Keresés

Részletes keresés

burvinyek Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2074
már elnézést, hogy közbeszólok:) de van USB csatis is ám a GARMIN-nál..mert ez egy rugalmasan fejlesztő cég:)
Vgyuri Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2073
Piri:

Micsoda flancos új notebookod van neked, hogy RS-232 nincs rajta. Eddig én csak olyat láttam (Sony Vaio), amin parallel printerport nem volt, már az is nagy hülyeség, mert ha a hely kell, akkor kell csinálni egy mini csatlakozót és adni hoozá egy átmenőt, mint régebben a Toshibánál. Most ezt úgy hivják, hogy port replikátor és nem ingyen adják, mint az átmenőzsinórt. És elvész vele a kis méret.

Na mindegy, kijelző nélküli GPS van a Garminnál, ami márka, és van a magyar ChipCad-nál, ami nem annyira márka, de valamivel olcsóbb. Mivel ez rugalmasan kicsiny fejlesztő cég, lehet, hogy hamarabb lesz náluk USB-s, mint a nagyoknál. De a portreplikátort elöbb-utóbb úgyis meg kellesz venned a notebookhoz, akkor meg minek fájditod a fejed az USB-vel.

Amúgy mi a bajod a kijelzős GPS-sel, mikor az egér-GPS drágább, mint a legolcsóbb kijelzősök? És azok notebook nélkül is dolgoznak valamit. Az egér-GPS akkor kell, ha nem a szélvédő mögé akarod tenni ahonnan nem mindig lát ki, hanem ki akarod tenni a jármű tetejére a jeges esővel kombinált hurrikánba. Erre van építve. Meg még azzal tudnak többet, mint a kommersz kijelzősök, hogy a PC felöl lehet bizonyos dolgokat felprogramozni a GPS-ben, amit a hülyebiztos kijelzősök nem türnek.

Előzmény: Piri (2070)
BadGe Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2072
Garmin LP35-PC, direkt ilyen célra készítették, nagyon jó kis szerkezet. Érdeklődj a navigate-nél.
Ge.
Előzmény: Piri (2070)
P.ISTI Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2071
Te jó Isten! Egy hétre teszem ki a lábamat kicsiny országunkból, és nem gyozöm elolvasni a több mint 50 hozzászólást. Elég termékenyek voltatok.

Sui:
A GarminIII -ammal a nagy út alatt egy kis baleset történt. Leszakadt a csatlakozóaljzat védodugója (elég gagyi megoldás, nem én terveztem :-)) ). Hozzá lehet nálatok jutni egy ilyenhez? Vagy ne is próbálkozzak, mert már kiment a divatból?

Egyébként nagyon jól szuperált a kis készülék, egyszer tévedtünk el Torinónál, de ott is csak azért, mert nem figyeltük a táblákat. Na ja, az ember már csak ilyen, téved néha...

Torban:
Egy éve voltunk Szlovákiában. Ha nem feltétlenül csak az általad leírt hely környéke érdekel (no meg ha találok otthon pár track-et), elküldöm az adataimat. Írd meg, érdekel-e a dolog.

P.Isti

Piri Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2070
Sziasztok!

A segítségeteket kérném.Én egy olyan dolgot keresek hogy GPS egér! Magyarul egy Laptophoz csatlakoztatható GPS vevő amit a szélvédő alá lehet tenni és együttműködik az útvonaltervező programokkal USB változat kellene mert RS-232 nincs a gépemen

Ha láttatok valahol ilyet akkor szívesen kipróbálnám, és ha jó meg is venném

MS Autoroute 2001 és Autoscout 5.0 már kezeli.

burvinyek Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2069
A nyitvatartás és minden egyéb info megtalálható a www.garmin.hu honlapon. Ez itt nem a reklám helye:) Áresés nem lesz..ez nem számítógép:)
csillag Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2068
Majdnem. A szerveredhez kötheted az ELPROM cég szerkentyűjét és pontos helyi időt fog adni a hálózat gépeinek.
(Futtában ennyit olvastam el. Elő kellene keresni az eredeti problémát, mert már nem emlékszem rá, hogy erről van-e szó.)
Előzmény: TamiBT (2067)
TamiBT Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2067
Haj!

- Regebb valaki keresett GPS-re alapozott idoszinkronizacios megoldast, Nemtom, hogy ez az-e de nagyon hasonlit ra.. ugye lengyelul nemtok :)

http://www.zegar.net.pl/main.htm

Tami

helion Creative Commons License 2002.01.20 0 0 2066
Burvinyek! Ugye a Viktor H-ban vagytok az 5-en?
Valami nyitvatartási rendet beírhatnál ide,mert én például csak este 5 után érnék rá körülnézni,vagy szombaton.:(
Ja,és várható-e áresés a gps-eknél,mint a számítógépeknél,vagy ez más műfaj??:)
Előzmény: burvinyek (2063)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2002.01.20 0 0 2065
a txt jó, nagyon sok minden rajta van. Csak 2km pontatlan, ezért azonos 1-2 WP ami közel van.

garmin rajongóknak: http://timex.com/spd/index.html

Előzmény: torban (2064)
torban Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2064
gyugyu3 !

