Keresés

Részletes keresés

Váci Creative Commons License 2003.02.27 0 0 2736
Ez valóban személyfüggő lehet.
Pl. Zircen az egyik vasutas először el akart hajtani, aztán nagynehezen mégis adott egy "natúr" Z I R C bélyegzőt.
A másik alkalommal a vasutas készségesen megkérdezte, hogy dátumosat vagy feliratosat kérek-e. Naná, hogy dátumosat...
Előzmény: Baggins77 (2735)
Baggins77 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 2735
Cirka fél éve bélyegeztettünk a nagymaros-visegrádi vasútállomáson. Velünk kifejezetten kedves, mosolygós volt a jegykiadó hölgy. Talán csak egy mogorva MÁV-ost fogtatok ki múltkor. :-)
Előzmény: Jesper Olsen (2733)
asciimo Creative Commons License 2003.02.27 0 0 2734
Nagymaroson a vasutnal nem szeritik a turazokat. Talan mert sokan kezdik ott, es aztan pl. a Bodvaszilasi vasutallomason mar kevesebben zorgetik a forgalmistat.
Szoval menj be az allomas melletti kisboltba, es kesz. Mondjuk megprobalhatod az allomason elotte (proba-cseresznye)...
Előzmény: Jesper Olsen (2733)
Jesper Olsen Creative Commons License 2003.02.27 0 0 2733
Szeretném megkérdezni, hogy kinek milyen tapasztalata van a nagymarosi bélyegzéssel kapcsolatban? 1-2 éve jártunk ott a barátaimmal és a vasútállomáson nem voltak hajlandóak pecsétet tenni a füzeteinkbe, elküldtek a hajóállomásra (onnan visszaküldtek volna a MÁV-hoz...). Végül is a helyi könyvtárban pecsételtünk. Azért aktuális most ez a kérdés számomra, mert a jövő héten iskolai túracsapatunkkal szeretnénk arrafelé kéktúrázni.
Csaba
kvte Creative Commons License 2003.02.26 0 0 2732
Mindenkinek szeretném megköszönní a segítségét, aki segített a Somlyóhegyi ház ügyében. Bocs, hogy eddig nem jeleztem vissza, és most is csak kutyafuttában...

kvte

asciimo Creative Commons License 2003.02.26 0 0 2731
tudom, eleg sokat kutakodtam a honlapotokon...
Előzmény: kvte (2730)
kvte Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2730
Ahogy igy vegiglapoztam Vizkelety Laci bacsi konyvet, azt hiszem jelenleg a Kvassay-bol, meg Bekescsabarol(10.isk) kerult ki a legtobb teljesito.

Nagyjából az első csabai gárdával (teljesítés: 1992) alakítottuk meg a Körösök Völgye T.E.-t anno...

kvte

Előzmény: asciimo (2709)
HEV Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2729
RP-DDK
Magyar Természetbarát Szövetség.
Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 31 , a második emelet 3.
Tel: 311-2467, 311-9289, Fax: 353-1930
Pf : 1396 Budapest, Pf: 483
e-mail: mtszhir@c3.hu

Általános félfogadás: hétfőtől csütörtökig 8.00 - 16.00, pénteken 8.00 - 13.00-ig.
Árúsítás: hétfő, csütörtök: 9.00 - 15.30, kedd, szerda: 9.00 - 17.30, péntek: 9.00 - 13.00

Előzmény: Zolas (2727)
HEV Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2728
A Miniszterelnöki Hivatal
Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala
által
társadalmi szervezetek és alapítványok
2003. évi működési támogatásához kiírt pályázat

http://www.ngo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=266

Zolas Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2727
Sziasztok!
Meg tudná valaki nondani,hogy RP-DDK igazolófüzetet hol lehet rendelni,rövid időn belül?
HEV Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2726
Zete irta:

> Vajon miért érdekes egy mozgalom kiirója számára, hogy a teljesitők milyen szakosztályhoz tartoznak.
Ez igy nem igazan jo kerdes, azert kerdezzuk meg legalabbis mi a DDP-n , mert altalában megtiszteljuk a teljesitot azzal, hogy kiirjuk az egyesulete nevet a teljesitők listajan, hogy masok is lassak, hogy hol mennek jol a dolgok.
Más oka általában nincs, a minősitésnél mas a helyzet ott pld. csak egyesületi tag kaphat természetjáró minősitést barmilyen fokozatban.

