Keresés

Részletes keresés

V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7564
Amikor az ejtőkapszula elindult lefelé, iszugyi elmeállapota a legkevésbé sem befolyásolhatta azt, hogy a széntabletta lassabban esik-e, vagy sem.
Előzmény: Térkép Ész (7562)
V.László Creative Commons License 2009.04.25 0 0 7563
"Mert en idaig csk az olvastam tole (toled is) hogy az az egyszem probalkozas biztosan jo, es mindenki hulye, aki massal probalja megmagyarazni, mint azzal, hogy az egesz eddigi fizika kukaba valo..."
Nem hinném, hogy tőlem ilyet olvastál!
Előzmény: Willie (7560)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7562

Hát tudod, vannak dolgok, amiket egy jobb középiskola fizikaórái alapján azonnal be lehet látni, hogy eszeveszett baromságok. Iszugyin nincs mit cáfolni. A video semmit nem bizonyít, síma médiahack, az állításai egyszerűen nem érik el azt a szintet amivel lehet vitatkozni. Manifeszt marhaságok.

 

Iszugyi állítólagos 1 azaz egy darab próbálkozásával, amely sem nem kellőképpen dokumentált (egy tisztességes mérésnek megvannak a tartalmi, formai elvárásai), sem nem nevezhető kisded játszadozásnál többnek, szemben áll csak a ZARM esetében 5000 db alaposan dokumentált és elemezett ejtés. Ráadásul ez csak egy ejtőtorony, van még jópár a világon. A NASA-nak van több is, van Japánban, Grenboble-ban, stb. Súlytalansági kísérletekre ráadásul még ott vannak az űrállomások, ahol nem 4,7 sec hanem hetek, hónapok (plusz egy, a földön szinte elő sem állítható minőségű vákuum) állnak rendelkezésre.

 

Találkoztam már olyan-magát villamosmérnöknek aposztrofáló- emberrel, aki határtalan bizonyossággal jelentette ki, hogy az Ohm törvények a váltóáramú rendszerekben nem igazak. Nem igazak, éspedig azért nem, mert a váltóáramot Ohm idejében még nem is ismerték.

 

Nos iszugyi ennél jóval nagyobb marhaságokat állít. Javasoltam neked, olvasd el Leon Lederman " az isteni A-tom" című könyvét. A szerző kísérleti atomfizikus, és meglehetősen közérthetően meséli el pl. a részecskekutatások jelenlegi (pontosabban a könyv megírásakori) állását. Mellesleg Nobel díjas.

 

Iszugyi egy megzakkant vén trotty. Amíg aktív volt, az un. hasznos idióták táborát erősítette. Erre a saját életrajza a bizonyíték elsősorban. Aki kutatási területen dolgozik, pontosan ismeri ezeket az életpályákat. Ez az a típus, aki a kutatások peremén afféle tudományos segédmunkás, mert a talentuma többre nem elég. Viszont azt hiszi, azért nem került soha a fősodorba, mert elnyomták. Holott csak egyszerűen nem ér többet. Kellenek ilyenek is, ezekkel lehet elvégeztetni a gályamunkákat, amikre kár a valóban tehetséges kutatók munkaerejét elpocsékolni. Ezért nevezik őket hasznos idiótának.

 

Csakhát az irígység nagy úr, a Nobel díjakat is mindíg mások kapják, és bekövetkezik az az állapot, amikor a személyiség összeomlik, és a hasznos idiótából Klein úr lesz, akivel mindenki szemben megy az autópályán.

 

Aztán annyi.

 

Persze mindíg lesznek olyanok, akiknek a felkészültsége hiányos, és szeretnének hinni a csodákban. Nos a kutatásokban csodák nincsenek, csak sok-sok munka van, sok-sok pofáraesés, meg persze tehetség. Itt a szorgalom nem elég, itt kell az a bizonyos szikra is.

Nos van akinek ez megadatik: iszugyi nem ezek közé tartozik!

 

QED.

