Karácsonyra kaptam Goldtimer falinaptárt. Elképesztően csodálatos! Énnél még sokkal lenyűgözőbb az, hogy ennyi szép gép lehet a munkátok miatt újra a levegőben. Hittétek volna húsz éve? Szívből gratulálok a csapatnak!
Az Aeropark vezetése nagy gondot fordít a repülőgépek, és főleg a pilótakabinok védelmére. A zárt kabinokba csak a tárlatvezető jelenléte mellett léphetnek be a látogatók. De a veszély fenn áll, egy-két lámpabúrát, biztosíték foglalatot, csavart el-el csennek így is. Ezek a műszerhiányok a repülőgépek selejtezését követő időszakban keletkeztek.
Lesz valami védelem a pilótafülkében vagy megint bármikor előfordulhat, hogy valami idióta hülyegyerek szétver/ellop csomó dolgot a skanzenes gépekből?
Hú, ezt nagyon elszúrtam. Egy hiánylistáról vettem le a típust. Természetesen az UPRT-2 műszerről van szó. A HA.MOA-ra kellene. Sajnos a HA-MOG-ból már régen lenyúlták a műszereket. :(
Magasságmérő ,óra megvan,de a harmadik az nem fordulat,hanem teljesitménymérő.(ami ugyan fordulatszámfüggő,de hogy mennyi az ebből a müszerből nem derül ki.)Ha találok ilyet veszek nektek.
Mondanám hogy én is megyek,de Dunakesziről messze van.Az árus elmondása szerint sürün jár ki árulni,és sürün jár Ukrajnába utánpotlásért.Ha tudnátok képet tenni ide a keresett műszerekről,akkor a Bakancsoson tudok nézegetni nektek.Vándor Karcsinak már tudtam adni egy müszert a harci helikopterbe.
Megpróbálok kijutni én is. Ami fontos lenne az a VD-10k vörös megvilágításos magasságmérő,
Mi-2-es helikopterekben is ez van, ITE-2T UV-s fordulatszám kijelző 3-as 4-es mutatós, An-12-n is van ilyen, és bármilyen állapotú UV-s és vörös megvilágításos ACsSz.
Az AcsSz óra és az UFO lámpa égője volt amit minden pilóta aki Kamovot vagy Ancsát "hajtott", soha nem hagyta a gépben ha magára hagyta. Garantáltan elveszítette köztulajdon jellegét mire visszaért.
Amit látok több példányt, az az AVRM óra. Nagyon hasonló. Ez általánosabb volt. Harckocsitól rádiós munkahelyig. Ebben nincs stopper és repidő mérés. Csak a 3 alap mutató.
Szombat vasárnap 7-14 ig.A neten is megtalálod térképpel,Budaörsi virágpiac,vagy Budai zsibvásár cimen.Az árusa bejárattal rézsut átellenes jobbra lévő részen szokott lenni.Ukrajnai magyar.Mindenféle szovjet érás cuccot árul pokrócról ,asztala nincs.Pár próbát megér ha sok a szabadidőd.Nekem sajna messze van.
ACsSz néven nagyon sok fajta óra volt. Ezek egyik fajtája a repülős. Érdemes kinézni erre a piacra, de sajnos a valóban repülősök nagyon drágák. Itt a képeken nincs is olyan. Az eredeti az stopperes és 2 kis külön számlapocska is van rajta és nagy másodperc mutató. Volt belső fűtőszálas kivitel is. Az "igaziakat" már felvásárolták a kupecek. Szépen megpucolva 150 ojrókért mennek. Egy próbát megér persze.
Hali!Ajánlanám,hogy ha valaki lakik Budaörs közelében(XANTIi?),a virágpiacon lévő szombati bolhapiacon keressen egy ukrán eladot.Töménytelen mennyiségü ACSSZ ora volt nála.Ezt a képet az ősszel lőttem nála.Antinak elmagyarázom,hogy hol szokott árulni.Sok asztali ora készült ilyenekből anno.Árak: 3-10khuf kiviteltől állapottól függetlenül.Szerintem fedélzeti,katonai müszerekre be lehet jelentkezni nála.Régebben Oldrad barátom kunyerálta az enyémet,de irigy vagyok,nem adtam.ACSSZ ora volt 1973 ban a Ferihegyi APP irányitó pultjában is.
A megújuló Mi-2-es helikopteren már belül folynak a munkák. Nagyon kellene a műszerfalra egy VD-10k magasságmérő. Az ACsSz óráról már nem is beszélek. Az egyéni világítás kis lámpafoglalataiból is kellene pár darab.