Bocs még kérdés.Milyen szoftver kell hozzá,a klaviatúra az YAMAHA PSR-GX76 jelenleg egy felesleges hangkártyát,egy SB live!CT4830 midi-portos hangkártyát tettem a gépébe ( PIV. 2,8 HT (800 FSB 512 RAM 80 Seagate 7200 stb......bár nem tudom ez fontos-e a midizésnél ) . Persze ha komolyabbra fordul lehet más hangkártya is . A jelenlegi hangkártya az egyáltalán midi I/O ???
Célszerű beszerezni példáula Sík-Gerényi féle MIDI könyvet, az alapján már el lehet indulni a midizéssel. A PC midi kábel kapcs. rajza megtalálható pl : http://www.syncopa.hu/Pcmusic/pcmidi.htm
Ezen a topicon először járok . Így tehát sziasztok ! A kérdésem:a gyereknek van egy YAMAHA szintije midi in és out kimenettel , a gépébe betettem egy SB LIVE! kártyát midi porttal . Kérdéseim:Hogyan kezdjem el , van-e olyan link ahol sokat tanulhatok a dologról , hogyan kell bekötni egy PC-midi kábelt és egyáltalán, merre indeljak el.
Lehet, hogy tud nekem valaki segíteni extigy ügyben! Bajom van a latency-vel(pl:reason), midizésnél késik a hang a leütéshez képest. A cucc egyébként mme és dx driver-eket ajáln fel használatra, nincs asio és nem találtam semmilyen asio drivert, ami működne az extigy-vel, így viszont nem tudom használni! Ha van valakinek használható ötlete, please segítsen, mert lassan már úgy gondolom, ki kell dobni a hangkártyát! Info még mindenkinek aki extigy-t akarna venni: ne vegyen!!! Átverés több szempontból is! Pl: valójában nem tudja a 96MHz/24bit-et, sem az eax-ot igazán, plussz ez a tetves latency probléma is! Én az asztali gépembe egy terratec dmx6fire-vel döcögök, semmi gondom sincs vele! Szeretnék rízönt színpadon is használni, ezért vettem egy HP P4 3gigás gépet, meg az extigy-t, de a mai napig nem működik rendesen...
megoldást keresek, hogyan lehetne nagyobb hangbankot betölteni a soundfont bankba 128megánál??????a gépben 786 mega ram van.van egy 200megás hangbankom de nem tudom betölteni.viszont régen mielött újratelepítettem a gépet sikerült.a rendszer most is xp.segítsetek!!!!!köszike
ezek az EMU-k hogy viszonyúlnak az sf2-es bankokhoz? tudják használni? van hozzá kényelmes soft amivel pakolászni lehet ide oda mint a live-hoz? használják a gép base memory-ját?
Hátha tudja valaki: (nagyon bízom benne)
Hogyan lehet rávenni az SB-Live/Audigy (sima 1-es), kártyát arra, hogy kezelje a Portamento kontrollt? (Rá lehet egyáltalán?)
Srácok valaki segítsen, most tértem át új gépre; pentium 4, 3 Ghz 500 mb ram, sb live hanggal, win xp vel. Cubase vst 5 öt használtam eddig ( 433 mmx ) el ment, most meg semmi, a hi-fi erősítővel zúg, hálózati brumm ) billentyűvel pedig képtelenség bejátszani bármit a késés miatt. Az Audio trackek pedig szétcsúsznak elmásznak a pozíciójukból és pakolhatom vissza a vonalzóhoz Mi legyen kuka? hihetelen hogy egy jobb gép gyakorlatilag beállíthatatlan.
Lenne 1 kérdésem, hátha tud vki segíteni:
Audigy 2 ZS-t hogyan lehetne DOS-ban éltre kelteni?
(Állítólag az 1-es driverével megy, még nem próbáltam. De hivatalos driver nincs hozzá...
A DOS emuláció természetesen nem játszik.)
Srácok,ne moddoljatok,update-eljetek,kx-ezzetek,ezekkel a toldozgatásokkal csak a sz@rt pofozgatjátok.Itt a karácsony,tessék kérni egy elfogadható kártyát! :-)
Ha zenélni akartok és nem játszani,ezt úgysem ússzátok meg.
Pontosan ahogy mondod.Korrektűl ment egymás mellett a két kártya,a midimannel hajtottam meg szoftokat,az sb-live -val pedig használ(hattam volna sound fontokat) de nem éltem eme "remek" lehetőséggel,inkább a vasaimat nyúztam.Miért nem tudsz lemondani "azokról "a sound fontokról????
