Keresés

Részletes keresés

andzsin Creative Commons License 2002.10.27 0 0 70
A vonat még Parkvárosban is hallatszik esténként, ezen már nem lehet változtatni, viszont a repülőn igen! Legalábbis remélem. engem halálosan zavar, legszívesebben Stinger rakétákat küldenék rájuk, hogy hétvégén, főleg tavaszzal és nyáron, amikor az ember a madárcsicsergést akarja hallgatni, akkor ezt kell hallgatnia, hogy "nyéééééééééééuuuuuuuu" és vagy 100x egymás után. Mert akinek van pénze is ideje ilyen mulatságra az csinálja hétköznapokon az a kutyát sem érdekli, na de hétvégén! A Budaörsiek már mozgolódnak, mert nekik is elegük van a repülőtérből, úgyhogy össze kellene fognia a három városnak és közösen csinálni valamit lakosság kezdeményezésre. Itt nem a polgári repüléssel van baj, mert jó ha háromóránként leszáll egy gép, hanem a vitorlások felhúzásával, meg a többi hobbyrepülővel. Szóval beszéljük meg, aztán cselekedjünk, én kész vagyok...
andzsin Creative Commons License 2002.10.27 0 0 69
Szia Nikon, én eddig csak ódákat hallottam a Festálról, talán ebből próbáld ki egyesben vagy kettecskén valakivel.
cs_geza Creative Commons License 2002.10.25 0 0 68
Napkollektor: szvsz meg nagyon draga ahhoz, h tomegesen elterjedjen, vagy olcsobba kell tenni vagy az energiaarakat drasztikusan magasabba. Inkabb egy hoszivattyus (seged) futo-hutorendszerben gondolkozz.
Bessenyei, ha jol remlik, egy RedBull feliratu geppel repked (tobbek kozt Badacsonyban lattam nyaron) ez meg egy felirattalan szurke vagy egy tarka de nem redbullos, hanem ha jol lattam valam i napsugarat mintazo dekoros gep, es egyaltalan nem keruli el a lakott teruleteket, kozvetlenul felettunk, de akar Budakeszi felett is lattam mar repkedni. Banna a fene, repkedjen egesz nap ha akar, csak ne lenne akkora hangja. Szokott neha rajzolgatni is mindenfele koroket meg egyeb figurakat fusttel.
Előzmény: babydevil (65)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 67
Az emésztőre úgy tudom van előírás. (mármint a minimális méretére ) A tervező ezt tudja, amúgy az egész emésztő külön építési engedély köteles, és a lakhatási kiadásánál is megnézik, hogy a terv szerint valósult-e meg. Nekünk, négy fős családra 30 köbmétereset terveztek, ennél picit nagyobb lett.
Előzmény: babydevil (65)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 66
Megint okosabb lettem...... :-))
Előzmény: cs_geza (63)
babydevil Creative Commons License 2002.10.25 0 0 65
Sziasztok!
Mi a véleményetek a vákumcsöves napkollektorokról?
Van valami tapasztalat?
400 ezer körüli áron tudnának a háztetöre olyat (2 db=4 nm) rakni ami fütésre és melegviz ellátásra is használható, télen is 45-50 fokos vizet képes produkálni. Hosszútávon gazdaságosnak tünik.
Ismételt kérdés: 90 nm körüli házhoz 2 före mekkora emésztöre van nagyjából szükség?
Cs Géza: műrepülni általában Besenyei Péter (világbajnokunk) szokott a Budaörs-Budakeszi térben.Gyönyörüen repül, és a lakott területeket mindig kerüli.
Sziasztok:
babydevil
babydevil Creative Commons License 2002.10.25 0 0 64
Szia Nikon!
