Keresés

Részletes keresés

kulcsarg Creative Commons License 2003.03.14 0 0 834
Anno a Római Birodalomnak az okozta bukását, hogy túlnőtte önmagát, ez is hozzájárult a bukásához.

Érddel is ez a helyzet, viszont talpon kell maradnia!

Ha minden lakos annyit megtenne, hogy a kapuja előtti 20 méter utat rendbehozná, betemetné a kátyukat, már akkor jobban érezhetnénk magunkat...

Előzmény: Árpi (829)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.14 0 0 833
Egy-ket jo tippem nekem is van, sot olyan is, amihez nem kell csak max 1-2 milla....;)
Előzmény: rrroka (831)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.14 0 0 832
Köszi a nevet!
Jól nevelt kutya nem bontja szét a kertet, viszont az igaz, hogy az első év nehéz (a kertnek). :-)
Előzmény: babydevil (823)
rrroka Creative Commons License 2003.03.14 0 0 831
Nekünk moonnal már van egy degeszre keresős ötletünk kimondottan Érdre, ha vki hozzánk csapná az elő tíz millát gyártanánk belőle évente még tizet. Az ötlet lényegét természetesen nem mondom el :)

Azt hogy nincsen semmi Érden ugy kell értenio, hogyha egy szombati este aztmondomugy csinálnék vmi bulisat, de nem mennék be pestbe akkor nincsen szinte semmi amit csinálhatnék. Jelenleg talán még egy normális diszkó sincs,nem mintha én ilyen helyre járnék . :)

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 830
Azt is vedd figyelembe hogy Érd falunak épült, amiket felsoroltál, viszont városok voltak, ha kisebbek is. A mai napig Érd lakóinak minimum fele csak aludni jár ide, tehát tényleg nehéz bármit is csinálni.
Mindazonáltal várom ötleteidet !
Előzmény: Árpi (829)
Árpi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 829
Az nyilván túlzás, hogy Érden nincs semmi, de akárhogy is vesszük, 50 ezer lakosra már lehetne alapozni pár intézményt, itt meg ...
Érden kb. annyian élünk, mint ahányan Sopronban laknak. Gyula vagy Pápa kb. kétharmada, Tata fele, Sárospatak harmada, de hogy a megyében maradjunk, Szentendrén felannyian sem laknak, mint itt... És mi van itt? Mocsár. Fizikai és szellemi értelemben is. Na, ez az, amit nem fog megváltoztatni semmilyen EU csatlakozás sem önmagától.
Szóval Érd valaha Közép-Európa legnagyobb faluja volt, ma Magyarország legnagyobb lecsapolatlan mocsara, és ez nem csak a víz miatt van így. :o(((
Előzmény: Moonclown (826)
babydevil Creative Commons License 2003.03.13 0 0 828
Szia Moonclown!
Nagyjából tudja, hogy hol a piac. De soha nem volt rá szüksége, hogy bevásárolni menjen.
A minaretnél már jártunk egy párszor, sőőőt a dunaparton is (asszem 1-2x bicajjal).
Alvólakosok: sajna ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön bennünk az építkezés gondolata, iszonyú sok munkával birtunk annyi pénzt elrakni egy pár év alatt, ami elég lesz az alapozásra,emésztőre, keritésre, közmű bevezetésre és még némi pénzünk marad az egyéb kiadásokra. A többihez már hitel kell.Szóval mivel nem olyan helyre született egyikünk sem, ahol érettségire kapok egy lakáskulcsot, ezért baromi sokat kell dolgoznunk.És mindemellett a mai világban "örülhetünk", hogy a férjem annak idején örökölte ezt a telket, tehát valamink azért van. Sokkal szivesebben töltenék több időt Érden, de sem most sem még egy pár évig nem lesz rá lehetőségem.Majd ha gyesen leszek a gyerekemmel, valószinüleg ráérek felfedezni Érdet. Meg akkor talán türelmem is lesz hozzá. Tudod most mindketten olyan helyen dolgozunk, ahol min. napi száz ember fordul meg körülöttünk. Hülyén hangzik igy 30 év körül, de én már megtanultam megbecsülni a csöndet, a nyugalmat.Ha hazaérünk örülök, ha nekiállhatok egy kicsit kertészkedni, az legalább levezeti az egész napot.Eszem ágában sincs mászkálni.Mostanában kezdem el rábeszélni a férjemet, hogy dolgozzon kicsit kevesebbet, mert nagyon nem szeretném ha 50 évesen infarktusban kihalna. Szóval lennék én kicsit éberebb lakos, de most még egy pár évig sok-sok pénzt kell keresnünk, ahhoz, hogy utána kicsit több szabadidőnk legyen.
"csak van aki ezek uá. megállapítja hogy Érden nincs semmi és nem lehet semmit csinálni:))) " Ezt nem birom pontosan értelmezni.
Mi az, hogy nincs semmi? úgy tudom azért van mozi, van nyelvtanulási lehetőség, láttam (Érdi újság), hogy hétvégenként van egy csomó program pl. gyerekeknek gyöngyfüzés, kézműves foglalkozás. Szóval a semmi szerintem erős kifejezés, csak meg kell találni a valamit.
Nem lehet semmit csinálni? Hát hálistennek én még soha nem birtam unatkozni, eddig mindig birtam magamnak elfoglaltságot találni.Azontúl annyi szabadidőm nincs, hogy azt ne birnám kitölteni.
babydevil
Előzmény: Moonclown (826)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.13 0 0 827
Hali Mindenki !

