Keresés

Részletes keresés

cs_geza Creative Commons License 2003.02.18 0 0 654
Fel kellene deriteni a biztonsagi hianyossagokat mind informatikai mind human oldalon. Ui. ha ez most megtortenhetett, es nem derult ki, h ki, mikor es hogyan, akkor barmikor megtortenhet ujra. Gondolom nincs kedved ketnaponta faxolni az axeleronak....
Előzmény: nikonaprofi (653)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 653
Az meg micsoda??????
Előzmény: cs_geza (652)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.18 0 0 652
Lehet h megiscsak rad ferne egy alapos biztonsagi atvilagitas....
Előzmény: nikonaprofi (651)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 651
Igen, de a régi jelszavam is meg volt már változtatva. Az ügyfélszolgálat látta, hogy valaki használja az én ADSL-emet, azt is látta, honnan, de nem mondhatta meg...
én sem értem, miért lopták el, hacsak azért nem, hogy valami disznóságot csináljanak, és az én gépemre terelődjön a gyanú ??
Előzmény: cs_geza (649)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.18 0 0 650
Ugy mellekesen: nem sok ertelme van ADSL accountot lopni, ui. akit kitiltanak, azt a kozpontban kikapcsoljak, illetve elviszik tole az ADSL vegberendezest, azaz a field-en _elvileg_ ugyanannyi ADSL eszkoz + aktiv kozponti csatlakozas van, mint ervenyes account. Te is tudnal mas accountjaval netezni, ha akarsz...;) Egyebkent ha egy kis eszuk van, a halozati kartya MAC cimebol ki lehet deriteni, h a te geped volt-e vagy mase.
Előzmény: nikonaprofi (648)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.18 0 0 649
Lehet h "beragadt" egy reggeli bejelentkezesed v bejelentkezesi probalkozasod, es emiatt nem engedett be ujra.
Előzmény: nikonaprofi (648)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 648
Képzeljétek, ellopták az ADSL jelszavamat.. :-((((
Mikor egész hétfőn nem tudott a gépem a netre csatlakozni, felhívtam az Axelerot. közölték velem, hogy de hisz reggel óta netezek !!!!
Aláírási cimpéldány, cégbírósági végzés elfaxolása, aztán kaptam egy új jelszót. Most már ismét itt.
Érdekes, hogy a jelszót senki nem tudja, azt csak a gépemről hekkelhették le, azt meg elvilag tűzfal védi. Szóval vigyázni kell.
rrroka Creative Commons License 2003.02.18 0 0 647
Pedig ugy kell, csukott szem, tövig gáz,és Jiiiihááá! kiáltás :)

Azta jó kocsmát szétszedni! nem lehet hogy pláza lesz ott inkább :)))

Előzmény: Moonclown (646)
Moonclown Creative Commons License 2003.02.18 0 0 646
Hi hát oda nem biztos hogy szerencsés a körforgalom, ha van lámpa már.Mi benne a logika?:9

Az alispánnál lehe thogy a kresz szerint valóban nem a kanyarodó van elsőbbsége, de aki ott nem áll meg az nem 100-as.Én nem mernéám megkockáztatni:)

Előzmény: andzsin (645)
andzsin Creative Commons License 2003.02.18 0 0 645
Parkvárosban lerombolták a kocsmát a templommal szemben a sarkon. Most viszik el a téglatörmeléket. Én mondjuk mentem voltam volna tovább és a zegészet eldózeroltam volna...

Állítólag körforgalom lesz itt is.

rrroka Creative Commons License 2003.02.17 0 0 644
Akkor ott egy magas számlákat kiállítani hajlamos karosszériás ismerőssel, egy biztosítós beépített emberrel és egy lerobbant, összetörni nem sajnált verdával isteni biztosítási csalásokat lehetne gyártani... :)
Előzmény: Árpi (643)
Árpi Creative Commons License 2003.02.17 0 0 643
Ki ismeri a Esküdt és a Főnök u. találkozását? Segítségül: Ahol a Főposta mellett be lehet jönni a vasúti átjárók felé, az Érd-alsói vasút utáni kanyar, ahol egyenesen is tovább lehet menni.
Na, ott nem ellopták, hanem letelepítették a táblát. Így ott (minden ellenkező híreszteléssel szemben) a posta felől érkező, és a másik vasúti átjáró felé balra (látszólag) az úttal kanyarodó járművekkel szemben elsőbbsége van az Alispán u. felől érkezőknek! Ott ugyanis mivel tábla nincs, a kanyarodási szabály érvényes, és a régen védett útvonalon haladók már balra kanyarodónak számítanak!

