Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1032

Azt hiszem a szlovákoknak ott van példaként Szlovénia, aki reális magatartást folytatva büszke a 17 éves történelmi múltjára.

 

Megjegyzem, hogy az "évszázados álom" minduntalan visszacsatolódik a soha nem volt történelmi nagyság megigényléséhez, ugyanis azon alapszik.

 

A szlovákság azon igénye, hogy a közös tudat szintjén meglévő asszimilatív elemeket, amik őket a magyarsághoz kötik, történelemhamisító igyekezettel kiigényeljék nem egy túlzottan tolerálható igyekezet.

A történelmi hitelesség megcsúfolásán túl azért sem, mert egy ilyen akarnok, ábrándjait másokra ráerőltető szomszéd nem egy túl jó perspektíva.

 

Történelmi megbékélést nem lehet arra alapozni, hogy majd az okos enged.

 

A szlovák társadalom kollektíve nem képes túltenni magát a pánszlávista testvériségen, mások lenézésén és ebből fakadóan a rajtuk való uralkodás hajlamán.

Náluk pattog a labda, kisebbségi dolgaikat ezidáig szörnyű rosszul, türelmetlenül, agresszíven és ellenségeskedve oldották meg(nem oldották meg).

Előzmény: FriendlyFire (1030)
jubiliumi évad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1031

Úgy jön ide, hogy objektíve nincs a másiknál senkiházibb (kevesebbet érő) nemzet (nép), főleg nem azon az alapon, hogy mi történt a múltban. Lehetnek különbségek emberi közösségek között, de a különbségeket negatívumként vagy pozitívumként értékelni az emberi butaság megnyilvánulása.   

Előzmény: Fatboy Slim (1027)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1030
Ja, mert a szlovákság a közép- és újkorban lényegében felső- és középosztály nélküli parasztpopulációként létezett csak. Akiknek előkelői a Natio Hungarica olvasztótégelyében váltak a nemesség asszimilálódott tagjaivá. Meg a polgárságuk is elmagyarosodott, de 1918 után volt azért visszatérés az eredeti etnikai gyökerekhez. Nem véletlen, hogy inkább az "évszázados álom" elmélete a népszerű a szlovákok között, az meg azért nem annyira dokumentált, mint a magyar állam története. Ezért nehéz az almát és a körtét összehasonlítani.
Előzmény: Törölt nick (1026)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1029
lehet errefelé is elvezetni a vitát, de akkor is érted, mire gondolt... arra, hogy onnantól kezdve létrejött a magyar állam, és onnantól folytonosság jellemzi nemzetünket.
Előzmény: FriendlyFire (1025)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1028

valahogy így...

Előzmény: Törölt nick (1023)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1027

értem mit mondasz, legfeljebb nem értek egyet vele

viszont nem értem, hogy jön ez ide...

Előzmény: jubiliumi évad (1021)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1026

A szentistváni állam uralkodóosztálya a hatalom birtokosa a földbirtokos nemesség intézménye és ez mint ismert fogalom, későbbiekben  politikai nemzet jelentésű. Ez a politikai nemzet etnikai jellegét tekintve döntően magyar(abba az irányba is egységesült), de megjegyzendő, hogy nem tagja eleve minden magyar etnikai jellegel rendelkező adott korokban.

 

Ezt a magyarnak tekinthető politikai nemzetet soha sehol senki nem zavarta szét, mai napig jogfolytonos.

A történelem folyamán a XVIII.szd.tól a lépésenként megadott(elfogadott) szabadságjogokkal az ebbe a politikai nemzetbe bele nem tartozók beemelésre kerültek. Jobbágyfelszabadítással, társadalmi álláshoz kapcsolt választójog megadással, közteherviselés kivívásával kerültz sor arra az egységesülésre, ami szintézis továbbra is a Magyar Királyság politikai nemzetét jelentette és semmi másnak nem jelentette az alapját.

 

Amennyiben a szlovákok ebből a politikai nemzetből kívánnák magukat eredeteztetni alapvető problémával kell szembenézniük és ez az adott politikai nemzet magyar etnikai jellemzőiben keresendő.

Előzmény: FriendlyFire (1025)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1025

"A mai magyar nemzet a Magyar Királyság fennállása alatt jogfolytonos"

 

Szent István államot és nem nemzetet alapítot.

 

"szó sem volt arról, hogy a nemzetközi jog alanyaként létrejönne Szlovákia."

 

Így van. Létezhet nemzet állam nélkül is. Vagy többnemzetiségű nemzet is (pl. Svájc)

 

Tehát nem kellene az "állam", "nemzet", "etnikum" fogalmakat keverni, főleg, hogy koronként és földrajzi helyenként mást jelentenek.

 

A te következetes felfogásod mellett létezhet más, szintén következetes elmélet is.

