Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

StakkaBoo Creative Commons License 2016.07.01 0 1 1601

Van egy ötletem.

Össze kéne állnunk,szánni rá egy fél napot.

Elmennénk mint potenciális vásárló,órákig próbálgatnánk az autókat lekötnénk a dealerek idejét,aztán az ő módszereiket alkalmazva hosszas alkudozás után beinteni nekik hogy bocs ezért az autóért csak ennyit meg annyit adunk.

Aztán bocsi de mégsem kell az autó...

Csinálnánk nekik egy nullás délutánt mi meg egy jót röhögnénk...

StakkaBoo Creative Commons License 2016.07.01 0 1 1600

Rendőrségi feljelentést kellett volna tenned, +fogyasztóvédelmi hatóság.

Előzmény: Darcy2 (1582)
B.GY Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1599

Egy csomó G Astrát árulnak.Nekem is ilyen van csak caravan. Még a színe is stimmel,meg az évjárata.A Schillernél vettem.Minek mennél ezekhez a trógerokhoz,mikor van millió eladó ugyanilyen kocsi.Ráadásul drágán is adják.

Előzmény: Arris (1597)
Slam Jr. Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1598

Ha nincs tőled messze, azért egy megtekintést megérhet, ha más nem, tapasztalatnak jó. Csak ne állj szóba az ottani nepperekkel. :) Tudom, nincs sok, de esetleg próbálj megnézni 1-2-t magánszemélynél.

Előzmény: Arris (1597)
Arris Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1597

Értem. Jó lett volna mert a típus, a szín, a motor és felszereltség az amik alapján keresem az első autóm. Szeretném már nagyon, de azért nem minden áron és nem egy bármilyen problémás darabra akarom elszórni a nehezen össze kínlódott pénzem :/

Köszönöm!

Előzmény: Slam Jr. (1595)
Arris Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1596

Frankón tanulok inkább más hibájából és nem szaladok a pénzem után.

Előzmény: fvcc (1594)
Slam Jr. Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1595

Ha már mindenképp egy Astrát akarsz venni, szerintem ne tőlük.

Előzmény: Arris (1593)
fvcc Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1594

Vedd meg, oszt majd frankó dolgokat írkálhatsz róluk te is.

Előzmény: Arris (1593)
Arris Creative Commons License 2016.07.01 0 0 1593

Frankó dolgokat lehet itt olvasgatni!

Akkor gyorsan felejtsem is el eme darabot?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.6_16v._club._mo-i._klima-10303045

fvcc Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1592

Van folyamatban egy bünügyből folyó kártérítési perem (már 6 éve folyik, másodfokról jött vissza). Az alperes ügyvédje a bíróságon bejelentett kártérítési igényt velem szemben útiköltség jogcímén.  Valami 1500 €, éreztem, hogy bűzlik a dolog, ezért utána néztem. Rendszám megvolt, autó típusa is, csak a műszaki igazolvány másolata hiányzott (nálunk ez is kell az elszámoláshoz).  Nálunk a műszaki vizsgán rögzítik a tényleges km.állást, ez nyilvános a neten, kikereshető.

Ami kiderült: az ügyvéd úr benzines autót akart elszámolni, holott az övé dízel (bezinesnek nagyobb a fogyasztása, drágább is az üzemanyag).  2012-ben kb. 150e. km volt az autón, 2014-ben meg csak 103e. km.  Szóval  - gondolom, eladás előtt visszatekertette.

Az ügyben még nincs i télet, az adu nálam van.

Előzmény: forzaitalia (1590)
fvcc Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1591

Nem vagyok jogász, de nyilvánvalóan sok mindenbe bele lehetne kötni, ami a honlapukon "igérgetésként", csaliként szerepel, amit nem tartanak be. Söt a hatályos törvényeket sem tisztelik. Ha a kis ember nem lép velük szemben, az állam nem fog (sehol). Szerintem értékhatár nélkül is cserélni kell(ene) x napon belül.

