Szia Gépész:) mikor megvettem a cuccot hozzá akkor nem vettem vele vákuumszivattyút csak oda tekertem kicsit azóta a kajának. Így is erősebb lett mert nem fullad le egy könnyen jobban viszi az ekét is póttal teherrel könnyeb elindulni bárhol stb. elakadásnál nagymértékben jobban bír mint turbó nélkül tapasztalat nem mástól tudom! de tervezem a vákuumszivattyút rá mert az azért kell mert akkor ad több kaját mikor szükséges neki meg az új szettekbe van turbó nyomásmérő óra is:D Az is kell most már:D
Szia! Egyik sem! De baxott nehéz:D turbóval is körmöl vele a gép! Pátrohán csinálta két fiatal srác 600ropiért 2 éve! Lehet rá tenni rögtörő hengereket hátra csavaros megoldással nem hegesztéssel mint a leták meg a LEKO tárcsákon! Sokkal nehezebb mint a jármi és a kék LEKO tárcsák! Húztam a kéket jármiba vették sokkal könnyebb mint ez. De megérte megvenni ezt mert motorházig ért a parlagfű augusztusba de össze apritotta a csipkés lap elől hátul. Holnap csinálok még digit képeket mer ez csak telefonos:D meglátod milyen vázból van. Nem zárt szelvény hanem U vas összefordítva és a tagokat ami tartja a hossz gerende 2x olyan vastag mint a letak tarcsáké. Ez ahol elmegy utána nem áll a muhar az fix csak gép kell elé!
Ha tárcsát akarsz venni és jó nehezet szólj megadom a címűket.
Én szerintem az összkerekes se pattog annyira, ha minden rendbe van a híddal s kormánnyal. A bekapcsolásnál több ok van első az, hogy trehány a tulaj, a másik, hogy nem ért hozzá. Általában 2 állása van az elsőhajtás bekapcsolásának automata és direkt hajtás. Ha bekapcsoló rudazat el van állítódva akkor lehet a direkt hajtás helyén van az automata üzemmód, az meg azt jelenti, ha a hátsó kerék megcsúszik akkor segít rá az eleje. A mienk így pattog IX.ikben közúton:
Na szét döntöttük ma a Szását! Körülbelül minden kotyogott a motorban.csapágyak bemaródva, himbáknak 2-3 mm-es játéka ,csapszegperselyeknél szintén mm-res mocorgás,olajnyomás =O ! (meg volt szakadva a folytonosság)...sorolhatnám! Kedves mtz-s barátom megjegyzése: Ezért csodálatos ez az orosz csoda, mert még így is képes dolgozni! Mielőtt letettem, a hármasekét még elhúzta, nem is füstölt, nem is ette az olajat....
Azt is kell venni,de szeretem a keskeny első kereket is,meg országúton a mezitlábasok nem pattognak.Láttam már az összkerék miatt szétszakadozó MTZ-ket.Ettől tartok,ha 82-ről van szó.A másik meg,hogy hogy van az,hogy vagy be tudja kapcsolni az elejét,vagy nem,vagy csak trehány a tulaj?
Már meg van a választottam,de azért felírom magamnak.Épp néztem MTZ-ket és van olyan,amiket februárban adtak fel pl egy jó 80-as nagyfülkés jó állapotút 1 millióért és még meg is van.
1.Soha ne mond,hogy soha!:o) 2.Ettől függetlenül csakis a költségek és a gazdaságosság miatt maradok MTZ -nél.Nagyban valószínűleg nem vennék újat,mégnagyobbat pedig biztos,hogy nem,ha kéne,de hát én nem is nézem normálisnak,aki vet ész nélkül tengerit,meg hasonló marhaságokat,amiket szemesterménynek leadnak.
Üdv! A fogyasztás attól is függ, hogy mit szállítasz a 6,5-es póton. Nem mindegy, hogy szalmával vagy sóderral van megrakva. Ha 6,5Tonnát nézünk 60km-en 25liter környékén kell fogyasztania a gépnek vagyis ennyit tippelek. 3-4 Ft/kg-ért szállítottak tavaly 20km-re azaz oda-vissza 40km.
Üdv! Tudom, hogy egy helyen gyártják, sőt mai napig is gyártanak t25-öst meg t30-ast sőt van t45-ös is a vtz-2048-as elődje. A T30A80 jobban tetszik nekem, meg szerintem megbízhatóbb mint a vtz. Ebben már a kormány állítható(beleférsz) és orbit kormányos. Most hirdetnek 1 elég jó állapotút. hirdetés
El felejtettem megkérdezni: 30 km-re Mtz-vel 6,5 póttal fuvar kb. milyen árba mozog manapság? (oda vissza 60km). Csak a miheztartás végett kérdezem. Nem szoktam fuvarozni, csak érdekel, h nem jól kérem-e el az árát:D
És mennyit fogyaszt az Mtz, van erre valami adat? (tudom azért ennek sok függvénye van pl: tratoros:D )
Üdv! Itt Pátyodon van egy eladó mtz 82-es. Elég jó bőrben van. lLdalváltós. Az összes gumi alkatrész ki van rajta cserélve. Le van festve. A gumik is elég jók, bár elől vmi fura mintázatú van. Ha gondolod leolvasom a tel. számát és leírom neked.
