Keresés

Részletes keresés

H3x Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31180
Ja! Tényleg! Azt tudok! 8-)
Előzmény: Törölt nick (31179)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31179

A fából vaskarikát-ról hallottál már? :D

Na ezt is pont úgy kell csinálni. :D

Előzmény: H3x (31177)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31178

Ez tényleg jól hangzik...

Az a többszáz  tégla amit egy ember felvág egy nap alatt ezzel a tehnológiával, az kb mennyi?  2-300 db?

Rehát akkor kell a gép 20e ft-ért, kell egy tárcsa ami megint 20e min, és rámegy egy munkanapom ami megint 20.

Akkor ez összesen 60e ft.

Én meg kb 450 szelet (10nm) téglát vettem 20e ft-ért.

Nem gondolod, hogy a legdrágább megoldást választottad?  :D

Előzmény: viktor a takarító (31173)
H3x Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31177
Ja! És asztalos sem vagyok... 8-)
Bár van felsőmaróm és még úgy-ahogy használni is tudom. 8-)
Előzmény: halaloszto (31175)
H3x Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31176
Hehe! Te itt is vagy?
Hmmm... A gond az vele, hogy pl. az élsimítónál ugye még ott van a zsalu amikor dolgozni kell vele, ezért az a része ami a zsalu mellé megy vékony kell legyen. Ezt fábol hogyan csinálnád?
A másik szerszámnál is ugyanez a probléma és mindkettőnél még ott va a fa kopása is, na meg egy fém simítóval sokkal szebb felületet lehet előállítani, mint fával.
Előzmény: halaloszto (31175)
halaloszto Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31175
Miert nem csinalsz fabol? Egy asztalosnak ujjgyakorlat. Tulkepp egy felsomaro kell hozza osszesen.

vajk
Előzmény: H3x (31169)
H3x Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31174
Köszi, megnézem mégegyszer, vagy marad az s.k.
Előzmény: wagcina+ (31170)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31173

1-2 cm? az nagyon kevés, különösen ennyi pénzért. a 3cm-nek van értelme, igaz, azt utána rendesen fúgázni is kell. egy vízes vágóval szépen lehet szelni a téglát, és pontosan. egy ember egy nap alatt közel többszáz téglát szel fel egy normális géppel (nálunk csinálták, láttam, segítettem). ennek a napi bérleti díja kb. 20-30 ezer Ft + a gyémánt tárcsa kopása, ami lehet még közel ennyi (egy használható gyémánt tárcsa új ára pár tízezer Ft lehet, tehát ha sokat kérnek a kopásért, akkor érdemes tárcsát venni pl. a Platformnál).

persze, sarkoknál idomtéglát i vágni kell, különben csúnya lesz. féltéglánál vékonyabb már csúnya a sarkoknál (6-7 cm)

Előzmény: krem (31167)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31172

Nem megfelelő:

*hőszigetelése rosszabb, mint az XPS-nek, és hőhídat képez

*a beton kinyomja, különösen, ha vízes, azért, ha fölnedves és csömöszölni kell, akkor azért. ezen lehet segíteni kétoldali deszkázással, és szorító papucsokkal, de sok helyen kifelejtik (nálunk is....szerencsére, ugyanis utána levésettem, és helyette ment fel XPS...)

Előzmény: HuliganosBanditos GSF650 (31149)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31171
mellesleg a 28*6,5*13/14-es téglát simán fel lehet szelni úgy is, hogy mind a 4 régi felületet adjon...úgy látszik, le kéne védetnem az eljárást, és eladnom 250 Ft/m2 áron a szeletelőknek...:-))))
Előzmény: Jancsii (31157)
wagcina+ Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31170
A régi szakik csinálták maguknak ezeket lemezből. Csodélkozom, hogy nem láttad őket a felsorolt áruházakba, mert sok van belőle csak éppen nem úgy néz ki mint a te rajzodon. Talán élhúzó és sarok kihúzó a nevük.
Előzmény: H3x (31169)
H3x Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31169
Jártam már mindegyikben, de ilyeneket nem láttam.
Egyébként mi a hivatalos megnevezésük ezeknek?
Az egyik lehet élsimító. De a másik...?
Élsimitóbol olyan lenne jó, amelyikkel kb 4cm szélességben lehet szépen
lesimítani és egyben lekerekíteni az élet. Láttam ilyeneket régebben
kőművesek kezében, azok nem is nyelesek voltak, hanem egy kis foganytú
volt rájuk hegesztve.
Esetleg ilyeneket nem is lehet készen kapni?
Már arra gondoltam, hogy egy szögvasból kellene ilyet gyártani, csak annak meg
túl nagy a favastagsága. Esetleg vékony falú zártszelvényből...
Előzmény: wagcina+ (31165)
memorix Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31168

forrás:

http://www.archiweb.hu/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=273&Itemid=77