Erre gondolok itt

rrroka Creative Commons License 2003.02.16 0 0 642
Pláne bonyolítja a dolgot és a vizsgáztatók szívének különösen kedves hellyé teszi az említett és hasonló kereszteződéseket az, hogy a közlekedési táblákat időnként lenyulják, így okozva "forgalmi rend változást"... :)))
Előzmény: nikonaprofi (641)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.14 0 0 641
Kedves Rrrrroka !
Ma alaposan "megtanulmányoztam" az Ücsörgő-kereszteződést. A Gellért felől elvileg valóban jobbkezes a Madách, viszont a Madách végén meg ott figyel egy piros fejtetőre állított háromszög :-)
Vagyis álljon meg mindkét irány, szálljanak ki, oszt beszéljék meg az elsőbbséget ?? A kocsma kiváló helyszín lehet rá :-))))
Aki ott vizsgázik, azt sem irigylem.
Előzmény: rrroka (638)
rrroka Creative Commons License 2003.02.13 0 0 640
Baromirakell neki integetni, hunyorogni a szemeddel,meg villogni és artikulálni szépen hogy "m-o-z-d-u-l-j t-e-e-e-e m-a-r-h-a-a-a-a!" :)))
Előzmény: nikonaprofi (639)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.13 0 0 639
Akkor leszűrüm a tanulságot, anno az oktatóm verte belém :
Elsőbbsége mindig annak van, akinek megadják !

De könyörgöm, ha én megadom, pl. a Vörösmartyból a Kossuthnak, akkor villámgyorsan éljen is vele, mert sokszor addig tököl, míg a Bethlenből megint jön valaki.

Előzmény: rrroka (638)
rrroka Creative Commons License 2003.02.13 0 0 638
Akkor ha a vörösmartyon jövök a vasút felől nem kell jobbkezet adnom a kossuthból kijövőnek gyakorlatilag de elvileg azért meg kéne nem?
Van ilyen az Ücsörgőnél is, ha jösz a kanyarból a gellért útra akkor elvileg meg kéne adnod a jobbkezet a jobbról a betonos útról (madách?) jövőknek. Szintén kedvelt vizsgáztatóhely.
Előzmény: Moonclown (637)
Moonclown Creative Commons License 2003.02.13 0 0 637
Stoptábla van a Vörösmartyn, ez kb 2-3 éve előtte forditva volt:)

A Kossuth eddig ugye alsóbb rendű volt, most meg meg aszfaltos, de szerintem most is a legucso a jogosultsagok teren, ergo elsobbseg a bethlenen, aztan a vorosmartyn es mivel a vorosmarty jobbra van a kossuthtol szerintem logikusan a ket utc akozott a tabla hianya ellenre is jobbkez van.MEgjegyzem elsozeretettel vizzgaztatnak arrafele:)

Előzmény: nikonaprofi (636)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 636
A frissen leaszfaltozott Kossuth u. az ötös kereszteződéshez visz ki. Az ötből két ág van főútnak kijelölve. Valaki magyarázza el nekem légyszi, mik is ott az elsőbbségi szabályok.
Én úgy okoskodtam, hogy a főut az OK, a másik három meg jobbkézzel dönti el. Igenám, de sokszor csak állok, és mosolygok a tőlem jobbra állónak, de nem akar menni. Valamit rosszul tudok?
Előzmény: Moonclown (631)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 635
Ja-ja, mi is így cselekedtünk, aztán meg is találtuk azt a telket, amit még csak gondoltak eladni, de így, hogy jelentkeztünk, eladták.
Tőlünk nem messze, a Madách - Petőfi utcák sarkán van egy szimpatikus telek, de hogy kié nem tudom.
elég nagy gaztenger, embert még ott nem láttam, csak egy viskó áll rajta, az is lakatlan. Ha tetszik a környék, máris lehet indulni a földhivatalba......
Előzmény: cs_geza (634)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.12 0 0 634
Setalj arrafele, amerre szivesen koltoznel, es nezz ki par ures telket. Keresd meg a tulajt (szomszedtol megkerdezni, vagy foldhivatal) es ajanlj neki egy osszeget.
Előzmény: kulcsarg (633)
kulcsarg Creative Commons License 2003.02.12 0 0 633
Köszi a válaszokat.
Valószínű, hogy építkezünk, mert telekár + építkezési költségek < családi ház vásárlás.

