Keresés

Részletes keresés

gaspoltshofen Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71539

Nálunk fel sem merült, hogy külön, hiszen egy altatással megúsztam a kettőt. Zala megyei kórház főorvosa volt az elkövető:)

 

Akácvirágról HB sem tud semmit, az utóbbi időben már nem tartották a kapcsolatot, de elvileg még nem kellett, hogy szüljön, de ki tudja.

 

Eltünésem: új munkahelyem van, ahol tanulok és betanulok, meg a saját magamnak állított magas mércét próbálom átugrani. Szóval kevesebb időm van fórumozni, azért néha benézek, ha nem is mindig írok. Decemberben, vagy dec-januári ciklusban elvileg mi is nekifutunk a 4.-nek, hogy még kihasználjuk a TB-t. Köszönöm az érdeklődést.

 

Trentónak beolvastam, amit írtatok, mostanra elmúlt a vérzése is, és holnap délre lesz HCG eredménye is, addig meg szorítunk neki.

 

Gaspi

Előzmény: Mirosz (71537)
noaaa Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71538

Hogy csatlakozzak a sorhoz, nekem is volt barnázásom a 9. héten, egy hetet feküdtem vele kórházban, magnézium-infúzión, de minden rendben volt - az ikreknek meg sem kottyant. Lehet, hogy a harmadik embrió távozott esetleg így, nem tudom.

Mirosz Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71537

GASPI!

Neked hol csinálták egyszerre a laparoszkópiát és a hiszteroszkópiát?

 

Esetleg ha valaki tud ilyen kórházat Bp.-en, ahol eygszerre csinálják ezt a két beavatkozást, légyszí írja meg!

=***= Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71536
Nagy drukk Trentónak! A barnás pecsételő egyáltalán nem jelent rosszat az esetek nagy részében! Szóval nyugi!!!
Amikor a kislányommal voltam terhes - 1 . lombik -, rózsaszines vérzésem volt még a teszt előtt és ez fennállt kb. 7-10 napig. Fájt az egész hasam, biztos voltam benne, hogy megjött.
Most, a poziív teszt és vérvétel után elkeztem vérezni, egyre jobban. Két napig nem éreztem semmit, aztán az erősödő vérzés mellett jöttek a görcsök is. A végeredményt meg tudod...
Veled mi újság? Nagyon eltüntél, mikor kezdesz bele újra?
Te nem tudsz valamit Akácvirágról?
Előzmény: gaspoltshofen (71529)
moniÁ Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71535
Trentónak üzenem,hogy az a legfontosabb,hogy ne izgassa fel magát(ezt,tudom,hogy könnyű mondani),de ez nagyon fontos.Az én nővérem most 16 hetes és a 12 hetes uh-ig 4-szer vérzett be.azonnali nyugalom,táppénz és fekvéssel mindig megoldódott,de ahogy visszament dolgozni ismét bevérzett.azóta nagyon figyel magára.A bébike jól van.kitartás és sok energiát:++++++++++++
Előzmény: gaspoltshofen (71529)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71534

Gaspi!

 

Most, hogy olvasom Kollinát, eszembe jutott, hogy azt nálam is kérdezte a doki, hogy görcsölök e. De nem, s ez állitólag jó. Nekem nem kellett a szájon keresztüli változatra átválltanom, pedig az elején véreztem rendesen. De a doki szerint felszivódik igy is.

 

Nálunk is másnap csinált UH-t.

 

Érzeni én se éreztem, a totális félelmen kivül semmit.

Előzmény: kollina (71533)
kollina Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71533
Én az első terhesség 6. hete után véreztem, de nem pecsételés volt, hanem egyik reggel elöntött a vér. Érezni semmit nem éreztem, azaz nem görcsölt a hasam. Félni viszont féltem, de ez most mellékes. Egyből rohantunk a dokihoz, aki uh-t csinált, babát rendben találta. Méhszáj zárva volt. Nekem ő azt mondta, hogy minden rendben van addig, amíg nem kezd görcsölni a hasam. Ha nem görcsöl a hasam, nem fog a méhszáj sem nyílni, és nem lesz vetélés sem. Más ijesztő tünetet nekem nem mondott. Szerencsére ez nem következett be, és az erős vérzés másnapra már csillapodott, és átváltott barnázásra. Egy hétig kórházban feküdtem, de ezzel egyelőre ne riogasd szegény Trentot. Nekem utro adagot nem emeltek, igaz 3*2-t kellett rakogatni, de amíg véreztem, meg barnáztam, szájon át kellett szednem. A vérzés okát nem tudták megmondani.

