Keresés

Részletes keresés

Siphersh Creative Commons License 2015.11.07 0 0 469

"– az e-cigarettát CSAK dohányzásra kijelölt helyen lenne szabad használni, azaz a leszokó vagy leszokott e-pára fogyasztóját passzív dohányzásra kényszerítené

– az e-cigarettát csak a trafikokban lenne szabad árulni, amivel a jelenlegi támogatást nyújtó, szaküzleti háttér megszűnik (és vele sok ezer munkahely!)

 

– a trafikokba száműzés folyománya lesz, hogy csak dohánycégek által gyártott, kevésbé hatékony vagy praktikus okokból nem megfelelő eszközök lesznek kaphatók"

 

http://ecigi.info/2015/11/06/peticio-az-e-cigarettak-racionalis-szabalyzasaert/

Siphersh Creative Commons License 2015.11.04 0 0 468

Siphersh Creative Commons License 2015.11.02 0 0 467

Az újratölthető tartályos e-cigi sokkal hatékonyabb a leszokásban, mint a kicsi, cigaretta-szerű készülékek.

 

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-20/you-may-be-using-the-wrong-type-of-e-cigarette-to-quit-smoking

 

Ha ezek az új szabályozások tönkreteszik az újratölthető tartályos készülékek piacát, az sok ezer emberéletbe fog kerülni.

Siphersh Creative Commons License 2015.11.01 0 0 466
Lujza71 Creative Commons License 2015.11.01 0 0 465

Te odaadnád a gyereked egy ilyen vizsgálathoz? :)

 

Dehogy adnám :) de nem is mondanék ilyen vizsgálat nélkül! ÁNTSZ hasra csapot és kamuzok egy jó nagyot !

Ilyen vizsgálat nem készült, nem is készülhetett, de most megismerhettük az eredményét !

Lujza71 Creative Commons License 2015.11.01 0 0 464

Nem hiszem, hanem tudom pontosan mi van benne ! Mivel három éve az amit magamnak belekeverek :) Megvan a tüdőm, a torkom és hidd el mivel kémikus a végzettségem és utána is olvastam tisztában vagyok a veszélyekkel és azzal is, hogy mindegy mi mennyire veszélyes semmi jogom nincs más ember életét megkeseríteni akkor se ha hitem szerint nem veszélyeztetem.

Tehát nekem nem is a zár térben való tiltással van, hanem az összemosással a bagóval amiben bizonyítottan 400! rákkeltő vegyület van.

A e-cigi folyadék itthon növényi glicerint - teljesen ártalmatlan, Propilén- glikolt szintén és sok asztma gyógyszer vivőanyaga keverékét tartalmazza megbolondítva egy kis ételaromával amiből tényleg lehet ami nem való bele ( ezért keverem magamnak hogy olyan legyen benne amiből nincs gond) 

Több nemzetközi kutatás bizonyította hogy az e-cigi gőze 5méteren kívül már mérhetetlen, tehát ha nem kimondottan rád fújják, nincs hatása, mivel kicsapódik.

Tehát engem mint nem dohányzó bezavarnak egy olyan helyre ahol ki vagyok téve azoknak a káros hatásoknak amitől szeretnék megszabadulni, most az egyéb tényezőkről ne beszéljük hogy milyen kísértésnek vagyok kitéve!

Igen van két nézet mi azt mondjuk tettünk valamit hátha egészségesebben élhetünk és letehetünk egy bilincset.

A másik nézet azt mondja a forma változott a bilincs még erősebb és adót se fizetünk utána.

Azért egy alternatívát nem kellene jobban tiltani mint az eredeti függőséget, de most éppen ezt szeretnék minden fórumon eladni.

Angolok receptre felírják, mi bezavarjuk a dohányzóba. Talán ha lenne egy köztes megoldás az lenne a legjobb.

 

 

Előzmény: B-road (463)
B-road Creative Commons License 2015.10.31 0 0 463

Te odaadnád a gyereked egy ilyen vizsgálathoz? :)

 

Bocs, én is csak a cikk miatt kezdtem el utánaolvasni. Nem dohányzom, sőt kifejezetten nem bírom a füstöt. Igazából csak a passzív dohányzás szempontjából érdekel ez az egész. Annyit látok, hogy kétféle írások vannak, van a pozitív meg a negatív hozzáállású cikk/tanulmány/kutatás. Rohadtul nem tudom eldönteni, hogy mi az igaz.

Amit látok, az az, hogy van egy srác az irodában aki szinte csak akkor veszi ki a szájából a nikotinmentes ecigit amikor beszél. Néha kissé zavaró az illatanyag amit tol, de sokkal jobb a helyzet, mintha félóránként kimenne az erkélyre cigizni, és azt kéne szagolni.