Előzmény: Zete (2707)
HEV Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2725
Termeszetjaró szerveződések.
A szervezet felepitése jelenleg a kovetkező:

1, Egyesületek, minimum 10 fő alakithatja meg
2. Varosi szovetségek / nincs mindenhol !/
3. Megyei szövetségek , minden megyében létezik!
4. Regionális szövetslgek / jelenleg 3 van belőle/
5. Magyar Természetbarát szövetség.

Ha nincs a közeletekben egyesület akkor ha van rá igény csinálni kell, miert jó: Egy önálló jogi személyiségü egyesület , foleg ha kiemelten közhasznú, akkor elég sok pénzt szerezhet pályázatokon , hátránya: adminisztráció, könyvelés , stb. szüval elég jol le van szabályozva, hogy hogyan kell működtetni egy egyesületet. A megalakitáshoz pénz kell, kb 50.000 Ft összesen ami a különböző jogi procedurákhoz kell. Új egyesületeknél általában a megyei szövetségek utólag támogatni szokták a megalakulást, vagyis mindenről számlát kell kérni és már a szervezkedés fázisában kérjetek segitséget az illetékes varosi / ha van/ vagy a megyei szervezettől.
Nálunk somogyban most Siófok térségében van némi mozgolódás remélhetőleg lesz egy olyan ember aki hivatalosan is össze tudja fogni az erdeklődőket és talán sikerül egy uj egyesőletet alakitani.

Van egy másik lehetőség is, elsősorban középiskoláknál fordul elő, hogy ugynevezett iskolai sportkörökön belől alakul onálló természetjáró szakosztály , de ez barmilyen sportkörön belől elkőpzelhető ami nem PROFI .

Megalakulashoz alapszabalyt tomegevek találtok a neten de ha valakinek ilyen iranyu kerdese van irjon es segitek, ket eve csinaltunk egy egyesületet es azota az szepen működik.

Előzmény: asciimo (2705)
HEV Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2724
A DDP Valoban Siofokrol indul, de lehet ellenkező iranyból is teljesiteni, az SMTSZ festette fel anno 1996-ban, es van nehany frissebb resz is benne. Az interneten itt van rola egy kis ismerteto: http://www.smtsz.ngo.hu/ddp.htm

Az eddigi 9 teljesitő közül az itt aktiv Güsziologust kell kiemelni , Ö részletes utvonal beszámolókat irt ide és ha van turelmed visszakeresheted az egesz utat , ha nincs irj neki hatha elkuldi :-).

Előzmény: Víz (2698)
HEV Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2723
DDP igazoló füzet rendelhető emailban a cimemen , vagy postai uton a Somogy megyei Természetbarát Szövetségtől 7400 Kaposvár Csokonai ut 3. /Lukács Éva -nevére cimezve/
Ara 300 Ft + postakoltség

Előzmény: Sherpa (2715)
Güsziológus Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2722
Már írtam, hogy HEV az illetékes. Itt a topicban is megjelenik időnként.
Valahol a mobilszámát is megadta.
Légy türelemmel!
Güsziológus Creative Commons License 2003.02.25 0 0 2721
Bizony, bizony, a szervezetek már csak ilyenek.

A MTSZ a Magyar Természetbarátok Szövetsége.
A természetbarátok un. tagszervezeteket alakíthatnak, ezekből a tagszervezetekből áll a SZÖVETSÉG. Az MTSZ ráadásul a hagyományok következtében megyei szintű szervezetek csúcsszerve. Az alapszervek, ahol lehetsz tag, Budapesten még kerületi szervezeteket is "alkotnak". Látszólag bonyolult és bürökratikus.

A tagszervezetek azonban élő emberekből állnak, éves túraterveket készítenek, túrákat szerveznek és vezetnek, közösségi életet élnek. Klubnapok, közös kirándulások, stb. Sajnos elöregedtek a szervezett tagok, a fiatalok bekapcsolása megakadt. A kor kihívásait ez a szervezet is sajátosan reagálta le. Hasonlóképp József Attila kabátjához minden nap hasad egy kicsit.

De ami a lényeg, a szakosztályok/egyesületek EMBEREKBŐL állnak. Sokaknak közülük megvan a JELVÉNY, de már rég volt, amikor az ösvényeket taposták.

Na, vége a hitoktatásnak.

