Keresés

Részletes keresés

Bamberg58 Creative Commons License 2021.08.22 -3 1 295

Nagyon remélem hogy Kiss Nikit többé a válogatott közelébe se engedik és ne jöjjön senki azzal hogy Elektől kevés lehetőséget kapott. Az a kevés is túl sok volt. Abban is reménykedem hogy Kuczora teljesen felépül és akkor kitudja váltani Hárfát, a labda eladás világbajnokát.

Előzmény: Taliga007 (285)
PotterHarry Creative Commons License 2021.08.22 0 0 294

Jöhet ismét Horváth Dóra... 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.08.22 -1 0 293

Egyébként Horváth Roland, aki a legbiztatóbb magyar edző sztem védekezés szempontból, nem is fog komoly csapatot már kapni.

Ezt honnan tudjuk?

Fradit, ETO-t kivéve bárhova odaférhet, a siófoki és a debreceni kispad sem arról híres, hogy annyira stabil lenne...

Előzmény: hatosfalat (292)
hatosfalat Creative Commons License 2021.08.22 -1 1 292

Ezek ad hoc megoldások voltak, amik helyenként jól is elsülhetnek, aztán csodálkozunk, amikor nem.

Az elmúlt években ugyanez igaz volt Tomori, Szeki vagy Kisfaludy esetében is, pedig azok nem ad hoc megoldások voltak. Egyszer valakinek kell vennie egy nagy levegőt és megbízni a náluk fiatalabb generációban. 

Egyébként Horváth Roland, aki a legbiztatóbb magyar edző sztem védekezés szempontból, nem is fog komoly csapatot már kapni. Annak idején peche volt, hogy a Siófok pont egy széteső fázisban volt, meg talán akkor még nem is volt elég tapasztalata.

Előzmény: Tonio 2.0 (291)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.08.22 -2 0 291

Ezek ad hoc megoldások voltak, amik helyenként jól is elsülhetnek, aztán csodálkozunk, amikor nem.

Szóval erre alapozni, hát te tudod... Persze logikusabb, mint a Fehérváron kettes védő Bardi Fruzsinától várni a válogatott hármas védő posztjának megoldását, az kétségtelen.

Azon gondolkodom, melyik magyar edző tudott magyar játékosokra alapozva jó védelmet összerakni.

Elek nem erről híres. Szilágyi váci ténykedése sem biztató a debreceniekre nézve (bár most jobb az emberanyag), Vovának sem ez az erőssége.

Rasmussen maradhatott volna defensive coordinatornak... :)

Előzmény: hatosfalat (290)
hatosfalat Creative Commons License 2021.08.22 0 3 290

Én optimista vagyok, sztem ki fog derülni, hogy nem leszünk rosszabbak védekezésben, mint az elmúlt két évben. Ahogy 2018-ban is a “gyenge” Planétával és a tapasztalatlan beállókkal működött a védelem. Vagy ahogy a “középszerű” Vámos is kényszerből, nulla összeszokással a csapatba került, aztán nem voltunk gyengébbek irányítóban, mint korábban.

Előzmény: Tonio 2.0 (288)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.08.22 -1 0 289

Győri mag 5 játékossal? A győriek max szélsők, nem rajtuk fog állni vagy bukni a játékunk.

Egyébként öt játékos tuti nem lesz, legalábbis Márton kimaradását baromi valószínűtlennek tartom, jelenleg a legjobb magyar balszélső (szerintem). Lesznek 3-an, vagy 4-en, és Háfrát kivéve mind szélső.

Debreceni mag is nagy kérdés, Jezsikava a standard hármas védőjük egyelőre, aki fehérorosz, a többiek elég nehézkesnek tűnnek.

Összességében az várható, hogy kb 4-5 játékost adhat a Fradi, és kb 3-4 játékost a Loki és az ETO.

A többiek meg jöhetnek Vácról, az MTK-ból, esetleg Siófokról vagy Móvárról.

Jobban el fognak oszlani a játékosok. Aztán hogy ez jó -e, vagy rossz, nem tudom, mindenesetre a felelősség közös lesz.

Előzmény: pfefe80 (279)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.08.22 -2 0 288

Mindegyik opció rendkívül rossz.

Ha választani kell, akkor az lenne a logikus, hogy két beálló, vagy szükség esetén, ha nem akarunk/nem tudunk cserélni, az egyik beálló + Zácsik/Háfra oldja meg (?) a hármas védő posztot.

A jobblövőink szerintem elöl és hátul is gyengék, Zácsik vagy Háfra legalább elöl talán tud valamit hozni, és Zácsik például nem tudom elképzelni, hogy hármas védőként rosszabb lesz, mint kettesként (aztán ezt alkalomadtán majd a fejemre lehet olvasni... :) )

Az, hogy egy harmatgyenge román csapat ellen 10 percig működött Planéta valamelyik beállóval hátul, nem sokat jelent sajnos.