Viszont mégse tudom igazán elhinni, hogy ez csak egy "vízpára" észre se vehető, stb... mert szaga van és néha köhögésre is ingerel.

Én nem akarok konfliktust, meg ilyenek, de azért 40felett már az ember megpróbál vigyázni azért kicsit, itt már könnyen befigyelhet valami tartós betegség, stb...

 

Amit ehez a glicerines témához én hozzátennék, vagy inkább kérdeznék, hogy pl ezt a gyógyszert, meg úgy általában az élelmiszereket a gyomron keresztül fogyasztjuk, míg ez a pára meg tüdővel érintkezik. Ez nem lehet (akár jelentős) különbség is?

Mégegyszer felőlem mindenki azt lő be magának amit akar, csak az zavar, ha ebből esetleg én is kapok.

Előzmény: Lujza71 (461)
Siphersh Creative Commons License 2015.10.30 0 0 462

"Megdöbbenéssel olvastuk az ÁNTSZ tudománytalan, csúsztatásoktól, valamint praktikusan elhallgatott részinformációktól hemzsegő tényferdítő közleményét, amelyet az alábbiakban tételesen, a források megfelelő megjelölésével megcáfolunk."

 

http://www.vaper.hu/hirek/117-antsz-nyilt-level.html

Lujza71 Creative Commons License 2015.10.30 0 0 461

Büntetlenül csak a sós hegyi levegőt lehet :) ebben mindenki egyetért

Azért az ÁNTSZ-től érdekes felvetés ha egy támogatott és elismert asztma gyógyszer alapanyag asztmát okoz.

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/spiropent_0005_mg_5_ml_belsoleges_oldat/1570

Nagyon szeretném látni az a tanulmányt, remélem legalább tíz évig készült ezer gyerek bevonásával hogy szignifikáns legyen a végeredmény !

A szemcseppet is bevonják aminek PG a vivőanyaga.

 

 

csak egy vev Creative Commons License 2015.10.30 0 0 460

Mit szóltok ehhez a cikkhez?http://www.egeszsegtukor.hu/ferfitukor/nem-veszelytelen-ez-van-az-elektromos-cigi-fustjeben.html

Most akkor mi van?

Már ezt sem lehet büntetlenül szívni.

Dhomasson Creative Commons License 2015.10.20 0 1 459

A kereskedelmi forgalmazással kapcsolatban jogos, hogy EU szabály, de arról szó nem volt, hogy a fogyasztókat egy kalap alá kell venni a dohányzókkal. Pláne nem volt szó erdőirtásokról...

Eleve a dohányzás korlátozása tagállami hatáskör, szóval semmi nem indokolja, hogy engem cigifüstbe kényszerítsen az állam, ha e-cigit használok. 

Előzmény: Dummy_Druggist (458)
Dummy_Druggist Creative Commons License 2015.10.20 0 0 458

Nem copy paste, hanem a vonatkozó EU direktívát emelik át a magyar jogrendbe.

 

http://www.vaper.hu/hirek/98-ep-dohanytermek-direktriva.html

 

Az e-cigire és a nikotintartalmú e-liquidekre nem tudnak jövedéki adót tenni, inkább betiltják.

 

Bréking. Az ENSZ minden drogot legalizálna

A dokumentum furcsa, de nem azért, mert pont azt javasolja, amit a szakértők rég mondanak. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Régi mániám, miszerint a dohányzás üldözése a drogok legalizációját készíti elő, hisz közvetve vagy közvetlenül, a politikai osztály mindenütt az illegális drogkereskedelemből él.

Másfelől minden drog tudatmódosító hatású, míg a nikotin nem....

"Szóma, ha mondom, segíta gondon" - a hatalomnak szóma kell...

 

Előzmény: Dhomasson (457)
Dhomasson Creative Commons License 2015.10.20 0 0 457

Letöltöttem a tervezetet. Indoklás: "Ezzel a szabályozással az elektronikus cigarettát használók egészsége mellett, az elektromos cigaretta használat során a levegőbe jutott káros anyagoktól a passzív belégzőket is megóvjuk"

Ó, hogy szakadna rájuk...

