Na, most adtam mindenkinek egy jó nagy mínuszt, csak hogy legyen miről beszélnetek. :-)
Amíg morogtok miatta, élvezi a majom. Ez afféle visszajelzés neki, hogy valaki figyel rá-ezt a mondanivalójával nyilván nem tudja elérni. Ha figyelembe sem veszitek, majd elunja...bár lehet, annyira hozzátartozik már a napi rutinjához, hogy reggeli fogmosás helyett csinálja...
Nekem a nagy pofám miatt volt olyan rajongóm aki topicról topicra jött utánam és a hozzászólásaim tartalmától függetlenül nyomta a mínuszokat...már aggódtam amikor abbahagyta, csak nem érte valami baj szegényt... :-)
Nagyon tisztességes minőséget produkál a Buja disznó. Semmi extra, bár ez lenne az alap mindenhol. A Séf utcájáról ezt már nem tudom elmondani, a májjal rendszeresen megszívatnak. :) A piacon rendszeres látogatók voltunk, de kezdtem megunni, hogy télen megfagysz, ha nem veszel elég vodkát a szervezetedbe. Ráadásul szinte minden hónapban tudtak valami újdonsággal szolgálni, hogy ki zárt be, ki nyitott.
A rántott hús nem tud különösebben felizgatni (szerintem sokkal több helyen kapható jó, mint amit fényezni szokás a gasztromédiában), de a szalontüdőt érdemes kipróbálni a Disznóban.
Nem is köll hozzá sorban állni vagy leülni, csinosan ki van porciózva zacskóban, el lehet hozni.
Kb. kétszemélyes adag (leszámítva a köretet) és ennél jobbat nem lehet csinálni otthon se.
Nem is tudnék nyugodtan aludni ha ma nem kapnék egy minuszocskát, ezért gyorsan megszólalok és eldünnyögöm, hogy a Buja Disznókkal nekem eddig még nem sikerült...
Pedig viszonylag rendszerességgel járok a Hold utcába a sajtoshoz, meg amig volt a libás néni a főbejáratnál, hozzá libatepertőért... A Disznót szinte megnyitás óta láttam, párszor ott csoszogtunk el előtte az emeleten és bár ismerőseink ódákat zengtek a rántott húsról, a folyamatosan látott őrült sorbanállás nem vonzott.
Aztán valamikor éppen idén nyáron nagy sóhajtással rászántam magam és felmentünk.
Erre éppen szünet volt. Olajcsere... Tényleg minden másfél óra után leállnak, kitisztítják a tepsiket, újratöltik stb.
Ne is foglalkozzatok ezzel mínusz-makival. Feltehetően valami jobb sorsra érdemes, szerencsétlen flótás, akinek nem jutott p. (vagy f.sz?), esetleg szimplán impotens és ebből fakadó súlyos mentális frusztrációját így próbálja ellensúlyozni. De ez még mindig jobb, mintha gyerekeket molesztálna a suli előtt ...
nem tudom, hogy mire gondolsz, de ilyet nem olvasok. viszont szepen gyujti mindenki a minuszkakat. javaslatom, rendezzunk versenyt, minuszoljon mindenki mindenkit :)
en azt nem ertem, hogy mire gondolt a szerzo, amikor ezt a muintezmenyt letrehozta. biztos az 50-es evekben nevelkedett, amikor a hazmester mindenkit bekopott :) vagy o volt a hazmester :)
a fejben jarasrol eszembe jutott egy masik olvasott dolog: ugyan mi jarhatott annak a fejeben, aki eloszor kimondta azt, hogy iklodbordoce :)
Ugyan nem vacsora, csak egy laza ebéd a hold utcai piacon - Buja disznók, szalontüdő és egy sör, állítólag ezért már le is sittelhetnek Magyarországon, a boldog Ausztriában ez fel sem merül.
Hogy konkrétan az aratás után a tarlóra vetve termesztették-e, vagy csak az időpontban volt átfedés és a veteményesbe került valami, addigra ott már letermett növény után, azt nem tudom.
Valószínű a szántó, mert állatokat is takarmányoztak vele, mint ahogy a karórépával és a marharépával is.
Vermelhető is.
Biztos, hogy rövidebb a tenyészideje, mint a rendes káposztának. Nincs vele annyi macera.
Na drága Boszi, ha csütörtökön már megint Rád-Rátok gondoltam ,akkor vajjjon hol is járhattam????