Szerintem is...túl hamar megy tönkre rajta szinte minden ! Ezekből a 4-5 éves gépek úgy néznek ki, (amikkel dolgoznak is) minta már 15 éve hajtották volna őket ....
Az a váltó kibírja az 50 lovat is csak az anyagminőség ami nagyon leromlott a vtz-énél is. Az alkatrész árak mennek az egekbe. A t30a80-asokért is egy vagyont elkérnek pedig annyit nem ér. Viszont jobban kéne még akkor is t30 mint vtz 2048. :) Egy jó t30a80-as árából két t25-öst lehet venni. :)
Leharcolt gépeket árul amúgy. Festékkel ápol s eltakar. :DDD A jumz amúgy nem rossz szőrben van, csak nagyon sokat ártott neki, hogy egy helyben állt. Az összes gumi alkatrészt ki kell cserélni rajta, meg az olajakat lecserélni. A vtz is kapott rendesen már. Én is kérdeztem az árát nyáron és visszakérdeztem, hogy a mellette álló mtz-ével együtt??? :D
Szívesen. A pótkocsi visszajelzőnek tökéletes az autósboltban kapható utánfutó visszajelző. A szettben benne van a pontos bekötése. 1ezres környékén van. Igen bentre kell a 3.ik tükör.
Lehet hogy csak vak lárma volt..... Néztem a srác hozzászólásait, ez az egy volt amit ide írt !:-) De akkor hogy nyitott topicot ? ...másik nicken MTZ témában..? ..annak semmi értelme..
Köszönöm a kimerítő választ! Pótkocsi visszajelzőnek milyennek kell lenni? Hogyan kell működnie? Harmadik tükör hova kell, bentre? Ezeket olvasva lesz még tennivalóm...:D
Nekem még a fúvóka is hiányzik ha jól emlékszem, meg tartály sincs. Csak a nyomógomb van, meg a cső lóg a műszerfalból a többi nincs meg. (nem is kell nekem)
Üdv minden kedves fórumózonak. Nyílt egy új fórum. Mindenkit aki szereti vagy érdekli az mtz azt szeretettel várjuk/várom. Új traktorokról régi traktorokól is lehet információt kérni vagy ha valakinek esetleg valami gondja van felteheti kérdéséd. S várom mindazok szerelő emberkéket akik szívesen segítik információkkal az érdeklődőket. az alábbi linkre kattintva megtalálod. Még új az oldal de mindenkit szeretettel várok és tegyük élvezhetőbbé. Üdv egy Belarusz fan :)
Rosszul írtam az előbb, a tartály a műszerfal jobboldalán a fülke homlokfalára, a kisüveg alá van felerősítve. A két furatnak meg kell lennie, meg egy nagyobb olyan 10-12-es furatnak a cső számára a műszerfal jobb oldalán.
A fúvókája a szélvédő középtáján, és az alatti lemezen van. A tartály a műszerfal jobb oldalára van(volt) felerősítve közel a trepnihez. A szivattyú működtető gomb pedig a műszerfalon a kormányoszloptól nézve az első nyomógomb.
A viccet félretéve. Először is az azonosításnak rendbe kell lenni azaz alvázszám, motorszám rendszám jól olvasható legyen. Légfék mindenféleképpen kell a gépre tudtommal. Vonófejet ha nem viszel akkor legfeljebb a vontatást korlátozzák le 750kg-ra. Lámpák elhelyezése is számít kb a gyári helyeken legyen. Munkalámpa azt hiszem hátra 2db kötelező de ebben nem vagyok biztos. Ha van akkor visszajelzős kapcsolónak kell lenni és akkor kell működnie mikor a helyzetjelző is működik. Magában nem világíthat azaz lekapcsolod a helyzetjelzőt akkor a munkalámpának is el kell aludnia. Ablaktörlőnek kell lenni és működnie is kell plusz e mellé kell ablakmosó berendezésnek is. A féknek egyformán kell blokkolnia aszfalton sőt kéziféknek is azaz meg kell csúszni. E mellet még lassulásmérővel is ellenőrzik a gépet. Kormány holtjátéknak jónak kell lenni a lötyögéseket ki kell szedni. Gumik nem lehetnek kopottak(tükör radiálra gondolok), repedezettek. Porvédő gumiknak épnek repedezés mentesnek kell lenni az egész traktoron. Elektromosságnak rendbe kell lenni. Világítás- helyzetjelző-tompított-reflektor működnie kell. Féklámpának működni kell ha pedállal fékezel, ha kéziféket húzod be. Nem villoghat a féklámpa vagy helyzetjelző irányjelzőzéskor. Pótkocsi visszajelző kell a gépre és helyesen is kell működni. Ezenfelül még kell elsősegély doboz, elakadásjelző háromszög, izzókészlet. 3db tükör kell a gépre. Szélvédő, üvegek nem lehetnek repedtek. Lámpaburák nem lehetnek kifakulva. Prizma is kell hátra. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. De ha van ismerős akkor a felsoroltak töredékét ellenőrzik. Viszont én azt mondom hogy a kormánnyal a fékkel és a világítással én nem spórolnék. Annak rendbe kell lenni.
