kíváncsi, hogy mondjuk 5 évvel ezelőtt, vagyis mondjuk 2010-ben milyen volt az üzlet belül, illetve akkor milyen termékeket lehetett kapni ott.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy lenne esetleg valakinek Önök közül néhány kép a pesterzsébeti Erzsébet Áruház belsejéről, amikor még csak simán CBA Erzsébet Áruháznak hívták az üzletet?
A tiltás valóban talán túlzás, de abban az időben rendszeresen mérték a víz szennyezettségét, és még fürödni is csak saját felelősségre lehetett, annyira szennyezett volt a víz. Döntéshelyzetben voltam, mert ott soha többé nem horgásztam, s nekem ez bőven elég volt...
Nem tudom, változott-e a helyzet, de ha nem, akkor én még a horgászatot is megtiltanám legalább a budapesti szakaszon. Régebben írtam egy ezzel kapcsolatos megrázó élményemről:
Felhívjuk az érintettek és a lakosság figyelmét, hogy a szórólapon és az interneten is hirdetett, a Nagykőrösi út és Szentlőrinci út kereszteződésénél 2015. november 15-én megnyitni tervezett "Új Nonstop nagybani" és diszkont kistermelői élelmiszerpiac a működéshez szükséges hatósági engedélyekkel nem rendelkezik. Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály
Ma reggel az önkormányzati rendészek és még sokan mások voltak ott. Egykor pedig vidáman teáztak páran az egyszem kinyitott üzletnél, a büfénél.
Hosszú évek sikertelen értékesítési kísérletei és pályázatai után az önkormányzat eladta a volt Aranycsillag éttermet. Az ingatlan értékesítésére – melynek feltétele volt, hogy azt a leendő tulajdonos kávéház céljára hasznosítsa – két pályázat érkezett, közülük az egyik érvénytelen volt. A sikeres pályázó, Nyisztor Imréné ajánlata szerint az ingatlan egyik részéből egy olyan kávéház-cukrászdát alakítanak ki, amely elegáns megjelenésével tovább emeli Pesterzsébet hangulatosan kialakított városközpontjának miliőjét. Az elegancia mellett az árak a kerületi lakosok pénztárcájához igazodnak majd, így sokak számára lesznek elérhetők a kávéház szolgáltatásai. Az ingatlan másik részében étterem kap helyet, melynek ételválasztékát a házias ízvilág mellett a szezonalitás és a legújabb konyhatechnológiai trendek fogják jellemezni.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Keresnék egy régi pesterzsébeti fényképészt, van tőle egy fotólapom. Amit tudok maga a lap 1930-ban készült. Az elmosódott pecséten a lap hátulján halványan látszódik Pesterzsébet, Török Flóris u. 52.
A név sajnos nem látszódik. Az 1928-as utcajegyzékben nem találtam információt.
Egy hadnagy emlékszik. 1997-ben készült a kép. augusztus 20-án, az akkori rendes évi tisztavatáson. A záró aktus akkoriban az volt, hogy a hadsereg főparancsnoka előtt tisztelegve, vigyázz menetben elvonultunk, akkoriban az alkotmány szerint a köztársasági elnök volt a főparancsnokunk, ott masíroztam a tribün előtt és néztem, ahogyan, ott a tribün közepén mosolyog ránk a főnököm, Göncz Árpád.
Igazándiból párszor gondolkodtam, hogy beírom, ami a bögyömben
- hogy a Pagodából trafik lett és a környéke máris feleskupakos, csikkes, cigidobozos, egyszóval mocskos
- hogy megcsinálták, felújították a Civil Házat, erre telenyomták kisebbségi önkormányzatokkal, a civileknek (elvégre a kisebbségi önkormányzat nem civil, hanem közképviseleti szerv) meg nincs helyük
- hogy ugyanoda olyan kínai, ultrabrutálgagyi 3 személyes padokat vettek, amiknek jó, ha 120 kg a teherbírásuk
- hogy álmodoznak a Vörösmarty téri piacról, rendről, de közben a Vörösmarty-Alsó Határ sarkon, a „közért”-nél, minden egy merőm egy kupak, csikk stb
- hogy már megint környezettudatosságban nulla pavilonokat akarnak a Gubacsi hídhoz, ahelyett, hogy a sarki épület alját hasznosítanák
- hogy a Kolóniánál még mindig előfordul szemét-kirakodóvásár
- hogy a Baross-Nagysándor sarkon esőben a szocifogiba és a festékboltba folyik a víz
- hogy a közmunkások csak a lakótelepi parkokat takarítják, a busz- és villamosmegállókat nem
- hogy a lomisok azt csináltak, amit akartak
- hogy a Mártírok útján száguldoznak, miközben a buszsorokat előzik
- hogy meghalt Jenő, a Csiliből
- hogy a Köves utca lassan harckocsielhárításra alkalmas lesz, pedig elég nagy ott a mentőforgalom
- hogy javítgatják a HÉV-pályáját, de a munkások minden koszt otthagynak maguk után
- hogy a digis szerelők következetesen nem viszik el maguk után a szemetet (pántolószalag stb)
de minek. Itt vagy te, hozod a szép képeket. Jobb az. Ugye? Naugye.