Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31090

Jah...  igyekszem kedves-aranyosnak lenni :DD

Dehogy vittem a padlásra...

Bevéstem a falba, mert nekem ott egy 38-as tartófal van és belefért bőven.

De nem kötelező bevésni, el is lehet burkolni valamivel.

Előzmény: bubu567 (31088)
bubu567 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31089
az ismert márkatermékekre visszatérve: mi a tapasztalatotok pl. szigetelésnél csak rockwoolt, vagy nikecellt? esetleg vannak e olyan termékek, amik olcsóbbak és jó minőségűek? nekem olyan érzésem volt a kereskedőknél, hogy van egy féle(ismertebb) és kész! nem is próbáltak meg mást ajánlani.
bubu567 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31088
megszántál, hogy itt értetlenkedek, mi? ari vagy:-))))
akkor nem a padlásra vitted fel, hanem csak vízszintesen vezetted át a helyiségen???
Előzmény: Törölt nick (31087)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31087

Na megosztom a tapasztalatomat veletek a szellőzéssel kapcsolatban:

Szóval, nálam a földszinti wc helyezkedik így el, hogy az épület közepén van.

Úgy oldottam meg a szellőtését, hogy egy 110-es lefolyócsövet bevéstem a falba, amit kivezettem a kültérbe.

Mondjuk nekem van benne egy kis ventillátor, de ha azt nem használom, akkor is van légmozgás.

Ráadásul azt vettem észre, hogy elég intenzíven bejön rajta a kinti hideglevegő. -ami mondjuk wc esetében nem túl előnyös, be majd teszek rá kint egy gravitációs zsalut, hogy csak kifelélegyen légáram.

Hát ennyi...

Előzmény: bubu567 (31083)
porker Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31086
Meg lehet oldani, de inkább 200-ast javasolnék (vagy 2 x 110-et) mert azzal már passzív módon is kialakulhat a légmozgás. Egy db 110-es cső esetén aktív szellőztetés kell, pl. egy csőventillátor.
Előzmény: bubu567 (31083)
porker Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31085
Idén - értsd: 2007 - a Wienerberger olyan **ar volt, hogy még egyszer nem vennék.

Ha van lehetőséged próbálj Kőröst szerezni! Árban néha a Leier alatt van, minősége meg a legjobb. Sajna csak szakaszosan gyártják, de nagyon jó alapanyagból. Most valószínű kapható!
Előzmény: bubu567 (31082)
porker Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31084
Szakembert. Pl egy olyan építészt aki művezet is.

Egyébiránt: milyen kéményről van szó? Mi megy benne?
Előzmény: Zoli_t5H (31076)
bubu567 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31083
a kamra szellőztetésre visszatérve: a légcsere megoldása végett milyen ötlet lenne ha a kavics feltöltés alatt elhelyeznénk egy 110-es pvc csövet a ház faláig. így meg lehetne oldani?
Előzmény: viktor a takarító (31063)
bubu567 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31082
elkezdtünk árajánlatokat kérni a tüzépekről.
mit gondoltok az anyagokkal kapcsolatban a márkanevet kell megfizetni vagy a minőség összhangban van a már ismert márkákkal? Gondolok itt arra, hogy van e lényeges különbség mondjuk a Wienerberger 44-es és a Leier 44-es téglája között???
bubu567 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31081
nem tudom!
Előzmény: porker (31075)
atrego Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31080
 Sziasztok!

80x120-as Velux,vagy   ahhoz  hasonló   rendszerű   tetőablakot  keresnék  használtat/de   használhatót/ 4db-ot  ,/a  80   lényeg,120-asnál lehet   nagyobb,kisebb   ne   nagyon és   keresek  1  db   kisebbet,80x60-ast.

tel.számom:06203283374

e34tds Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31079
a7g8i Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31078
A segítségtekre lenne szükségem: 120 nm, régi, 1. emeleti lakásba radiátoros + padlófűtéses keresünk kondenzációs kazánt. Nagy szükség lenne értékes gyakorlati (és persze független - :) ) tapasztalataitokra, mert teljesen amatőrök vagyunk, és már belezavarodtunk a kazánnézegetésbe. Szóval: ár-érték arányban nagyon jó (de megfizethető), megbízható, csendes, energiatakarékos, jó szervízhátterű kondenzációs kazánt ajánljatok légyszi (lehetőleg legyen egy kis melegvíz tartálya is, hoyg ne folyassuk feleslegesen a vizet), amire technikai antigéniuszként rábízhatjuk magunkat, nem lesz vele gond és hosszú évekig hűséges kazánunk lesz. :)  Előre is nagyon köszönöm! lakas2008@freemail.hu
pborisz Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31077

Mivel kéményről van szó én elsőkörben a kéményseprőket hívnám ki. De mint írtam nincs ilyan irányú tapasztalatom, ezért ennél többet nem tudok segíteni :(

