Egy régi, de aktuális viccel szeretném én is érzékeltetni mit is gondolok:
Hófehérke fürdéshez készülődik. A törpék a kulcslyukon át leselkednek. Az a bökkenő azonban, hogy túl alacsonyak. Egymás nyakába állva azonban a hetedik -Kuka- pont eléri a lyukat, és közvetít:
Lehet, hogy valamiről lemaradtam? Még nem találkoztam a neveddel, viszont körön belüli kell, hogy legyél , ha az iromány Hozzád is eljutott. Arra kérlek, hogy a soproni témájú könyvet inkább jegyzeteld ki mint fénymásolod, vagy szkenneled, mert könnyen szétesik a fűzésnél.
Sajnos én eddig egyetlen horgonyos téglát láttam élőben, azt is Fiuméban, s azóta sem lelek egyet sem. Ez is gyönyörű, mint a Tatáé. Érdekes lenne kideríteni, hogy ki volt az elkövetője a három közel azonos horgonyosnak, melyek mind a Délvidékről (Bár, Mohács, Villány) kerültek elő?
Átvettem Orcátol a "nehéz tudományt", ha lemásoltam, beszkenneltem, stb, jelzem, s kérek diszpót, hogy hová, s mikor vigyem. Nagyon köszönöm!
Sajnos nem tudom, hogy honnan. Ezt már akkor kaptam valamelyik tanítványomtól, mikor már nem foglalkoztam annyira a dologgal, s nem írtam fel. A szívemmel voltam elfoglalva. Szégyenlem, de semmire nem emlékszem, hogy ki és honnan hozta.
A horgonyost nagyon köszönöm, s ha elfogadod érte a szivecskést, megköttetett az üzlet.
Az a furcsa, hogy ekkora tárgyi tévedéseket egy ilyen múlttal rendelkező ember nem követhet el. Lehet, hogy szándékos provokáció az egész? Vagy ilyen tényleg megtörténhet? Ilyenkor hol vannak a lektorok?
Ez olyan, mint az a nemrég megjelent hírhedt gombászkönyv (valami régi könyv reprint kiadása), amely hemzseg a hibáktól és emiatt életveszélyes annak, aki ez alapján próbálja beazonosítani a gombákat. Itt sem volt lektor.