Keresés

Részletes keresés

hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 936
Banana Joe :

Bár nem vagyok vicces kedvemben, de mégis egy kissé röhelyes példa jut eszembe. Láttad a Star Wars 1. és 2. részét ? Többek között az is látható a filmben, hogyan gyülemlik fel Anakin-ban a gonoszság, és hogyan kezd lassan átállni a sötét oldalra. A 3. rész pedig már arról fog szólni, hogyan lesz Anakinból Darth Vader.

Bár kissé erős a fenti hasonlat, de mégis valahogy benned is ezt látom, hogy mig korábban saját véleményed és elképzelésed volt, és egyik oldal pártjára sem áltál, most mégis folyamatosan hagytad hogy a másik oldalon megjelenő egyre több ember meggyőzzön valamiről, amiben - én még emlékszek - korábban nem hittél teljes meggyőződéssel.

Ám ez mindegy is.

Ma maximum annyira készültem, hogy a reggeli hozzászólásomra jön 1-2 reakció. Úgyhogy sajnos be kell érned azzal, hogy idő hiányában - mert ugye a topikban elvárás, hogy az 4 soros válaszra is azonnal frappáns és összeszedett választ kell adni - nem lesz elég kidolgozott a válaszom.

Először is TOOMEE :

Nem tudom, lehet, hogy "én beszélni madjar njelvet roszul", de nem az volt a lényeg, amit róla irtam, hogy "Oké, srácok, TOOMEE csak kamuzik", hanem azt "át kell nézni alaposan a hozzászólásait, és utánna kell elgondolkodni, hogy komolyan ír, vagy csak szórakozik."

----

A támogatók :

Nem tudom, hogy vajon hány topikot követtél/olvastál végig az elejétől a végéig. Én azért a meghatározó topikokkal tisztában vagyok.

Mindig is arról szóltak ezek a topikok, hogy egy maroknyi csoport, a "minden így van jól" (HUSZos átlagvélémény) nézőponttal ellentétes véleményeket irnak le, és a másik csapat (HUSZos átlagvélemény) folyamatosan próbálja őket cáfolni.

(persze hogy mindig több lesz az ÁTLAGVÉLEMÉNYBŐL, mivel nem túl sok ember szeret arról irni, hogy ő valamiben sikertelen. és kevés az olyan ember, a következetesen képes képviselni a az igazát (valóságot) a topikban, naponta órákat foglalkozni, hogy igenis megmutassa, hogy az élet nem olyan "kerékvágásban" megy, mint ahogy a HUSZos átlagvéleményt mondók gondolja).

Visszatérve : A többségnek mindig vannak kedvenc cáfolatai, amit bármikor oda lehet vetni az emberek elé. Úgyismint :

- "a pénz nem is olyan fontos"
- "általában igenis hűségesek a nők"
- "a hozzáállásoddal van a gond"
stb.

mindig is kedvenc visszavágásai voltak a nagy többséget jelentő tábornak, attól függetlenül, hogy megalapozott, vagy nem megalapozott, amit mondanak.

A másik kedvelt eszköz, hogy igyekeznek többen rászállni 1-2 olyan emberre, akik szerintük "nagyon károsak azokra a fiatalokra, akik olvassák a fórumokat", bízva abban, hogy hátha ki tudják rugdosni a topikokból, és úgy eljöhet :

"A nagy HUSZos átlagvélemény kora - minden úgy jó, ahogy van, és mindenért te vagy hibás"

Vicces, hogy pont te fakadtál ki annó, hogy egyik topikban hogyan bántak el veled. Miből lesz a cserebogár ? Látod, most te is ezzel próbálkozol.

Mivel ismerem a topikokat, ezek egy része még él, egy része már nem igazán. Nem volt igazán olyan, a HUSZos átlagvéleménytől eltérő tapasztalatú srác, aki a folyamatos zúzda eredményeként azt mondta volna "igazatok van, hülye voltam". Ezek a topikok ugyanis sose ilyen nagy lezárásokkal fejeződtek be/laposodtak el. Hanem vagy az egyik fél se tudta meggyőzni a másikat, és patthelyzet alakult ki, vagy a kisebbségnek egészen egyszerűen elegett lett az állandó beirogatásból, és hogy a vakoknak próbálnak magyarázni a látásról. Voltak ilyenek, nagyon sokan, még ha te nem is emlékszel rájuk.