Nálunk pár éve egy labda került a kéménybe :) egy agyalágyult ismerősünk megmutatta a fiamnak, hogyam rúgja jó magasra a labdát :) Pont bele a kéménybe, ráadásul a 3 közül pont abba, ami a mi fürdőszobánkból vezette ki a vízmelegítő és a konvektor füstgázát. kb. 15 m magasságban volt a teteje :) A kéményseprő hozzá se tudott szagolni, a tűzoltók szedték ki. A srác tűzoltó volt, úgyhogy megoldotta a problémát :)

Előzmény: Zoli_t5H (31076)
Zoli_t5H Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31076
Ooo, ha en azt tudnam... gyakorlatilag semmit nem tudok a hazrol, csak most, hogy lassan masfel eve lakunk benne, sorra jonnek elo itt-ott hibak.

Valakinek tippje esetleg, hogy ennek a kideritesehez (marmint hogy a kemeny belelesevel van-e gond) mi lenne a legjobb megoldas? Milyen szakembert hivjak?
Előzmény: pborisz (31067)
porker Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31075
Tisztázzuk: ahhoz, hogy átszellőztess nem csak elvezetni kell a levegőt, hanem odavezetni is! A tető felé nagyobb lesz a légmozgás a "kéményeffektus" miatt. De honnan biztosítasz levegőt ehhez?
Előzmény: bubu567 (31073)
porker Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31074
Ismét visszatérünk a tervezőhöz: ez az ő feladata! Meg a statikus is.
Az meg milyen munka, hogy "ja, bocs! mást terveztem, de majd a kivitelezésnél..."?
Előzmény: r0226 (31072)
bubu567 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 31073

oké, akkor már csak azt lene jó tudni, hogy melyik lehet a hatásosabb! átszellőztetni egy nyíláson át a háztartási helyiségbe vagy felfelé a tető felé? szerinted???

Előzmény: viktor a takarító (31063)
r0226 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31072
Ha te ragaszgodsz a kefnis megoldáshoz akkor azt kell terveznie. Te vagy a megrendelő, neked van rá pénzed.
A havernál is ilyen meló volt de ott monolit födémet csináltak és a meglévő födem volt a zsalu amit alulról megtámasztottak.
Ezen is gondolkozzál el és nézze meg egy statikus ,hogy nálad lehet-e ilyet csinálni.
Előzmény: bossery (31068)
porker Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31071
Aki azt mondja, hogy nem kell alátámasztani baromságot beszél! Tök mindegy, hogy milyen vasalást tesz belé, alá kell támasztani. Ennek létezik egy technológiája, "bűvészkedéssel" nem lehet kikerülni.

Imádom amikor a kivitelező az okosabb! Ilyenkor szokott jönni az a duma, hogy : "Áá, más az a tervezőasztal mellett és más a valóságban!". ... Mi köze van neki ahhoz, hogy milyen a szigetelése? Majd az építészed megoldja ("pillanatok" alatt át lehet tervezni, tehát ő is saras!). Öt ilyen okoskához volt szerencsém tavaly. .... Ott a terveződ, menjen oda a kivitelezőhöz és mondja meg neki, hogy '"E" gerenda, betonkefni, így és így kell csinálni!'
Előzmény: bossery (31068)
porker Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31070
Hiába szigeteli, ha egyszer hűteni nem tudja. Nyáron ígyis - úgyis meleg lesz.
Előzmény: halaloszto (31066)
atrego Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31069

80x120-as Velux,vagy   ahhoz  hasonló   rendszerű   tetőablakot  keresnék  használtat/de   használhatót/ 4db-ot  ,/a  80   lényeg,120-asnál lehet   nagyobb,kisebb   ne   nagyon és   keresek  1  db   kisebbet,80x60-ast.

tel.számom:06203283374

bossery Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31068
Sziasztok!

Tapasztalatra, ötletre lenne szükségem a következőben:
Adott egy régi ház, oszloppilléres megoldással rá-, föléépülne egy tetőtér. A régi ház nádfödéme egyenlőre maradna,mint álmenyezet és e fölé menne az új födém. na itt jön a probléma:
Tervezővel beszéltem betonfödémben maradtunk, erre nekem porothermet tervezett. Megbeszéltük, hogy ez nem probléma, majd menet közben módosítjuk.

Kértem kivitelelőzktől árajánlatokat, és itt már szakmai kérdések merültek fel. Az egyik szerint, ha porotherm, akkor a régi födémet is le kell bontani, hiszen alá kell támasztani amíg az aljaztbeton össze nem fogja. A másik azt mondja, nem kell, majd 16-os vassal megerősíti és nem kell alátámasztani. Mondom nekik, hogy betonfödém lenne, mert azt elvben nem kell alátámasztani, 4.20-as és 2.40-es E gerendák lesznek. szerintük az nem jó....inkább porotherm, jobb, könyebb, jobb a hőszigetelése, de drágább, jóval.

most kissé meg vagyok lőve, betonkefniket nagyon olcsón tudnék szerezni, nekem masszívabbnak tűnik, és a pénztárcám se feenketlen.... de főleg a technológia különbségek zavarnak, hogy az egyik így a másik úgy....