Ez egy gyanús txt file. Gyanús, mert egy csomó WP egyformának tűnik benne.
Egyébként az ilyen txt fileokat valamilyen progiba be lehet rántani? hogy aztán eMapbe töltsem !

Előzmény: gyugyu3 (2061)
burvinyek Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2063
Kedves Gearguy,

azt hiszem tudok neked megoldást, ha tudsz várni Áprilisig. Legalábbis addigra ígérik.
GPSMAP76 S. 24 MB memória, barometrikus magasságmérővel, elektronikus kompasszal, WAAS-el. Sajna árat nem tudok. De nem lesz olcsó, az biztos.

üdv

Előzmény: Gearguy (2057)
torban Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2062
gyugyu3!

Nem, nem volt meg !

Köszi !!!

Előzmény: gyugyu3 (2061)
gyugyu3 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2061
talaltam egy waypont gyujtemenyt, de gondolom ez mar megvan neked is.. ;-))

http://etrex.webz.cz/points/nima/txt/slovakia.zip

sok sikert a turahoz..udv:gyugyu

Előzmény: torban (2058)
burvinyek Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2060
Kedves Gearguy,

A GPSMAP76 eredendően egy hajós készülék, és a memóriáját is hajós térképekhez szabták.Azok kis méretűek, így sokat fel lehet rá tölteni.
Autós térképből 1-2 szelvény fér föl.Ausztria pl 16MB, de Németország és Olaszország már jóval nagyobb. Magyarország mint mondtam ehhez perpill nincs, de készül. Ezenkívül viszont a te céljaidra abszolute megfelel. Bővíteni viszont nem lehet.
Bővíteni csak az emapot, StreetPilotokat, GPSMAP176-ot lehet.
Ha nem ragaszkodnál a WAAS-hez ( ami amúgy legjobb esetben 2 év múlva indul nálunk, és addigra legfeljebb lecseréled a GPS-t) akkor az eMapot ajánlanám. Fut benne a Magyarország, bővíthető, külső antennás, aránylag nagy kijelzővel, künnyű, zsebben elfér.

Esetleg gyere be egyszer hozzánk megnézni őket, mondjuk jövő hét elején.

Üdv

Petra

gyugyu3 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2059
Gearguy válasz erre | adatok | e-mail 2002-01-18 10:01:24 (2054)
Most bukkantam a GPSMAP76-ra, csak nem tudom, hogy az a 8MB mire elegendő?

Hali Gearguy! 8M nyi terkep feltoltesere ;-))
Nekem ilyenem van, szivesen segitek, ha ezzel kapcsolatos kerdesed lenne... udv: gyugyu

torban Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2058
Sziaszrok !

Egzotikus országba készülök és waypointokat/tracket keresek. Aki tud segítsen ! Erröl az országról MapSource térkép nincs, így nehéz a dolgom...
Szlovákiáról van szó. Körmöcbánya és környéke(Skalska) a cél terület !
Elöre is köszönöm !

Gearguy Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2057
Most bukkantam a GPSMAP76-ra, csak nem tudom, hogy az a 8MB mire elegendő?
Előzmény: burvinyek (2052)
Gearguy Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2056
Kedves burvinyek (Petra),

Látom te elég közel ülsz a tűzhöz a témában :)

Tudnál esetleg mondani egy olyan készüléket, melyre csatlakoztatható külső antenna, bővíthető, vagy megfelelően nagy a memóriája, túrázáshoz is emberi méretű és tömegű, EGNOS kompatibilis, de nem drágább 200e Ft-nál (olyan nagy igény ez???).
Ja, és találok hozzá magyar térképi adatbázist.
Ha azt mondod, nincs ilyen, az is segítség, mert nem kell legalább tovább keresnem.

Köszi

Előzmény: burvinyek (2052)
emilv Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2055
Kedves Proszper,

Ha Európa nyugati fele érdeke, ajánlom figyelmedbe a következő címet:

www.tomtom.com

üdv
Emilv

Előzmény: Proszper (2054)
Proszper Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2054
Kedves Burvinyek!
Megnéztem az oldalt elég sokmindent megtudtam. Köszönöm szépen sokat segtettél.
Badge! Gondolom nem kell feltétlenül autóba beépíteni, lehet kézi GPS-szel is használni. Ugye (csatlakozó, egyéb)?
Más típusok (nem COMPAQ) hogyan viselkednek, számítástechnikai szempontból? Van valakinek ilyen tapasztalata, ismerete?
Köszönöm a segítséget! :-)))
Előzmény: burvinyek (2053)
burvinyek Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2053
Szia Proszper !

Compaq Ipac készülékben Badge az illetékes, ajánlom a www.aeromap.hu oldalt.

Palm OP-ra ajánlom a FUGAWI-t,útvonalat tervezni nem tud. Csak manuálisan tudsz tervezni rajta. Viszont olyan térképeket rakhatsz alá amilyet szeretnél, illetve ami rendelkezésedre áll papíralapban. ( szkennelés, kalibrálás )
Alapban Nyugat-Európa autóstérképe jár hozzá.
info: www.garmin.hu vagy www.fugawi.com

A többit én nem ismerem, de a többiek biztos segítenek.