Nálunk (nem H) hibás teljesítéskor az elado 30 napon belül vagy visszaadja a pénzt, vagy köteles szakértői véleményt készíttetni a saját költségére, s csak az alapján utasíthatja el a vevői reklamációt.  A gyakorlat meg az, hogy szarnak rá, a vevő peres eljárást kezdeményezhet. Ugyan a jog az ö oldalán áll, vagyis a bíróság köteles a vevőnek / felperesnek igazat adni az ítéletben. De... be kell fizetni az illetéket (6% a követelt kártérítésből), de... a bíró nem ért hozzá, ezért szakértői vizsgálatot rendel el (holott nem kéne, az előző alapján, ami törvényben van leírva, tehát "szentírás"...), szóval a gatyamadzag nyúlik, nyúlik....  A fogyasztóvédelemnél tehetsz feljelentést, az büntethet, de nem szerzi vissza a pénzedet. Tehát perelned kell(ene).

Ha a kft-nek mégis sok ily pere ősszegyűlne, van ideje csődbe vinni a céget még a végrehajtás előtt. Amíg meg oda jutna a dolog, eltelhet pár év. Az eredmény meg még rosszabb: van egy szar autód, egy csomó perköltséged, ....csak valahogy nem látsz majd belőle semmit.

Ismerős mesélte, hogy valaki alakított Bt.-t, H-ban, az első pár hónapban összevásárolt jópár milla értékű holmikat. Mindenki odaadta az árut, hisz majd utalással kifizeti... Persze, egy fillért se, senkinek. Ezután derült ki, hogy a bt beltagjaként egy kft szerepelt..... BUMMM !!!!

(egyébként a törvények szövege általában úgy van megírva, hogy szerepel bennük egypár kiskapu, eldugva.  Aki írta, az tudja, a többiek pedig nem biztos, hogy rájönnek erre a trükkre.  Ha annak írója, vagy érdekeltségi kőre ellen kéne azt alkalmazni, az tudja, hogy lehet "kibújni" a vád alól.  - a zárojeles rész nyilván más országról szól. Viszont sosem tudni,  kinek a háta mögött ki áll?)

Előzmény: forzaitalia (1590)
forzaitalia Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1590

Nálunk is büntethető a km visszatekerés. Egyébként ezt elég sok kereskedés csinálja, szerintem az AAA-nál komolyabbak is, szóval ez nem egyedi eset. (magánszemély is trükközik ilyennel, volt erről már szó) Ha jól összegeztem, minden olyat trükköt bevetnek, amit szinte bármelyik nepper, csak ezek még bunkók is mellé. Amivel támadhatóak lennének, azok azok a dolgok, amit leírva vállalnak, majd aztán mégsem (csere x napon belül) ha valóban nem volt leírva, mondjuk apró betűvel, hogy ezt értékhatárhoz kötik, lehet a fogyasztóvédelemhez menni. Sőt, kell is ! Van náluk jópár itthoni eredeti üzembehelyezésű, vezetett szervizfüzetes autó. Azok elvileg lekövethető előéletűek.

Előzmény: fvcc (1589)
fvcc Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1589

Kitiltani nem lehet. Gondolom, mivel H-ban lett bejegyezve a kft., ez egy magyar cég (mindegy, kik a tulajdonosok). Büntetéseket kiszabni igen, s ha az adott ország jogszabálya megengedi, bevonhatják a működési engedélyét. Ekkor szoktak egy újabb céget, kft-t alakítani, és folytathatják tovább. (Szlovákiában jogszigorítással tudták önként távozásra  késztetni pl. a Providentet)

Szlovákiában már büntetik a km-visszatekerést. ök kiabálják a legjobban, hogy nem szabad!!!!

S ki tekeri vissza leggyakrabban? Hát persze, hogy úgy papírozzák le, hogy ne lehessen rájuk bizonyítani.

Ennyi. Lehetne hosszan ragozni sokmindent, de minek ? Kerülni kell őket nagy ívben.

Előzmény: kisapa63 (1588)
kisapa63 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1588

Azt mondjuk nem értem,hogy az ilyen "céget" miért nem lehet kitiltani az országból.Nekem szerencsém volt mert egy ismerősöm tanácsára vásárlás előtt elkezdtem utána olvasni a cégnek, és még időben rátaláltam erre a fórumra. Sajnos még azóta sem sikerült megoldanom a vásárlást de legalább nem jártam pórul.

