Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2006.01.21 0 0 689
Elküldtem e-mailben.
Előzmény: PETYUS (688)
PETYUS Creative Commons License 2006.01.21 0 0 688
Örülj, hogy nem a hangszer szakadt szét!
Mindjárt szerkesztek neked egy midit.
Előzmény: Zombye (687)
Zombye Creative Commons License 2006.01.21 0 0 687
Help me! Please!

Hangoltam, felfele a hangszeremet, erre az utolsó E húr nem elszakadt? Még jó, hogy vettem húrkészletet, de félek, hogy rosszul hangoltam alapból. Nincs meg valakinek a 4 alaphang, (G,D,A,E) valami hangfilében, hogy legyen mihez viszonyítanom a hangoláskor?

Zombye Creative Commons License 2006.01.21 0 0 686
Köszönöm az infót utána fogok járni.

Dobj egy E-mailt az emilcímemre (nl1977@freemail.hu) adok neked egy FTP accountot, az egyik barátomnak van FTP szervere, ha fel tudtad rakni, légy oly jó, írj emilt, vagy ide is írhatsz, mert viszonylag szűkös a hely nem szeretném sokáig fogni a helyet. Sokan szivatták már haveromat, még azért szükség lenne a barátságára. nem csak érdekből (hehe) Ha ez neked nem OK, küldhetek DVD-t, vagy személyesen, vagy postán. Neked mi lenne a legmegfelelőbb?

Még egy apróság. Pengetőt vegyek? ha igen miet. Nem használtam még pengetőt.
inch Creative Commons License 2006.01.21 0 0 685

Vagy ajánlom a googlet

én gyorsan ezt találtam: http://free.x3.hu/kerekes/

inch Creative Commons License 2006.01.21 0 0 684

www.thomann.de :) kb 50 eur egy keménytok, ami univerzális.

A tokot az opere melleti (pesten) sand bt boltjába kérdezheted meg. Én a tojókomat a washbourn mandolinomhoz ott kaptam (ők varratták, mivel a hengszert is ott vettem). Esetleg a szövetség- dohány sarkán lévő akkord hangszerboltban érdeklődj.

Esetleg cd-n, dvd-n vagy más elektronikus formában! :)

vagy DC++

by Matthew Inch

Előzmény: Zombye (683)
Zombye Creative Commons License 2006.01.21 0 0 683
OK, tegnap este rájöttem, a cucc 2 oldalán lefő pöcköt jól be kell nyomni egyszerre, és szét kell szedni. bele a két AAA elemet, majd visszapattintani. Mingyá bele is kezdek a hangolásba, mer kicsit sokáig aludtam reggel, fél 11-kor ébredtem. Akkor hozzád fordulok zenéért. Mien formában tudnánk ezt az ügyletet abszorválni? Előre is köszönet érte. Tokot hol/kinél/mennyiért lehet varratni, és ki/mi az a "thoman"?
Előzmény: inch (682)
inch Creative Commons License 2006.01.21 0 0 682

ki kell pattintani!

a két oldalán van két bütyök, amire az van írva, hogy open!

Nem tudom ez mit jelent, de ott nyílik! :)

Egyébként ha jó mandolinos zenét keresel akkor fordulj hozzám. :)

Ha kell, én adok.

Tokot meg lehet itthon varratni, vagy a thomantól rendelni.

