Keresés

Részletes keresés

Future181 Creative Commons License 2021.06.24 -1 1 50270

Fogalmad sincs a valóságról, csak feltételezel olyan dolgokat, amik benned születtek meg.

Előzmény: Vonzó Rém (50269)
Vonzó Rém Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50269

A SpaceX-nél nem az asshole-ok miatt sz-r a meló, hanem Musk miatt. Mert Musk papa kitapossa mindenki belét és lesz-rja a törvényt is meg az etikát is.

 

Egyébként nagyvállalatnál, ha túl sok saját ötleted meg javaslatod van, meg egyáltalán már azért, hogy érezhető rólad: neked gyakran jut eszedbe, hogy mit lehetne/kellene jobban csinálni, nos ez a halál csókja. Kirúgva viszont nem ezért leszel, hanem azért, mert szerintük asshole vagy. Én ezt látom a "no-asshole policy" mögött, különösen azzal együtt, hogy láttam már egy pár hasonló főnökasszonyt és nekik éppen ez az esze járásuk. Szerintem Gwyne néni szeretne "szabályos" vállalatot csinálni a spacex-ből.

 

Ez, hogy nem jön elég fuel a header tankból mert elk-rták a hidrosztatikát, jó akkor nyomjuk meg héliummal miközben a hidrosztat továbbra is sz-r, aztán a következő SN meg azért pukkan, mert metán helyett hélium ment a preburnerbe, nos ez tipikus Gwyne néni féle nagyvállalat. Biztos vagyok benne, hogy nagy szépen fel volt darabolva a projekt taszkokra és mindenki nagyon szépen megcsinálta a taszkját, miközben nagyon pozitív volt.

 

Odáig, hogy egy "szabályos nagyvállalat" soha a büdös életben nem fog valódi újdonságot kitalálni, az ő agya már nem ér fel. Valódi innovációhoz egyéni kezdeményezés kell, ötlet kell, kockázatot és konfliktusokat kell felvállalni érte. És akármilyen biztos vagy benne az elején, gyakran sz-r lesz az eredmény, és az a te hibád lesz. Eközött meg az asshole között Gwyne néni típusa agyilag nem lát semmi különbséget. A helyzet nem olyan rossz, ha az experimentet jóváhagyással csinálod, csak hát ezek soha semmi hasonlót nem hagynak jóvá, akármilyen kézenfekvő.

 

Musk papa meg eredményt akar, de rögövest. Lesz-rja, hogy még egy SN se repült még, ő akkor is kirak rögtön kettőt az állványra, hogy mindenki lássa. Nektek meg kiadja parancsba, hogy mindkettő felszáll és visszajön holnapután. Aztán amikor már a negyedik SN pukkan ki, akkor már nagy a baj.

 

Egyébként jó esélyét látom, hogy BN vonalon is lesz még egy kis tüzijáték. Platonnak szerintem igaza volt abban, hogy a baj oka annyi, hogy a Raptor nem volt még kész. Musk papa meg mégis kiadta parancsba, hogy holnap akkor felszállunk, ha meg szétpukkan a rocket akkor kirúglak.

 

Na most SN15 végül leszállt és csak kicsit gyulladt meg. Valszeg ki lett adva parancsba, hogy addig nem mész haza amíg nem repül még egyszer. És valszeg csak Gwyne néni soft skillje meg a FAA/government "hard skillje" ;-) vette rá, hogy több tüzijáték most akkor egy ideig ne legyen. Csakhogy a BN-en vagy ötször annyi raptor van, ötször annyi hibalehetőség, és egy részük valszeg megint lángolni fog töredék tolóerővel. És 1 db csak kicsit meggyulladó SN szerintem nem jelenti azt, hogy a raptor akár most is kész volna.