Javaslat?
pborisz Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31067
Mivel bélelték a kéményt? Én inkább arra tippelnék, hogy az egyik illesztésnél lehet gond azon a ponton. De ez csak tipp. Én se láttam még ilyet.
Előzmény: Zoli_t5H (31061)
halaloszto Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31066
Ha mindenaron technikaval akarod megoldani ami tervezesileg el lett cseszve, akkor:
- szigetelt falak korben
- levego be es kivezeto a hazt. helysegen keresztul (de a szabadba/bol) es/vagy a teton keresztul, ventillator

kerdes megeri-e.

vajk
Előzmény: bubu567 (31065)
bubu567 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31065

mi is erre gondoltunk először, de azt mondták, hogy több meleg menne be mint friss levegő:-((( amúgy ott lesz a cirkó és a mosógép is, radiátort nem tervezünk oda tenni, szóval fogalmam sincs, hogy mi lenne a legjobb megoldás! 

Előzmény: porker (31064)
porker Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31064
Akkor abból csak aszaló lesz, nem kamra. Alacsony hőmérsékletet semmiképp nem tudsz csinálni, tehát akár át is szellőztetheted a háztartási helyiség felé!
Előzmény: bubu567 (31062)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31063

b/1) felfelé megy, mintha kémény lenne. fent egy szabvány szellőző-idomban végződik (a csatorna szellőzőjét is így vezetik ki...). Kondenzvíz keletkezni fog, tehát a kérdés, hogy hogyan gyűjtöd és vezeted el. Pl. a padlástérben teszel a kürtőbe egy elhúzást, annak a legalsó pontján gyűjtöd a vízet tárolóba, és üríted. erre léteznek szabvány megoldások.

b/2) a padlástérben vízszintesen vezeted ki valahol az oldalfalra. hagysz a csőnek egy kis leejtést kifelé, így a falon túl lecsöpög és/vagy megfagy. ha ott nincs ventillátorod (belső oldalra helyezed el, itt ugyanis nem lesz akkora huzatod...), akkor nem károsít semmit. tavasszal megolvad és lecsöpög.

pontos típust, méretet, ventillátort nem tudok ajánlani, de pl. a Passzív ház topikban nagyon hozzáértő és/vagy tapasztalt emberek vannak, vagy a légfűtéses topikban (pl. peterch)

Előzmény: bubu567 (31062)
bubu567 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31062

Nem tudjuk sajnos áttervezni, csak itt maradt hely:-(((

bocsi, de nőből vagyok úgyhogy le kell fordítanom:-)) Szóval a fölfelé vezetés úgy nézne ki, mint ha egy kémény lenne? hogy tudom megakadályozni a víz visszacsöpögését? illetve méreteket esetleg típust tudnál ajánlani???

köszike

Zoli_t5H Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31061
A paralecsapodas hulyeseg volt... pontosabban a szomszed szaki hulyesege, en meg gondolkodas nelkul benyeltem es leirtam ide...
Vazolom: az O elmelete az, hogy a kemenyben meleg a levego, a fal belso feluleten, a tapeta alatt meg hidegebb, ezert vizesedett ott be... de ez hulyeseg, hisz pont az van, hogy ha a kemenyben meleg a levego, akkor az a vele erintkezo falfeluletet melegiti, igy elvileg az a falfelulet, ami a kemenyt hatarolja, melegebb, tehat azon nem igazan lehetseges paralecsapodas. Valahogy az a nedvesseg viszont odakerul.
Nejem szerint, olyan, mintha ki lenne csapodva valami a falfeluletre, mint mikor saletromos a fal, en nem tudom, nem lattam meg olyat, legalabbis nem figyeltem meg.
A furdoben azon a ket tenyernyi folton a falfestek felso retege mintha felholyagosodott volna... talan nem ez a legtalalobb kifejezes, de valami olyasmi.
A haloban meg a folt feletti tapetareteget konnyen le lehetett huzni, mint mikor kicsit megnedvesiti az ember, mert ki akarja csomagolni a szobat.

Ha kintrol szivarog be a viz, akkor a tetoterben mindenkeppen kellene, hogy valami jele legyen, vagy nem? Ha a padlasra felmenve nem talalok sehol nedvessegre utalo nyomokat (2 honapja meg tuti nem volt, alaposan letakaritottam a padlast, mert akkor teritettem le uveggyapotot), akkor megis hogyan juthat be a nedvesseg oda a falba?
Fenebe, sem a rokonsagban, sem az ismerosi korben sincs senki ilyen teruleten tevekenykedo szakember, en meg tok bena vagyok ezekhez, azt se tudom, merre induljak...

Előzmény: viktor a takarító (31060)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!