Keresés

Részletes keresés

RIPityom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 77
Mély tisztelettel üdvözlök Mindenkit!

Végig olvastam a hozzászólásokat, voltam néhány linknél (vizautó&vomitnál) de be kell vallanom nem sikerült felfognom a null-energia/vácum energia lényegét. Valószinüleg az értelmi képességemmel s szerénynek sem nevezhetö angol nyelvtudásommal lehet a gond. Kellö tisztelettel szeretnék azokhoz fordulni, akik értik ezt a jelenséget, legyenek olyan kedvesek -tudom nehéz dolgot kérek- amennyire csak lehet egyszerüen összefoglalni dióhéjban miröl is van szó. Nagyon-nagyon megköszönném, mert sajnos semmiféle magyarnyelvü, világos és közérthetö elmélet nem áll a rendelkezésemre. Nagyön örülnék, ha körülbelül egy átlagos IQ100as emberre méreteznék az eszmefuttatást. Mégegyszer: tisztelettem megköszönöm elöre a fáradozást.

Azonban felmerült bennem egy régi emlék: nagyon régen, kb.: 20-30évvel ezelött élt egy nagyon ügyes szakember, aki (sajnos nem emlékszem pontosan mi is volt az elméletének a neve) valamiféle "harmonikus-energia" segitségével próbálta meggyözni a befektetöi/pénzügyi csoportot olyanformán, miszerint nekiállt hegedülni, s a pohár vizböl a rezgö hanghullámok segitségével nyerte ki az energiát, hajtva meg ezáltal különbözö vastagságú fémcsöveket. Igazából csak egy kedves milliomos özvegyasszony finanszirozta meg a kutatásokat; miután azonban a feltatáló hirtelen halála után megnézték a kulisszatitkokat, jöttek rá, hogy visszaéltek a gazdag özvegy jószándékával és pénzével - mert gözhidraulika hajtogatta meg a bemutatón a fémcsöveket.

Ezt csak azért emlitettem meg, hogy
nagyon sokat segitene az ügynek, ha valamilyen hivatalos fórumnál is utánna lehetne nézni, megerösitésként vagy referenciaként.

Köszönöttel:
RiP

topp Creative Commons License 1999.07.04 0 0 76
Nem gondoltam, hogy egy rossz link kifog rajtatok... :))


netscape-pel nem ment, ie-vel igen...

PomPom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 75
Hali!
Feltettem a http://www.nexus.hu/pompom oldalra, ez amolyan raktárféle, ott a vizautot valasszatok, asszem teljesen egyértelmü minden, de ha megsem lenne az, akkor csak kerdezzetek nyugodtan! :)
PomPom
vomit Creative Commons License 1999.07.04 0 0 74
PomPom, feszülten figyelünk :-)
Előzmény: PomPom (73)
PomPom Creative Commons License 1999.07.04 0 0 73
Bocsi hogy csak most jovok ujra. Utana nezek, hogy miert nem megy a ibm server, legfeljebb felrakom egy magyar serverre a letoltott dokumentaciot, 1 kis turelmet, holnapra meglesz.
PomPom
Cactus Creative Commons License 1999.06.25 0 0 72
Na megnéztem azt a vomit-féle linket, hát kellően zavaros, kellően nem mond semmit, és kellően tele van tűzdelve mindenféle bonyolult hivatkozási kódokkal ahhoz, hogy a nép ránézésre biztos lehessen abban, hogy ez a csodálatos valami működik is. Azokon a rajzokon egy egyszerű áramkör van bonyolultan lerajzolva. Ezeknek a működése elég jól ismert, tehát egy szakember kis munka után pontosan meg tudná mondani, hgy mit csinál az az izé, megépítés nélkül is. Csak az a baj, hogy Nostradamus-szerű az egész, tehát ha valaki megépítené, az azért nem működne, mert félreértette a rajzokat, vagy éppen nem volt a kegyelem állapotában, vagy bármi.
Cactus Creative Commons License 1999.06.25 0 0 71
PomPom, az IBM szervernek is eltört a főtengelye?
Előzmény: PomPom (66)
Alfred Creative Commons License 1999.06.25 0 0 70
PomPom:
Csak mert látom, hogy itt mozogsz...
Előzmény: Alfred (69)
Alfred Creative Commons License 1999.06.23 0 0 69
PomPom:
Nem nagyon működik azaz IBM szerver, pedig megnéztem volna mire adtad a fejed. Leírnád, hogy milyen lesz a szerkezet? Úgy szeretnék már olyan emberrel beszélni, aki higgadtan, misztifikálás nélkül, magáról a technikai berendezésről képes mesélni.
Előzmény: PomPom (66)
vomit Creative Commons License 1999.06.23 0 0 68
PomPom, a cím amit megadtál, nem vezet el a találmányig.
bár lehet valamit rosszul nyomkodtam
nincs közvetlen linked, vagy saját másolatod a leírásról?
mi ez a kütyü? szeretnénk ha jól menne a sorod ezután is, de azért elmondhatnád.
Előzmény: PomPom (66)
vomit Creative Commons License 1999.06.23 0 0 67
Oltran: vomitnál a link, tessék oda elmenni, lécci. Utánna beszélünk.:)