"a 80-as évek elején"... akkor 9-10 éves voltam (71-es termés vagyok), akkor még nem figyeltem a gépeket.
babydevil
Előzmény: nikonaprofi (56)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.25 0 0 63
Szivesen, szora sem erdemes. Igy kell csinalni (ezt a szoveget kell beirni a hozzaszolasba):
< a href=http://......(a link, hogy hova mutasson) > Szoveg amire kattintani lehet < /a >
(a < utani es a > elotti szokoz nem kell, csak ha ugy irom be, akkor itt is linknek venne es nem latnank)
Fotot is tudsz belinkelni, < img src="http://....(a kep eleresi helye a neten)" >, a komment mint fenn, a kepnek szerepelni kell valamilyen publikus szerveren.
Előzmény: nikonaprofi (62)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 62
Köszi a linket a másik topicból. Én ennyire nem vagyok profi még.
Én amúgy már 1980-ban érettségiztem, aztán jött a villamosmérnöki kar, aztán ittragadtam...
cs_geza Creative Commons License 2002.10.25 0 0 61
Nem mondod...:)))))) A munkahelyeme es az asszony munkahelyen is jopar ex-debreceni van, Erden is van par Debrecenbol szarmazo ismeros, es a Kossuthba jartam, 91ben erettsegiztem. Ennyire kicsi a vilag. :))))
Előzmény: nikonaprofi (59)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 60
Jut eszembe, a cégem idei év végi buliját a Festal étteremben szeretném tartani. Van valakinek valami személyes tapasztalata a fenti műintézményről?
Előzmény: cs_geza (57)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 59
Én is debrecenből jöttem, igaz már vagy 18 éve....
Anno a debreceni Kossuth gimibe jártam.
Előzmény: cs_geza (58)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.25 0 0 58
A miges idoszakban en meg debrecenben laktam, ott iss voltak orosz migek, eszmeletlen hanggal birtak a varos felett repkedni.
Most is kapunk hasonlot: torokbalint, bkeszi es biatorbagy felett szokott gyakorolni egy murepulo, kb napi 1-2 orat, neha a leglehetetlenebb idopontokban (kora reggel vagy vasarnap du szieszta alatt), es valami eszmeletlen hanggal.
Előzmény: nikonaprofi (56)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.25 0 0 57
Minimalis ismereteim vannak erdi kocsma viszonylatban, de benne vagyok!
Előzmény: nikonaprofi (53)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 56
Akkor Te biztos nem hallottad a 80-as évek elején az orosz gépeket. 10 méterrel a város fölött kissé idegesítő volt. amikor meg Ligeten ráesett az egyik egy házra, annak sem volt kitörő sikere. Meg voltak olyan böhöm nagy katonai szállítógépek is, amelyek érd fölött már legalább 50 méterre fel bírták húzni magukat...közel volt Tököl.
tényleg baromi hangosak voltak, de akkor a tanácsra ilyennel nem lehetett bemenni.
A legjobb, ha csend van.
Előzmény: babydevil (55)
babydevil Creative Commons License 2002.10.24 0 0 55
Szia Nikon!
Hááát... engem a vadászgépek kevésbé zavarnának. Merthogy mellesleg a férjem is és én is vitorlázó-repülünk hétvégenként a farkashegyi reptéren ha jó az idő. Úgyhogy az összes "fejlövésem" mellett még a repülöket is szeretem.
Örömmel fedeztük fel tegnap, hogy az utca (teleknél) végében egy ürge éppen repülömodellezéssel múlatta idejét.Gyorsan meg is álltunk barátkozni.
babydevil
Előzmény: nikonaprofi (54)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 54
Én a gimi fölött lakom a "dombon" , kb. 10 perc séta. oda már nem hallatszik vonatzaj, csak kivételes széljárás esetén, és az is csak kint a kertben. Nyári estéken néha hallom. Anno, az "átkosban" jobban zavartak az orosz vadászgépek.
Emésztő : Nekünk kb. 40 ezerbe volt, igaz annak már három éve. A szippantás mostani árait nem ismerem, de biztos drágább mint a csatorna. Viszont a házi tisztótó meg baromi drága, igaz valami támogatás igényelhető az államtól hozzá. de ha megvan a csatorna mit csinálsz vele? Az emésztő meg utána ciszternaként funkcionálhat. nálunk olyan mélyre telepítették, hogy fölötte simán megélnek a bokrok, csak egy kis aknafedlap árulkodik pár cserje között, hogy hol van.