De emellett is fantasztikus dolgok vannak az indoklásban: Az e-cigi használat veszélyezteti a dohányzás visszaszorításáért folytatott harcot! (segíti, ti baromarcúak)

Majd ezután felsorolja hányan halnak meg évente dohányzás miatt, hány évvel él kevesebbet egy dohányos, meg hasonlók. Majd a jövedéki adóról pofázik és hogy mennyivel többe kerül a dohányosok miatti eü-i kiadás, mint a bevétel. (ehhez mi köze az e-ciginek?!)
De jön a legjobb: "a dohányzásról leszokás jobb egészségi állapotot, magasabb életszínvonalat, és jobb produktivitást jelent, amelynek pozitív hatása van az ország versenyképességére". Beszarok. Akkor miért büntetik, aki alternatív módszerrel leszokik?

Majd slusszpoénként kifejtik, hogy a dohányzás erdőirtásokkal jár, és a dohánytermesztés elveszi az értékes élelmiszerektől a termőterületet. (szerintem épp a napokban egészen mások veszik el a földeket, de ezt hagyjuk. és továbbra is mi köze ennek az e-cigihez??)

Az egyéb hatásoknál még vannak olyan gyöngyszemek, mint "a fenti intézkedések ösztönöznek a leszokásra (!!!), ill. megelőzik a rászokást."

 

Egyszerűen elképesztő ez a hozzá nem értés. Nem értem, hogy józan ésszel miért nem lehet felfogni, hogy e-cigi hiányában sokkal több klasszikus dohányzó lenne. Ezt számtalan kutatás bizonyítja. A valaha volt legeredményesebb leszoktató eszköz. De jó, ne tekintsük annak. De akkor sem lehet az analóggal egy kalap alá venni. Főleg ilyen erdőirtásokról, meg termőföldterületekről pofázni. Gondolom a korábbi dohányzásellenes törvényből ment a copypaste. Véleményezni két nap van. Törvényalkotás Magyarországon 2015-ben...

Előzmény: Dhomasson (456)
Dhomasson Creative Commons License 2015.10.20 0 0 456

Elmennek az anyjukba...
Követelem, hogy aki egy hideg téli napon vasútállomáson forró teát iszik és emiatt túl sok gőz hagyja el a száját, azt is büntessék meg! 

 

Meg kell támadni Alkotmánybíróságon. Mivel a használata nincs tiltva és passzív ártalma nincs másokra nézve, így ez indokolatlan szabadságjog korlátozás. Zárt térben még azt mondom talán, esetleg.. (sajnos sokan visszaéltek vele) De akkor is az állam bízza az intézményre, legyen az kocsma, kórház, vasút, bevásárló központ vagy akármi.

Arról nem beszélve, hogy milyen alapon kényszerít engem az állam passzív dohányzásra, ártva az egészségemnek?! Azért szoktunk le, hogy egészségesebben éljünk, ne legyünk büdösek, stb. Most pedig kénytelenek leszünk kijelölt dohányzóba vonulni, ha hódolni akarunk ártalmatlan szenvedélyünknek? Pláne aki nikotinmentes e-cigarettát szív. 

Dilettáns banda...

Előzmény: jocijocó (455)
jocijocó Creative Commons License 2015.10.19 0 0 455
Tulip990911 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 454

Sajnos minden kóla repeszt, tudomásom szerint.

 

Előzmény: Lomia (453)
Lomia Creative Commons License 2015.10.03 0 0 453

Szerinted a FlavourArt-féle Cola aroma repeszti a GTII (klón) PC palástját?

Nagyon kifogytam minden aromából, már csak három van itthon, egy desszert, egy dohány, és a kóla. De nem merem kipróbálni. Jövő hónapban rendelek FT-ről üvegpalástot GTII-höz, bár azt sem tudom, van-e egyáltalán.

Előzmény: Tulip990911 (451)
Lomia Creative Commons License 2015.10.03 0 0 452

Szia,

 

ha még olvasol, szerintem próbálj ki egy egyből tüdőre szívós kazánt. Én akkor szoktam köhögni e-cigitől, ha nem elég levegős a kazán.

Előzmény: szntmnts (448)
Tulip990911 Creative Commons License 2015.09.29 0 0 451

Azért a BF-ből sem minden repeszt...

Kayfun-t használok, BF-es folyadékkal, csak a Natural cuccok repesztenek.

A Forest Fruit, Passion Fruit, Yuco, Canat, az 100%, hogy nem tesz kárt semmiben...

 

Előzmény: Lujza71 (445)
4lter Creative Commons License 2015.09.29 0 0 450

Szia!

 

Saját tapasztalatom szerint kazánfüggő. Próbáltam én is olyan kazánt, amit sehogy nem tudtam úgy beállítani, hogy ne köhögtessen. Ismerős meg probléma nélkül használta, szóval fura.

Javaslom próbálj ki többfélét. Pl fórumtársaknál, vagy ha budapesti vagy, és 6. kerület nincs túl messze, kapásból nálam 3 féle is van.