Kevés ember emlékezik olyanokra (pedig sokan voltak ők is az utóbbi 2 évben - erről beszélek mostanság), akik beirogattak pár hozzászólást, és helyeselték a "kissebség" álláspontját.

De egy közös volt bennük : pl : a külsőről szóló topikokba ronda srác írt, a pénzről a pénzt fontosságát tapasztaló. Tehát ÉRINTETTEK VOLTAK A TÉMÁBAN, és saját bőrükön tapasztalták a tényeket. Mig a többség erre : "áh, ugyan nem is igaz." Ez nem ellenérv, ez lófasz (már elnézést).

-----

"Hangar add fel, már senki sincsen melletted !"

Én két embert emelnék ki a beírók közül, akik tényleg meghatározó alakjai voltak azoknak a topikoknak, ahova beírtak : Clearsight és inabu. Tudod, hogy miért tudtak olyan emberek lenni, amilyenek voltak ? Sok sok ok van, amiért ilyenek lettek, de az egyik legfontosabb : nem mások támogatása kellett ahhoz, hogy elmondják a véleményüket, és megmutassák az igazságot.

Talán nekem is van velük közös tulajdonságom. Nem, nem tartom magam meghatározó embernek. Nem erre gondoltam.

Viszont az mindképpen rámillik, hogy akkor is csak az igazságot mondom, amikor nincsen mellettem támogató.

Mert akkor fogom én azt mondani, hogy tévedtem, ha a tapasztalataim megváltoznak, és nem attól mert bárhány ember is áll mögöttem.

Ez a különbség kettönk között.

Előzmény: Banana Joe (923)
Iranon Creative Commons License 2002.06.01 0 0 935
Milyen stílust váltani?? Semmit se kellett volna neki, egyszerűen csak egy fasza kis történet kellett neki, hogy megszivatta a nőket. Mert az ő vesszőparipája ez...
Előzmény: hangar (914)
Iranon Creative Commons License 2002.06.01 0 0 934
...még a legegoistább ember is megunta volna ennyi idő utána a Messiás-szerepet...
Előzmény: hangar (918)


Iranon Creative Commons License 2002.06.01 0 0 933
Az a problémád, hogy nem vagy képes felismerni, hogy mi az önsajnáltatás...lásd utolsó bekezdésed.
Előzmény: hangar (912)
Banana Joe Creative Commons License 2002.06.01 0 0 932
Persze, persze... :))
Előzmény: Törölt nick (931)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 930
Szerintem is nagyon igaz. Csak azt mondja meg valaki, hogy jön ide? :-)))
Előzmény: Banana Joe (929)
Banana Joe Creative Commons License 2002.06.01 0 0 929
Az első munkahelyemre felvételiztem, és a tudásom alapján döntöttek, hogy megfelelek. Régóta itt dolgozok, és ahogy hallom, a régi osztálytársak közül is még a leghülyébbek is többet keresnek, mint én most. Igaz, hogy kicsit alpári munka sokak szerint, de szeretem amit csinálok. (nem programozó állás, de kötődik az informatikához)

Tanulság (amit Senkiházy is leír) : kapcsolatok nélkül nem túl egyszerű boldogulni az életben, manapság ismerettséggel szerzi az ember a jól fizető állást, és nem a tudással.

Végre egy értelmes téma! Hangarnak ebben sajnos 100%-ig igaza van. Emlékszem, hogy egy totál s*gg csajt 2-es biosszal, matekkal, kémiával stb. felvettek az állatorvosi egyetemre. Ez van.