Előzmény: fvcc (1586)
forzaitalia Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1587

Gyönyörű üzleti modell ! 

fvcc Creative Commons License 2016.06.30 0 0 1586

Ez a cég eleve úgy van felépítve, mindenhol, ahol csak működnek (CZ, SK, H), hogy: átverés, átverés és átverés. Senki sem illetékes semmiben, ill. mindig valaki más, aki épp nincs jelen. A reklám minden szava hazugság. Hitegetés a semmiről, ... mert úgyis bedölnek a balekok, végül mindig a 3A jár jól. Pereskedhet évekig, aki akar ... mert aki náluk vásárol, annak úgysincs pénze perköltségre, vagy ideje nincs. Lehet ragozni a végtelenségig. Adót nem szeretnek fizetni, mert épp egy másik országban van a haszon, tehát nincs miből. Büntetésre sem.

Bűvös kör.

B.GY Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1585

Meg kell csapkodni ott pár embert,mindjárt más lenne a hozzáállásuk.Sok hirdetés már úgy van feladva a hahun,hogy 3A-nak nem eladó:)

Horváth Ozzy Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1584

"Emiatt kapott idén januárban a cég egy 15 milliós bírságot! Megtévesztés miatt.)"

Azért csak jelentsd fel őket te is, gvh + fogyasztóvédelem. Lehet hogy sok 15 milliós bírság után inkább átgondolnák az üzletpolitikát. Már ha befizetik. Lehet a bírságok kezelésére sincs senki aki illetékes lenne :)

Darcy2 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1583

Persze egyértelműen én voltam a hülye. Ezt így utólag nagyon egyszerű észrevenni. 

Darcy2 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1582

Végre megkaptam az autómat. Egy fiatal srác hozta oda. Nem volt benne pótkerék, de megígérték, hogy tesznek bele mire elviszem. Persze nem volt. Megkérdeztem,hogy miért nincs benne, és,hogy meg tudja-e oldani a dolgot. Erre az volt a válasz,hogy: ,,Honnan tudjam?!?!?!? Honnan szedjek neked pótkereket??!! Gyere vissza , ha itt lesz aki eredetileg értékesítette!"(200km!!!) Erre már bemérgesedtem és ott hagytam végül. 2-3nap múlva pedig kiderült, hogy a kocsi mégsem indul rendesen. Elvittem márkaszervizbe, ahol elmondta a szerelő, hogy a katalizátor el van hasadva keresztbe . Azt,hogy miért nem indul még nem tudni, de szerinte vigyem vissza. Aznap vissza is vittem, hogy kicseréltessem, mert hát nyilván nem nálam ment tönkre, meg amúgy sem kell indok sem, ott a cseregarancia. Ott elmondta, egy ,kedves lányka' tele szájjal, a monitort nézve  ,hogy várnom kell, mert egyetlen egy ember van ennél a nagy cégnél aki tudna velem foglalkozni, és ő persze házon kívül van. Hát vártam 3-4órát. Bejutottam az úrhoz, akinek elmondtam mi a gond, és cserét szeretnék. Ő erre tudatta velem, hogy mivel az én autóm vételi ára nem haladja meg a 1,5 milliót, így nekem erre nincs lehetőségem, meg amúgy sincs ilyen, pénzről meg ne is álmodjak. Amúgy meg a kolléga aki ebben illetékes lenne, ő ,,nem akar ezzel foglalkozni". Mert , hogy akivel beszéltem, elmondása szerint ő sem kompetens ebben, pedig ő a reklamáció kezelő. Annyit tudott tenni, hogy az orrom alá dugott egy reklamációs lapot. Töltsem ki! 30 napon belül megkapom a választ! Ezt egyébként 3 órával azelőtt a kedves recepciós hölgynél is megtehettem volna.

Ezzel a csere dologgal lényegében ki lettem nevetve, hogy mégis honnan veszem?!

A weboldalukon ott van feketén fehéren,hogy 7napon belül indok nélkül cserélik. Más kitétel NINCS megadva!! (Mellesleg utána néztem. Emiatt kapott idén januárban a cég egy 15 milliós bírságot! Megtévesztés miatt.)

Mindezek után tényleg elborult az agyam, és kértem a főnökét, hátha ő kompetens. Erre közölte,hogy neki olyan itt nincs, nincsen telephely vezető. Ha a főnökével akarok beszélni, menjek el Prágába!

Ennél a cégnél senki nem tud semmit, nem illetékes semmiben, nem tud segíteni, ha meg valami gondod van, el sem lehet érni őket. Arrogáns bunkó banda. Ha valaki évezi, hogy alázzák, az ide jöjjön, mert ingyen van!