Előzmény: pavarotti (2719)
helion Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2720
Sajnos ilyen dög világban élünk! :(
Előzmény: stewes (2717)
pavarotti Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2719
MTSZ tagság: Tudomásom szerint az MTSz kizárólag szervezetek gyűjtőszervezete, csak valamilyen kisebb szervezeten (egyesületen) keresztül lehetsz tag.

Nem így van???

Előzmény: Lud (2708)
pavarotti Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2718
Emlékeim azt mondják, hogy:

A gondnok szerint a ház háta mögött van egy hatalmas esőgyűjtő tartály (hogy is hívják? , de hülye vagyok), amibe ráadásul ők szoktak autóval felvinni vizet, ha kell.

Előzmény: Vérfarkas (2706)
stewes Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2717
A nevedrôl jut az eszembe bele: hogy van az, hogy a sherpa hetente 3x felmegy a hegyre és csak serpa marad, Józsi meg egyszer felmászik kb. ugyanoda és ha nem hal bele, akkor világhírü lesz?
Előzmény: Sherpa (2716)
Sherpa Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2716
Hali! A Peták-filmmel kapcsolatban van valami honlap?
Sherpa Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2715
Sziasztok! A DDP-t milyen címen tudom +rendelni?
/emil , postai/
A honlapról valamiért nem engedte lebűvölni a gépem . Herpa
stewes Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2714
Van egy régi bánatom! A környezetemben már mindenkinek elpanaszoltam, de említettem már régi és jelenlegi kéktúra bizottsági tagoknak is. Ide tanulságképpen írom:
Az OKT-nak kb. egyharmadát – de lehet, hogy még többet – úgy jártam be, hogy nem volt nálam az igazoló füzet. Nem egyedül kószáltam ám, hanem az immáron száz esztendôs Tipográfia TE túraszakosztályával. Szépen dokumentálva is van, egyéni túranaplóban, túrajelentésekben, szakosztályi naplóban. Egy csomó fotó is van ezekrôl a helyekrôl. Ezeket sajna én készítettem és nem rólam készültek. Ha ez még mindig kevés lenne, el is mesélhetem mit láttam, tapasztaltam út közben.
Próbáltam utólag elismertetni ezeknek a szakaszoknak a teljesítését.
Nem akarok senkit sem megbántani, szabál az szabál, de annyi tanum van rá, hogy én valóban jártam a kérdéses helyeken, hogy akár egy gyilkos felmentésére is elegendô lenne. A bizottság viszont hajthatatlan.
Lud Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2713
Előzmény: Lud (2712)
Lud Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2712
Lud Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2711
Az alábbi könyre bukkantam rá a neten, asszem már volt róla szó:

BORDER=0 ALIGN=TOP ALT="Golyó">Az Országos Kéktúra és akik végigjárták, 1952-2001

Remélem sikerül a link bevarázslása

Váci Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2710
Én is "magánzó" vagyok, és igazság szerint az eddigi tapasztalatok és az itt leirtak alapján nem is nagyon akarok "egyesülni".
asciimo Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2709
Kene csinalni egy szervezetet, a forumosok olyan aktivak, hogy hamar atvennenk a vezetest az OKT-t teljesito klubok listajan. Ahogy igy vegiglapoztam Vizkelety Laci bacsi konyvet, azt hiszem jelenleg a Kvassay-bol, meg Bekescsabarol(10.isk) kerult ki a legtobb teljesito.

Nincs meg valakinek fajlban a lista?
El lehetne vele jatszani...

Előzmény: Lud (2708)
Lud Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2708
Én is szabadúszó vagyok, de tervezem az MTSZ tagságot - egy kicsit talán hozzásegítek ezzel a munkájukhoz.
Zete Creative Commons License 2003.02.24 0 0 2707
Hát, nem tudom, miből láttad, hogy főleg egyesületi tagok irnak ide? Ez végképp az, amit nem szoktunk firtatni. (Egyébként én sem vagyok tag semmilyen természetjáró szervezetben, és nem is tervezem.) Viszont ahogy a Kéktúra könyvben nézegettem a teljesitők listáját, alig találtam 2-3 nevet, ahol nem volt egyesület feltüntetve, tehát úgy tűnik, hogy a kéktúrázók túlnyomó része mágiscsak tartozik valahová.

Igazából furcsállom, hogy az eddig általam ismert mozgalmak füzetében mindenhol benne van az egyesület, szakosztály nevének szánt hely. Vajon miért érdekes egy mozgalom kiirója számára, hogy a teljesitők milyen szakosztályhoz tartoznak?

Előzmény: Víz (2698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!