Előzmény: hatosfalat (281)
objektív3 Creative Commons License 2021.08.22 -4 0 287

Hogy ki lesz középső védő a jövőben, az elsősorban attól függ, hogy ki AKAR az lenni.

Zácsiknak KELLENE az egyik középsőnek lenni, mert az nem szerencsés, hogy keresztbe fut jobbkettőbe, hogy ott nagyon gyengén védekezzen. Alkatilag jobb neki középen (meg a csapatszerkezetnek is), persze ezt neki is akarnia kellene.

Tomori is lehet még legalább kiegészítő ember, ha akar.
Szeki inkább már csak vésztartalék.

A beállók hátul is gyengék, nehézkesek, de aki jobban fejlődik (szálkásodik, ügyesedik, fogy...), ott lehet. Ha nem fejlődnek, akkor Kisfaludy is marad, mert jelenleg még befér.

Zizit is el tudnám képzelni középső védőnek is, simán megoldaná, jobban, mint néhány altarnatíva.

Planéta kérdőjel, ha támadásban be tud kerülni, akkor védekezhet is, bizonyos csapatok ellen, bizonyos ideig. Csak védőnek szinte mindenki jobb nála, bár volt már rá példa, hogy elfogytak előle az emberek......

hatosfalat Creative Commons License 2021.08.22 0 3 286

Persze ehhez képest kissé meglepő volt, hogy Jezsikava volt náluk részben hármasban.

Ez így volt tegnap az első félidőben is, de a másodikban Planéta és Tóvizi/Bordás játszott hármasban. A Planéta-Tóvizi kettős igen jól játszott (abban a 15 percben nyerték meg a meccset), őket együtt látva nosztalgikus érzéseim voltak 2018-ból.

Taliga007 Creative Commons License 2021.08.22 -4 0 285

Őszintén szólva bárkit is próbálunk ki, sokkal rosszabb nem lesz hatosfalat listájánál. Háfrán és Zácsikon konkrétan sírva röhögtem, Planéta vagy Kiss említésénél meg azt gondoltam, h szántsuk be ezt a borzadályt, amit NBI-nek nevezünk, mert ha ilyen opcióink vannak hármasvédőre, hát az szánalmas... 

Bamberg58 Creative Commons License 2021.08.22 0 3 284

Most Bárdi lett az új Hámori Koni vagy Sopronyi Anett!:)) Ugyan mit mondana erre Csernus doki?:))

Előzmény: gergelyk (283)
gergelyk Creative Commons License 2021.08.22 0 4 283

Ez a Bardi nálad egy becsipődés. Igaz, mindig voltak ilyen embereid

Előzmény: RnD (275)
PotterHarry Creative Commons License 2021.08.22 -1 1 282

Kihagytad Bardit, hát nem értesz te eléggé a kézilabdához. :P 

hatosfalat Creative Commons License 2021.08.22 -1 3 281

Hármas védőre szerintem az alábbi opciók lesznek decemberre:

1. A régiek, Tomori vagy Szekeres, Ez sztem a legrosszabb, ezzel elodáznánk csak későbbre a változtatást és egy új párosnak kevesebb lehetősége lesz összeszokni. Mellette nagy összeget tennék rá, hogy Tomori már nem lesz képes 100%-osan harcolni egy sima világversenyen.

2. Valamelyik jobbátlövő (Planéta, Hornyák, Kiss) az egyik beállónkkal

3. Két beálló. Tóvizi, Bordás, Pásztor, Szabó, Helembai, Kisfaludy. Ehhez persze többeknek igen jelentős forma javulást kellene mutatniuk.

4. Zácsik és/vagy Háfra. Vovánál mindketten voltak már hármasban.

5. Valamilyen nagy meglepetés. 

A Debrecen miatt egy Planéta, Hornyák, Tóvizi, Bordás jobbátlövő és beálló párosnak sztem nem rosszak az esélyei. Persze ehhez képest kissé meglepő volt, hogy Jezsikava volt náluk részben hármasban.

Trombozis4 Creative Commons License 2021.08.22 -3 1 280

Hornyák szerintem nem opció, ameddig Zácsik/Háfra és talán Tomori rendelkezésre áll. De utánuk is nagyon elgondolkodtató, hogy érdemes-e őt vinni egy világversenyre.

Előzmény: pfefe80 (279)
pfefe80 Creative Commons License 2021.08.22 -3 1 279

Plusz Hornyák is ott van. Lesz egy győri mag is 5 játékossal. Aztán ne legyen sírás ha nem jönnek az eredmények.

