Keresés

Részletes keresés

Hamster Creative Commons License 2016.08.04 0 0 87205

Most is zene, villamos nem volt a közelben:

George Harrison meglepő együttműködései

A Beatles -t (ejtsd: "bitlisz":) nem tartom kedvenc együtteseim közt számon, de egyrészt gyerekkoromhoz annyira hozzátartoztak a szüleimen keresztül, hogy nem tudom utálni még a legbugyutább popszámaikat se, másrészt az idő előrehaladtával elég rendesen megtanultak zenélni[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

nobolond Creative Commons License 2016.08.03 0 0 87204

Figyelünk ám ! :))))

(...És le vagyunk / vagyok nyűgözve a videok változatos témája és remek minősége láttán.

Nekem pl.a fővárosi villamosokról szóló videoklipek tetszenek - nem is értem, hogy hogy tudod megoldani, hogy ugyanazt a villamost szinte ugyanott hol kívülről hol belülről veszed föl. GRATULA !)

Előzmény: Hamster (87202)
division by zero Creative Commons License 2016.08.03 0 0 87203

Mindegyik után írjuk be, hogy olvastuk? :-)

Hamster Creative Commons License 2016.08.03 0 0 87202

Én lassan megszokom, csak kicsit szomorúnak találom, hogy egyátalán még én írok ide :)

Előzmény: mestska (87201)
mestska Creative Commons License 2016.08.03 0 0 87201

húha, elég furcsa, hogy másfél hónapja nem szólt itt senki hozzá, csak Hamster.

Hamster Creative Commons License 2016.08.03 0 0 87200

Brummogda

A pécsi Széchenyi térről nyíló Ferencesek utcájában láttuk ezt a kirakatot júniusban. Le kellett fényképeznem: Sajnos nem tudom megmondani, hogy' létezik, hogy nem mentünk beljebb; nem tudok másra gondolni, mint hogy be volt zárva. A neten olvastam utána, hogy a Brummogda[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.07.30 0 1 87199

Csepel-kerregés a fák közt

A pécsi állatkertben tett látogatásunkkor a bejárat környékén nem volt szabad hely, ezért a közelmúltban bezárt vidámpark meglehetősen üres parkolójában raktuk le a kocsit, és kötöttpályán folytattuk utunkat: Az 1962-ben átadott keskeny nyomtávú úttörővasút[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.07.27 0 0 87198

Egy kis kikapcsolódás: Fleetwood Mac - Albatross

Amikor a Fleetwood Mac még nem amerikai popbanda , hanem angol blues-rock együttes volt... A klipben (erősen playback érzésem van, a slide gitáros például néha mintha egyátalán nem tudná, mit kellene csinálnia) a szakállasabbik szólógitáros Peter Green (a dal szerzője), a[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.07.24 0 0 87197
Hamster Creative Commons License 2016.07.22 0 0 87196

Se nem sín, se nem zene:

Az avasi református temető

Az avasi református templom fák takarásában tör a magasba a belváros szélén , és mivel szerintem valamikor '91-ben jártam utoljára a környékén, ideje volt megint felkapaszkodni hozzá! A templom a XIII. században épült, román stílusban, majd később gótikusra[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.07.17 0 0 87195

A visszatérés, ami elmaradt

A hétfői bejegyzés óta nem tudok leszakadni a youtube-ról - ugyan nem találtam olyan videót, amin Gary instrumentálisan játssza a Parisienne Walkways -t , hogy sejtésünk lehessen, milyen gitárt használt azon a bizonyos felvételen, viszont végignéztem egy csomó koncertet. Részben[...] Bővebben! Tovább »

Előzmény: Hamster (87193)
Hamster Creative Commons License 2016.07.15 0 0 87194

Hamster Creative Commons License 2016.07.11 0 0 87193

Parisienne Walkways, ahogy annak idején először hallottam

A múltkori Phil Lynottos írásból kimaradt a vélhetően egy régi jazz standardre alapuló Parisienne Walkways , mely Gary Moore '79-es szólemezére íródott, és mely "síró" gitárhangzása miatt lett sláger. Nem a szóló bonyolultsága vagy gyorsasága zseniális, hanem AHOGY fel lett[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.07.11 0 0 87192

Ma reggel és este is 5 perceket vártam a Fehérvári úti pótlóbuszra... nagy öröm esz így, hogy a villamosnál kisebb buszok is valami kiiktatásszerű menetrenddel járnak. De legalább alig lehet elférni rajtuk, és még büdösek is. Mondjuk hazfelé láttam 280-ast 17-esként, és 415-öst 47-esként, szóval lehet, hogy a biciklsi felvonulás is belejátszott. De reggel még nem, akkor csak úgy magától votl utaslemeradás a Hauszmannál..