Előzmény: babydevil (50)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 53
Én benne vagyok :-)))) Egy kellemes traccsparti valamelyik érdi kocsmában?....
Előzmény: cs_geza (48)
parkvárosi lány Creative Commons License 2002.10.24 0 0 52
Errefelé tényleg csönd van. Bár viszonylag közel van az autópálya, de talán a közbeékelődő erdő-foltok miatt még mondjuk nyári vasárnap-estéken is csak valami halk duruzsolás hallatszik. Ráadásul most még megépítik az autópálya Balaton felé vezető oldala melletti zajvédő falat is.
Előzmény: babydevil (50)
parkvárosi lány Creative Commons License 2002.10.24 0 0 51
Hát, nem tudom, mi lesz, valahogy én bízom az új önkormányzatban, de majd kiderül...
Az mindenesetre tény, hogy az előző garnitúra semmit nem tett azért, hogy legyen bevétele a városnak. Érdemes megnézni Budaörsöt és Törökbálintot, ahol ugye jól levitték az iparűzési adót, amitől odasereglett egy rakás multi, akik már ott adóznak, és mindkét város pancsol a színaranyban az utóbbi néhány évben már.

A minap a Sóskúti út M7-től északra eső részén jártam, egy ismerősömnek néztem arrafelé telket. Akkor láttam, hogy ott bizony hatalmas kihasználatlan és beépítetlen területek vannak, az autópálya közvetlen közelében... Ha az új városvezetésnek egy csöpp esze van, akkor odacsábít néhány beruházást, amiből előbb-utóbb lesz pénze Érdnek is. Na persze, amekkora elmaradások itt vannak...

Előzmény: babydevil (49)
babydevil Creative Commons License 2002.10.24 0 0 50
Nikon!
Szomszédok majdnem? Te is az "igen csendes" vonatállomás környékén laksz? Én már nagyon úúúútálom a vonatot. Tuti, hogy akkor jön egy amikor a TV-ben a filmben kiderül, hogy ki a gyilkos, vagy épp a legjobb poénok hangzanak el.
Ezért örülök elöre a jövendö házunknak a csendes környéken.
babydevil
Előzmény: nikonaprofi (46)
babydevil Creative Commons License 2002.10.24 0 0 49
Szia parkvárosi lány!
A gépi földmunka számokat elöre is köszönöm. Eddig mindig csak azt néztük, hogy mikor melyik gödröt kerülgessük az "úton", táblákat nem figyeltük.
Elvileg EU-kényszer. Na erre én is rákérkeztem a műszaki osztályon, de csak néma mosoly és fejrázás volt a válasz. Azt mondták, hogy ennyi pénz érden ez elkövetkezö pár évtizedben nem lesz, jópár évig ne számitsunk se rendes utakra, se szennyvizhálózatra. Ezért kezdtünk el ilyen szennyviztisztitón gondolkodni. Csak nem tudom, hogy pl. egy emésztöt mennyiért hoznak létre és mennyiért szippantgatják, tehát mondjuk kb. 10 évre vetitve melyik az ami gazgaságosabb.
babydevil
Előzmény: parkvárosi lány (41)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 48
Hu de beindult a topic...:)
Nikon: mint topicgazda, kezdheted szervezni a topictalit...:)
Előzmény: nikonaprofi (45)
parkvárosi lány Creative Commons License 2002.10.24 0 0 47
Köszi, bár autót nemigen veszek egyhamar, de útlevél vagy egyéb kellhet.
Az érdi okmányiroda nyitva tartásával sem lenne gond, csak éppen... Szóval, kinéztem, hogy egy adott napon reggel 8-tól este 6-ig (vagy du. 4-ig, már nem tudom) van nyitva. Miután utálok korán kelni, és különben is úgy gondoltam, hogy a tömeg a félfogadás elején nyüzsög, ezért odamentem kb. 11-re.