Választási ajánlatunk

2006-02-22

Az építési állványokon elszaporodó választási plakátok láttán Humor rovatunk szakértői komplex megoldást dolgoztak ki, amellyel nem csupán az ország összes társasházának összes homlokzatát lehetne gyorsan felújítani, de a régóta húzódó választójogi reform gordiuszi csomóját is egyetlen suhintással átvágná...

A megoldás a következő: a társasházak közös képviselőit kötelezni kell, hogy ha renováltatásra szoruló házuk van, akkor azonnal keressenek maguknak egy állványépítő céget, és állapodjanak meg vele, hogy a tatarozás költségeinek átvállalása fejében két hónapig átengedik a cégnek az állványon keletkező reklámfelület értékesítésének jogait. A pártok előtt nyitva áll a lehetőség, hogy e felületeken hirdessenek – két hónap múlva pedig megnézzük, összejött-e mindenhol a felújításhoz szükséges összeg. Ha nem, akkor indul az újabb két hónap, egészen addig, amíg minden ház újjá nem születik. Öröm lenne nézni, ahogy dübörög a gazdaság! Ha minden ház elkészült, akkor eredményt hirdetünk: az a párt nyer, amelyik igazolhatóan a legtöbbet költötte a plakátkampányra. (Ez végül is nagyjából most is így van, nem igaz...?!)
És ha az ötlet beválik, akkor pár év múlva ki lehet terjeszteni a megoldást a családi házakra, az irodaházakra és egyéb építményekre is...

krem Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31167

Sziasztok!

Bontott téglaszeletek (1,2 cm vastagok) lábazaton, illetve homlokzaton használhatók?

Ha igen kell-e valamilyen fedőréteggel (viaszos anyag, lenolaj, stb) ellátni, hogy hosszú éveken keresztül ne károsodjon, és ha igen, akkor mivel?

Mint laikus, felmerül bennem, hogy a tégla elég porózus anyag, szerintem pár év alatt az időjárási viszonyokat, elsősorban a fagyra gondolva nem bírja és töredezni, málani fog.

zsolt.trenyik Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31166
sziasztok, hagyományos (sor tégla kiszed, szigetelő be, sor tégla vissza) vízszintes falszigetelésre tudnátok m2-árat mondani? köszi
wagcina+ Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31165

Brico, Praktiker, Fészek, Obi és minden féle Építőanyagot is forgalmazó boltban. A Bricoban van ilyen menj be nyugodtan és válogass a különböző minőségü és kézre állóságu szerszámok közűl.

Előzmény: H3x (31163)
H3x Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31164
Lemaradt, de gondolom egyértelmű, hogy a beton élképzése érdekelne.
H3x Creative Commons License 2008.03.06 0 0 31163
Sziasztok!

Ilyesmi simítókat hol lehetne beszerezni? Jó lenne Miskolc közeli cím, ha tudtok.

Előre is hálás köszönet.

A simítást kb. mikor a legjobb elkezdeni? Van valami trükk?

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31162
Nem szakterülete, csak néhány éve nyomja már az építőipart, látott ezt-azt, és tudja merre hány méter.  ;)
Előzmény: r0226 (31160)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31161

Nagyjából jó lesz...

Azért a betonból az 5-ös hálót ki ne felejtsétek! És azt úgy kéne megoldani, hogy a beton alsó 1/3-ába kerüljön.

Mert a kőműves általában rádobja a kavicságyra a hálót, jól beletapossa, aztán így olyan mintha nem is lenne.

Alépésálló nikecellre már fölösleges a bitumenes nehézlemez, elég egy vastagabb fólia.

szerintem.

Előzmény: kihaszna (31158)
r0226 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31160
A festő sem hozzáértő mert nem a szakterülete.:-))
De egy szép tégla falat azt mindig megnézik, főleg ha laikus csinálja.
Előzmény: Törölt nick (31156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31159

Az árak nagyjából mindenütt egyformák, csak a minőség nem!

Én vettem a fárdtságot, és megnéztem 3-4 gyártót.

Az a helyzet, hogy a legtöbben az építkezéseken is használatos téglavágóval szeletelik a téglákat, és ezért nem egyforma vastagok.

