Annyira tudtam, hogy megpróbálod! :) (Téged aztán könnyű kiismerni! :P) Titkon, magamban, drukkoltam is neki! De - ahogy belestem tegnap Szuperapu blogjába - azt is tudtam, hogy megkapod. Nem olyan vérmes kapitalistának nézem a tagot. :P Főleg a törcsis képében. :) Már alig várom, hogy lássak egy ilyen plüss turcsiorrot! Mi kell ahhoz, hogy az ember ilyen fizimiskákat rajzoljon? :)
Ez igen! Megint miről maradtam le! De most is rohanok tova. Pusszantok mindenkit!
IO! A szivárványorrúak és társainak elkészítéséhez (és forgalmazásához is) kaptam beleegyezést. :) Jaj csak lenne egy kis szabad időm... Vigyetek csak bele a rosszba. Hát nincsen nekem elég dógom???
Amúgy inkább előtte mosd ki az anygot, avasd be! De elképzelhető, hogy festés közben is zsugorodhat. Érdemesebb utóbb szabni! :) Nah ennyit okoskodtam mára. Bocsi. :)
Lidimommy! Remélem jól írom a neved. Aranyosak a teremtményeid. Különösen az álmos egérke tetszik. Főképp az öteletes szemmegoldása miatt. De a kukacok is bájosak.
Jut eszembe, van ilyen topik itt az indexen, ahol a fórumozók már csináltak hasonlót. Talán őket lehet nyaggatni egy kis segítségért: Korabeli ruhák
Linket mindig alul fel kell venni. Elnevezni. Ha feltöltötte, kívánt helyre szúrni. Nem ördöngősség. Csak plusz 2 perc. :)
Hú Lányok! Korán reggel ennyit csacsogni? Én még csak most tudtam ideülni. Uraság szabadnapos. :) De csak olvasok, olvasok - közben telnek az oldalak... :)
Camea! Köszi az szm-et. Az a sportos vádli nekem is bejön. :) Jah, az Arany vers nekem is tetszik. Én is ilyen pukkancs voltam… Voltam? :D
Húhh... Ez a feladat tényleg inkább szülői házinak tűnik. Ha igazán a kor szellemét akarná megidézni, akkor szerintem a pedagógus rukkol elő ilyen babával, s nem a szülőket szívatja... Mert ha ez a házi az otthon fellelhető dolgokból nem kivitelezhető - márpedig nem - akkor ez már szívatás. Szerintem. :) S IO-val értek egyet, tuti bemennék egy prototípusért. Hallhatjátok, hogy még tapasztalt babavarrók sem állnának neki egy ilyen babának. Nemhogy 10 évesek, vagy azok szülei, akik nem biztos, hogy épp ügyesek az ilyesmiben. Hogy mik vannak? Amúgy Barbie nem felel meg az akkori emberi arányoknak. Inkább olyasmik voltak az asszonyságok, mint én, rövidek, s tömzsik, telihódas képpel, s még nálam is alacsonyabbak. :) De szép is lenne. Visszamenni abba a korba, amikor ilyen volt a nőideál, s még magasnak is számítanék... :)))
PÁgi! A Colombust a jó színhatás kedvéért érdemes főzni, legalább egy marék sóval, mert főzés közben a hő és a só fixálja. Ehhez kell némi biztonsági óvintézkedés. Gumikesztyű, fakanál, gyerek eltakarítása a tűzhely mellől. Érdemes már a tűzhely mellé az ecetes öblítőt odakészíteni lavorban. Így nem a forró leves edénnyel kell a házon átvágni a fürdőig. Igaz, így a lavor környékét valszeg fel kell majd mosni, de én így csináltam anno. Az ecet meg kiszellőzik majd. Különben meg antibakteriéális, amellett, hogy színmegkötő. (Én ecetessel mosok fel, ablakot, WC-t, mosógépvízkötlenítésre stb. Öko, biológiailag lebomlik, a gyerek, macska sem áll fejre tőle, max. kicsit szúros a szaga.) Száradást követően érdemes még átvasalni valami anyagon keresztül, fonákról, hogy még jobban fixálódjon. Elképzelhető, hogy az első mosásokkor ereszt, ezért külön kell mosni, s ecettel öblíteni.
Ezt találtam: http://www.vatera.hu/haboru_elotti_fonott_lavorallvany_olcson_163721247.html?cod=163721247&q=r%F6vid%E1ru&c=0&ob=4#mifss-anchor Csodaszépek.
linkelést megtanulni problámasabb mint a kép felrakás. Valamiért előre odateszi a http:-t ha simán másolás, beszúrással írsz be, lehet hogy duplán lesz. Akkor már nem szokott működni. Gyakorolni kell. Sokáig mumus volt nekem is.
... szépséges... :o) Valóban, versenyre ez kell... barbibaba szép ruhába... :o) Mi a fenének kevertük bele ebbe a gyerekeket és a műveltséget...így utólag már nem is értem... ;)
Szömörce! A lányom turkált a Picasa-n és talált néhány reformkori babarucit. Barbie méretű babákra készültek, az meg ugye jó eséllyel akad szinte minden lányos háztartásban. A gyerekek nem fogják egyszerűnk találni, de hátha ihletet tudnak meríteni belőlük.
Szó nélkül hagytad? Én annak idején megreformáltam az iskolát... tanító néni évekkel utána is olyan szeretettel borult a nyakamba, hogy milyen sokat tanult tőlem, pedig akkor már 50 körül volt lazán. :o)