Hát egy kulináris szempontból katasztrofális hétkezdés és mérhetetlenül szégyellinvaló tévedés után csütörtökön meglátogattuk ismét a Szabadság bisztrót az Aulich utcában az örökmécsesnél és óriási quick lunch ebéd menűben részesültünk.
Szeptemberben már jártunk itt és akkor is nagyon meg voltunk elégedve - bár a desszert: a diós rakott palacsinta kissé furcsa felfogásban került elénk, finoman szólva sem ízlett, randán szólva legszivesebben kidobtam volna...
De már akkor is sejtettem ,hogy nem akárki főzhet itt, mert a többi eszméletlen jó volt. Egy hétköznapi ebéd menűben...
Most végre tetszett a heti étlap, időnk is lett végre az unokázás és egyéb teendők között... A menű 3 fogásos és ird meg mondd 3.000.-Ft-ba kerül. A múltkori (fergeteges) sajtleves után most a fantasztikusan bolondított paradicsomlevest a zellerkrém leves még tovább űberelte - amit először eszembe se jutott volna választani, mivel én mindenhol a paradicsomlevest tesztelem,ahol van. (Eddig azt hittem, hogy az Alessio viszi e témában a
pálmát, de ez kb. 1,5x jobb volt.) A durbincsba csomagolt fokhagymás paraj és hozzá a szarvasgombás rizotto meg zöldbokor rakás is elképesztően jól sikerült. Befejezésnek kicsit bátortalanul - okulva a szeptemberi pofára eséstől, kettőnknek kértünk egy mákos marcipános tortaszeletet mindenféle színes gyümölcs, szirup és habdíszítésekkel. A mi kis kapacitásunknak egy is elég volt, de igazság szerint kettőt kellett volna kérni, mert igazi csoda lett ez is.
Utólag értettük meg, hogy miért is ájultunk a zellerkérmnél. Mint látható, alul egy kávéskanálnyi ananász churtney pacni lapult és ez őrjítette meg a végletekig a zellert... :A nejem most a várost túrja ilyen maszatért, mert ő is ki akarja próbálni...)
Azt rögtön elhatároztam, hogy bárki is a séf, a leveseibe szerelmesek lettünk - de azért otthon megpróbáltam önerőből utánajárni, hogy mi is, ki is lehet az illető... Noha ez Hepci, meg mondjuk Alpári úr vadászterülete és engem Boszihoz hasonlóan borzalmasan nem érdekelnek a sztárok meg nevek, de annyi kiderült, hogy Kovács Levente a tettes, aki a Zónát is irányítja (ha még....)
Mondjuk ettől a kis "felfedezéstől" rögtön meg is világosodott a hely egészen megnyerő kifinomultsága, a hibátlan, flott kiszolgálás, a kellemes interiőr, mivel noha külön étlapból dolgozik a két hely, azért így már árulkodó a sok más hasonlóság és nyilvánvaló "összefüggés"....
Maga a hely korábban nem hatott meg nagyon, nem tudtam eldönteni, hogy ez most valami eltekert retróskodás, vagy mi a fene és hogy mi maradt meg az előzőtulajok előző berendezéséből, viszont karácsony előtt 1-2 hétig zárva voltak felújitás ürügyén (nem is értettem, hogy a még elég friss átvétel óta mit is kéne felújítani?), de ez finomítás, finomhangolás volt inkább. Most sokkal hangulatosabban néz ki, sokkal jobban, mint a korábbi, kissé sivár "gyári" fotókon...Látványosan bővült a kínálat a számomra nagyon fontos, ráadásul szintén nem hétköznapi süteményekkel,
(Különösen izgató a középső flódni, amit amúgy utálok, de ez már így is, üveg mögül is nagyon csábítóan néz ki.)
szendvicsekkel, szóval egy igazi, fulltime hely lett reggeltől estig, akár kávéházi jelleggel, akár esti zenés vacsorával. És tetszett a hely irodalmi múltjának felélesztése, elvégre Ady és Osvát Ernő kedvenc helye volt a 10-es években. Most is sok könyv található olvasgatni és újságok is...
Boszi!!!!! Polgári helynek tartják magukat és ez szerintem igazán az. Inkább, mint a Rosenstein, és akár a Zóna....:) A környezetéről nem is beszélve.... Valószínűleg ezen a héten is megyünk, újabb levesek vannak (e héten pl. édesburgonyakrém szarvasgombás tésztával, illetve erdeigombakrém pestoval és rukkolával...), de mindenképpen lesz egy késő délutáni kávézgatás-sütizgetés is, hárfa zenével aláfestve....