Keresés

Részletes keresés

r0226 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31160
A festő sem hozzáértő mert nem a szakterülete.:-))
De egy szép tégla falat azt mindig megnézik, főleg ha laikus csinálja.
Előzmény: Törölt nick (31156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31159

Az árak nagyjából mindenütt egyformák, csak a minőség nem!

Én vettem a fárdtságot, és megnéztem 3-4 gyártót.

Az a helyzet, hogy a legtöbben az építkezéseken is használatos téglavágóval szeletelik a téglákat, és ezért nem egyforma vastagok.

Viszont Pomázon találtam egy embert akinek olyan gépe van, amivel 6db egyforma szeletet vág egyszerre.

Szerintem ez volt a legjobb minőségű.

www.teglaszelet.hu

Előzmény: Jancsii (31157)
kihaszna Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31158

Sziasztok!

Építkezem..ill építtetek.

Holnap ütközöm a kivitelezővel, és nem szeretném, ha lemaradna valami. a földszinti (más nincs is) padlóburkolat a tervek szerint:

homokfeltöltés

10 cm kavicságy

10 cm C8 min. aljazbeton

2 rtg bitumenes lemezszigetelés, 15 cm ollós átfedéssel, 15 cm felhajtással

4 cm nikecell lépésálló

1 rtg bitumenes lemez szigetelés

5 cm C8 min. beton

1 cm kerámialap.

szóval azt szeretném, hogy ne beszéljen rá egyik alkotórész kispórolásra sem. tehát légyszi indokoljátok már meg, hogy mire miért van szükség (én is előadhassam ezt holnap)..ha nincs valamire szükség azt is..

köszi! 

Jancsii Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31157

Megtudnád mondani, hol lehet ilyen szeletelt téglát venni? A kerítés oszlopaimat és a terasz oszlopokat ezzel szeretném burkolni én is. Találtam eladót Siófok környékén.

Az első szeletből 2500+ Áfa/m2 a közepe 2000+ Áfa. Kicsit sokkallom.

Előzmény: Törölt nick (31156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31156

Végülis mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

Én csak leírtam azt ami nekem bevált.

Egy kis részen kipróbáltam a lenolajazást és úgy tűnik, hogy utána már nem látszik a cementfátyol. Mondjuk elötte alaposan lekeféltem az egészet.

Pont ma volt nálam a festő srác, meg is akadt a szeme egyből a téglafalamon. És ugye azért a hozzáértők dícsérete mindíg jobban esik az embernek, mint a laikusoké. Hízott is a májam rendesen. :)

Viszont amit a Jancsi ajánlot, az -ha jól látom- nem igazi antik, szeletelt tégla, hanem csak valami utánzat.

Mondjuk azt én be nem engedném a házamba. :/

Persze ezekkel sokkal könnyebb dolgozni, mert szabályos formájúak.

Előzmény: viktor a takarító (31154)
Jancsii Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31155
Előzmény: Emi2 (31144)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31154

ha átkented lenolajjal, akkor már nem lehet cementfátylat eltávolítani, tehát addig érdemes próbálkozni. vannak rá külön szerek, de az említett híg sósavas megoldás a legjobb. kültéren csináltam, és semmi gond nem volt vele.

más: KPS 141p, amire gondolsz, ha nem tévedek (finomszemcsés alapvakolat)

szép, egységes szürke szín, finom felület, könnyű bedolgozhatóság, de nem kellően vízálló, csapóesővel szemben kifejezetten ellenjavalt, oda tehát valami olyan kell, ami lábazatra is ajánlott. nálunk ilyet hasznűáltak kívül-belül alapvakolatnak, és ha záporeső van, akkor bizony ázik rendesen. nem ázik át, de lábazatra nem tenném....nem is javallt.

Előzmény: Törölt nick (31150)
Zoli_t5H Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31153
Sziasztok!

Laminalt padlo lerakasa elott hogyan, mivel erdekemes kivitelezni a szep egyenletes feluletet? Eleg hulladek modon volt leteve a korabbi padlo, igy felszedtem, de akkor lattam, hogy az alatta levo betonon is van mit igazitani. Mivel csinaljam, hogy szep eredmenyt erjek el? (Kezugyesseggel valamelyest meg vagyok aldva, szoval a kivitelezessel valoszinuleg nem lesz gond, ha kapok tanacsot a megfelelo hozzavalok tekinteteben. Ilyesmit meg nem csinaltam, mit hasznaljak?).
Koszi.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31152

Arra a 10nm burkolásra, ami a képen látszik, kb 50kg fugázó ment el.

Na most gondold el az mennyi idő betölteni a kinyomóba.

Egyébként lehet kapni ilyen kinyomót (4-5e ft) de semmi értelme.