Képtelenséget kérdezek:
Tudtok "olcsón" eladó telket, "viszonylag" jó helyen???
Ha nem tudsz, de a szomszéd telek dzsumbuj vagy tudsz olyat, akinek van eladó, akkor pls jelezd már ide.
Köszi!

rrroka Creative Commons License 2003.02.11 0 0 632
Nem költöztek még be lakók, de 3-4 lakhatási engedély már ki vana dva. néhány ház már épül. Remélem mögénk egy leszbi jócsaj pár fog költözni akik sose huzzák be a függönyt, mert az ablakomból pont rájuklátni :)
Ha vmi ismerősötök oda akrna költözni akkor én azt mondanám, hogy nem érdemes, mert a házak ugy lettek építve hogy egy bontásról odahordtak rengeteg sittet, ezt elterítették az egész telken 1,5-2 méter magasságig (majd egyszer lefotózom a kertünket... édekes...) majd a telek hátuljába lévő volt homokbányába maradt homokot is szétszórták rajta, erre felhuztak szépen házakat. Szerintem nem a legjobb alapozás emeletes ikerházaknak pl., én nem értek hozzá,lehet hogy bírja 150 évig :) Meg vannak fotóim arról milyen mennyiségbe áll meg a víz egy nagy esőzésnél a új házak kertjébe. szépek azok is. ha ott kéne házat vennemén a belső részen épült földszinteset választanám.
Előzmény: nikonaprofi (630)
Moonclown Creative Commons License 2003.02.11 0 0 631
Lakni még nem laknak mert szerintem még el se adtak egyet sem.De azt akkor sem értem oda hogy adhattak építési engedélyt:)

Hát a pozitivum valoban az hogy a Berzsenyi - Kossuth kanyar aszfaltos, de pl. a masik vege ami az ucsorgohoz kimegy mar nem az...Pedig az kozelebb van a fouthoz.Logika...:)

Mondjuk nekem jo mert legalabb nem a sarban maszok el rokaekig, en meg ugye amugy is uri helyen lakok mert aszfaltos ut:)

Előzmény: nikonaprofi (630)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.11 0 0 630
>Errol roka tudna meselni, leven mogottuk epult a >vilag egyik legerdekesebb es ketsegesebb >lakoparkja, amit egyszeruen bezsufoltak x db >telek koz, es a kijaratot meg az egyik telken >keresztul oldottak meg...

Ott laknak már emberek? Én még eddig nem vettem észre számottevő forgalomemelkedést, igaz én a Liszt F. utcában lakom. Nekem eddig csak annyi előnyöm lett a dologból, hogy a Kossuth L. u. egy része aszfaltos lett. Bár végig megcsinálták volna, akkor már csak 300 méter földút lenne a kapunkig.

Előzmény: Moonclown (629)
Moonclown Creative Commons License 2003.02.11 0 0 629
Pénz beszél, kutya ugat mint tudjuk:)

Na de majd az Unioban, mint tudjuk...

A hazak maguktol épülnek fel miközben Barbadoson nyaralunk:)

Sajnos sokan ebben a hitben élnek (nem nem Andzsinre gondoltam), és ezért lehet majd a csalódás amit emlitettek hogy belépünk és hoppá, senki nem keres 3x annyit, ellenben semmit nem lett olcsobb se viszont sok minden dragabb, amit sajnos sokan mar most se tudnak kifizetni.Viz villany, gaz, stb.A Budapesti ingatlanarak valoban brutalisan magasak, de egyet nem ertek miert 100x kulonoisebben ertekes egy elhagyatott tengerparti visko mondjuk egy belvarosi, luxuslakasnal.Tudom nekunk azert mert csend van es tengrerpart es a tobbi.De mondjuk aki ott lakik es megszokta a tengert, annak erhet ugyanannyit vagy tobbet egy lakas mondjuk egy vilagvarosban.

EN az egyik legnagyobb hibanak latom itthon is es a kornyezo orszagokban is hogy az emberek nincsenek tajekoztatva az Uniorol,es mivel hosszu evekig, evtizedekig azt lattak hogy az Unio maga akanaan hat sokan most is ebben a hitben elnek.

Nem tudom ki hany orszagban elt, en csak itthon, de sok orszagban voltam, sok mindent lattam.Andzsin megint mast latott egy harmadik ember megint mast latott.De nyaron Spanyolorszagba megyek, eskuszom osszeirom neked egy atlagos bolt arukinalatabol azokat az arakat amik globalisak:)

En kivanom legyen igazad.

haziko: igy fejbol nem kenem vagom melyik a Trencsenyi, de azt tudom hogy a tarnoki uti temeto mogotti placcot jo esellyel eladjak lakoparknak, tehat a nagy csend es nyugalom eltunik.Errol roka tudna meselni, leven mogottuk epult a vilag egyik legerdekesebb es ketsegesebb lakoparkja, amit egyszeruen bezsufoltak x db telek koz, es a kijaratot meg az egyik telken keresztul oldottak meg...