by Matthew Inch

Előzmény: Zombye (680)
Zombye Creative Commons License 2006.01.20 0 0 681
Fenébe! Szépen megformázom, erre meg behánnya az egészet 1 csomóba. Miért nem hagyja meg a fórummotor a formázásaimat?
Zombye Creative Commons License 2006.01.20 0 0 680
Szervusztok! Először is köszönöm a meleg fogadtatást és a kedves szavakat Másodszor, barátnőm (Judit) már ott tart, hogy ha én nem leszek képes megtanulni játszani rajta, majd megtanul ő, mert ő nem tud gitározni, mivel eég kicsi a keze, és nem éri át rendesen a gitár nyakát. A mandolinomnak meg szép végony a gigája. Hangológép: Háát itten fekszik előttem egy KORG CA-30-as tipusú kromanyonos vagy kromatikus vagy milyen cuccos. két AAA cerkaelemet adtak hozzá, dehogy hol kell azokat belerakni még nem sikerült rájönnöm. De állítólag marha jó, mindenféle pengetőst lehet vele hangolnii a basszusgitártól kezdve a mandolinig bármit. van beépített mikrafonja, meg hangszórója, de mivel nekem ilyen kütyüm még az életben nem volt, nagyjából fogalmam sincs hogy műxik a dolog. Most keresgetek hozzá leírást, mert amit adtak hozzá az 0. Ja, a srác a hangszerboltban emlékezett rám: - Hát hangolósíp az elfogyott, de van itt egy jóvéle KORG kromatikus hangológép 8500 pénzért. - Hmm. - mondom én - Rendben elvisyem. - Nem te vetted tegnap a mandolint? - De, konkrétan vettem egyet. - Mennyit is engedtem az árából? - Ha jól emlékszem egy ezrest. - Akkor ezt megszámítom 7000-ért. - Nem tiltakozom. De ha már itt tartunk, adjál már lgy oly jó egy készletnyi húrt is, mert sose lehet tudni. (abból assyem nem kaptam kedveyményt, (2450 Ft.) Nektek nincs ilyen kütyütök? valahogy szét kéne szedni, és úgy belerakni, (elképeztő mit bénázok már az elején!) Konkrétan "mandolin zenét" nem is hallottam. mármint olyat, amit kifejeyetten csak és kiyárólag mandolinon játszanak. Én Countryőrült vagyok és ugye ott játsyanak vele rengetekget. meg persze a bluegrass, de főként country. onnan ismertem meg, nagyon megtetszett, részben a hangja, nagyon dinamikus a hangzása, valamint az is nagyon "szimpatikus" volt, hogy akár kíséretben akár szólóban játszottak vele, nagyon magávalragadó volt a rajta eljátszott dallam. Épp ezért szégyen-szemre nem is ismerek kifejezetten mandolinon játszó művészlelkeket, de már pótolom eme hiányosságomat, szorgosan nézegetem a Mandolin káfét, meg egyéb mandolinos oldalakat. A srác a hangszerboltan egyébként azt mondta, hogy egyre többen vásárolnak mandolint, az utolsó samick szállítmány viszonylag gyorsan elfogyott, de F Style mandolint nem hozatnak be, mert arra azért még nincs elég kereslet. Apropó F Style miben jobb mint a "sima" A Style? Erősebb teltebb hangja van? A formája nagyon meggyőző, gondolom a hangja is az. Még egy apróság a fogólapon ugye vannak azok a ... őőő... szóval... azok a kis pöttyök. (Na ez aztán szakszerű volt.) Gitáron is van, de itt a mandolinomon a nyak "élére" is fel vannak festve, pici fekete pöttyök formájában. Milyen jelzések ezek? Támpontok? Mit is szerettem volna még? ÁÁÁ megvan! TOK! Nem sürgős, még nagyon sok idő el fog tellni míg annyira tudok majd játszani hogy hurcibáljam, és mutogassam a "művészetemet" de pl a hangszerboltban nem volt tok hozzá. Merre lehet mandolin tokot kapni? Ha sehol nem lehet kicsiny országunkban, legalább csináltatni lehet valahol? Hirtelen enny.
levil Creative Commons License 2006.01.20 0 0 679
TE milyen volt?
levil Creative Commons License 2006.01.20 0 0 678
A baratno... hmmm... Hat az baj szokott lenni. (Hal isten az enyem nem szol bele, bar a multkor ramcseszte az ajtot mikor boldogan pontosan felhangoltam az uj (azota ellopott es megkerult) mandolinomat es elkezdtem tipikusan a g durt nyomni :)

"Mindig ezt a szar dalt jatszod mikor kezedbe akad egy mandolin"

Nem tutam megmagyarazni neki hogy a G dur az nem dal, meg a bluegrass zenesz legjobb baratja. Meg mi a szart hallgatna az ember egy mandolinon ha nem a g dur chopot. (Foleg ha azt mar tudja hogy a hangszernek gyonyoru kristalytiszta hangos hangja van, csak a chop nem szol belole. Talan azert mert 2 hangal lejjebb volt hangolva... Mi masra lennek kivancsi.)