Előzmény: halaloszto (31151)
halaloszto Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31151
Mennyire lenne pocsolodes ures sziloplasztos tubusbol tolni neki?
(Kibicnek semmi sem draga)
vajk
Előzmény: Törölt nick (31150)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31150

Először szépen spaklival bele akartam kenni az anyagot a fugába, de borzalmasan lassúnak tűnt, meg rájöttem, hogy ha megfeszülök akkor se tudom úgy csinálni, hogy a téglát ne kenjem össze.

Aztán ezt meguntam, fogtam egy glettvasat és telibe húztam úgy mint a csempénél.

Mikor kicsit meghúzott, spaklival lekapartam a felesleget, utána meg vizesronggyal lemostam.

Most még hagyom kicsit száradni, aztán átkenem lenolajjal és kész.

Előzmény: Emi2 (31148)
HuliganosBanditos GSF650 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31149
Sziasztok!

Segitsetek donteni please.

Komuveseink a koszoru zsaluzasahoz kivulre Ytongot akarnak hasznalni. Megfelelo ez?

Koszonom
HB
Emi2 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31148

Nagyon köszönöm a segitségedet!

A fugázást milyen technikával csináltad?

Előzmény: Törölt nick (31147)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31147

Többféle anyagot is kipróbáltam fugázásra, de legjobb a knauf finomszemcsés alapvakolata volt. Végül ezzel csináltam az egészet, mert ez nem húz meg túl gyorsan, meg a szemcsemérete is ennek volt a legjobb.

Voltak itt páran -akik csak elméletben csináltak ilyet-, azok megmagyarázták azt is, milyen szerszámokkal kel csinálni, de persze a valóságban azok használhatatlanok, a szeletelt téglához, mert ennél egyenetlen a fugaszélesség.

Előzmény: Emi2 (31146)
Emi2 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31146

Köszi!

Valószínű én is megbírkózok vele.

Fugát mivel csináltad?

Előzmény: Törölt nick (31145)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31145

Hát csemperagasztóval kell felragasztani...

Ha én megtudtam csinálni, akkor neked is menni fog ;)

Előzmény: Emi2 (31144)
Emi2 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31144

Köszi, de ebből számomra nem derűlt ki. 

"helló!

Én is éppen a téglapucolással kínlódok :)

A bélyeges téglákat én csak tiszta vízzel-kefével lesúroltam, a mintánál meg kikapargattam szépen egy csavarhúzóval.

Viszont ma burkoltam le ezt a falat téglaszeletekkel, és ahogy kifugáztam igen erősen cementfátyolos maradt, hiába mostam le vízzel.

Már vettem sósavat is, de egyelőre nem igazán tudom, hogyan mossam le..."

Másvalaki?

Előzmény: Törölt nick (31143)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31143
Nézd meg a 31111-es hozzászólást! Úgy kell csinálni. ;)
Előzmény: Emi2 (31142)
Emi2 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31142

Sziasztok!

Lábazatra szeretnék szeletelt antik téglát rakni.

Milyen ragasztó anyaggal történhet ennek felrakása, ill. a fugázást mivel lehet kivitelezni?

Ha tudtok segítsetek! Köszi!

krem Creative Commons License 2008.03.02 0 0 31141

Hi! Nyitottak vagyunk ahogy írtad a "polgári" jellegű kinézetű házra is, hisz az a lényeg, hogy azért lehessen rajta érezni, hogy "magyaros". (Mi sem egy tipikus parasztházra gondoltunk.)

Esetleg tudnál közelebbi városrészt is megjelölni, hogy Érd melyik részén kellene körbenézni?

Köszi

Előzmény: viktor a takarító (31139)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 31140
Sziasztok! Törökbálintra keresnék segítséget, egy kb 88m2 épülő ház monolit födémjének elkészítésében. (kb 60m2 zsaluzás, anyag, szállítás, összerakás) Az ház hosszában kicsit elcsúsztatott téglalap. Ha van ismerős kérlek a számom mondjátok meg neki, köszi: Lajos 06204689166
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.01 0 0 31139
szvsz nem parasztházban kéne gondolkodni, hanem vidéki, de "polgári" házban. a parasztházak sem jódolgukban voltak olyanok, amilyenek. ezek között nézzél körül. Érden van pár rész, ahol ilyen utcai homlokzatokat találhatsz élőben.
Előzmény: topik (31138)
topik Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31138
Így elsőre az az érzésem, hogy a 2*4.8 m túl széles egy parasztházjellegű épülethez. A tömege,megjelenése teljesen más lesz.
Előzmény: krem (31137)
krem Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31137

Köszi az együttgondolkodást!