Szóval, ha Trentó nem görcsöl, akkor talán nem lesz gond.

Nagyon szorítok neki!!!!
Előzmény: gaspoltshofen (71529)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71532

Gaspi!

 

Én is véreztem. Nálam a majdnem a 6. héten kezdődött. S nem barnával hanem élénk piros vérrel.

 

Akkor a doki azonnali fekvést javasolt. S hogy nyomassam tovább az utrót. Aztán átváltott pecsételős barnássá, s egész sokáig fenn állt. Igazából most 2 napja múlt el. S most már 9+3-nál járok.

 

 

 

Előzmény: gaspoltshofen (71529)
gaspoltshofen Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71531

Átadom az üzenetet, köszi, nem ő csak Utrot nyom, Tapolcán nem divat az injekciózás. A BMC-ben a nagy favorit.

 

Gaspi

Előzmény: manó-71 (71530)
manó-71 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71530

Trento!

Nagyon izgulok értetek és ezerrel küldöm az energiát!

A tesóm is vérezgetett az elején, a sogórnőmnek meg 5 hónapig megjött, már mozgott a baba mikor kiderült, hogy jönn a baba. Bár nálunk azért minden más, de olvastam már itt ilyent és nem volt semmi probléma. A BMC-ban most van egy sorstársunk akinek három babóca van a pocakjába, korházban van mert kicsit vérzett, de az UH-on minden a legnagyobb rendben volt. Igaz egy hete találkoztam vele, de remélem azóta is minden OK nála. Szóval kitartás és pihenj sokat egy kis séta azért kell, hogy a vérgeringés is jó legyen. Injekcióban is adod a progeszteront vagy csak a golyókat kapod?

 

Lányok! Nektek mi a véleményetek a progeszteron injekcióról? Mindenhol javasolják?

Nekem azt mondta a doki, hogy döntsem el én. De hát kell vagy nem?

Az Utrogestánból is lórugásnyi adag a 3X3.

gaspoltshofen Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71529

Sziasztok,

 

Trento nevében lenne egy kérdésem. Szegény elkezdett egy kicsit pecsételni, most felemelte az Utro adagját, de kétségekkel teli. Holnap lesz HCG eredmény nézés, és szombaton UH-ja is.

A kérdése pedig az lenne, hogy aki elkezdett pecsételgetni a sikeres HCG szint után, az mit érzett, akkor is, ha a végeredmény egy baba lett, és akkor is, ha sajnos nem. Én ugyan elmondtam a tapasztalatomat, de több ember véleménye kicsit reálisabb képet mutat.

 

Gaspi

 

És persze szorítsunk neki ezerrel.

kollina Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71528
Ez teljesen páciens és pszicho függő. Szerintem kelleni biztos nem kell. Van aki nem is érez semmit. Na meg a kora terhes tünetek (mellfeszülés, hasfeszülés, fájdogálás, stb.) és a menzi tünetek nagyon egyformák, így nem nagyon érdemes ezen izgulni.

Én az első alkalommal szintén kerestem magamon a tüneteket, de semmit nem éreztem a 6. hét végéig. Igaz, a vérvétel előtt csináltam tesztet és az két csíkos lett, amit a vérvétel eredménye meg is erősített. De mivel semmit nem éreztem, sokat izgultam az uh-ig, hogy biztos ott van-e a baba. A 6. hét végétől kezdve viszont minden napot végighánytam a 13. hétig. Másodszor már a beültetés napja utáni 13. napon (onnan tudom, hogy másnap mentem 14. napi vérvételre) rosszul lettem egy bávásárlás során, de mivel kicsit taknyos voltam és nagyon meleg volt a boltban, azt hittem e miatt van. Csak utólag derült ki, hogy más is közrejátszott. :) Meg volt 1-2 olyan nap a beültetés utáni héten, amikor kicsit görcsölt a hasam, de csak 1-2 percig. E miatt meg egyáltalán nem is reménykedtem semmiben. Igazi kismama tüneteket a 6. héten éreztem szintén, hányinger formájában. Közte semmit nem vettem magamon észre. A mellem soha nem feszült, pedig a beültetés után mindig ebben kerestem a jelet.

