Keresés

Részletes keresés

karbalán Creative Commons License 2005.06.11 0 0 7
A Nyári történet című fanficem első fejezete itt olvasható: http://www.fanfiction.net/s/2431212/1/. Ha van kedvetek, írjatok review-t. Ha valami (vagy az egész:) nem tetszik, azt is írjátok meg!
N Nycky Creative Commons License 2005.06.11 0 0 6

Nem annyira sűrgős a dolog, csak azért mégis...

 

Na de komolyra fordítva, tudom, hogy a vizsgák fontosabbak, én is így vagyok vele.

Neked egy nagy kalappal a vizsgádra.

 

Nekem kedden Informatika alkalmazásmódszertani szigorlatom lesz, aztán meg pénteken pedagógia-pszichológia összevont szigrlatom. Csak sikerüljön, mert ugyan van még időpont, hogy mikor menjek,ha nem jön össze, csak pénzem nincs a pótvizsgadíjra, na meg időm se igazán, hogy még plusszban is  Pestre utazgassak a pótvizsgák miatt.

Ami meg a fanficedet iklleti, már eddig is alig tudtam kivárni 1-1 részt, ezzel ezután is így leszek. Nekem nagyon tetszik a stílusod, lényegretörő, mégis minden benne van ami kell, izgalmas, magával ragadó. A történet nagyon jó, érzelmes is és komoly is, és nem lehet abbahagyni az olvasást, csak ha valamiért nagyon muszály, pl mert felébredt, és kiabál a kicsi, akkor muszály odamenni ls megnyugtatni, de utána rögtön tovább kell olvasni. Az eddigieket eddig kétszer olvastam el, de tuti, hogy még át fogom olvasni újra az egészet, szerintem ez egy olyan mű, amit nem lehet egykönnyen megunni.  Szóval epedve várom a folytatást, de érthető, hogy más dolgok is vannak a világon.

 

Enelennek meg bocsi, hogy nem bíztatom, de az eddigieket csak magyar eredetiben olvastam, így nem tudhatom, hogy a fordítás maga milyen, de nagyon köszi, hogy fordítgatod, és megosztod velünk, az angolt nem igazán tudókkal is. Ja és neked is egy nagy kalappal a vizsgákhoz, ha olvasod ezt, mert úgy emlékszem neked is vizsgaidőszakod van, és azért nem estél neki eddig a folytatásnak.

Előzmény: Enahma (5)
Enahma Creative Commons License 2005.06.10 0 0 5

Melkor igazából nem árult el semmit, nyugi.

 

A fordításról meg Enelent kérdezd, mert én csak bétázni fogok :-) mint eddig. De nyáron fordítunk.

Nekem hétfőn latin záró írásbeli, csütörtök szóbeli, aztán 1-én szakzáró jajjajjjajjjjj...

Utána, jó?

 

E.

Előzmény: N Nycky (4)
N Nycky Creative Commons License 2005.06.10 0 0 4

Kedves Melkor!

Ide írom, mert fanfic, bár a másik topicban volt a hozzászólás, amire reagálok.

 

A Haladóknak topicban jól feladtad most a leckét azoknak, akik a HDH folytaásásnak a lefordítására várnak. (Lehet, hogy ha lenne bőven időm, én is nekoállnék angolul elolvasni, de mivel nagyon nagyon vontatottan megy csak az angol, így nem is merek nekiállni, főleg így, hogy rengeteg egyéb dolgom is van, amit meg már nem igazán lehet elodázni, pl a jövő heti két szigorlatomra a készülést.) Szép és kó, hogy te elolvasad angol eredetiben, de mi akik magyarul olvassuk, most aztán törhetjük a fejóünket, hogy miről is írtál? Néhány dolgot most elárultál előre, néhány dolog meg telljesen érthetetlen lett számomra amit írtál. Most aztán egyre inkább azt szeretném, ha az egész mű fordítása itt lenne akár már holnapra is, hogy megtudjam, miről is beszéltél, pedig eddig is kínzotta kíváncsiság, hogy mi fog ebből kisülni? 

