Tanácsot, segítséget kérek! Még a májusi ballagáson, egy csokorban díszananászt kapott a fiam. Nosza, rajta! Gondoltam. Földbe, zacsi alá és türelem. Mostanra minden bizonnyal gyökeret eresztett, mert új leveleket is kezd növeszteni. De még mindig a zacsi alatt van, sőt kint az udvaron. Ha leveszem a zacsit, mi a teendő, és egyáltalán van-e esély, hogy életben tartsam télikert, üvegház nélkül, egyszerű szobai körülmények között?
Szerintem alaposan vissza kell metszeni, ha helyhiány a probléma. Egyébként hűvös pincében, vagy a lakásban is áttelel. Én kb. felére visszavágom majd behordáskor ezt a futó-tüskés gyönyörűséget, majd egy nagy ablak elé helyezem, hogy télen is gyönyörködhessünk a virágzásában.
Van valamilyen Solanumom. Nem tudom honnan, valószínüleg valahol (pl.Görögország) szedtem a magját. Nem ismerem a faj nevét, a karélyos leveleken alul-felül tüskék vannak. Közeleg a tél, nem tudom hova tegyem?
Magyar oldalt sajnos nem ismerek a témában. Tavasszal vettük, még nem ültettem át, sajnos nem virágzott még, talán jövőre majd megmutatja magát, jó lenne! :)
Rappaiéknak új honlapja van http://www.rappaikerteszet.hu/ ezt idén csinálták, itt is utána tudsz nézni a dolgoknak. Sok mindenük van, de azért nincs minden amit ott hirdetnek. Jönnek az őszi kiállítások és akkor felhozzák a megbeszélt növényeket Budapestre.
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Sajnos nem tudok angolul, ha tudnál esetleg magyar oldalt ezzel kapcsolatban, megköszönném. Milyen földbe ültetted el? Mikor vetted? Nálad virágzott már? Találtam Rappainak honlapját, de sajna az 1998-1999-es. Postai úton lehet rendelni?Mégegyszer köszönöm a segítséget!
A pisztácia hüvös teleltetésnél lombhullató ergo nem kell neki fény télen, teleltetni 0-10 fok között kitünően lehet. Nem hiszem hogy a trópusi részen teleltetnék a füvészkertben inkább a szubtrópusiban.
Jól vissza olvasgattam és arra jutottam, hogy sok emberkének vannak különleges növényei. Nekem is van pár, nem biztos, hogy érdekel bennetek, de beírom ide:
Helló Legslie és mindenki ! A pistáciáról nem sokat tudok, de az biztos, hogy télen is nagyon világos helyet igényel és inkább 10-20 celsiust. Én nem próbálkozom vele mert termő méretig felnevelni nagyon nehéz. A füvészkertnek van egy és télen a trópusi üvegházban tartják. Szentjánoskenyérfa: télen 1-2 C,alig öntözni, nyáron tüző nap, laza, tápdús föld(tőzeg, fekete föld, homok, marhatrágy 20%)a földkeverékhez 10%-nál több homokot semminek nem adok, mert a növény gyorsan öregedő hajszálgyökereket növeszt, homok helyett, vagy mellett a perlit a király.
Persze hogy lehet. Mediterránokhoz hasonló hüvös 5-10 fokos teleltetés, nyáron meleg napos hely, mérsékelt öntözés. igénytelen, homokos meszes földbe kell ültetni.
Elültettem szentjánoskenyérfa magokat és 2 kikelt, most úgy 10 cm-esek. Ha valamelyitek tart ilyent, kérlek írja meg a tudnivalókat. Föld, öntözés, teleltetés, stb.
Új vagyok a fórumon, de sok egzotikus gyümölcsöm és dísznövényem van. Mivel gyüjteményem elég jól felszaporodott, eladó állományom is van. Növényeket rendelésre is szaporítok, postai utánvéttel küldök, idényszerüen. Ha több időm lesz részletes katalógust is fogok feltenni. Példának: 22 fajta golgota;6 gyümölcstermő, pepinók, physalis, naranyilla, paradicsomfa, folytontermő eprek, acerola, kopaszkivik, önporzós szőrös kivi, stb.Növényeimhez bevált földkeverékek receptjét és ápolási tanácsokat is adok. Mivel az egzotikus növények piacán eléggé megnött a kínálat áraimat reálisan szabom meg. Ha valakinek nem válaszolok rövid időn belül a megkeresésére, kérem ne sértődjetek meg, nem vagyok folyamatosan internetközelben. Egzotikus növényekkel kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok, ha tudok. Növényekkel kapcsolatban cserelehetőségek is érdekelnek. Érdeklődéseteket szeretettel várom, kedves növénykedvelő barátaim! Nagyér Rákóczi utca 6. 6917
Miért publikus az e-mail címed ha nem vagy képes az e-mailemre válaszolni amit küldtem neked? Tegnap este tudtál nekem itt válaszolni, látom ma is írtál más topikokba nekem meg nem vagy képes az e-mailemre válaszolni. Miért nem válaszolsz nekem? Várom mihamarabbi válaszodat.