Sziasztok! Letudnátok írni részletesen a sikeres műszaki vizsga feltételeit? Ha nem akarok vontatni, akkor is kell-e a vonófej, légfék? Lámpák elhelyezése számít-e valamit? Munkalámpa is kötelező? Ablaktörlő? Féknek mennyire kellene fogni? Megállni meg lehet vele, de azért nem blokkol... Első híd, könyöktengely egyáltalán nem lóghat? Kormány holtjáték? Nekem ezek jutottak eszembe, nektek még valami? Bocsi a sok kérdésért, de még nincs tapasztalatom a témában. Előre köszi!
Orbika!!! Értem, már a vizes dolgot!!!! Leesett! Aszongya hogy pár mm vízoszlop elég ahhoz hogy ne tudjon a holtpontig érni a dugattyú, az olajba került víz meg elmegy a kartellgázzal! Megvilágosultam! KÖSZ :))))
Sajnos nem a bendix! Az nem ütne sztem...Most nincs rajt az olajteknő meg a szelepfedél,kicsit megpörgetem gáz nélkül így holnap reggel, nem baszik ki vele remélem............de őszintén szólva ezt a vizes dolgot nem igazán értem...az csak akkor nem összenyomható, ha az égéstér tele van....vagy ha tele lenne...de az meg rengeteg víz...ha meg befolyik az olajba hova párolog el???Valahogy nem értem...
a víz persze hoyg ottvan ahelyén, elég ha csak egy nagyon kevés beszviárog a hengerbe már nem tudod átfordyítani mert nem összenyomható. leírom, hogy jártam nem is olyan régen. szintén dolgoztam a géppel, este leálltam, minden ok, reggel viszont már nem fordult át. csak koppant és visszarúgott. gondoltam hoyg vízzel van gond, mert van egy 50esünk ami repedt hengerfejjel került hozzánk, és volt hoyg ha nem fordult át akkor levettüók a szelepdeknit, lenyomtuk a kipufogószelepet amelyikhez bement a víz átfordulva kinyomta a vizet. Szóval a 80asnál is ezt a módszert alkalmaztam mert muszály volt menni, menet közben nem okozott problémát, sőt pár perces leállításnál se, csak ha több órát állt akko utána nem fordult átdecsak néha. Végül hüvelyt kellett cserélni mert az lyukadt ki középen és ha a lyuk alat állt meg a dugó teteje akkor fölé folyt és megakasztotta ha fent állt meg a dugo akkor meg az olajba fojt és az meg elpárolgott menetközben.
Jó ötlet. De ha a víz lenne a baj, akkor kellett volna valami kartellgáznak is lenni.Vagy nem?A víz ott van a helyén.Tanácstalan vagyok.Lehetne itt valaki a közelembe közületek, aki csinált már ilyet. De azért, most hogy mondod, mindenképp kiveszem a porlasztókat mielőtt szétkapom a motrot.
Igen tudod, az ékszíjtárcsa felől lehet 27-es vagy 32-es kulccsal. A porlasztókat vedd ki úgy gyorsabban tudod forgatni vagyis legalább lazítsd meg a porlasztókat.
Én csavarhúzóval forgattam a lendkerék felől(ez igy lassabb) de nem volt koppanás.enyhén néha szorult, de ezt betudtam a kompressziónak.Az érdekes az sztem, hogy a kisebb akksinál még nem koppant, csak rendkívül gyengén tudta tekerni.Vegyem le a hengerfejet?
Hát ez jó kérdés! De hogyan állítódhat el?? ezt nem értem. Vagy talán eltört valamelyik gyűrű?De akkor is hogy lehet h dolgozom vele, és akkor szarik be amikor leteszem?Nem volt előtte kartellgáz nem volt gyengébb a motor,minden rendben volt. Megnéztem, a lendkerék egyszerre forog az ékszíjtárcsával, tehát a főtengely sem tört el.