Nem is tudom, hogy mérges legyek, hogy lelőtted a poén egy részét, vagy örüljek neki, mert mindkettőt érzem.

Na jó, nem bonyolítom túl, remélem így is érted.

 

Enahma! Ha léehet, ne várakoztassatok sokáig a történet folytatásával. Persze tudom, hogy a vizsgaidőszak nehéz dolog, és közben nem lehet fordítgatni, de utána ugye hamarnekiugrotok a dolognak? Megöl a kíváncsiság addigra így is, mire elolvashatom.

 

  

Enahma Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3

Kedves kaszáss!

Előbbi hozzászólásod nem HP és nem fanfic, tehát off. Kérlek, a közeljövőben tartóztasd meg magad, és az egyéb sci-fi fórumokra írj!

 

Kösz!

 

E.

Kaszáss Creative Commons License 2005.06.10 0 0 2
A Farscape – Csillagközi szökevények visszatér

Örömmel jelentjük be, hogy a Viasat3-n leállított sci-fi sorozat újra adásba kerül. Június 11-én és 12-én délelőtt 9:10-kor folytatódik a Farscape a Viasat3-on.

A Viasat honlapján található tvműsor erről árulkodik, de ebből nem tudni, hogy előről kezdik-e vagy folytatják-e ott, ahol abba hagyták. Néhány jövo~ heti tv újság szerint 11-én vagyis szombaton a 44.rész lesz adásban, ami a 2. évad eddig elmaradt záróepizódja. A június 12-i vasárnapi műsorban pedig a 23. részt írják, ami viszont a 2. évad nyitóepizódja. Ez pedig arra utal, hogy ismételni fogják az évadot. Nincs mit tenni, reméljük a legjobbakat!

A Hallmark Channel pedig ismételni fogja az immáron 3 Saturn-díjjal kitüntetett Farscape : Peacekkeeper Wars, azaz Csillagközi szökevények - Békefenntartó háborúk című kétrészes sorozatzáró TV-filmet július elején:

07.12. Kedd
11:15-12:45 Békefenntartók háborúja, első rész

07.13. Szerda
11:15-12:45 Békefenntartók háborúja, második rész

09.26. Hétfő
20:00-21:45 Békefenntartók háborúja, első rész
03:00-04:30 Békefenntartók háborúja, első rész

09.27. Kedd
20:00-21:45 Békefenntartók háborúja, második rész
03:00-04:30 Békefenntartók háborúja, második rész

A sorozat képernyőre való visszatérése nem vet véget a petíciónak, ami még a sorozat félbe hagyása miatt indult. Az internetes aláírásgyűjtés tovább folytatódik, míg össze nem gyűlik a szükséges számú aláírás (közel fele már megvan). Ezzel is jelezzük a Viasat3-nak, hogy van igény Magyarországon a Farscape-re! Ezúton kérünk mindenkit, aki még nem írta alá, tegye meg mihamarabb.

A petíció:
www.peticio.hu/?module=6&pdid=1377

A Farscape fóruma:
http://forum.csillagkapu.hu/index.php?c=7

A Farscape magyar rajongói oldala:
www.farscape.hu

A Viasat3 június 11-ei műsora:
www.viasat3.hu/index.phtml?page_type=tvchart&start_year=2005&start_month=6&start_day=11

Üdv: a Farscape rajongók
GuessLess Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1

Remek! Remélem, mindenki idetalál, akit érdekelnek a fanfic-ek, új és régi történetek, fordítások egyaránt.

 

:)

GuessLess

Előzmény: Enahma (-)
bindera Creative Commons License 2005.06.10 0 0 0
Invit0
Enahma Creative Commons License 2005.06.10 0 0 topiknyitó

Hát akkor létrehoztam.

 

Furcsa lesz úgy írni a fanficekről, hogy nem kell a Fanfic figyelmeztetést minden hozzászólás előtt megejtenem. :-)

 

E.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!