Előzmény: pandus+ (71527)
pandus+ Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71527

Sziasztok,

 

Ekatlan, köszi a választ, megnyugtatott. És egyébként meddig fájt, hogyan mulasztottad el? TEgnap este óta kamillateával öblögetek, mert tegnap nem voltak nyitva a boltok és úgy néz ki, hogy múlik ez fájás. most vagyok a 3.napon.

Évi és mindenki akinek már valaha sikerült legalább megtapadnia a babának, nagyjából mikortól "kellene"vagy inkább lehet  érezni valami tünetfélét? Tudom, hogy erre nincs egységes válasz, de kíváncsi lennék a véleményetekre. mindenkinek szépséges napot kívánok!

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71525

Sziasztok!

 

Köszönöm a gyors választ!  Kezdek megvilágosodni  :) A doki azt mondta, hogy kell szednem fogigátlót, és utána jönnek a szurik. Erre biztosan emlékszem.

A lelki és testi nyugalom miattt egyaránt szükséges a pihenés az én esetemben. A  fiziaki, szellemi megerőltetést és a stresszt ki akarom iktatni már a beavatkozás előtt, ezért akarok a gyógyszer szedése alatt már táppénzre menni. Munka mellett ez nem megy...Szerencsére megtehetem, és igazából már várom is ezt a kényszerpihenőt! Úgyhogy ezek szerint december elejétől gondolkodhatom a dologban. Hurrá! Így legalább az ünnepek alatt megúszom a munkát!

 

Amúgy hogy döntik el, hogy kinél alkalmazzák a rövid ill. a hosszú protokollt?

 

Köszi mégegyszer!

 

Üdv mindenkinek!

Előzmény: szrjudit (71522)
manó-71 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71524

Évi!

Két füled van, az egyiken be, a másikon ki! Ha ennyire negatív az anyósód, akkor ne is figyelj oda, hogy mit mond. A fő feladatod most az, hogy pihenj, csináld azt ami jólesik, koncentrálj a babára vagy babákra és magatokra. Csak a pozitív dolgokra összpontosíts. Kitartás, a cél nálatok már látszik!

Tappancs!

Ha veszélyes anyagokkal dolgozol, akkor ha lehet kérd át magad egy olyan helyre, ahol ez nem áll fenn. Ha nem lehet, akkor menj csak táppénzre, de valamivel foglald el magad, mert heteket-hónapokat azon agyalni, hogy sikerül, nem sikerül, nagyon idegörlő. Az első lombikomnál kiírattam magam a kezelés kezdetétől, de nem voltam nyugodtabb, sőt ingerültebb, idegesebb voltam. Most pénteken lesz a punkció, akkor szabin leszek, hétfőtől meg néhány nap táppénz, amíg renbe nem érzem magam. Aztán megyek vissza dolgozni, hátha úgy hamarabb eljönn a vérvétel időpontja. De ez még odébb van, remélem lesz elég petesejt, megtermékenyülés, osztódás, mert csak ezek után lesz a beültetés. Annyi minden közbejöhet, amire nem is számítunk. Másoknak olyan egyszerű, aki nincs benne fel sem foglya, hogy mi min megyünk keresztül. A fizikai oldala nem is annyira fáj, de lelkileg teljessen padlóra kerülünk. A kollékanőm lánya úgy jár abortuszra, mint más nagybevásárlásra, tudja, hogy én milyen kezelésre járok és nem érti, hogy miért akadok ki amikor ilyeneket mesél. Igazságtalan az élet, ahol nem kell, ott sikerül, más meg éveket hiába probálkozik. Na jól elkanyarodtam a témától, bocsi csak most megint ilyen hireket mondott, én meg nyelem a könnyeimet. No de kitartás, fő a pozitív gondolkodás és egyszer csak nekünk is sikerül!