Előzmény: hangar (927)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 928
Persze hogy lehet relatív! Sőt, épp ez a lényeg. Azok a lányok akik addig kivétel nélkül elutasították, most szó nélkül lefekszenek vele (leszopják) az állítólagos anyagi helyzete miatt.
Ennyit változott a "chates ismerkedés" meg a többi visszautasítás óta az pénzügyi állapota.
Pár éve mindenki lerázta a külseje miatt, pár év múlva mindenki (kivétel nincs) kész bármit megtenni neki a pénze miatt. Nem érzel itt semmi furcsát?
Előzmény: hangar (924)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 927
Egy kicsit arról, hogy mi is kell sokszor egy álláshoz. Akit nem érdekel, az ugorja át. Csak eszembejutott, ahogy az előző hozzászólást gépeltem.

OFF:

Csak egy kis érdekesség : a srác egy erős közepes volt informatika + programozás terén, de még igy ís meg tudta csináni a céget. Hiába ha vannak az embernek ismerettségei...

Volt olyan pár más osztálytársam, akik alig tudnak szakmából átbukdácsolni, többségében rendszergazdák, hálózatbiztonsági szakemberek lettek úgy, hogy kezdetben betette őket anyu/apu cége ill. munkahelye vagy ismerős szólt, hogy van valahol meló.

Lehet, hogy nagyképünek fog hangzani, de szakmából a legtöbb informatika tanár és osztálytárs vélenye szerint egy srác és én voltam a legjobb.
A főiskolán is igyekeztem annyit lehetőséget kihasználni szakmai tudás fejlesztésre, amit csak lehet.

Az első munkahelyemre felvételiztem, és a tudásom alapján döntöttek, hogy megfelelek. Régóta itt dolgozok, és ahogy hallom, a régi osztálytársak közül is még a leghülyébbek is többet keresnek, mint én most. Igaz, hogy kicsit alpári munka sokak szerint, de szeretem amit csinálok. (nem programozó állás, de kötődik az informatikához)

Tanulság (amit Senkiházy is leír) : kapcsolatok nélkül nem túl egyszerű boldogulni az életben, manapság ismerettséggel szerzi az ember a jól fizető állást, és nem a tudással.

ON

Banana Joe Creative Commons License 2002.06.01 0 0 926
És ilyen gyorsan tudna stílust váltani ? Na mindegy.

Hangar:

Igen. Már régóta "bűzlik" nekem valami Toomee körül.

Megjátssza a nagy, primitív bunkót, miközben az ember gyanítja, hogy valójában sok esze van. Egyszerűen időnként olyan megnyilvánulásai vannak, ami nem illik a képbe.

Előzmény: hangar (914)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 925
Csillagvirág! Nagyon úgy tűnik, hogy valóban egyedül maradtál. Miért ragaszkodsz foggal-körömmmel egy nemlétező igazsághoz?
Szerintem Te sokkal okosabb vagy ennél. Ne tedd!
Előzmény: hangar (922)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 924
Ananké :

A csoró az is relatív. Én pl : csak szülőktől kaptam pénzt fiatalabb koromban + némi diákmeló, de mégis sokáig volt otthon évekkel ezelőtt dialup internetes hozzáférésém.

Előzmény: Törölt nick (921)
Banana Joe Creative Commons License 2002.06.01 0 0 923
És ha nem nézek be a topikba napokig (nekem is jár néha pár nap pihenés), akkor szépen, pirossal kiemelve ott maradt volna a topikban, a külsőről szóló topikok kb. 2 éves termésének teljes cáfolata ?

Nem értem mit akarsz ezzel mondani. :) Mindenestre, ha hiszed, ha nem igazam van. Toomee a topic 2 éves termésének a cáfolata. Azon se lepődnék meg, ha a vele egyetértő nickek legalább 30-40%-át ő gyártaná.

Nincs min elgondolkozni. Toomee csak manipulál, amit leírtam pirossal az igaz és kész.

Nincs már hiteles támogatód Hangar. Egyedül maradtál. Az egyetlen támogatód egy viccesgyerek.

Előzmény: hangar (918)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 922
Ananké:

Szakközepes osztálytársam suli után programozni és vállalkozni kezdett, és pár év alatt összehozott egy kis céget, ami már külföldről begyűjti a nagyobb cégek megbízásait, és postafordultával küldi is a kész programot. Nem él rosszul.