Viszont Pomázon találtam egy embert akinek olyan gépe van, amivel 6db egyforma szeletet vág egyszerre.

Szerintem ez volt a legjobb minőségű.

www.teglaszelet.hu

Előzmény: Jancsii (31157)
kihaszna Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31158

Sziasztok!

Építkezem..ill építtetek.

Holnap ütközöm a kivitelezővel, és nem szeretném, ha lemaradna valami. a földszinti (más nincs is) padlóburkolat a tervek szerint:

homokfeltöltés

10 cm kavicságy

10 cm C8 min. aljazbeton

2 rtg bitumenes lemezszigetelés, 15 cm ollós átfedéssel, 15 cm felhajtással

4 cm nikecell lépésálló

1 rtg bitumenes lemez szigetelés

5 cm C8 min. beton

1 cm kerámialap.

szóval azt szeretném, hogy ne beszéljen rá egyik alkotórész kispórolásra sem. tehát légyszi indokoljátok már meg, hogy mire miért van szükség (én is előadhassam ezt holnap)..ha nincs valamire szükség azt is..

köszi! 

Jancsii Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31157

Megtudnád mondani, hol lehet ilyen szeletelt téglát venni? A kerítés oszlopaimat és a terasz oszlopokat ezzel szeretném burkolni én is. Találtam eladót Siófok környékén.

Az első szeletből 2500+ Áfa/m2 a közepe 2000+ Áfa. Kicsit sokkallom.

Előzmény: Törölt nick (31156)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31156

Végülis mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

Én csak leírtam azt ami nekem bevált.

Egy kis részen kipróbáltam a lenolajazást és úgy tűnik, hogy utána már nem látszik a cementfátyol. Mondjuk elötte alaposan lekeféltem az egészet.

Pont ma volt nálam a festő srác, meg is akadt a szeme egyből a téglafalamon. És ugye azért a hozzáértők dícsérete mindíg jobban esik az embernek, mint a laikusoké. Hízott is a májam rendesen. :)

Viszont amit a Jancsi ajánlot, az -ha jól látom- nem igazi antik, szeletelt tégla, hanem csak valami utánzat.

Mondjuk azt én be nem engedném a házamba. :/

Persze ezekkel sokkal könnyebb dolgozni, mert szabályos formájúak.

Előzmény: viktor a takarító (31154)
Jancsii Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31155
Előzmény: Emi2 (31144)
viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31154

ha átkented lenolajjal, akkor már nem lehet cementfátylat eltávolítani, tehát addig érdemes próbálkozni. vannak rá külön szerek, de az említett híg sósavas megoldás a legjobb. kültéren csináltam, és semmi gond nem volt vele.

más: KPS 141p, amire gondolsz, ha nem tévedek (finomszemcsés alapvakolat)

szép, egységes szürke szín, finom felület, könnyű bedolgozhatóság, de nem kellően vízálló, csapóesővel szemben kifejezetten ellenjavalt, oda tehát valami olyan kell, ami lábazatra is ajánlott. nálunk ilyet hasznűáltak kívül-belül alapvakolatnak, és ha záporeső van, akkor bizony ázik rendesen. nem ázik át, de lábazatra nem tenném....nem is javallt.

Előzmény: Törölt nick (31150)
Zoli_t5H Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31153
Sziasztok!

Laminalt padlo lerakasa elott hogyan, mivel erdekemes kivitelezni a szep egyenletes feluletet? Eleg hulladek modon volt leteve a korabbi padlo, igy felszedtem, de akkor lattam, hogy az alatta levo betonon is van mit igazitani. Mivel csinaljam, hogy szep eredmenyt erjek el? (Kezugyesseggel valamelyest meg vagyok aldva, szoval a kivitelezessel valoszinuleg nem lesz gond, ha kapok tanacsot a megfelelo hozzavalok tekinteteben. Ilyesmit meg nem csinaltam, mit hasznaljak?).
Koszi.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31152

Arra a 10nm burkolásra, ami a képen látszik, kb 50kg fugázó ment el.

Na most gondold el az mennyi idő betölteni a kinyomóba.

Egyébként lehet kapni ilyen kinyomót (4-5e ft) de semmi értelme.

Előzmény: halaloszto (31151)
halaloszto Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31151
Mennyire lenne pocsolodes ures sziloplasztos tubusbol tolni neki?
(Kibicnek semmi sem draga)
vajk
Előzmény: Törölt nick (31150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!