fr.uzsi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71523
Na szóval, az  úgy van, hogy elvileg háromféle protokkol létezik. Van az antagonista. Ilyenkor gyakorlatilag a saját hormonháztartásodra építve zajlik a kezelés. Ez nagyjából 10 nap - 2 hét stimulációt jelent, ami a menstruáció 2.-3. napján indul. Aztán van az agonista short, ilyenkor van előtte általában egy fogamzásgátlós ciklus, és amikor megjön, akkor indul maga a stimuláció. És van az agonista long, ez pedig szintén két ciklust érint, mert az első ciklus kb 20. napján kezdődik többnyire Decapeptyllel. És a következő menstruáció jelentkezése után a 2.-3.-4. napon (ez egyénfüggő) indul a stimuláció. A fogamzásgátlós és a decapeptyles kvázi előkezelés azért van, hogy ezzel leállítsák a petefészek működését, és gyakorlatilag "kézivezérlésre" rakják át a hormonháztartásod. Magyarán amíg a fogigátló illetve a deca megy csak, addig nem történik semmi a szervezetedben, ezért én a magam részéről nem sok értelmét látom a betegszabadságnak ebben az időszakban. De persze Te tudod, hogy Neked mi a legjobb, mi nyugtat meg, mitől érzed úgy, hogy minden lehetségest elkövettél a siker érdekében. De túldimenzionálni nem szabad. :))
Előzmény: Törölt nick (71521)
szrjudit Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71522

Az első részre a válasz igen.

Ha rövid protokoll van, akkor menstruáció és utána kezdődik rögtön a szuri, punkció, transzfer és két hét várakozás a tesztig.

Ha hosszú protokoll, akkor menstruáció, utána a 20.-21. naptól szurik a következő menstruációig(ami ugye még 8-10 nap, attól függen, hogy hány napos a ciklusod), majd onnan ugyanaz a folyamat, mint a rövidnél, tehát szurik tovább, majd punkció, transzfer és két hét várakozás.

 

Én nem szedtem fogigátlót, tehát erről nem tudok nyilatkozni. Szerintem a fogigátló miatt ne menj táppénzre, de ha a lelki nyugalom, vagy a testi kipihentség miatt van erre szükséged, akkor viszont feltétlenül menj! Jó is az, ha felkészülsz egy kicsit. Csak nehogy akkor meg egyfolytában a témán agyalj, hanem kapcsolódj ki, elég lesz majd az a két hét várakozás, már azt is rosszul viseli az ember lelkileg.

Előzmény: Törölt nick (71521)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71521

Szia Fruzsi!

 

Köszönöm a gyors választ! Nem igazán volt minden tisztán érthető,- kissé nehéz a felfogásom- ezért lenne még egy-két kérdésem, ha nem gond. A rövidebb protokollban gondolkodik a doki azt hiszem. Tehát ha jól értem akkor a fogamzásgátlót már a decemberi menstruációkor el kell kezdeni szedni? A következő menst. után, vagyis a január eleji után pedig jönnek a szurik, a leszívás és a beültetétés?

 

Azért kérdezem, mert én már a fogamzásgátló szedésének kezdetekor elmennék betegre. A munkám az un. különösen veszélyes csoportba tartozik, illetve a beavatkozások előtt pihenni akarok, hogy kerüljek minden stresszt, és a doki is ezt javasolta.

 

 

Köszönöm előre is a választ!

 

Szia!

Előzmény: fr.uzsi (71519)
ekatlan Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71520

nekem is begyulladt a fogam a transzfer után, igaz, nem a bölcsességfog, hanem egy felső rágófog, ami már gyökérkezlet, és még mindig érzem, ha ráharapok.

ennek ellenére megtapadt a baba :)

szóval még ne temesd a dolgot!

Előzmény: pandus+ (71497)
fr.uzsi Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71519

szia!