Néhány adat, hátha ez többet segít. A telek Érden van, 650 m2, 16 m széles, tehát aránylag kecskeny.5 m előkert, oldalhatáros beépítés, oldalkert 4,5m, építménymagasság 4,5 m, tető hajlásszöge 30-40 fok közötti, a telek fekvése nem a legideálisabb, ÉK-i.

A helyiségkapcsolatok már erőteljesen körvonalazódtak: utcáról nézve egymás mellett két traktus, bal oldali kb 4,8 m széles, itt a bejárat, boltíves közlekedő, erről nyílik balra befelé haladva a lépcsőház, Wc, fürdő, végében hálószoba, jobb oldali traktus 4,8 m széles utcára néz a nappali, ennek folytatásaként egy keskenyebb helyiségben az üveges tolóajtókkal eszeparálható étkezős konyha, terasz a kert felé a nappaliból és az étkezőből is megközelíthető.

A városban, mint ahogy ez országosan megfigyelhető nagyon megszaporodtak a mediterán típusú házak. Mi is hasonlóan látjuk azt, hogy egy múlt századbeli ház valószínűleg a mai korban nem funkcionál megfelelően. Viszont úgy gondoljuk, hogy jó volna kicsit ragaszkodni a gyökerekhez és egy olyan házat építeni ami megjelenésében érezteti, hogy Magyarországon vagyunk, szeretnénk ha a végeredmény egy izléses ház lenne.

Az ötletelést előre is köszi.

Előzmény: Csokis (31134)
halaloszto Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31136
Huu. Ezekre a tervekre van nekik engedelyuk?

Nagyon perverz. 90m2-es fszintes haz ket furdoszobaval, 6m2-es szobaval. Olyan kis szobak, hogy a kozlekedo meg a furdo nagyobb.. 103m2-es hazban 52m2-es nappali...

vajk
Előzmény: Csokis (31135)
Csokis Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31135
Szerintem a Trendhausnál találsz jópofa ötleteket földszintes házra. Itt van például egy.
Előzmény: Csokis (31134)
Csokis Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31134
Arra figyelj, hogy a "hagyományos magyar parasztház" (akár svábház, akár alföldi, vagy bakonyi) szinte mindig hosszú ház. Tehát belépsz a konyhába, egyik irányban földes szoba, másikban tiszta szoba. Mivel a tetőtér természetesen nem beépített, így térdfal sincs. Ráadásul maga a ház keskeny, ez is akadálya a tetőtér beépítésének. A tornác és a kis ablakok jól védenek a nyári meleg ellen, viszont nem engednek elég fényt a szobába. Akkor, amikor hajnaltól késő estig a kint a földön dolgoztak az emberek, ez nem volt gond, de talán ti már nem fogtok napi 16 órát kukoricát kapálni. :-) Szóval ezt adaptálni mai viszonyokra nem egyszerű. (Persze ha kis házat akartok, akkor lehet.) Arra látok esélyt, hogy az építésszel megbeszélitek, hogy egyes elemek utaljanak a hagyományos magyar parasztházra, de ehhez azért jó lenne tudni, hogy
- hol építkeztek? (Alföld, Balaton-felvidék, Dél-Dunántúl, Ny-Mo.?)
- mik a beépítési szabályok? (szabadonálló, zártsoros, telekhatáron álló, stb.)
Vagy elmentek az organikus építészet felé, esetleg kicsit eklektikus lesz. Ebből már láttam jópofákat. Az utcafront hagyományos parasztházat formál, aztán befelé kiszélesedik, hogy elférjenek a mai igényeknek megfelelő terek.
A végén úgyis az építész lesz, aki az egészet átlátja. Legalábbis ideális esetben nem pakol fel tücsköt-bogarat a homlokzatra csak azért, mert a megrendelő így kívánja. Ne érts félre, nagyon szimpatikus a törekvésed, csak kicsit kevés az "input adat".
Előzmény: krem (31133)
krem Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31133

Sziasztok!

Házunk tervezés alatt áll, de még nem tudjuk, hogy kivülről hogyan nézzen ki.  Az elképzelésünk átmenet a falusi parasztház (tornácos, zömök oszlopok, fa tulipános zsalugáterek, kicsi ablakok, stb) és egy mai "modern" ház között, tehát szeretnénk, ha érződne rajta valami magyaros jelleg.

Kerestem a neten, valamint átnéztünk egy csomó újságot, de nem találtunk olyan képeket, amikből ötletet meríthetnénk. Tudtok valamit ajánlani, esetleg honlapcímeket?

*Steve Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31132
passz nem se kömüves se épitész
Előzmény: varedi (31131)
varedi Creative Commons License 2008.02.29 0 0 31131
Szia!

Akkor a jövő héten az alapozást se kezdjük el?
Előzmény: *Steve (31129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!