Inch is meselhetne... :) Neki felesege van.

Baratnodnek uzenem hogy 10 ev lemaradast jelentett nekem hogy gitaron kezdtem. 10 eve potyogok mandolinon es csak most allt ossze a kep. A 2 hangszeren MINDEN forditva van. A hurok. Nem akkor kell lefogni a hangot amikor pengeted hanem akkor kell elengedni. Nem 1-3ra csapsz lefele hanem 2-4re. (TheRover most gondolom probalja megfejteni mirol is beszelek mert az o mufajaban ez aert nem igaz :) Stms meg azon gondolkodik hol kosson ebbe bele, mert ezek akkora alltalanositasok hogy siman bele lehet.

A kerdesunk szamodra a kovetkezo. Hallottal mar mandolin zenet? Ha igen akkor melyik stilus fele huzol? Mert ha bleugrass akkor inch a szakerto, ha rock akkor TheRover. (En nem ertek semmihez --- Stms te csak ne bologass!!)
inch Creative Commons License 2006.01.20 0 0 677

király vagy koldus?

az a tizenkét év cselló, ami számít :), mennyivel szebb az élet bundozva....

:)

Üdvizelem az új kollégát!

Megkérdezhetném, hogy kicsiny országunk melyik tájékán rémiszgetted a hangszerbótosokat?

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (676)
TheRover Creative Commons License 2006.01.20 0 0 676
viszont előtte bendzsókirály vót, úgyhogy neki is megvan az előélete 
Előzmény: Stms (675)
Stms Creative Commons License 2006.01.20 0 0 675
Nem kell gitározni a mandolinozáshoz. Sőt, akár hátrány is lehet. De Inch kollega például ragyogóan elvan a mandolinon gitártudás nélkül (ez persze költői túlzás).
Előzmény: Zombye (672)
TheRover Creative Commons License 2006.01.20 0 0 674
lehet kapni hangolósípot is, azzal is egyszerűbb mint a villával, mind a 4 hang benne van.
TheRover Creative Commons License 2006.01.20 0 0 673

NNa Isten hozott, baromira örülök, hogy ideírtál, remélem követik még mások is a példát. Kicsit korábban is beszólhattál volna, mert nemrég adtam el 43-ért az elektroakusztikus Tennessee-met keménytokkal... de nagyjából asszem egy minőség a Samick-kel.

Barátnődnek sztem csak részben van igaza a gitározással. Tény, hogy jó, ha az embernek van abban tapasztalata, zenei előképzettsége, de nem kell ahhoz gitár, nemtom, lehet, hogy játszottál már korábban más hangszeren, az is éppen elég sztem. Viszont én gitáros volnék eredetileg, és ennek az a hátránya, hogy pl. amikor szólót játszom mandolinon, akkor azt próbálom meg visszaadni, amit korábban mondjuk már játszottam koncerteken gitáron. Magyarán nem tudok függetleníteni a gitározástól. Te viszont így, ha kitartó vagy, akkor az elejétől kezded a dolgot, tabula rasa, így aztán biztosan "mandolinosabban" fogsz játszani mint én.

Valóban, a G húrok a legmélyebbek. Azt javallom, hogy szerezz be egy hangológépet, néhány ezer Ft, mert érdemes a G-nél kezdeni a hangolást. Ha az A-t hangolod be, akkor baromi nehéz az alapján "visszafelé", a mélyek felé hangolni, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

Kérdezz még nyugodtan, levil meg inch több tapasztalattal bír, ők is biztosan segítenek!