 

---

 

 

Előzmény: jee_c (50261)
szilvatövis Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50268

:-)

 

Előrukkolt Musk a hot-gas manőverező hajtóművel, amit a Starship kormányzásához akarnak használni. A metalox motorocskák lehetnek kapcsolatban vajon a holdraszálló hajtóművekkel, vagy az egy másik történet lesz?

https://www.teslarati.com/spacex-starship-hot-gas-thruster-photos/

Előzmény: jee_c (50267)
jee_c Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50267

Szilva szerintem egy titkos mélyűri küldetésen van, és FTL kommunikál velünk.

Vagy még ennél is trükkösebb. :)

Előzmény: divaoni01 (50265)
divaoni01 Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50266

Ez lényegretörő megállapítás, így felvezetésnek.

 

Platonnal jól kivesézhetnétek a témát a későbbiekben.:)

Előzmény: Vonzó Rém (50259)
divaoni01 Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50265

Ja, nyilván nem pont ez a kör az, mely keretében emberi vonatkozású dolgok túl sűrűn a felszínre kerülhetnek.

 

Mindazonáltal a tippem, hogy épp valahol messze külhonban állomásozol és belátható időn belül nincs is szándékodban hazalátogatni.  

Előzmény: szilvatövis (50264)
szilvatövis Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50264

No bakker, ezért nem akartam belemélyedni a témába. :-)

Előzmény: ShaReRe (50262)
szilvatövis Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50263

Rém olvtárs alapvető mondanivalója elsikkad(na) ha poént megelőző felsorolást górcső alá vennénk. :-)

(De zárójelben egyetértek, sok szubjektív elem, sokszor tényként kezelve.)

Előzmény: jee_c (50261)
ShaReRe Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50262

Ezzel csak a találgatások mezejének méretét növeled! Jó legyen; az én találgatásom, hogy 2 év múlva az AI-od már képes lesz bioszintetikus húst növeszteni. De ha vmi fájó pont, akkor előre is elnézést kérek! :)

Előzmény: szilvatövis (50256)
jee_c Creative Commons License 2021.06.24 0 2 50261

Bátor hozzászólás. :)

Üdv a fórumon, megtisztelő, hogy ezért regeltél, hogy ide írhass.

 

Hogy Elon milyen a magánéletében, azt nem tudom, de hogy a 3-ik élettársa/felesége van az sokat elmond erről (és az egyik feleségétől egyszer elvált, majd elvette megint). A fene se tudja, lehet, hogy az Asperger szindróma is beleszól ebbe.

 

A SpaceX-ről., mint munkahelyről sok rosszat lehetett hallani, de amióta Gwynne Shotwell az elnöke és COO-ja a SpaceX cégnek, azt mondják/írják, sokat javult a szitu. Ezt persze megest csak nehéz kívülről megítélni. Ő behozta a "no @ssholes" elvet, tehát valakit nem vesznek fel, akármilyen jó szakmailag, ha emberileg nem okés.

 

Amiben nem értünk egyet: szerintem Elonnak nincs akkora befolyása mindenkire, mint azt Platon és persze mások is képzelik. A Dragon DM-2 küldetés igen alaposan ki let telemezve a NASA részéről, pontosan kiszámolták a küldetés kockázatát, és nem Elon telefonja miatt nem kötelezték a SpaceX-et még egy ember nélküli teszt repülésre. Ugye a helyzet az, hogy ezt innen se pro, se kontra nem tudjuk bizonyítani, ezért is értékelem nagyra a "Szerintem" kezdést a mondatodban, és pont ezért kezdtem én is ezzel a mondatomat.

 

Azzal kapcsolatban, hogy mi jelenik meg róla a neten - csak nézd meg, hogy bármelyik übergazdag emberről mi jelenik meg. Bezos esetében azt is követelik, hogy maradjon az űrben! :D Bárcsak lenne olyan rakétája, ami erre képessé tenné.. ;) Az emberek irígyek, és valahol ez érthető is. Statisztikailag lehet, hogy azt érdemes megnézni, hogy hányan kedvelik, és hányan utálják. A szociális media erre már számadatokat is ad (egy részére legalább is).