Visszavonhatatlanul közeleg a tavasz. A dísznövények felét már megmetszegettem, nagyon jól esett már a kerti munka. a hagymások napról napra nőnek. A fű még gyalázatosan néz ki, de remélem egy hónap, és az is zöldell majd.
Nálunk főleg díszkert van, de egy kis konyhakert-sarok is lett kialakítva, de csak tényleg azért, hogy egy-egy nyári nyársonsütégetéskor onnan kanyarítsunk egy kis paradicsomot.

Jó kertészkedést mindenkinek !

Moonclown Creative Commons License 2003.03.13 0 0 826
Sajnos tipikus...

igaz alvólakosok:)))

csak van aki ezek uá. megállapítja hogy Érden nincs semmi és nem lehet semmit csinálni:)))

Mondjuk többek között ezért sincs, mert incs rá igény.Nincs kulturalis élet minimális sportélet, ami volt azt is tünkretették.

Mondjuk ha a férjed itt szültett és nem tudja hol van a piac azért az elég gáz.Már bocsesz, nem bántásként.

Azt azért tudja hogy van egy dunapartunk meg egy minaretünk?

Mondjuk persze ez valahol erősen az aktuális városvezetés hibája is.vagyis immár 30-40 éve (sőt a minaret esetében ugye 3-400:)), a városmarketing = a nullával.

Csak mert "őslakos".én nem vagyok csak alig 10 éve érdi de erősen gyanítom több mindent tudok Érdről mint a városban élők 70%-a.

És ez nem nekem büszkeség...

Előzmény: babydevil (825)
babydevil Creative Commons License 2003.03.13 0 0 825
Szia!
Érden nem szoktam piacra járni, azt sem tudom hol van (mivel reggel 8-kor elhúzunk dolgozni, este 8 előtt nem vagyunk sose otthon és hétvégén sem). Bár a férjem Érden született ö sem tudja pontosan hol van, amúgy is szerencsétlen azóta jár boltba, amióta engem ismer. Azelőtt nem fordult vele ilyesmi elő.Én a munkahelyemtől 10 percnyi sétára levő Rákóczi téri csarnokban szoktam vásárolni, ott az összes zöldséget-gyümölcsöt-hóst-tojást-savanyúságot negyedóra alatt megveszem a kedvenc árusaimtól és mindig frissek a cuccok. Az egyik néni pl. mindig közli, hogy ezt a tojást mikor tojták a tyúkok.
Valószinűleg drágább egy kicsit, mint a bevásárlóközpontok árai, viszont sokkal jobb minőségű a piaci kinálat.Amúgy nyáron ilyen gond nincs, mert végülis minden van a kertben.
Ha átköltözünk majd az új helyre, ott is szeretnék némi veteményest kialakitani. Ugyanis imádok a kertben "legelni". Tök jó, mikor nyáron kimegyek este a kertbe, letépek egy rakat paradicsomot, és jól megvacsorázom ott helyben.Vagy ugyanez a verzió csak valami gyömülccsel.Sokkal finomabb ize van, mint a bolti árunak.
Előzmény: kulcsarg (804)
babydevil Creative Commons License 2003.03.13 0 0 824
Hahó mindenki!