 

Előzmény: V.László (7558)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7561
Figyelj, nekünk Szászi pontos beméréséhez elég volt annyi, hogy

1 kísérlet.
Előzmény: Willie (7560)
Willie Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7560
a kiserleti elrendest iszugyi tervezte (olyan is, egy kozepiskolas fizikaszakkor szinvonalu, csodalom, hogy beengedtek vele a toronyba).
a 10^-12-es meresek teljesen mas elven alapulnak (ezt komoly tudosok terveztek). Egyszer mar betettem ide a cikket, amiben leirjak es kielemzik annak hibait. Mikor lattal te olyatan irast iszugyitol, ahol reszeltesen elemzi a "kiserlet"-enek a lehetseges hibait es az azok kikuszobolesere tett erofesziteseit. Mert en idaig csk az olvastam tole (toled is) hogy az az egyszem probalkozas biztosan jo, es mindenki hulye, aki massal probalja megmagyarazni, mint azzal, hogy az egesz eddigi fizika kukaba valo...
Előzmény: V.László (7555)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7559
Hogyan is mondjam, hogy ne legyen a leírtakban elmebetegezés?

Nem bízom Szászi úrban.
Előzmény: V.László (7555)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7558
Lehet, hogy hazudott, nem tudom eldönteni. Négy évvel ezelőtt amikor kezdett ide írogatni, sokáig biztos voltam abban, hogy valaki (mármint iszugyi) hülyéskedik: bedob egy nyilvánvalóan lehetetlen állítást, majd várja a reakciókat. Aztán nem nagyon jöttek a cáfolatok, vagy vérszegények voltak.
Azt sem tudom mi a helyzet az 5000 ejtéssel. Nekem csak egy ejtőkísérletről volt szerencsém eleddig videót látni, azon pedig nem estek együtt a tárgyak.
Vakbél, Gyurcsók, mi köze ahhoz, hogy iszugyi ejtőkísérlet videóján nem esnek együtt a tárgyak. Ez alapján döntöd el, hogy iszugyi videóján mit látsz?
Előzmény: Térkép Ész (7554)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7557
A nap süt, kék az ég, de mi köze mindennek ahhoz, hogy iszugyi kísérletében a szén lemaradt az alu ejtőasztaltól?
Előzmény: Térkép Ész (7552)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7556
A levegő, ha számottevő lenne, az asztalt fékezné. Ezáltal szó sem lehetne az asztalon levő tárgyak felemelkedéséről, vagy amik a vénulla miatt felemelkedtek, azok szépen elindulnának visszafelé. Tehát a maradék levegő éppen iszugyi ellen dolgozik!
Előzmény: Törölt nick (7551)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7555
Ha ugyanezen körülmények (ejtőtorony és technikai személyzet) jó a 10^-12 -es mérésekhez, akkor feltételezhető, hogy jó iszugyi méréséhez is.
Másik lehetőség, hogy nem jó iszugyi méréséhez az adott körülmény, de akkor még inkább nem jó a 10^-12 -es pontosságúhoz sem.
Én talán megbíznék a brémaiak által biztosított körülményekben, akár a technikai, akár az emberi feltételekről van szó. Te melyiket kifogásolod?
Iszugyi jelen esetben nem sokat ronthatott a dolgon, legfeljebb a mérést előkészítőket idegesíthette.
Előzmény: Dumás Sanyi (7550)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7554

Honnan tudod, hogy az egész nem egy videotrükk, és valóban a ZARM-ban készült? Onnan, hogy Szász mondta? Ugyan, hazudott a vén trotty ennél ordasabbakat is!

 

Aztán, hogy a jó isten csudájában lehet, hogy van 5000 ejtés, és egy sem mond ellen az ismert elméletnek, (nem beszélve millió más helyen elvégzett vizsgálatról) osztán jön egy outszájder, és az kijelenti, hogy a világ összes fizikusa idióta 400 évre visszamenőleg, csak ő a májer? De olyan abszolút, minden kétséget kizáróan májer?

 

Ugyan-ugyan, nem ártana kicsit észhez térni...mondd csak ha fáj a vakbeled, sebész helyett inkább a Gyurcsókkal tá(é)vgyógyíttatod magad?

Előzmény: V.László (7549)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7553
A környék szép, rendezett, talán csak a 27-es autópálya szükségszerű közelsége és a direkt autópálya lehajtó okozta zajt lehetne nehezményezni. Parkolóhely is van dögivel. Az üzemi konyhán előállított étel minősége megkérdőjelezhető, mert hiszen ez izlés kérdése.
Előzmény: Dumás Sanyi (7550)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7552

Mert ez a médiahack kb. annyit ér, mint amikor egy nagy bemenőellenállású érzékeny multimétert (Rbe>10E12 Ohm) AC üzemmódban két hosszú mérőzsinórral letéve az asztalra mindenféléket mutogat. Vannak számok a kijelzőn pedig...