Üdv,

burvinyek

Előzmény: Proszper (2050)
burvinyek Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2052
Kedves Gearguy !

Az eTrex Vista nagyon jó választás, ah terepen akarod használni. Ha autóban is, akkor én kicsit elgondolkodnék rajta,a külső antenna csatlakozás hiánya miatt. (ez nincs a Meridiánnak se). Autótóül függő, hogy melyikben működik, és melyikben nem. Az első szélvédő dőlési szögétől, és az esetlegesen beépített hővédő fóliától függ.

Amerikában vásárolt Vista hátránya: nincs benne EU alaptérkép, és Európában nem garanciális
Előnye: olcsóbb

Térkép: néhány héten belül már nekünk is lesz EuropeMetroGuide térképCD-nk, amely tartalmazza a Nyugat-Európai országok részletes térképét, és a szoftver útvonalat is optimalizás majd. Árat még nem tudok mondani. A pillanatnyi Magyarország térképünk (1.3) csak az eMap-on, StreetPIlot-on, és IIIpluson megy. A Vistán és a többi új készüléken csak a 2.0 v fog futni ( MetroGuide jellegű térkép ), ami egyenlőre készülőben van, pontos időpontot nem tudok mondani. Méretet se tudok még mondani, valahol 6-12 MB környékére várható, de ez csak becslés.
A GARMIN térképek nem futnak a Magellánon.

A magyarországot (2.0) egyenlőre nem áll módunkban CD-n kiadni, ezért amennyiben mást töltesz a helyére, újra be kell jönnöd töltetni.
A CD formátum nem tőlünk függ, egyenlőre nem megoldható. Csak tölteni tudjuk.

ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolunk rá akár emilben is.

Üdv,

Mihály Petra
Navi-Gate Kft.

Előzmény: Gearguy (2049)
Kálmán Csaba Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2051
Zafirában én is hiába próbáltam külső antenna nélkül, a szélvédő alatt nem sokat látott. Külső antennával viszont remek, még úgy is, hogy az antennát nem kívülre teszem, hanem csak a vezető oldali ablakba belülre (ami nem elhanyagolható kényelem - nem kell mindig leszerelni, ha valahol otthagyom a kocsit), így is jól működik.
Előzmény: R5TL (2031)
Proszper Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2050
Sziasztok, próbáltam itt keresgélni, de sanos nem találtam a nekem megfelelo infót. Légyszi segítsetek. Van egy eTrex-em, és szeretném használni térképpel, olvastam valahol, hogy a PDA-kat össze lehet kötni a GPS-ekkel, és így a PDA képernyojén lehet látni a pozíciót a térképen, illetve van útvonaltervezo is stb. hozzá. Szóval milyen PDA-kal lehet ezt megoldani, mindegy csak oprendszer függvénye? Mit érdemes venni?
Teljesen tudatlan vagyok ilyen téren, köszi a segítséget.
Gearguy Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2049
Kedves emilv,

Mekkora memóriaterületet igényel a Magyarország adatbázis? Egyébként én is pont így gondoltam:
Magyarországot feltöltöm, ha meg külföldre megyek, akkor az európai adatbázist... csak országonként megvenni mindent elég húzós beruházás, ezért egy komplett EU CD-re gondoltam, csak nem tudom az mennyire használható autós navigációhoz.

Előzmény: emilv (2047)
rugo- Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2048
S. Hawking .... :))
Előzmény: BadGe (2044)
emilv Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2047
Kedves Gearguy,

Az amerikai alaptérkép, (de az európai is) romba van égetve, és így nem használja a ramot. A letölthető térképek viszont a ramba kerülnek. Ennek mérete határozza meg, hogy mekkora térképet tudsz letölteni. Sajnos a GPS III + elég kis memóriával rendelkezik, így messze nem fér bele egész Magyarország. Viszont ami benne van, az pontos, és jól használható.

Egyébként itt valahol azt olvastam, hogy az európai alaptérkép nem valami pontos, és nem is túl részletes. Ezért valószínűleg a mellé is célszerű letölteni a Navigate magyar térképét.

Bővebb felvilágosítást burvinyektől kaphatsz ezen a fórumon.

Üdv

Emilv

Előzmény: Gearguy (2045)
Gearguy Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2046
Köszi BadGe,

Sajnos nem figyeltem, hogy az Aeromap csak WinCe alapon műx. Én mindenképpen az előzőleg említett kézi GPS-ek közül szeretnék választani. Pedig tényleg elég pofásnak tűnik az Aero (és tényleg az 1.2 a legújabb - sorry)...

Előzmény: BadGe (2044)
Gearguy Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2045
Köszi emilv,

Erre az infóra volt elsősorban szükségem. Tehát az amerikai adatok mellé simán lehet az európai adatokat feltölteni. Te melyik térképeket vetted meg és mi a véleményed róla? Jól használható autós navigációhoz is?

Előzmény: emilv (2040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!