Ez attól függ,  hogy melyik fajta protokoll szerint megy a kezelés. Mert az antagonista illetve a rövid protokoll szerint a stimuláció az a menstruáció 2.-3. napján indul. A rövid protokollnál általában az előtte levő hónapban már kell szedni fogamzásgátlót, a long protokollnál pedig a ciklus körülbelül 20. napjától kell Decapepty vagy Suprefact injekciót kapni, de utána ugyanúgy a következő menstruáció 3. napja körül indul a stimuláció. Szerintem egyébként bármelyik protokoll szerint megy majd a kezelés, ráérsz az effektív stimu kezdetétől táppénzre menni, azaz a menstruációd jelentkezésekor. Még csak november eleje van, a dokid meg gondolom nem hónapokig lesz szabin,  úgyhogy még bőven időben vagy, hogy a részleteket megtudd, és a munkahelyeden is meg tudd beszélni, hogy kb mikortól nem számíthatnak majd rád. :)

Előzmény: Törölt nick (71518)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71518

Sziasztok!

 

Régóta olvasgatom a fórumot, de eddig még nem szóltam hozzá. Most segítségre lenne szükségem. remélem valaki "megszán"..Első lombik előtt állok. Azt valószínűleg januárban csináljuk, de legkésőbb februárban. Tudom, hogy előtte szedni kell gyógyszereket, meg szurikat. Én már a gyógyszerek elkezdésekor el akarok menni betegállományba egészen az eredmény-remélhetőleg pozitív- megérkezéséig,mert eléggé veszélyes munkakörben dolgozom. Az lenne a kérdésem, hogy a gyógyszereket mikor kell elkezdeni szedni,hány ciklussal a beavatkozás előtt, illetve, hogy ez az egész dolog meddig tart időben <Ez azért lenne fontos, hogy időben be tudjam adagolni a dolgot a főnökömnek, nem pedig akkor hirtelen. ( Amúgy elég pontos a ciklusom, úgyhogy a novemberi menstruációm után december 8-án kell újból megjönnie.)  Elnézést, ha olyat kérdeztem, ami mindenkinek egyértelmű, de amikor a dokinál voltunk annyira ki voltam borulva, hogy egyszerűen fel sem fogtam mit mond,úgyhogy most csak kavarognak bennem a kérdések...A dokim meg szabin van, úgyhogy csak hozzátok tudok fordulni.

 

Köszönöm előre a segítséget és mindenkinek egy kalappal kívánok!

 

 

Évi 28 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71517

Köszönöm szépen!

Tudod ahogy olvastam amit írtál nagyon jó volt olvasni nagyon jó ha ilyen gondolataid vannak!

 Azt jutatta eszembe mikor eljött az anyosom meglátogatni nincs ugy nagyon semmi baj meg birom is azért csak olyanokat mondott ami elég sziven ütött. Azt mondta hogy ne éljem bele magam mert a méhem nincs is felkészülve ugy mintha normálissan lett volna a dolog! Na had ne mondjam tátva maradt a szám és nem tudtam erre mit mondani.Ja meg azt is mondta igaz ezt nem nekem hanem a sogornömnek hogy amilyen szerencsétlenek vagyunk biztos hogy nem fog sikerülni! Még hab volt a tortán hogy vérvétel elötti nap is fölhívott és sorolta megint na de akkor én eröt vettem magamon és mondtam neki hogy nem akarok erröl beszélni vele!Hú jó érzés volt ám!Ja és az utolso mikor meglett az eredmény és akkor is este hiv(mondjuk megelöztem mert akkor már aposomat felhivtam elöszélnek hogy majd ö mondj neki)És sirva mondj hogy ugy örül csak maradjon is meg!Na ez aztán! Kész voltam!!Na  Erre lehet mondani hogy tiszta negatív!!

Bocsánat ha kicsit elragadtattam magam de jo volt leírni!

Szia!

