Ez is egy megoldás. Nálam megoldották a problémát miután szóvá tettem. A lábazati és a homlokzati szigetelés összeér - ahogy kell.
Ellenben most meg a lábazati szigetelést nem vitték a talaj szintje alá, ergo feleslegesen ástam körbe a házat. De ezt is meg fogják oldani, mert szóvá tettem...:)
A komuveseknek (vagy akarkinek aki a falat rakja) csak a vedocsoveket kell beraknia. Megoldasa valogatja, de ha a szereles nagy resze az padlo alatt, akkor a komuveseknek nem sokat (illetve nem hosszu darabokat) kell beoperalniuk.
:D Korábban tettem ide fel képeket, hogy nálam hogyan halad a szigetelés. Találtak is benne az itteni szakemberek, nem 100%-ig szabványos megoldásokat. Tudod mit csináltam?
Elutaztunk a családdal egy hétre kikappcsolódni. Amikor hazaérünk, minden szép és jó lesz. Szép vakolt fal, derékszögek. Öröm boldogság! Nekem egyszerűen nem ér annyit, hogy ezen aggódjak. Nem egy életre építek vagy szigetlek :D
Szeretném kikérni a témában tapasztaltabbak véleményét. Konkrétan 2 kérdésem lenne.
1. Érdemes-e 38-cm es csiszolt téglából (Heluz) rakott falat (nincs a téglák között habarcsréteg) hungarocellel szigetelni? Bungallow típusú családi házról van szó, egy ismerősöm szerint ha hőszigetelés szempontjából nem is, de esztétikai szempontból mindenképpen érdemes, ugyanis hungarocellel sokkal egyenesebbek a falak mint sima külső pucolással.
2. Deszkafödém szigetelése lesz a háznak, a deszkák felülről vannak a padlásgerendákra erősítve. Ennek a szigetelését úgy tervezem, hogy a padlás felől a deszkák fölé 15-ös üveggyapot, efölé préseltfa lemezek hogy lehessen járni rajta, alulról pedig a padlásgerendák közé szintén 15-ös üveggyapot, alá párazáró fólia majd gipszkarton plafon. Mennyire megfelelő ez a szigetelés, esetleg ha lenne valakinek valamilyen jó tanácsa, szívesen fogadnám.
valojaban en insta stick-el csinaltam, de 1. az is dagad. kell a leszoritas a dagadas miatt is, meg azert is, mert fuggolegesen nem marad ott magatol. 2. most jon a harmadik szezonja, es a szeleknel kezd lejonni. mondjuk egy nyeklo nyaklo ajto, mozog, csavarodik sokat, ledolgozta.
Szerintem jobb, ha ideírod azt is, hogy ez kb melyik környéken van, mert sokan nem mennének el érte Németországig ;) miközben lehet, hogy itt vagy a szomszédban.
"azt megbeszeltunk, es elvetetted, mert nem lehet vesni. "
A statikáról volt szó és a végén abban maradtunk, hogy a több lyuksorosak még nem olyan vészesek: a 3 lyuksorosoknak pl 4 függőleges fala van, ha ebből a villanyszerelő egyet egy csíkban kiharap, az statikailag még elmegy, mert még a gyengítésnél is maradt még 3 betonsáv.
elotte keszulj fel valami nagy lecekkel/deszkakkal, es talald ki hogyan szoritozod oda fel orara az egeszet. plusz a habot kinyomas utan kend szet, hogy a bubik nagy resze szetmenjen.
A fém garázsajtómat szeretném EPS lapokkal hőszigetelni. Van valami olyan ragasztó amit ajánlati tudtok ilyen célra? Nem nagy felület, sztenderd garázsajtó. Valami olyan kéne, amit nem kell keverni, csak kinyomni a fémre és odarakni az EPS lapot.
hat en nem szeretnem hogy a komuvesek csinaljak a villany csovezeset. villanyszerelo meg egy olyan epitkezesre ahol meg falak sincsenek, max az ideiglenes vetelezest megcsinalni megy.
megis, hogyan nezne ki a falazas? mester rakja, seged hordja, a villanyszerelo meg szivja a cigit, es mindig amikor kesz vannak egy sorral, akkor berakja a csovet?
Szerintem az a normalis, amikor mar a butormereteket is tudom, a kapcsolok-dugaszokrol nem is beszelve. Ha ez nincs, akkor egy rakas kompromisszummal jar, ami penzbe meg idegekbe kerul.
Maradt 10 zsák (250kg) StyroKleber / Polisztirol ragasztóm. Száraz helyen volt raklapon tárolva, májusi beszerzés, nekem már nem kell, mert kész a szigetelés az első glettelésig, a másodikat, meg majd jövőre csinálnám. Valakit érdekel esetleg?
A beton zsaluzoelembe valoban konnyebb ezt megoldani, de a villanyszereles peldaul a beton falazoelemben is egesz konnyen lmegoldhato. Kell egy kis luk az aljara(tetejere, ahonnan nezzuk) es kesz.
Legutóbb éppen a beton falazóblokkokat nézegettem: mérete 40x20x20 cm (állítólag 3 lyuksoros) beton falazóblokkból egy négyzetméter 2500 ft-ra jött ki. Jön közéjük egy kis malter és anyag ennyi. Egy m2 mindössze 12,5 darabból kijön, tehát a fal rakása is elég haladós, tehát a munkadíj sem lehet túl sok.
a komuves meg nem fog ugyanannyi penzert 10szer annyi darab teglat megmozgatni, helyere igazitani, es hozza 3-4szer annyi habarcsot bekeverni, megmozgatni.
aki komuvest kerdeztem, mindenki tobbet kert a B30-ert is mint a porotherm-ert. azt mondtak pakolni is macerasabb egyesevel, es sokkal tobb habarcsot is kell keverni.