Szóval van erre példa :)

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 921
Corleone azt írta a külsejéről, hogy 28 évesen már kopaszodott... Ezt úgy említette, mint adalékot hogy mennyire szörnyen nézett ki mikor szegénylegény korában ismerkedni akart.
icq is volt már 7 éve, ezt egészen biztosan tudom.:-)) Azt írta hogy nagyon gazdag lett, nem Opel Astra hanem jóval magasabb kategória.
Lottófőnyeremény, vagy bankrablás???
Visszatérve a chates ismerkedésre. Ok. tegyük fel, hogy 5 éve volt szegény. Akkor már volt chat.
Ő meg, szegény kis nélkülöző csórika, beült pár órákra az akkor még tényleg nem létező netcafekba.... Ja, nem is, a nemlétező pénzéből vett saját gépet, és előfizetett az otthoni netre. Ő volt az első!!!!
Figyi, szerintem neked tényleg pihenned kellene. Túlzásba viszed a munkát.
Előzmény: hangar (920)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 920
Ananké :

Olvasom a fórumot, emiatt megnyugodhatsz :) A 4-5 év alattt meggazdagodni vs. 10-12 évvel ezelötti történetekre gondolsz.

Corleone pontosan nem tisztázta az a határ, amikor már elég pénze volt, és nem ismerkedett ronda+szegény srácként, hanem meggazdagodva visszaszivatta a lányokat. Tehát mondjuk 26 évesen már elég pénze volt, addig szivatták a nők, és kb. év alatt meg is tudta valósítani a "visszaszivatok a nőket" projektet.

Plusz : régen sokan chatnek hívták pl : az ircet is. Mivel már jópár éve netközelben vagyok, tudom, hogy az irc 4-5 éve is már eléggé népszerű volt.

Szóval részletkérdések nem csökkentik Corleone irásainak hihetőségét :)

De figyelj, én nem akarom ráderöltetni, hogy hidd el, amit a srác elmond. Leirtam, hogy szerintem miért is valósághű, és én úgy látom, hogy igaz.

Előzmény: Törölt nick (919)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 919
Drága Hangar!

Légyszíves vedd már a fáradtságot, és méltóztasd elolvasni a 846-os hozzászólásomat.
(És az erre való reakciókat. Megyjegyzem, Corleone - akárki is volt a nick mögött - azóta sem tudott erre semmi értelmeset kinyögni. Értelmetlent sem.:-))

Előzmény: hangar (912)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 918
Banana Joe:

Hülyeséget írtam. Akkor még nem tudtam, hogy Toomee mekkora manipulátor. De már rájöttem. :))

És ha nem nézek be a topikba napokig (nekem is jár néha pár nap pihenés), akkor szépen, pirossal kiemelve ott maradt volna a topikban, a külsőről szóló topikok kb. 2 éves termésének teljes cáfolata ?

Csak hogy jobban személtessem : ha valaki benéz, kapásból látja, hogy fél oldalas, pirossal kiemelt szöveg szól arról, hogy a belső számít.

Ugyanilyen - topikba benéző ember - vajon elolvassa pár oldallal feljebb, hogy "ja, mégsem" ?

Azért ezen gondolkozz el.

Előzmény: Banana Joe (905)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 917
Hát, szerintem értelmes ember nem tölti ezzel az idejét.
Előzmény: Banana Joe (911)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 916
Mambó :

Elolvastam.

Még alszok egyet rá, hogy mit gondolja róla.

Előzmény: Törölt nick (910)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 915
Én azért azt nem mondanám, hogy a kettő ugyanaz.

Veg:-))) Nem vagyok ennyire skizo:-))

off
Tényleg leléptem, holnap megnézem, mit alkottatok éjjel:-)))

Előzmény: hangar (914)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 914
Banana Joe :

Toomee=Corleone

És ilyen gyorsan tudna stílust váltani ? Na mindegy.

Szerintem mindenki vonja le a tanulságot. Akinek az eset hihető, az tegye el magának a többi, nőkröl alkotott véleménye mellé. Akinek meg nem, az meg egyszerüen ignorálja.