köszönöm, köszönöm. a virágokat az öltözőmbe kérem :-)

Előzmény: Törölt nick (64)
PomPom Creative Commons License 1999.06.23 0 0 66
Hali mindenkinek!
Gyakorlati muszaki eredeklodesu vagyok es regota foglalkoztat a szabad energia kicsatolasanak a lehetosege, meg a gombvillamokkal ill. para jelensegekkel kapcsolatban sikerult Egely-rol hirt kapnom, rola es tevekenysegerol nem kivanok szolni, de az altala felvetett problemak es a tole szarmazo informaciok miatt kezdtem el foglalkozni a dologgal. Gyorsan kijelentem, hogy nekem sincsen mukodo ingyen energiat termelo ketyerem! De mindenkinek a figyelmebe ajanlom az USA szabadalmi taraban 3980053 szamon Horvath neven 1976.09.14.-i datummal bejegyzett talalmanyt, melynek tudtommal mar lejart a szabadalmi ideje, azaz barki hasznosithatja. Ennek a szerkezetnek a megepitesere adtam a fejem, remelem, szamithatok masok segitsegere, kozosen talan konnyebben megy. A talalmany az IBM Patent Server-rol letoltheto
http://www.englib.cornell.edu/instruction/chemengr462/ibm1.html
Nem vagyok paranoias, eppen ezert remelem hogy nem ez volt az utolso hozzaszolasom a forumhoz :)
Udv. PomPom
Karcsu Creative Commons License 1999.06.23 0 0 65
Kedves bnoplwk2!
Amit a topic elején leírtál, az nagyjából igaz. Viszont nem írtál a dolog okáról, illetve arról, amit a tudósok oknak feltételeznek: a Heisenberg féle határozatlansági reláció és a vákuum-fluktuáció.
Bizonyos értelmezések pontosan ebben a jelenségben látják a legnyilvánvalóbb bizonyítékát a vákuum-energia létének.
Az angolszász irodalomban a "zero point energy" és a "vacuum energy" szinonímák.
Szóval ezért szól ez a topic a vákuumenergiáról.