Én össze- meg leszedtem a kx Driver-t, mert ajánlották rendesen. Aztán amikor MINDENT letöltöttem, el is olvastam. Ott a fejvesztők azt írták kábé két hónapja, hogy a kx és a SoundFont sem fér össze. :-(((( Nesze nekem. Azért nézzé' rájuk hátha azóta megoldották. Ha igen, lécci írjál ide vissza, mert egyébként állítólag TÉLLEG nagyon jól sikerült a driver.
Stricest!
Neked ment együtt a két hangkártya? És akkor tudtál SF-et használni a Live!-hoz és SoftWare szintiket a másik kártyához? Mer már ez is igen kellemes megoldás lehetne...
Vagy KÉT Live!, az egyik a saját driver-rel a másik meg mondjuk a kx-szel? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? Soundfont és SoftSynth egyszerre, kis késéssel - az lenne a király dolog...
Köszi stricest a választ, nem lettem boldogabb..., pont az volt a lényeg, hogy a rengeteg régebben letöltött soundfontom-at használhatom ehhez a midi billentyűhöz a "fafa" kis Live-al együtt, de így szinte teljesen használhatatlan. Épp most olvastam egy SB Live @ Audigy 2 mod-ról, ott is KX driver-t említenek, ezt még mindenképpen kipróbálom, ugyanis az Audigy 2 esetében sokszor hallottam az alacsony késleltetésről, s egyéb nyalánkságokról, persze ez lehet, hogy mind csak a szokásos beetetős marketing rizsa...
Audiophile 24/96 no soundfont.De minek?szoftszintikkel simán tudod használni.
Hacsak midifiles lejátszásra kell,ahhoz is van jó pár szoft ami kezeli a gm/xg hangkészletet.Kiosztod a csatornákat és má' szól is.Nekem működött együtt a live-és a 24/96.Egy micromodular miatt voltam kénytelen belegyűrni a gépbe a live-ot
(nem volt külső midiportom).Itt azért jöttek a gondok,de csak addig amíg warez cubase-t használtam.Miután meglett a kulcsos cucc ez is ment szépen.Eleinte én is szkeptikus voltam,de már belátom hogy miért ajánlgatják Miditomék is a jogtiszta szoftokat.
Ha sok latencyt adsz neki késik,ha keveset belehülyül a számolásba és akad mint atom.Kx-driver segíthed valamelyest a problémádon,de tapasztalatom szerint több track egyidejű használata esetén ez is felejtős.Vegyél Audiophile 24/96-ot,abszolút használható motyesz,szinte realtime nyomhatod a szoftokat.(Má '25-ropié'is láttam!!!)szvsz.semmi zaj.Ha kevés a kettő ki/be,vedd meg a deltát,bár húzósabb árban egy kicsit.Ha rám hallgatsz audigyt nem veszel!!!Alattam lakó "kolléga" használ laptophoz egy USB-s extigyt.(audygy,külső verzió).Áthívott hogy állítsak rajta valamit.Mit mondjak???Minősíthetetlen!!! Az egy dolog hogy no support(nem frissítik) a legújabb driver felrakása után is a teljesítménye kétségbeejtő.3ft-ot nem adnék érte!Tehát ha zenélni akarsz és nincs léd:AUDIOPHILE 24/96 midiman.
Nemrégiben vettem egy Fatar SL-661-es midi billentyűzet a számítógépemhez, melyben egy SB Live Player 5.1 van. Nem tudom, hogy hol a hiba, de ha pedált használok, vagy egyszerűen gyorsabban játszok, akkor akad a hang. Nem késik, de ez is borzasztóan zavaró. Remélem tudtok segíteni.
Teljesen jól felismeri, felmegy a standard XP-s driver és a SB Live! driver is simán. Csak éppen nem szól, mert "az illesztőprogram engedélyezve van, de nincs elindítva"... :(
Ez az üzenet a Hangeszközöknél, MIDI eszközöknél és a Keverőeszközöknél is.
1. Hol tudnék Creative ASIO-driverhez hozzájutni (ha egyáltalán van
ilyen)?
2. Egy SBLive! 5.1 Digital + Windows XP kombináció ideális-e
zeneírásra, illetve milyen hangkártyák vannak, amelyek árban
elfogadhatóak és lehetővé teszik a négy csatornás zeneírást?
3. Egy korábbi hozzászóláshoz (rambo1) hasonló probléma: a Creative
mixer ugyan leteszteli mind a 6 (5+1) csatornát, de DVDk lejátszásakor
+ 5.1-es játékoknál marad a szterejó. Lehet, hogy a DVDlejátszó progi
nem támogatja az 5.1-et?