Mivel úgy látom tavaszodik, neki kéne álljunk a telek bekeritésének. A keritésanyagot (műanyaggal bevont drótfonat)meg a hozzávaló kiegészitőket be is tudnám szerezni. De kéne valaki, aki az alapanyagból jó kis stabil keritést csinál nekünk.Tudtok valakit aki ilyesmivel foglalkozik?
Azotúl kéne valami kertkapu féleség is, egyenlőre csak kicsi "bejárati" kapu és abból is valami olcsóbb fajta (addig amig nem lakunk ott, félek, hogy lenyúlják, mint ahogy divatba jött az épitkezéseknél a villanyóra lopás is). Ha tudtok valamit javasolni, irjatok!

Áruházak "szájában" való parkolásról: na ez a veszély engem nem fenyeget. Én annyira utálok (és nem is nagyon tudok) parkolni, hogy mindig olyan helyre állok ahol senki nem áll körülöttem, igy talán nem tudok senkinek kárt okozni (bár ez még nem fordult elő, amióta jogsim van).
Egy normális áruház tényleg jó lenne Érden, mert a mostaniak nem túl jók.

babydevil Creative Commons License 2003.03.13 0 0 823
Szia kulcsarg!

tervező: Vass József, 06-30-9406-027, normális, voltak jó ötelei, viszont mindig az én elképzeléseim álltak előrtében, igy összességében az én gondolataim lettek megvalósitva csak szabályosabban, jobb helykihasználással.
Kutyákat is szeretem, csak tőlük féltem a kertet. Úgyhogy maradnak a kisebb állatkák (most éppen két algaevő hal, és 1 db macska).Én , ha olyan anyagi helyzetben lennénk, hogy nem kéne ennyit keresnem, baromi szivesen dolgoznék állatmenhelyen.(vagy egy kertészetben).
babydevil

Előzmény: kulcsarg (803)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.13 0 0 822
Lehet a netposta sz@r@kodik.
Az árát, meg a pontos címet kérdeztem.

kulcsarg@netposta.net

Előzmény: rrroka (821)
rrroka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 821
Még nem gyütt meg, pedig nézem ,néha ilyen a freemail.
Előzmény: kulcsarg (820)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.13 0 0 820
Ment e-mail...
Előzmény: rrroka (806)
ddike Creative Commons License 2003.03.13 0 0 819
Nem :))
Igazából mi bakternak hívjuk, de olyan kapuőr és biztonsági őr keveréke. Szerintem egyszerűen csak idióta.
Előzmény: rrroka (818)
rrroka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 818
A tesco focikapusokat alkalmaz teherautóátvizsgálásra..? :))
Előzmény: ddike (817)
ddike Creative Commons License 2003.03.13 0 0 817
Szivesen.

Bár nem tudom, hogy idén is így van-e, de tavaly így volt. Ha mégsem ott lehet megvenni, akkor is Ők biztosan meg tudják mondani, hogy hol.

A tescoval kapcsolatban: Én ha már a nevét meghallom, kiráz a hideg. A tesco nemcsak belülről szörnyű, hanem kívülről is. A páromék szállítanak tescoba, és hát nem egyszerű az sem. A minimum várakozási idő kb 2 óra, de volt olyan is amikor 10 órán keresztül arra várt, hogy átvegyék tőlle az árut. A napokban valamelyik vidéki tescoban volt verekedés is. Az egyik sofőr leütötte a kapust, aki miközben átvizsgálta a kocsit (nehogy elvigyenek valamit) leszkította az üléshuzatot. A sofőrnek több sem kellett, rendesen állbavágta a kapust.