Tehát én nagyon megbántam , hogy betettem  a lában azon a kapun!

Horváth Ozzy Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1581

"Ez így ment 3napig. Ha én telefonáltam persze soha nem vették fel, vagy ha igen akkor nem volt bent ,,illetékes kolléga". (Ez szuper mencsvár ennél a cégnél amúgy.) Ekkor már csöppet ideges voltam."

És itt kellett volna a nevüket is elfelejteni egy életre. De ahogy sokan mások Te is a saját károdon tanultad meg a leckét. Nem bántani akarlak, mindenki nézett már be dolgokat és vett olyasmit (olyantól) amiről kiderült hogy inkább nem kellett volna. Csak az a nem mindegy hogy 5-10e Ft-ot fizetsz ki tanulópénznek vagy több százezret...

Előzmény: Darcy2 (1579)
Horváth Ozzy Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1580

"A szeg a koporsóban az lenne, ha kiderülne, csúnyán átvernek az autókkal is."

jó sok ilyen szeg van már, de mint látszik sok év után még mindig élnek és virulnak és verik át a naiv embereket. olvass vissza ebben a topikban is hányan vettek ott egy halom ócskavasat amit 50 vagy hány pontban vizsgáltak át azok a semmihez se értő (és/vagy mindent lesz.ró) szerelőnek titulált majmok. meg keress rá gugliban AAA autóra, nem csak az index fórumon van ám ilyen komoly múltjuk. igen, sok autó van ott és biztos van is kb 10% ami tényleg olyan állapotú mint amilyennek mondják. csak arra kicsi az esély hogy pont abból a 10%-ból akarsz választani. de egyszerű a képlet, a piaci ár feléért senki nem adja oda a szinte teljesen hibátlan autóját (hibátlan = nem kell másnap már az autó árát rákölteni hogy egyáltalán használni lehessen), így amit meg tudnak venni az a lefingott lógóbelű bontószökevény kategória. tudják ezt ők is nagyon jól, de amíg minden napra akad 2-5-10db naív vevő aki majd elviszi a finomnak látszó porcukros sz.rt, addig mit érdekli őket. naív vevő meg mindig lesz mert az emberek 90%-a jellemzően utólag sír, előre gondolkodni és utánanézni kinek is ad majd oda több százezer ft-ot az olyan fölösleges időpazarlás. meg hát ott a csudajól hangzó reklám amit feltétel nélkül el kell hinni ugye.

Előzmény: forzaitalia (1570)
Darcy2 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1579

A vétel úgy zajlott,hogy odamentem, elmondtam mit akarok. Majd kb fél órát keresgéltük az autót a telepen, mert senki nem tudta hol van. Mire meglett kiderült,hogy előtte van egy trailer ami miatt nem tudom kipróbálni, és persze nincs aki el tudna állni vele....Mellesleg az értékesítő nem sok újat tudott mondani az autórol. Így hazamentem. Másnap felhívtak,hogy kihozzák nekem az autót,hogy kipróbálhassam. Meg is lepett mert ez oda -vissza majdnem 200km. De örültem. Aztán felhívtak,hogy ja bocs mégsem ér oda a sofőr,majd holnap! Ez így ment 3napig. Ha én telefonáltam persze soha nem vették fel, vagy ha igen akkor nem volt bent ,,illetékes kolléga". (Ez szuper mencsvár ennél a cégnél amúgy.) Ekkor már csöppet ideges voltam. De elmentem újra,hogy kipróbálhassam, mert tetszett a kocsi. Akkor végre sikerült kipróbálni,de kiderült hogy nehezen indul benzinen, mert hogy benzin/gázos az autó. Azt mondták kijavítják. Ez tellt bele vagy egy hétbe. Legközelebb mikor megnéztem már indult rendesen és el tudtam hozni kp-ra. Ez alkalommal is ott voltam vagy 5órát,mert hogy minden alkalommal rengeteget kellett várni minden lépésre. Senki nem erőltette meg magát,hogy bármi tájékoztatást adjon bármiről is. Én kérdezgettem végig, de arra is alig feleltek. A csere garancia szóba sem került!! Annyit mondtak,hogy a NEM kopó alkatrészekre vállalnak szavatosságot. (Motor,váltó) Viszont a weboldalukon ott van feketén fehéren, hogy 7napon belül minden indok nélkül cserélik. Egyéb feltétel nincs megadva! Azt meg csak utóbb tudtam meg hogy kp-t nem adnak vissza. 