Na most. Kiderült, hogy így nem OK, mert csakis reggel fél 8 és 8 között, valamint délután fél 1 és 1 között lehet odamenni sorszámért, amivel aztán utána sorbaállhatsz az iroda előtt.
A sorszámokért pedig a megadott fél órában a kb. 3 négyzetméteres kapualjban kell sorbanyomakodni, aki kiszorul, az le van ejtve, dögöljön meg az esőben, hidegben, szívjon csak, akinek telik autóra! Miközben ott az egész üres aula, de oda ugye nem lehet bemenni, mert megzavarnák a népek a polgármesteri hivatal nyugalmát. Vagy mi.
És ha megkapja az ember a sorszámot, akkor sem érdemes lelépni, mert ha véletlenül gyorsabban megy a félfogadás, akkor lemarad, hiába volt sorszáma.
Ilyen szempontból rettenetesen balkán ez az Érd, ez tény :-(

Előzmény: cs_geza (39)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 46
Majdhogynem szomszédok vagyunk.....
Előzmény: babydevil (43)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 45
Emésztő :
Csináld azt, amit mi. megcsináltattunk egy 30 köbméteres tutira zárt emésztőt, aztán mikor jött a csatorna átkötöttünk arra. A tetőről meg ugy alakítottuk ki a csapadékvíz levezetéseket, hogy most az esővíz az egykori emésztőbe folyik. Egész nyáron volt vizünk locsolni, meg a tetőről lecsurgó esővíz sem a házfal mellett szivárgott le a talajba. Az emésztőt amugy nekünk a kivitelező csinálta. Géppel kiásatta, alját lebetonozta, oldalt felrakta zsalukövekkel, aztán betont bele. Jól zár, hosszabb esőmentes időben is megtartja az esővizet.
Előzmény: babydevil (37)
cs_geza Creative Commons License 2002.10.24 0 0 44
Ha nem adtal szolgalmi (!) jogot a matavnak, akkor fel kell szolitani oket es elviszik (arrebbteszik).
A haz epitese elott a felso termoreteget ugyis le kell gyalulni, akkor mar a foldturas iranti igenyed jelezd a gepesembernek.
A szennyvizelvezetes elobb-utobb meg lesz oldva (EU!), az emesztovel kapcsolatos eloirasokat es esetleges igenyeket a tervezomernokkel beszeljetek at. A kivitelezes a kivitelezo (komuves + segedmunkasok) dolga, illetve a megegyezes szerint (ha pl te ugy gondolod h megiscsak jobban szeretnel asni, betonozni stb).
Előzmény: babydevil (37)
babydevil Creative Commons License 2002.10.24 0 0 43
Jó-jó! vaútállomás melletti utcai egészen pontosan. Szerintem mincs is váróterem.:-((
Egyébként kocsival járunk, mert hál istennek a férjem munkahelye fizeti a benzinpénzt.
babydevil
Előzmény: nikonaprofi (33)
nikonaprofi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 42
Ja, én is Battán intéztem már több dolgot, pl. kocsiátiratást.
Előzmény: cs_geza (39)
parkvárosi lány Creative Commons License 2002.10.24 0 0 41
1. Matáv oszlopról fogalmam sincs :-(
2. Kertészkedni nem könnyű a sziklák miatt, jól sejted, már egyetlen ásónyom is csorbítja a lapátot... Viszont a környező utcákban pár helyen ki van táblázva egy "Gépi földmunka", a hozzá tartozó telefonszámmal, megnézem neked, és ideírom.
3. Szerintem nem érdemes szennyvíztisztítóba befektetni, mert elvileg EU-kényszer a csatornázás, még akkor is, ha erre kap Magyarország valamennyi haladékot. És ha csatornáznak, akkor hiába van neked tisztítód, akkor is köteles vagy a csatornarendszerre csatlakozni. Legalábbis így tudom.
Előzmény: babydevil (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!