Előzmény: rrroka (816)
rrroka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 816
ddike:köszi!

nikon:a második se látszik? akkor másodl be:
http://www.freeweb.hu/rrroka/fsz.jpg

kulcsarg: 150négyszögöles telek, 35m2es régi kis ház sóskuti kőből, egy szoba+konyha, víz-villany, van ásott kút, csatorna nincsen. Árat még nemtok mondani, de mailbe írj ha érdekel vagy írjon bárki más akit érdekel.

Nagyon jó helyen van a telek, az utca a MOL kúthoz vezet a 6-os 70es kereszteződéshez. az út túlodlalán Penny Market, 10're gyalog a központ a busszal,vonattal Skálával.

ddike Creative Commons License 2003.03.13 0 0 815
A Becker Kft. telephelyén asszem. A fehérvári út végén, ahol a vizesek vannak, ott kel bekanyarodni balra (ha a központ felől mész) és ott az út végén már lehet őket látni!
Előzmény: rrroka (811)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.13 0 0 814
Egy jó kis telket én is láttam a környékünkön. Petőfi S. - Madách sarok. Nincs ugyan kiírva rá, hogy eladó, de szerintem meg lehet próbálkozni.
Előzmény: kulcsarg (812)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.13 0 0 813
Csak nálam nem látszik?
Előzmény: rrroka (810)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.13 0 0 812
Szia rrroka!

Érdekel a telek!!!
Minden részlet!!!

G.

rrroka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 811
bakker..!
Bocsi. Namégegyszer.

:)))

ddike: helyileg hol lehet venni?

Előzmény: rrroka (810)
rrroka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 810
A Tesco-ról jut eszembe a multkor ezt vadásztuk moonclownnal:

Moonclown Creative Commons License 2003.03.13 0 0 809
Azért mielőtt nagyon buksz a budaörsi metrot, ne hasonlitsd össze a kintiekkel.:)

A Pennyt meg had dne emlitsem:)Ketsegtelenul alapcuccokra (liszt,cukor,so,meg asvanyviz) jo aztan kalap kabat.

A profi meg gagyi ugy ahogy van, a ritmus meg draga es szar:)

AZ hogy valamire nem az van kiirva mint amennyi az megszokott, mar fle sem huzom magam rajta.Ha kell ugyis meg kell venni:)

Jo lenne Erden egy rendes aruhaz, ami igenyes is.Nem a mennyisegre hanem a minosegre kell menni, pl. szerintme tok abszurd hogy az auchanban a babaruha melle kirakjak a 200 ft-s bort, vagy hogy remek es minosegi muszaki osztalya van.Persze err evan igeny mert az emberek lustak atmenni egy masik aruhazba mintahogy aparkolokban is beallnak a bejarat szajaba, mert szegenyek nem tudnak gyalogolni, de bent meg orakat setalgatnak:)

Ami azonban a legidegesiotbb amikor a gyereket beallitjak a kocsiba, a koszos budos kutyaszaros cipojevel te meg rakd bele a kajat.Ahhhh ki tudnam rangatni.

Előzmény: babydevil (801)
ddike Creative Commons License 2003.03.13 0 0 808
Hello!
Ha jól tudom akkor a Becker-nél!
ddike Creative Commons License 2003.03.13 0 0 807
Sziasztok!

Én még teljesen új vagyok ezen a fórumon, de nagyon megörültem amikor megláttam, hogy Érdiekkel is lehet itt beszélgetni.
Ha tudtok kérlek segítsetek! Érden keresek irodai munkát, már több hónapja, de sikertelenül, eddig.

rrroka Creative Commons License 2003.03.13 0 0 806
Kulcsarg: a telket már kinéztétek, vagy ajánlhatok egyet?

Esetleg mást nem érdekel egy telek, amiről egyenlőre csak annyit tudokhogy a Borbála utcába van nagyon jó helyen, és van rajta egy régi kis ház.

Meg vki említette ezt a szemeteszsákot amit lehet venni és elviszik elvileg a kukások. hol is lehet beszerezni?

n0ri Creative Commons License 2003.03.13 0 0 805
nem beszélve arról, hogy mennyivel finomabb, mint a ki tudja mikor leszedett, fóliázott izé
Előzmény: kulcsarg (804)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!