Elvileg lehet PG érzékenység is, ezt kipróbálhatod úgy, hogy csak tiszta VG-s liquidet használsz. 

 

Gondolom a feszültséget, meg levegőzést, meg szívás módot többféleképp is próbáltad, így más ötletem nincs sajnos. 

Előzmény: szntmnts (448)
Attila19880805 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 449

köszi a választ.

Előzmény: Lujza71 (447)
szntmnts Creative Commons License 2015.09.28 0 0 448

Sziasztok:)

 

Kb. 2 hónapja vettem egy Ego-T  cigit (ha emlékezetem nem csal 1100 mAh akkuval). Nagyon megszerettem mert számomra tökéletesen pótolja az analógot (még nikotinmentes liqiuddel is), de ennek ellenére visszaszoktam az analógra mert több heti folyamatos használat után is borzalmasan köhögtet.

Kicsit olyan érzés mint mikor ivás közben félrenyelek.

 

Kipróbáltam többféle, változó sűrűségű liguidet de sajnos nem javult a helyzet.

 

Mit tanácsoltok, mit tegyek?

Lujza71 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 447

persze :(

Attila19880805 Creative Commons License 2015.09.27 0 0 446

Köszönöm mindkettőtöknek.
És a menetben tehet kárt a szipkánál pl?

Lujza71 Creative Commons License 2015.09.26 0 0 445

Bizony van ami repeszt ! Az olaj tartalmú általában naturel feliratú levesek, főleg mentollal keverve! Nagy általánosságban citrus, Abesszin ( medvecukor) fahéj szinte minden gyártótól, de gyártók és aromák között is lehetnek különbségek. TPA kevésbé veszélyes, Bakernek szinte mindegyik aromája.

Fém vagy üveg palást a megoldás.

zoraki Creative Commons License 2015.09.26 0 0 444

Vannak olyan "levesek" amik ténylegesen megrepesztik valami miatt a tankot. Nekem a mentolos még nem tett ilyet, de lehet, hogy a tiedet megrepeszti. A sárgadinnyésről nem tudok nyilatkozni, azt nem szeretem.

Előzmény: Attila19880805 (443)
Attila19880805 Creative Commons License 2015.09.26 0 0 443

Sziasztok!
A páromnak azt mondták hogy a mentolos és a sárgadinnyés liquidek/aromák azért nem jók mert szétmarják a tankot meg a menteket.
Ez mennyire igaz?
A válaszokat előre is köszönöm!

jocijocó Creative Commons License 2015.09.07 0 0 442

Sziasztok
Ma kaptam. Aki nem sajnálja az időt töltse ki.

Kedves Fórumozók!

Szeretném felhívni a figyelmeteket Magyarország eddigi legnagyobb szabású
elektromos cigarettával és annak hatásaival foglalkozó kutatására.

A vizsgálat magába foglal egy két körös teszt kitöltést, valamint egy
laboratóriumi vizsgálat-sorozatot.

Jelenleg a teszt kitöltési szakasz elején tartunk, melyhez szeretném kérni
hathatós segítségeteket.

Minden kitöltés számít, minél többen támogatjátok válaszaitokkal a
vizsgálatot, annál pontosabb képet kapnak az elemzők a kutatás végére,
valamint megmutathatjuk mennyi e-cigis, és velük szimpatizáló van az
országban.

A kitöltés semmilyen kötelezettséggel nem jár, személyes adatot megadni nem
kell.

Kérek minden e-cigist, szimpatizánst, nem dohányzót, barátot, családtagot,
és mindenkit aki értesül erről a lehetőségről, hogy töltse ki a kérdőívet,
és adja tovább a hírt, hogy mások is így tehessenek.

Bővebben itt olvashattok a témáról:
http://ecigiforum.com/viewtopic.php?f=61&t=602

Kellemes napot, jó gőzölést kívánok.
eki

-- 
Elektromos Cigaretta Fórum

- Semmelweis Egyetem - Elektromos cigaretta kutatás - Elektromos cigaretta fórumMinden, ami e-cigi.ECIGIFORUM.COM

 

Attila19880805 Creative Commons License 2015.09.04 0 0 441

Mar mindegy :)

megrendeltuk a Tesla Lavatubeot :)

de azert koszonom

Előzmény: Lujza71 (440)
Lujza71 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 440

Kicsit elavult darabok !

http://www.ecigimester.hu/termekeink1/indulo_keszletek/eleaf_istick_40w_keszlet_3004

 

talán ez most a legjobb kezdésnek

Előzmény: Attila19880805 (439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!