Még egy megjegyzés a végére: az első újrahasználható első fokozat igen nagy dolog, de persze nem szabad megfeledkeznünk a Space Shuttle rendszerről, amiből gyakorlatilag csak az ET (a nagy narancs üzemanyagtartály) volt eldobós, a többi része mind újra lett használva - csak sajnos túl drágán.

 

A következő nagy dobásuk a Starship rendszer lesz, ami 100%-ban újrahasználható, valamint e mellett még iszonyatosan* olcsó is lesz - a tervek szerint.

*: a jelenlegi alternatívákhoz képest

Előzmény: Vonzó Rém (50259)
jee_c Creative Commons License 2021.06.24 0 0 50260

That car no go interstellar, but go Sun orbit, yes.

:D

Előzmény: szilvatövis (50258)
Vonzó Rém Creative Commons License 2021.06.23 0 1 50259

Már régóta olvasom a hozzászólásaidat itten, legfőképp SpaceX témában. Csak azért regisztráltam, hogy ezeket elmondjam neked a SpaceX/Elon Musk témával kapcsolatban.

 

Igen, szerintem igazad van abban, hogy Musk papa rengeteget kamuzik.

 

Szerintem igazad van abban, hogy a kütyüje és a velük kapcsolatos terveik részletei körül túl sok a homály.

 

Szerintem igazad van abban, hogy a cucca a Marsra menni holnapután nem fog.

 

Szerintem igazad van abban, hogy bunkó módon tojik a törvényekre.

 

Szerintem igazad van abban, hogy emberek életét tette kockára azért, hogy eggyel kevesebb dragon tesztet kelljen csinálnia.

 

Igen, ez mind igaz! Sőt, ha utána olvasunk a csókának, pl. magánélete vonatkozásában, akkor bizony ezzel összefüggésben az is kiderül, hogy ő nagyon nem jó fej. Egyáltalán nem az a fickó, akinek a cégében dolgozva mosolyogva indulnánk haza a nap végén.

 

Innen meg tudom mondani neked, hogy milyen lehet a SpaceX-nél dolgozni. Rengeteg meló, taposás, munkajog lesz-rása, cseréve kevés fizu és kiszámíthatatlan, de rövid várható idejű munkaviszony.

 

Ezek mind igazak. Ehhez tenném még hozzá, hogy nagyon sok mindent azért tehet meg, mert a fontos döntéshozók (FAA, NASA, kormány) sokan falaznak neki, és e mögött a falazás mögött kenőpénzek simán ott lehetnek. További lehetséges ok még, ami ennek a hozzászólásnak is az utolsó mondata lesz.

 

Szóval a kritikáiddal én alapvetően egyet tudok érteni.

 

De mindez hangyaf-g ahhoz képest, hogy megcsinálta az első újrahasznosítható űrhajót.

Előzmény: Platon (50229)
szilvatövis Creative Commons License 2021.06.23 0 0 50258

Kivéve egyet. :-)

Előzmény: jee_c (50257)
jee_c Creative Commons License 2021.06.23 0 1 50257

Nagyon meleg van ma, és a reggeli bringa és foci le is fárasztott, szóval...

szilvatövis Creative Commons License 2021.06.23 0 0 50256

Köszönöm! Szerencsére (most legalábbis) nem egészséggel kapcsolatos, egyéb okok miatt kb. 1-2 év távlatában lesz számomra egy IRL tali időszerű. Addig csak virtuálisan.

 

Más. 

Nehéz (fél)istennek lenni. :-)

https://index.hu/techtud/2021/06/23/online-peticio-jeff-bezos-davinvi-mona-lisa-megeszi/

Előzmény: ShaReRe (50254)
jee_c Creative Commons License 2021.06.22 0 0 50255

Kösz a szervezést és a fotót!

 

lehet korábban is a találkozó, meglátjuk, ki hogy ér rá, hmm?

Előzmény: ShaReRe (50254)
ShaReRe Creative Commons License 2021.06.22 0 0 50254

Szilva egészségéről elfeledkeztünk, még mindig egy személyes ajándék átadást tartanék a legjobbnak. Szóval szeptemberben egy újabb IRL találkozó a budai oldalon?