Előzmény: Trombozis4 (278)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.08.22 -1 2 278

Könnyen lehet, hogy a Debrecen jelenlegi keretére erősen fog építeni a közeljövőben az új magyar kapitány. Vámos ugye nem kérdés, Bordás sem fog kikerülni egyhamar és Tóvizinek is erősen megnőnek majd az esélyei Kisfaludyval szemben, ha nem Elek lesz a kapitány. Planéta helyett tulajdonképpen nincs opció jelenleg Tomori pótlására. Némi esélye Kovács Annának is lehet bekerülni a felnőtt válogatottba miután felépült a sérüléséből, meglátjuk.

RnD Creative Commons License 2021.08.22 -5 1 277

Lecsó, te most már csak idétlen hozzászólásokat fogsz ide beírni?:DDD

Előzmény: Ernie McCracken (276)
Ernie McCracken Creative Commons License 2021.08.22 0 9 276

"VALAKIT találnunk kell hármas védőnek a válogatottba nem....?" (RnD)

:)

Neked már nem kell, pihenjél "kicsit"....a megbízóid általam üzenve azonnali hatállyal felmentettek az ilyen irányú munkavégzés alól....mostantól az építőiparban számítanak rád. Csak szóltam...

RnD Creative Commons License 2021.08.21 -6 2 275

VALAKIT találnunk kell hármas védőnek a válogatottba nem....? Mert már nem lesz Tomori, Szekeres etc.

Kíváncsian várom h szerinted ki legyen...? Vagy szüntessük meg ezt a posztot mert nincs rá játékosunk...?

Bardi Fruzsi Móváron hármas védő volt, nagyon jól megoldotta a feladatát. Az újak között akik ezen a poszton bekerülhetnek ő a legjobb. De mint mondom, várom a listát a többiekről, halljuk.....

Előzmény: PotterHarry (272)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.08.21 0 1 274

Előzmény: RnD (271)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.08.21 0 5 273

Főleg hogy Bardi nem is hármas védő.

Legalábbis a világhírű Albában inkább kettes védő volt, amikor láttam.

Előzmény: PotterHarry (272)
PotterHarry Creative Commons License 2021.08.21 0 6 272

Érdekes, hogy mindig Bardit emlegeted, annak ellenére, hogy soha, egyetlen egyszer nem merült fel a neve a válogatott környékén, még úgy sem, hogy Rasmussen kb mindenkit behívott, aki meg tudja fogni a labdát, és még úgy sem, hogy Eleknél prioritást élveznek a hármasvédő beállók. :D Ez nem lehet véletlen. 

Előzmény: RnD (271)
RnD Creative Commons License 2021.08.21 -9 2 271

Bardi Fruzsit minden további nélkül el lehetne kezdeni beépíteni hármas védőnek a válogatottba. Ha már új játékosokban gondolkodunk.

Előzmény: Trombozis4 (267)
codi1993 Creative Commons License 2021.08.21 0 1 270

Pontosan ez is lehet komoly fegyverunk a jovoben.

Előzmény: Trombozis4 (268)
codi1993 Creative Commons License 2021.08.21 -2 1 269

Olimpia a legfontosabb vilagverseny miertelme kijutni vagy kvalifikacios helyen vegezni majd elkoszonni a vedelem oszlopatol.? Szimoval lehetne helyettesiteni  es szerintem vele is fogja majd az uj kapitany idovel. 

Előzmény: Trombozis4 (267)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.08.21 -1 3 268

Planétára ki kell lépni és Szimó ilyenkor előszeretettel játsza meg a beállókat, amiből tiszta gólhelyzeteket teremt. Ez a Bukarest ellen is működött, csak Tonio nem szereti megemlíteni, mert ez nem illik bele a narratívájába.

Előzmény: codi1993 (265)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.08.21 0 2 267

Divat olimpiai ciklusokban gondolkodni, de a helyzet az, hogy egy EB vagy VB is ugyanolyan színvonalas. Tomori jelenleg hasznára lenne a válogatottnak. Ha nem áll rendelkezésre azzal sem leszünk előrébb semmivel. Zsuzsa mellett is el lehet kezdeni beépíteni embereket, az olimpiai keretnél bővebb lesz a vb-keret. Nade kivel lehet Tomorit pótolni? Planétán kívül hasonló testalkatú játékosok nem tolonganak.

Előzmény: codi1993 (266)
codi1993 Creative Commons License 2021.08.21 -2 0 266

1-2 vilagversenynek miertelme vagy maradjan az Olimpiaig vagy ne legyen valogatott. 

Előzmény: Trombozis4 (261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!