Karcsú

Előzmény: bnoplwk2 (57)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.23 0 0 64
Emberkék, vomitnál a link, tessék oda elmenni, lécci. Utánna beszélünk.:)
(Tessék az elozményre kattintani, majd arra a szövegre, hogy ide nyomuljatok)
Előzmény: vomit (48)
Alfred Creative Commons License 1999.06.23 0 0 63
Orltran
"Én ezt nem próbáltam ki, nem tom mükszik e"
Én ha rájönnék, hogy hogyan kell vízzel hajani autót (főleg, hogy beleölöm a fél életemet, és mindem pénzemet) azért nehezen állnám meg, hogy ki ne próbáljam.
Egyébként ez az egész, így kívülről nézve inkább hitvita. Olyan mint a "létezik-e Isten?". Sok millióan hisznek benne, a világ egyik legszervezettebb, leggazdagabb állama a létére alapult, és mégis, a bizonyítékok a létezésére csak a hívők számára bizonyítanak bármit is.
A víz, mint gázolajadalék már szabadalmaztatva van, most tesztelik, a feltalálók élnek.
Az atomenergiát sem gazdaságos otthon kistételben gyártani, valószínűleg a nullponti energia elvét használó erőművet is mondjuk az áramszolgáltató üzemeltetné, csak éppen a zöldeknek kell majd valami új félelmet kitalálniuk. Ja, és az áram persze semmivel nem lesz olcsóbb...
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.23 0 0 62
Persze, értem én kedves Alfred. Csak ezt mondom, az alábbi linken ott vannak az alapok leírva. Még az is, hogy hajtsd a kocsit vízzel. Csak az a furi, hogy mindegyiknél ez van: "Én ezt nem próbáltam ki, nem tom mükszik e". Igaz, ez szerintem még nem ad elég okot arra, hogy meg se próbáljam. Meg kell próbálni, akkor beleugrik amajom a vízbe.
Alfred Creative Commons License 1999.06.23 0 0 61
Orltran:
Magamra vettem, de én nem fikáztam, illetve csak kicsit. Az az igazság, hogy baromi kiváncsi vagyok évek óta, de ködös elméleteknél sokkal többet tényleg nem nagyon lát az az érdeklődő, de teljesen laikus köznép, ami én is vagyok. És az is igaz, hogy hiába a nyitott gondolkodásom, olyan bemutatók nehezen győznek meg, mint amit a tévében láttam, pl az anti-gravitációs berendezés, ami egy söprünyélre volt akasztva, de olyan trehányul, hogy két átbillenés után az egész szétesett.
Meg emlegették a Moszkvicsot, amiben egy vákuumenergiagép vizet bontott, és az így nyert hidrogénnel hajtatott, de nem lehet bemutatni, mert eltört a főtengelye. Egy Moszkvics motorgenerál néhány tízezer forint. Ha ez akkora találmány, és már a gyakorlatban működik, így már nem sok választja el a gyárthatóságtól, én bármikor megfinanszírozom a generált! Ezen már ne múljon!
Ha ez egy működő szerkezet, és még mindig él a feltaláló, akkor csak duma, hogy a félelem tartja vissza a publikálástól (főleg, mert már nem titok a Moszkovita).
Ha viszont az ilyen jellegű találmányok attyjait általában kinyírják, akkor ez a Moszkvics soha nem ment a találmány segítségével.
Értitek a kételyeimet?
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.22 0 0 60
Figyeljetek, van lentebb egy link. Vannak ott infok, abból egész jól el lehet indulni.nem is bonyolult cuccok. Tessék szépen odamenni, lemenni a garázsba, barkácsolni, ha megy megy, ha nem, nem. Aztán lehet fikázni. Ennyi. Addig meg nem érdemes.
Alfred Creative Commons License 1999.06.22 0 0 59
bnoplwk2:
Én elolvastam, hogy mi az a nullponti energia, de bevallom, nem értem.
Láttam a TV-ben kétszer is a meg nem értett feltalálókat, akik első látásra idősödő kisiparos benyomását keltették, és ők mind rájöttek, hogy hogyan kell ezt az energiát használni, vagy előállítani. Azt nem értem, hogy nálam otthon miért nem jön össze, csak úgy véletlenül?
A leírásod alapján azt hiszem, legalább olyan bonyolult, mint az atomenergia. Annak az előállításának és felhasználásának értem az elvét, de tudom, hogy nagyon komoly, sufniban nehezen megvalósítható előkészületeket igényel a gyakorlatban.
Ezek a bácsik pedig értik a dolgot, és otthon össze is barkácsolták... Hát nem tudom, de nekem itt valami sántít. Itt vagy a tányér, vagy a leves a görbe: Van ilyen fizikai jelenség, de a feltalálóink kóklerek, vagy ütődöttek, nincs ilyen jelenség és mindenki kókler és ütődött, vagy van ilyen jelenség, de a feltalálóink találtak véletlenül még egyet...
Előzmény: bnoplwk2 (57)
goldenboy Creative Commons License 1999.06.22 0 0 58
Hi bnoplwk2,