Előzmény: ShaReRe (50253)
ShaReRe Creative Commons License 2021.06.22 0 0 50253

Szal balról jobbra: SRR, divaoni, AWS, Biga, jee_cee

Előzmény: ShaReRe (50252)
ShaReRe Creative Commons License 2021.06.22 0 0 50252

https://indafoto.hu/sharere/image/26911179-1a8c760d/751099

 

 

Régebben sokkal egyszerűbb volt képet felrakni, nem értek már ehhez :(

 

Előzmény: Biga Cubensis (50243)
jee_c Creative Commons License 2021.06.22 0 0 50251

Nauka hírek:

"The schedule of MLM #Nauka launch:
- July 15, 17:16 UTC - launch of Nauka on the Proton-M rocket from Baikonur;
- July 17, 14:41 UTC - undocking of
#Pirs module with help of Progress MS-16 cargo ship from the ISS;

- July 23, 16:28 UTC - docking of the Nauka to the Zvezda module."

forrás:

https://twitter.com/katlinegrey/status/1407220656178188290

Katya Pavlushchenko

 

 

szilvatövis Creative Commons License 2021.06.21 0 0 50250

No jó csak vicc volt, van neki sajátja, nem is akármekkora, nem szorul máséra.

https://kivultagasabb.blog.hu/2021/06/19/szetrohogtek_jeff_bezos_urhajojat_es_igazuk_van

 

Előzmény: jee_c (50249)
jee_c Creative Commons License 2021.06.21 0 0 50249

Kicsit durva lenne.

Előzmény: szilvatövis (50248)
szilvatövis Creative Commons License 2021.06.21 0 0 50248

Az első szériáról lemaradt, de befizethetne egy későbbi Dragonra. :-)

https://www.cbsnews.com/news/spacex-crew-dragon-inspiration-4-civilians/

Előzmény: jee_c (50247)
jee_c Creative Commons License 2021.06.21 0 0 50247

Ha nagyon genya akarnék lenni, akkor megemlíteném, hogy a BO-nek jelenleg nincs olyan rakétája, amivel ez lehetséges lenne. :D

Előzmény: Biga Cubensis (50246)
Biga Cubensis Creative Commons License 2021.06.20 0 0 50246
Aws Creative Commons License 2021.06.19 0 0 50245

Igen, köszönjük a szervezést!

Előzmény: Biga Cubensis (50243)
Aws Creative Commons License 2021.06.19 0 0 50244

létfenntartás, meghajtás, ejtőernyő, LAS létfontosságú rendszerek, nem kérdés.

 

"Koenigsmann said that there’s “still some work to be done” on elements of Crew Dragon" - ennyi derül ki a linkedből. Meg hogy a SW-t updatelik, de hogy mivel azt nem írják. Innen eldönteni, hogy ez milyen szintű azt mi laikusok nem tudjuk (te sem.). Még szerencse, hogy van pár hivatal, aki igen és megadta az engedélyt a felszállásra. Erről ennyit.

 

A vakhitról meg annyit, hogy itt a fórumon a legtöbben a szemünknek hiszünk :)

Előzmény: Platon (50229)
Biga Cubensis Creative Commons License 2021.06.19 0 0 50243

szuper volt a találkozó, ShaReRe megtennéd, hogy elküldöd a szelfit mailben és hogy jobbról balra ki melyik nick, mert nem mindegyiket jegyeztem meg :D (de akár ide is kitehető, kivéve ha valaki inkognitóban akar maradni)

jee_c Creative Commons License 2021.06.19 0 0 50242

Kell néha a kis nógatás nekem. :)

Előzmény: divaoni01 (50241)
divaoni01 Creative Commons License 2021.06.19 0 0 50241

Igazán köszönjük!

 

Már csak ezért is érdemes volt elmenni a találkozóra.:)

Előzmény: jee_c (50240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!