 

Remélem kapok választ Dittus professzortól miért is tették ki a szűrét a vén trottynak, de az már nyilvánvalóan látszik, hogy a torony "esési alapdiagram"-ját lököttkénk elfelejtette figyelembe venni, noha nyilvános és hozzáférhető. Vagy tán nem is tudott róla, hogy létezik, hiszen soha nem dolgozott ilyen területen, metrólógiáról pedig teljesen világos, hogy gőze sincsen.

 

Az istened hazudik abban is, hogy senki nem végez különböző anyagokkal ejtőkísérletet. Pontosan, dokumentáltan hozzáférhető az igen számos kísérleti eredmény, sőt jelenleg is látható az új, további 100x-os pontosságot növelő kétfémes kísérlet leírása, amelyeket természetesen a mérési szabályok szerint, kellő számban megismételnek, és az ereményeket megfelelően feldolgozzák és értékelik.

 

Az eddigi eredmények-mit tesz isten- 4 nagyságrenddel pontosabban nem iszugyit, hanem Einsteint igazolják. Mint a világon elvégzett összes egyéb hasonló kísérlet.

 

Innentől kezdve bőcsködni lehet még továbbra is, de csak magadat égeted vele!

 

Egy mexikói hegyiforrás vizhozamváltozása, és egy eszkimó törzs szaporulati rátájának változása szoros korrelációt mutat. Csak épp a két jelenségnek az égegyvilágon semmi köze ninics egymáshoz.

Előzmény: V.László (7549)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7551
Megismételhető a Szász-féle fura eredményű kísérlet, várhatóan hasonló eredménnyel,
csak hagyni kell valamennyi levegőt abban a kurva toronyban.
Előzmény: Dumás Sanyi (7550)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7550

egy feltételezhetően jó körülmények közt elvégzett

Szászin kívül még ki feltételezi?
Előzmény: V.László (7549)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7549
Soha nem írtam, hogy hülyeség a többi mérés. Minden mérés jó mérés, még iszugyié is, mert széntabletta tőle függetlenül csak azt csinálja, amit csinálhat.
Annyihoz ragaszkodom csupán, hogy egy feltételezhetően jó körülmények közt elvégzett kísérletben nem együtt estek a különböző anyagú tárgyak. Hogy ez mért veri ki a biztosítékot egyeseknél, nem tudom!
Előzmény: Willie (7548)
Willie Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7548
en csak arra celoztam, hogy volt egy olyan kijelentesed miszerint nics meg egy ejtokiserlet a tortenelemben az iszugyien kivul, amelyik barmilyen pontossaggal megmerne barmit is.

Most meg itt hozzuk neked sorba a kiserleteket, de te meg mindig egyedul es csakis az iszugyi fele bohockodasban hiszel. Ezenkivul legalabb 10 okot soroltunk mar itt fel, ami miatt az a szen ugy mozoghat, ahogy mozog azon a videon (amirol mellesleg iszugyi bemondasan kivul semmi sem bizonyitja, hogy a bremai toronyban keszult...), de te csak az iszugyi fele magyarazatot tartod hitelesnek a tobbit mind hulyesegnek. Nem gondolod, hogy ez egy kicsit furcsa hozzallas?
Előzmény: V.László (7547)
V.László Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7547
Most viccelsz?
Azt várod, hogy egyszer csak azt mondjam: jé, nahát, eddig rosszul láttam, hogy nem esnek együtt a tárgyak iszugyi ejtőkísérletében? De lám, most hogy jobban megnézem a videót, most látom csak, valóban nem emelkedett el a széntabletta az ejtőasztaltól.
Sőt, még azt is hozzátegyem, hogy ugyan a fiúk tudnak Brémában 10^-12 pontossággal mérést összeállítani, de iszugyi kísérletét biztosan összetrehánykodták? Sőt, egy ilyen szar kísérletet, ahol nem esnek együtt a tárgyak mint iszugyi kísérletében, nem is végezhették Brémában, mert itt a bizonyíték, hogy Brémában 12 jegy pontossággal együtt esnek a tárgyak?
Szerinted tagadjuk le amit látunk a videón? Mondjuk azt, hogy ilyen ejtőkísérletet nem végezhettek Brémában? Mert szerintem ezek a kérdések okozzák egyesek hisztérikus rohamait iszugyi kísérletével kapcsolatban. Egyszerűen képtelenek megemészteni, hogy fémjelzett kísérletben azt látják, amit látnak.
Előzmény: Willie (7545)
fairi1 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 7546
youtube video alatti hozzászólásai németül vannak..
ugyis megtalálod a videot,és ott olvasgasd...
gondolom ott se mutatott önmérsékletet:)
Előzmény: Térkép Ész (7539)
Willie Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7545
szerintem varjuk meg V. Laszlo hozzaszolasat...
Előzmény: Térkép Ész (7544)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7544

Méghogy nincs pontosabb, mint 10E-5...