Harmadik bekezdesben taglalt ertelmezes igen erdekes, konnyen lehet, csakugyan igy van.
Jomagam nem vagyok Egely-sta, de idehaza
ok a cuccaikkal tettenerhetoek, mert ha keveset is es nyogvenyelosen, de publikalnak szelesebb nyilvanossagot megszolito median is. Ebbol is, es kulfoldi fejlesztoi (svajc, japan)
forumokon valo megjelenesukbol eredo kulhoni ismertsegubol fakado viszonylagos nepszeruseguk az oka, hogy meg eletben vannak. Bodai apjat pl. egy a talalmanya ertekesitesere osszehozott uzleti targyalas alkalmaval mergeztek meg frankhonban egy adott energetikai ceg "kepviseloi" (sajnos ez nem legenda), amibol fia nem veletlenul nem csinal reklamot.
Ebben a megvilagitasban szamomra ertheto, hogy kurvara megnezik, kinek, mikor, mit nyilatkoznak.
Isten es a nyilvanossag ovja a ratermett kvantum-amitogep fejlesztoit!
Megvalami. Elmeleti nyomozas es tezisfellalitas nyilvanvaloan a hozzaallas alapja,
e nelkul mar en is csinaltam olyan fadobozt, ami barmibol barmit kepes eloallitani. Remekul mukodik, Kaja Ibrahim mar be is jelentkezett, hogy jopendzert atvenne.

goldenboy

Előzmény: bnoplwk2 (57)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.22 -1 0 57
valamikor a topic elejen leirtam, hogy mi az a nullponti energia. Arra senki sem reagalt ehelyett vákumenergia kicsatolás meg mágneses monopólus...

Én úgy látom kvantummechanika tanulmányaim alapján, hogyha az elektronokat tartalmazo rendszerből ki tudod nyerni a nullponti energiat, akkor ott nem elektronok maradnak, hanem valami mas...

Mindazonaltal a kvantummechnaika nemmas mint modell ami meresi tapasztalatok összességeként allt elo. A vilagban lehet hogy nincsenek se atomok se elektronok se energia a valosagban ezek a fogalmak nem masok, mint az emberfejeben kialakulo tukorkepe annak avilagnak amit fel kepes belole fogni.
Az ero is ilyen absztrakt fogalom, ti nem fognak nyilacskak kiallni a kezedbol ha ratehenkedsz az asztal lapjara. Amikor Planck bacsi kitalalta a kvantum-mechanikat alapvetoen "mernoki" szemlelettel tette: Volt egy modellje ami szar volt, belenyult es lett egy olyan ami mar jobb lett. A gondolat a szazadelon kimondottan eretnek volt a'la Galilei vs kat. Egyhaz. Egely bacsi titkolozik, ezeket a paraenergiakat csak beavatottak ertik, mindenfele legendak repkednek arrol, hogy aki ezzel foglalkozik az a hala fia.