Miután kifizettem jó 20percet vártam hogy a kezembe nyomja valaki a kulcsot,hogy elvihessem a saját autómat!  Azért is könyörögni kellet. Folytatom.....

Darcy2 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1578

Azt gondolom,hogy ebben van ráció. Az emberek kényelmesebbnek érzik,megbízhatóbbnak. Azt gondolod , hogy odamész és sokkal egyszerűbb lesz. Nagy választék! És persze egy ilyen nagynevű cég biztosan megbízható! 

forzaitalia Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1577

Erre viszonylag egyszerű a válasz : több száz autó közül válogathat hosszú nyitva tartási idő mellett. Nem mindenkinek van ideje autó után rohangászni keresztül az országon. Én legalábbis ezt feltételezem.  A magánszemélytől történő vásárlás sem olyan egyértelmű itthon.

Előzmény: Szokatlan arcú srác (1576)
Szokatlan arcú srác Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1576

Anny jó eladó van ( tulajdonostól is) nem is értem miért kell oda bárkinek is bemenni....

Vagy ha mar bemegy,az első benyomás után miért nem fordul sarkon?

forzaitalia Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1575

Köszönöm ! Látod, pont ilyen információkat szeretnék begyűjteni. Ha nem esik nehezdere, kicsit részletesebben is mesélsz a körülményekről ? Hogy zajlott a vétel, milyen tájékoztatást kaptál a csere lehetőségről, mi volt az autó hibája ? (én úgy olvastam, hogy x napon belül kicserélik, nem a pénzt adják vissza, ez sem működik ? )

köszönöm !

Előzmény: Darcy2 (1574)
Darcy2 Creative Commons License 2016.06.29 0 0 1574

Én a fóti telephelyen vettem egy autót,ami mint kiderült olyan rossz állapotban van, hogy a javíttatás többe kerülne mint maga az autó. Vissza meg nem cserélik,mint ahogy azt írják mindenütt. Mert hogy kevesebbért vettem ,mint 1 millió forint. Az értékesítők, a panaszkezelő, és a recepciósok akikkel beszéltem, mind borzalmassan arrogánsak voltak,és abszolút nem voltak segítőkészek. Legalább 4-5 alkalommal kellett oda utaznom 100km-t mire elhozhattam, meg vissza. Borzalmas lassan megy náluk minden. Mindenki azt állítja,hogy ,,ő ebben nem illetékes!"

Nagyon megbántam,hogy betettem oda a lábam,és ezzel nem vagyok egyedül. Sok ügyféllel beszélgettem ott a váróban.  Nagyon inkorrekt cég! 

Most van egy új autóm ami nem indul el, a javíttatás meg horribilis összegbe kerül......

forzaitalia Creative Commons License 2016.06.28 0 0 1572

Nyilván képes vagyok szűrni az információkat és igyekszem a realitás mezején mozogni. Én pont azt gondolom, hogy olyan autókat árulnak és kb úgy, ahogy beviszik. Más kérdés, hogy a szakmai stáb képes -e rendesen felmérni az állapotát az autóknak, vagy sem.  Én azt gonolom, az AAA-nál kb ugyanolyan arányban vannak jó autók, mint kevésbé jók. A kérdés, mennyire próbálják megvezetni a vevőt a cégnél. Ezt nyilván nem egy ott dolgozótól kérdezem, hanem próbálok tapasztaltak alapján következtetni. De ide még nem nagyon írta be senki, hogy milyen autót vett, szívás volt, vagy elégedett.  

Előzmény: Törölt nick (1571)
forzaitalia Creative Commons License 2016.06.28 0 0 1570

Nyilván sokan nem gondolják, hogy egy ilyen ismert nagy cégnek utána kéne nézni, hiszen nagyon meggyőzően hirdetik magukat.  Hangsúlyozom, nem tudjuk, hogy milyen autókat árulnak, illetve azt, hogy mennyire verik át a vevőt az autókkal. A módszereik a vérlázítóak. A szeg a koporsóban az lenne, ha kiderülne, csúnyán átvernek az autókkal is.

Előzmény: Zola234 (1569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!