Előzmény: pandus+ (71508)
Évi 28 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71516

Köszönöm szépen!

fogok írni majd hogy mi volt és már most tudom hogy megfogom kérdezni a dr a hormonszintröl és felirom egy papirra mert én olyan parás vagyok ha bent vagyok az irodájában hogy nem marad meg a fejemben! azt is fel kell irnom hogy hanyadikán hány órára kell mennem pedig ez csak 2 szám! Hát ez vagyok én!

Szia!

Előzmény: manó-71 (71507)
Évi 28 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71515

Szia!

Nagyon szépen köszönöm! Ugy lesz boldog nyugi!

Előzmény: fr.uzsi (71506)
Évi 28 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 71514

Huha számokat azt sajnos nem tudok mondani pedig biztos mondta dr. Csak arra emlékszem hogy a normál(igaz azt se tudom hogy mennyi) fölött jóval és ezért gondolja hogy megtapadhatott mind a kettő! UGY LEGYEN!!

13-án volt a leszivás majd 19-én a visszarakás és 31-én a vérvétel 12. nap.

Szia!

Előzmény: szrjudit (71504)
mullyka Creative Commons License 2006.11.01 0 0 71513
Köszönöm a sok energiát.Nagyon aranyos vagy,és öszintén sajnálom ami veled is történt.Kívánom neked is hogy mihamarabb teljesüljön az álmod.Megérdemled.Jó kezekben vagy :-) Én kicsit türelmetlen voltam és tavaly juniustol,decemberig folyamatosan beültetésre jártam,anyira szerettem volna babát.Utólag rájöttem butaságot csináltam.Kellet volna kis pihenő.Most ezt az évet kihagyuk,de jövöre tutira kezdjük újra :-) a sok sikertelenség után elég depresziós lettem.Kicsit helyre kellet rázni magam,és persze itt nagyon jófej csajok vannak,rengeteget segítenek,vigasztalnak stb.ugyhogy fel a fejjel.Szoritok :-) Sok puszi
Előzmény: moniÁ (71512)
moniÁ Creative Commons License 2006.11.01 0 0 71512
velem is hasonló történt.jobb oldali petevezető nincs(méhen kívüli),baloldali átjárhatatlan.elhalt egy 3 hónapos magzatom.és volt több 2-3 hetes vetélésem.nekem ez az első lombikom.mi nagyon meg vagyunk elégedve a pécsi dokinkkal"még".nekem augusztusban szették szét az összenövéseimet azóta sokkal jobb.nekem mindíg görcsölt a hasam.most 2 bébit kaptunk és 2 van frigóban.egyelőre nagyon bizakodunk,de mindíg ott van a kétség.Te már megjártad a hadak útját.kívánom,hogy mihamarabb teljesüljön a kívánságod.én szorítok neked.küldök energiát:++++++++++++++++!!!!!remélem megkapod!
Előzmény: mullyka (71511)
mullyka Creative Commons License 2006.11.01 0 0 71511
ani0227!Pécsre járok. Az összenövéseim elég gázosak.Első laparoskópiám jó öreg Török dokibá csinálta,ő most Tapolcán van és nagyon jó szakember.Azt mondta nagyon gázos.De a jobb működö képes semmi gáz.Csakhogy következő évben jött a méhen kivűli és kivették a jobboldalit és egyben probálták műteni a baloldalit.Felébredtem ,ott volt egy édes orvos aki közölte a rossz hírt és feljött hozzám Török is.Mindketten csak anyit mondtak több okból nem tudták megműteni a bal oldalam így csak a lombik maradt.Még azon a héten meg is kaptam a papirom hozzá.Azóta járok a Pécsi meddőségi kórházba.
Előzmény: ani0227 (71510)
ani0227 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 71510
mullyka!Az összenövéseidet nem lehet szétvállasztani?Lehet,hogy pont ez áll mindennek a hátterében!Hol vannak ezek?
Hova jársz?
Előzmény: mullyka (71496)
moniÁ Creative Commons License 2006.11.01 0 0 71509

köszi csajok a sok nyugtató szót.ma egy kicsit jobb.

HORMON szintre nekem a homeopátia bejött.épp ezen parázok,hogy elfogyott a bogyóm és a dokinőm meg sehol.

jó pihit mindenkinek.üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!