Csak a miheztartas vegett eleg jol halad a kvantum-szamitogep es akorul nincs miszterium, holott ha elkeszul nagy gaz lesz. A kvantum szamitogep minden nyilvanos kulcsu titkositast a szempillantas tort resze alatt kepes lesz megfejteni szoval a jelenleg alkalmazott kriptografia osszeomlik. Namarmost a bankaroknak, hirszerzoknek es katonaknak irtani kellene a kvantum-szamitogeppel foglalkozokat. ennek ellenere ezek elnek es virulnak es nem hollanak mint a paraenergiaval foglalkozo tarsaik :-))

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1999.06.22 0 0 56
Neeeeeeeeem, dehogy. Kérlek, nézd meg, mire válaszoltam.... Csak egyetértettem Karcsúval.
Előzmény: pancho (55)
pancho Creative Commons License 1999.06.22 0 0 55
Miért, Egely már akadémikus? Ne ijesztgess...
Előzmény: Dr. Égely Palánk (54)
Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1999.06.22 0 0 54
Csatlakozom annyiban, hogy tudományosan hihetetlenül gyatra akadémikusok is vannak... Más kérdés, hogy ok sem buta emberek, sot. Ugyanis ahhoz, valaki alacsony szakmai nívóval bekerüljön az Akadémiára igencsak nagy ravaszkodás és konspirációs készség kell...

Ja, megragadván az alkalmat szeretném kijelenteni, hogy Egely úrral való névhasonlóságom pusztán a véletlen muve.

Palánk

Előzmény: Karcsu (53)
Karcsu Creative Commons License 1999.06.22 0 1 53
A saját igazságérzetemhez azért hozzátartozik, hogy hasonló sztorikat bármely szakma, vagy társadalmi réteg képviselőiről el lehet mondani. Vannak mindenhol minden féle emberek.
A szórakozott professzor is orvosi eset, ha érzelmeket akarunk kelteni.
És az őrült akadémikus is egy csoportot képvisel, akiről könnyen extrapolálhatunk tapasztalataink alapján a teljes akadémiai tudományra.

Úgyhogy hátrább az agarakkal!
Ész vivjon ésszel, ne hangulat a hangulattal!

Karcsú

Előzmény: Cactus (51)
bubu Creative Commons License 1999.06.22 0 0 52
hehe
cimezzuk ujra a topicot
"Ki az az Egely es miert?"
emlekzetek meg az asztallapon atlato gyermekre?
Előzmény: Cactus (51)
Cactus Creative Commons License 1999.06.22 0 0 51
Egyszer, még a régi szép időkben, beállított egy ember a KFKI-ba, azzal, hogy az Egely professzor urat keresné. A dolgozók közölték, hogy itt ugyan Egely PROFESSZOR ÚR nem található, de sejtik, hogy kire gondol (akkor még Egely ott dolgozott). De már ettől az indítástól felcsillant az emberek szeme... hát csak megkérdezték, hogy milyen ügyben keresi. Nem, nem monhatja, el, az titok. Na, de mégis, csak egy kicsit! Neem, titok. Naaaa... legyen szíves... Na jó. Hát arról van szó, hogy elhoztam a mágneses monopólust. (A dolgozók edzettségére jellemző volt a röhögés teljes hiánya). Na, ez fantasztikus, mutassa! Nem, csak Egely professzor úrnak, mert ez olyan nagyon titkos. De mutassa már, hát itt vannak mindenféle jó kis műszerek, majd mi megmérjük, satöbbi. Szóval hosszas unszolás után kinyílt az addig görcsösen szorongatott táska, és előtárult a Mágneses Monopólus: valami darab fába bevert százas szög.

Hát ilyen társaság ez. Igen, figyelmet érdemelnek. Orvosi szempontból.

Karcsu Creative Commons License 1999.06.22 0 0 50
Kedves Goldenboy!

Sajnállak. Ennyi.

Karcsú

Előzmény: goldenboy (47)
goldenboy Creative Commons License 1999.06.21 0 0 49
Mit tudtok a monopolusu elektromagnesrol?
Bizonyos infromaciok szerint
az az eszkoz szinten a nullponti energiat csapolja meg.

goldenboy

Előzmény: gitaros (44)
vomit Creative Commons License 1999.06.21 0 0 48
ide nyomuljatok, itt van pár kapcsolási rajz coler kapitány masináiról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!