 

Am Bremer Fallturm des Zentrums für angewandte Raumfahrttechnologie und Mikrogravitation (ZARM) wird an einem Experiment gearbeitet, mit dem eine relative Genauigkeit von 10-12 erreicht werden soll. Das ist eine Steigerung der Genauigkeit von Freifalltests um das Hundertfache im Vergleich zu bisherigen Messungen. Für dieses Experiment wurde eine Messtechnik entwickelt, die auf einem quantenphysikalischen Effekt beruht. Mit einer speziellen SQUID-Messtechnik kann dabei die relative Position der zylindrischen Testkörper mit einer Auflösung von 10-14 Metern gemessen werden. Hierfür muss das gesamte Experiment mit flüssigem Helium auf -269° Celsius abgekühlt werden.

 

Méghogy tilos a kutatás...hazugiszugyi!

Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7543
Ismét érdekes adatokat találtam: a

 

SÄP | Gravitationsforschung

Fallturmexperiment zum Test des schwachen Äquivalenzprinzips

 

program túl van az 5000. ejtési kísérletén.

 

Hazug iszugyi!

Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7542
No megvan Dittus emilje és telefonja is...
Előzmény: Törölt nick (7540)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7541

Kezdem sejteni, miért vágták ki ezt a marhát...keresem az egyetem honlapján Dittus közvetlen elérhetőségét, és mit találok?

 

http://www.zarm.uni-bremen.de/

 

 

meg kell keresni a download page oldalt (valamiért nem engedi közvetlenül linkelni) ott megkeresni a Drop tower User Manual-t, és megnézni a 28-ik oldaltól kezdve az adatokat....

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (7540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7540
Ilyenkor elegendő a tájékoztatás adás. Ha akar, akkor cserébe ad információt, vagy nem. Az egyetemen 2007-ben még volt magyar oktató. Itt találsz róla ezt-azt: http://www.123people.de/s/gyula+szasz
Előzmény: Térkép Ész (7539)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7539
Elkezdtem fogalmazni egy rövid szöveget. Alapvetően ott mojolok, hogy milyen indokkal kérjek információt. Ugyanis ha volt valamiféle szerződésük, nem ismerjük annak a klauzúráit. Az ötlet azonban jó. Azaz, hogy mind a Youtube film, mint iszugyi ebbéli nyiltakozatai károsak a Zarm jóhírére, és miután ezek nyilvános fórumokban hangzanak el, hát jó lenne egy nyilvános Zarm állásfoglalás is, mi az igazság. Nem sürget sem türük sem tatár. Nyilván jobb lenne ha találnék német nyelvű iszugyi böfögéseket ezügyben, mert sok kedven nincs, hogy kikeressem, lefordítsam és mellékeljem a legjellemzőbb dehonsztáló agymenéseit...
Előzmény: fairi1 (7538)
fairi1 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7538
írnod kéne...
vagy csak kamuzol?????
kiderülne ki is ez az iszugyi valójában..
és mindig mikor bitmenést kap gyengelméjű barátunk,akkor copy-pasta a hivatalos Dittus válasza...
hagy égjen...
Előzmény: Térkép Ész (7514)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7537
Ez egy jó gondolat. A filmecske kipakolása a netre is egy potenciálisan necces dolog. Ennek alapján a széles nagyközönség fals képet alkothat csak az ejtések színvonaláról.
Előzmény: Térkép Ész (7535)
Willie Creative Commons License 2009.04.23 0 0 7536
en kivancsi lennek ra
Előzmény: Térkép Ész (7535)
Térkép Ész Creative Commons License 2009.04.22 0 0 7535

Egy fenét!

Annyit ejthetsz amennyit akarsz, ha összeállítod magadnak.

Ja hogy Brémában nemkivánatos személy lettél?

Felhívjam Dittust és megkérdezzem miféle pofátlanság miatt vágtak ki mint a macskát szarni?

Tegyem itt közzé?

Csak egy szavadba kerül! 

Előzmény: szistyu (7534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!