Ilyen is csak magyarorszagon lehet.

A tobbi meg... lasd rokica.Ha 15-20-25 millioja van vkinek akkor nyilvan nem ketseges az epitkezes, ha 10 alatt, akkor abbol lassan kutyahazat se lehet epiteni.

Előzmény: rrroka (626)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.11 0 0 628
Fotóztam a mi építkezésünket is. jelenleg a garázsban figyel egy kb. 15 képes minigaléria a szűz telektől a kész házig. Évi 2-3 képpel bővül jelenleg is, mert a kert mindig ad alkalmat egy-egy jó képre.
Eredetileg az előszobában szerettem volna kiállítani a képeket, de párom túl bizarrnak találta az ötletet.
Amúgy ez a kulcsrakész dolog úgy jött, hogy előtte 8 évig készültünk az építkezésre, a telek már három éve megvolt, egyszerűen nem akartunk úgy belevágni, hogy nem látjuk a végét. Az utolsó 5 millió így is onnan jött, hogy eladtuk előző társasházi lakásunkat, és az új tulajtól két hónapra kivettük "albérletbe".
A belső berendezés idén karácsonyra lett olyan, amilyennek magálmodtuk, addig csak a hozott bútorok voltak benne.
Előzmény: cs_geza (627)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.11 0 0 627
Epitkezz! Megyunk, segitunk talicskazni! ;) Nikon pedig lefotozza jol. ;)
rrroka Creative Commons License 2003.02.11 0 0 626
Elnézést urak,de a lejjebb író említette hogy "nincs sok pénzünk", ami szerintem egy olyan 5-6 millát vagy tán még kevesebbet is jelenthet ugyhogy a 20-30 illetve a 21 millás példákkal biztos ki van segítve :))) szóval szerintem átlag keresetű embernek nem mérvadó :)

Az én tesóm is építkezett, de ők a régi módszerrel: több évig épülő ház, haverokkal szakmunkáztunk (betonhordás, tégla, cserép pakolás). Ez utóbbit meg lehet szívni, mondják hogy a viszont szivességek meg a sör többe kerülhet mintha vkit felfogadna, de ebben az esetben nem ezt történt, illetve a haverok is építkeztek, téglahordásba visszakapták. :) Falrakás,tetőácsolás, belső burkolás ment szakemberrel. Végülis egy év csuszással költöztek be, mert jött egy újabb csemete, így 5 év alatt lett kész a ház,aminek még csak az alsó részét lakják, a tetőtér is kész, de nincsen bebútorozva. Költségek: adott volt egy telek,ami nem tom mennyit ér,a ház 5 milla kb, kölcsönt nem nagyon kaptak, folyamatosan keresetből építkeztek.

Szóval a "kevés pénzünk van" esetbe szerintem ez reálisabb :)

Szokták még csinálni hogy a ház egy részét készre csinálják, beköltöznek a többit meg ahogy jön pénz szépen bővítik. Nem olyan jó,mint 10 hónap alatt beköltözni egy kulcsrakész házba ez tény, de ez is egy módszer.

rrróka

andzsin Creative Commons License 2003.02.10 0 0 625
Szerintem is építsél, mi is éppen benne vagyunk. A ráérő emberke nagyon jó, én pl. elég kötetetlen vagyok, úgyhogy minden időm kint töltöm, amikor lehet. Egyébként meg fater ért hozzá, úgyhogy ő a szakmai guru, aki ellenőriz. Hál ' Istennek olyan céggel építtetünk, akik tőlünk nyugatabbra is építenek, úgyhogy 100%-ig megbízunk bennük, jártunk a referenciaházaikban is, biztosra mentünk, az ember egyszer épít magának házat - jó esetben:)))

Manapság telek nélkül, egy 120m2-es házat (akár az alap ennyi, akár 60+60 mert tetőteres) nem lehet megúszni 15-18 milla alatt. Aki ennél kevesebbért megcsinálja az valamit kispórol. Kivéve ha magadnak építed, mert kőműves vagy, ilyennel is találkoztam.

De lehet szerncséd is: egyik rokonunk éppen most költözött ide, Parkváros, betonzott út mellett, 400 nöl telek, örökzölddel parkosított, díszfákkal, és gyümölcsfákkal, 85-ben épült bazi jól kinéző ház, 140m2, mindezt 21 millából megúszták. Még ráköltöttek most másfelet, a külső szigetelésre, meg a belső munkákra és kész. Szóval lehet szerencséd is. Ezt is lehet, Ön dönt...

Előzmény: kulcsarg (622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!