Zombye Creative Commons License 2006.01.20 0 0 672
Üdvözlök mindenkit! Ahogy így végigolvastam ezt a viszonylag rövid idő alatt elég szépen "felhízlalt" témát, úgy érzem én vagyok az egyetlen zöldfülű mandolintulajdonos a csapatban. Kérlek benneteket, hogy az alul írott kinyilatkoztatásaimat ennek a ténynek "tükrében" nézzétek/olvassátok. Mandolinos multan nem túl régen kezdődött, (kb 23 órája) amikor is "bűnbe esvén" vettem egy Samick MA-1/SV tipusú hangszert. (McCOY A-Style) Miért is esett választásom erre a hangszerre? Ennek több oka is volt: Egyrészt erre volt pénzem (46990 HUF), másrészt nem nagyon láttam hangszerboltot ahol egyáltalán árultak volna mandolint, így bizonyos értelemben kényszer is volt, de úgy gondolom szép hangszert sikerült beszereznem, a magamfajta MegaBeginernek tanuláshoz szerintem abszolút tökéletes, és ráadásul még szép is. Barátnőm közölte velem hogy komplett idióta vagyok, no nem azért mert mandolint vettem, (ő most vett magának 60 ezerért egy tenorfuruját), hanem azért mert véleménye szerint először gitározni tanultam volna meg rendesen, és csak azután lett volna értelme beruházni egy ilyen hangszerbe. Ami azt illeti sok igazság van a szavaiban, de én már nagyon vágytam egy mandolinra, még akkor is, ha tényleg értelmesebb lett volna először egy "haladóbb" szintre eljutni az akusztikus gitározásban. Node ami történt megtörtént, és most nagyon boldog vagyok.. Illetve lennék, ha nem ütköztem vola már a hangolásnál számomra nehezen áthidalható problémákba. I. kérdés: Most nagyon láma leszek. Hogy hangoljam be ezt a szépséget? odáig még oké, hogy GDAE, de honnan nézve? G a "felső", tehát a legvastagabb, húrpár, vagy az E? Szerintem a G lesz, mert valahol olvastam, hogy a gitárhoz képest fordítva vannak a húrok, ott meg hát ugye E6,A,D,G,H,E1 a felállás. Először megpróbáltam az A húrt behangolni egy hangvillával, de viszonylag hamar belezavarodtam. Tegnap este majd 1 órát elszöszmötöltem vele de nagyon nem OK. a dolog. Najó nem szószátyárkodok, Bocs a bőbeszédáségemért. Nagyon megköszönök minden pozitív és akár negatív visszajelzést, ha az építőjelleggel bír.
levil Creative Commons License 2006.01.20 0 0 671
Stms Creative Commons License 2006.01.19 0 0 670
Megy a vonat, nem kell izgulni.
Előzmény: inch (665)
TheRover Creative Commons License 2006.01.19 0 0 669
maximálisan benne vagyok, megejthetünk egy olyat, mint amiről teflonban beszéltünk! Vinném a buzikát is
Előzmény: inch (668)
inch Creative Commons License 2006.01.19 0 0 668

Akkor keressünk egy helyet ahol este, két három sör mellet zenélgetünk?

(De akkor tényleg kell játszanod!)

Előzmény: TheRover (667)
TheRover Creative Commons License 2006.01.19 0 0 667
persze, játsszatok! én elmennék megnézni! meg talán hangszert is vinnék :-)
Előzmény: inch (666)
inch Creative Commons License 2006.01.19 0 0 666

Én még nem tudok róla!

De ha akarod megpróbálok intézkedni. :)

Előzmény: TheRover (663)
inch Creative Commons License 2006.01.19 0 0 665

Egyébként nem megy a vonatod Pécsre?

Azonnal tessék elindulni!

by MI

Előzmény: Stms (659)
inch Creative Commons License 2006.01.19 0 0 664

Mi az a "." meg "?"! :)

Mire jók ezek! :)

Na majd egyszer felvilágosítotok! :)

by Matthew Inch

TheRover Creative Commons License 2006.01.19 0 0 663
29-én vasárnap lesz vmi koncitok? pesten leszek
TheRover Creative Commons License 2006.01.19 0 0 662
oké, nem sürgős, úgysem akarom használni, csak ha esetleg egyszer továbbadom, akkor kéne hozzá minden tartozék.
Előzmény: inch (660)
TheRover Creative Commons License 2006.01.19 0 0 661

A felkiáltójel nagyon megy neki :-)

Mikor indulsz? Tölgyesi kolléga lemondta a dolgot, úgyhogy van még hely az autónkban, most próbálok keríteni egy 4. embert. Pécsett viszont jön még két helyi pajti

inch Creative Commons License 2006.01.19 0 0 660

ahány ház, annyi szokás!

Én már láttam cipőpertlis megoldást is.

a koptatót megkeresem, bár kicsit nagy a rumli nálunk (az építkezés előtti szétpakolás hangulata)!

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (658)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!