Hamster Creative Commons License 2016.07.10 0 0 87191

Vonat az utca közepén

Az Egyesült Államok tömegközlekedésileg gyakorlatilag ismertlen terület számomra: sosem jártam ott, és mivel túl messze van ahhoz, hogy érzelmileg kötődni tudjak ottani üzemekhez csupán képek alapján, bevásárláskor is rendre ki szoktak maradni a kosárból a róluk szóló[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.07.08 0 0 87190

Pécsi magasház: gyors helyzetjelentés

Alig több mint egy éve jártam körül a pécsi Magasházat , melynek sorsa akkor még bizonytalannak tűnt. Pontosabban tudták, hogy le akarják bontani, csak nem kezdtek neki. Idén aztán végre felállítottak egy toronydarut mellé, és belebontottak - legalábbis a videókamera[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.07.07 0 0 87189

Hamster Creative Commons License 2016.07.03 0 0 87188

Na, hát én még nem vagyok überzenész, de azért megcsináltam életem első instrumentálisát. Hallom én is, hogy hol voltam pontatlan, nem kell mondani :)

https://soundcloud.com/hamsterhamster2002/29celsius

Előzmény: Hamster (87187)
Hamster Creative Commons License 2016.06.27 0 0 87187

Most pedig zene. Ír népdaltól a hadr rockig, bleustól a majdnemmetálig, majdnempunktól a konkrét Mark Knopflerig:

Überzenészek Phil Lynott körül: Gary Moore-tól Mark Knopflerig

A Thin Lizzy tipikusan az a zenekar, amelyik ha nem Írországból indul, sokkal híresebb lehetett volna - és szerintem járt is volna nekik a siker. Ugyan egy ír népdal feldolgozásával (amit később a Metallica "továbbfeldolgozott" ) lettek híresek, a korai hard rocktól a később Jon[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.06.25 0 0 87186

És megint más:

Pécsi nyáreste

Amikor két hete elkezdtünk készülődni a pécsi nyaralásra, elhatároztam, hogy viszek magammal állványt... de persze ahogy kell, otthon felejtettem :-/ Szóval tripod helyett maradt a bipod (hogy mondják azt külföldiül , hogy mindkettő bal?), meg a magas ISO-érték. Talán[...] Bővebben! Tovább »

division by zero Creative Commons License 2016.06.24 0 0 87185

Bosnyák téren szinte mindennap látok 260-asokat.

Előzmény: Hamster (87184)
Hamster Creative Commons License 2016.06.23 0 0 87184

A Nemmoszkva téren még Ik260-ast is láttam (149-esen), szóval most menj. Ennyire nincs busz a villamospótlovak miatt, hogy nyár közepén is ki kell adni őket?

Előzmény: division by zero (87183)
division by zero Creative Commons License 2016.06.23 0 0 87183

Muki!!! Évek óta nem találkoztam velük :-(

A fonódót is meg kéne már néznem...

Előzmény: Hamster (87182)
Hamster Creative Commons License 2016.06.23 0 1 87182

Akkor mozogjunk egy kicsit képileg:

Hamster Creative Commons License 2016.06.21 0 0 87181

Nincs benne sín. Legalábbis vasúti:

Joe Satriani olcsó gitáron. Már hogy nem valaki Satrianit játszik egy olcsó gitáron, hanem maga Satriani játszik egy olcsó gitáron. Satrianit.

Mostanában második tinédzserkoromat élem, abban az értelemben, hogy a gitározás visszatért az életembe, és több örömet okoz, mint holmi villamosos blogbejegyzések írása (a vonatosakat meg úgyse olvassa végig senki). A múltkor meséltem a világ legjobb gitártanárjáról, Joe[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.06.19 0 0 87180

Elveszett síneztem, még ha csak virtuálisan is:

Városi hegyivasút, avagy a wuppertali Nordbahn

Közkeletű téveszme, hogy csak nálunk zárnak be vasútvonalakat . Aki eleget utazgat, az az ún. fejlett országokban is számos helyen találkozhat forgalom nélkül rozsdásodó sínekkel, kiszögelt sorompókkal, vágányok nélküli vasúti hidakkal, üres állomásépületekkel (bár ez[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.06.18 0 0 87179

Előzmény: Hamster (87176)
Hamster Creative Commons License 2016.06.17 0 0 87178

Még néhány öreg autó a 2016-os Goldtimer Napról

A Mercik , gömbölyű Wartburgok és Rolls-ok után még mindig nem láttunk mindent, ami ott volt a budaörsi reptér füvén . Mindent persze eleve nem is fényképeztem le, de azért volt miből összeválogatni egy témazáró bejegyzést: Idén mintha nem lett volna annyi Fiat, mint[...] Bővebben! Tovább »

Előzmény: Hamster (87177)
Hamster Creative Commons License 2016.06.12 0 0 87177

És itt egy újabb adag régi autó:

Az előkelőség - vagy annak érzete

Az idei Goldtimer Nap képei közt mutattam már menő autókat és köznapiakat - most lendüljünk ismét az előbbi felé! A DKW F8 alapvetően nem volt luxusautó, bár ez relatív, hiszen a második világháború első éveiben tulajdonképpen még luxus volt bármilyen autó. Szép[...] Bővebben! Tovább »

Hamster Creative Commons License 2016.06.12 0 0 87176

Előzmény: Hamster (87170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!