Előzmény: Banana Joe (907)
Vegetable Creative Commons License 2002.06.01 0 0 913
Egész élethü vagy! Nem a te másodnikked? ;-DDDDD
Előzmény: Törölt nick (906)
hangar Creative Commons License 2002.06.01 0 0 912
Ananké :

Én tényleg nem akarok belemenni olyan vitákba, hogy M.Corleone története igaz volt-e vagy sem.

Ha megendeged, azért két dolgot hagy irjak le :

1. Az emberek többsége az olyan dolgokról, amiről köztudott, hogy ritkán történnek meg, nehezen hiszi hogy megtörténhetnek.

2. Az emberek egy része, ha sorozatosan, mások miatt sikertelen, elhiheted, hogy elgondolkodik a bosszú lehetőségén. Lehet ez egy általános iskolai sérelem, lehet ez munkahelyi konfliktus, bármi. Miért ne állhatna bosszút az olyan srác, akit állandóan szivattak a nők ?

Oké, világos, hogy azoknak a lányoknak a pártjára álsz - hiszen te is "nőből" vagy, akik átverték és elküldték a Corleone-t a francba. Gondolom nők szemében BŰNT követett el azzal, hogy rondának született. De nehezen érhető a lányoknak az is, hogyan mer egy ronda férfi közeledni a nőkhöz, amikor ők nem ronda pasira vágynak. Női szemmel nézve ez már tényleg pofátlanság. Inkább húzzon el a franca a ronda srác. (vagy menjen kurvázni).

Még szerencse, hogy nem minden ronda srác bólint rá erre.

Előzmény: Törölt nick (903)
Banana Joe Creative Commons License 2002.06.01 0 0 911
Kedves Ananké!

Mi sokkal jobban ismerjük őt és a megnyilvánulásait, mivel mi már régóta itt vagyunk. Túl jól ért a kib*száshoz ahhoz, hogy hülye legyen!

Ő egy viccesgyerek! Ennyi!

Előzmény: Törölt nick (908)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 910
Hangar, inkább azt olvasd el, amit múltkor írt a "Lányok, mit néztek meg rajtunk?" c. topicban:-))

(1563-as hozzászólás, és amit arra reagáltam, 1576. Bár nem kell nekem igazat adni, ez csak az én véleményem)

Na, nekem ennyi elég mára kedvenc Toomee-mból:-)) Megyek sörözni, az érdekesebb:-) Sziasztok!

Előzmény: hangar (904)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 909
Valószínűleg, de ezt miért nekem címezted?
Előzmény: Banana Joe (907)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 908
Toomee-nak igenis sok esze van! Csak megjátssza a hülyét!

Azt hiszem már említettem hogy szerintem a színészi képességeknek igen kevés köze van az észhez.:-)))
A hülyét pedig még a hülye is képes megjátszani.:-))Sőt, ha belegondolsz, az lesz igazán hiteles.:-))) Erre mondják hogy "ráírták a szerepet". Az hogy a sok baromság amit leírt hazugság, még nem zárja ki, hogy ő buta.

Előzmény: Banana Joe (900)
Banana Joe Creative Commons License 2002.06.01 0 0 907
Toomee=Corleone
Előzmény: Törölt nick (903)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 906
Mivel eleve az a meggyőződése pszeudo-Tominknak, hogy a nők büdös kurvák, stb., azért egy ilyen "bizonyíték" (???) után nem kétséges, mit mondana. kb. ilyen stílusban:

"Igen így van! Ugye mondtam hogy minden nő ilyen geci kurva! Ezek tények! Minden engem igazol! Tények! Ti csak hazudtok de most le vagytok leplezve! Aki nem hiszi az lefekszik velem! És megszívatom! Most már itt a bizonyíték Corleone is megmondta. Ezért mindenki megfizet. Minden ribancot szét fogok kúrni és utána megalázom! Ez jár nekem. Megérdemlitek!"

Bocs, a helyesírási hibáit csak kis mértékben tudtam visszaadni, ennyire nem tudom beleélni magam az ő felvett szerepébe:-)))

Előzmény: hangar (901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!