Előzmény: Törölt nick (1023)
benwerte Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1024
És lényeges pont , hogy nem úgy alapítottak államot , hogy összetalálkoztak a magyarok és szlovákok és elhatározták , hogy országot épitenek. Hanem a magyarok közül egyesek úgy döntöttök , hogy államot  és belekezdtek , és gyakran más magyarok rovására csinálták ezt .Igaz bárkit bevettek akit felhasználhattak céljaik érdekében.
Előzmény: Törölt nick (1023)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1023

>>Ennek elfogadásához együtt jár annak feldolgozása is, hogy a Kárpát-medencén belül létrejött magyar mellett még egy nemzet, a szlovák nemzet 

 

A mai magyar nemzet a Magyar Királyság fennállása alatt jogfolytonos, a hatalmi jogkört ellátó politikai nemzet szerves fejlődése által jött részre. A szabadságjogok kiterjesztése(pl. urbéli rendelet) és a választójogba megadásasal a politikai nemzetbe emelt mindenkit.

 

Szó sincs itt olyan pontról ahol a történelem folyamán bármikor is a korábbi politikai nemzet kettévált volna.

A nemzetközi jog arról beszél, hogy Trianonban a Magyar Királyságtól területeket csatoltak el a kristályosodási pontként már korábban létrejött utódállamokhoz és sehol sincs arról szó, hogya Magyar Királyság jogutódjának tekinthetően több állam jött volna részre. A Felvidéket Csehországhoz csatolták és szó sem volt arról, hogy a nemzetközi jog alanyaként létrejönne Szlovákia.

Előzmény: FriendlyFire (1014)
benwerte Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1022
Kevésbé büdös , mint a Janoé.
Előzmény: FriendlyFire (1016)
jubiliumi évad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1021

Én sem értem mire jó ez az egész. Mert itt vannak pl. a senkiházi magyarok, akik szintén verik a nyálukat a történelmükre, oszt mire mennek vele? Amikor 2 büszke magyar könnybelábadt szemekkel, büszkeségtől dagadó mellel arról beszélget, hogy vmikor 3 tenger mosta az ország partjait, akkor az számomra kb. olyan, mint amikor 2 öreg fószer arról sztorizgat, hogy milyen volt amikor még felállt a farkuk, és nőket dugtak..:))

 

Pár ezer km-rel arrébb meg teljesen mind1, hogy Bukarest vagy Budapest. Vmi kicsi, szaros, jelentéktelen közép-eu-i ország. Hogy Szlovákiának vagy Magyarországnak hívják, az teljesen mind1. A szaros történelmük, az meg teljesen irreleváns, mert a multi ugyanúgy hazautalja a profitot.    

Előzmény: Fatboy Slim (1013)
benwerte Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1020
És volt ott kormányszinten valaki ?
Előzmény: FriendlyFire (1012)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1019

>>[i]hanem minden olyan népé is, melynek ősei a Natio Hungarica részei voltak.[/i]

 

Egy a gond ezzel, hogy az őseik nem népként voltak részei, hanem egyénenként.

 

 

Előzmény: FriendlyFire (1014)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1018

Slota + a Kereszténység...

 

NONE !!!

Előzmény: FriendlyFire (1016)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1017
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1016
ja, de a kettőskereszt legalább keresztény szimbólum, szemben a turulmadárral, vagy neked a turul hónaljszaga jobban tetszik? :-(
Előzmény: kábelbúvár (1015)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1015

Slota és a Madárijesztő

 

FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1014

"hogy olyan, mint szlovák nemzet, nem létezik."

 

A magyar társadalomnak el kell fogadnia, hogy az 1000 éves Magyarország története nem a magyar nép kizárólagos tulajdona, hanem minden olyan népé is, melynek ősei a Natio Hungarica részei voltak. A magyar mellett tehát a szlovákok is joggal tarthatják hazájuknak Magyarországot, vagy ahogy ők nevezik, Uhorskót.
Ennek elfogadásához együtt jár annak feldolgozása is, hogy a Kárpát-medencén belül létrejött magyar mellett még egy nemzet, a szlovák nemzet (nem ma, hanem kb. 150 évvel ezelőtt), melynek saját kultúrája volt és van, és mely etnikailag, kulturálisan közelebb áll a magyarsághoz, mint bármely más nép.

Előzmény: Fatboy Slim (1013)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1013

a szlovák hordák keresik az identitásukat már vagy úgy 200 éve és csak ilyen nevekhez tudnak kilyukadni... ez a szánalmasságnál is rosszabb.

 

nem akarok közehelyeket nyomatni, csak ismétlésképpen szögezem le mégeccer, hogy olyan, mint szlovák nemzet, nem létezik. voltak a csehek, aztán a morvák, felettük a lenygel királyság, akikkel határosak voltunk mi. tőlünk észak-keletre aztán fel lehetett fedezni különböző csoportosulásokat, akiknek fogalmuk sem volt, honnan kerültek oda. egyszer csak úgy ott lettek 100-200-an, aztán kommunikálgattak egymással, megbeszélték, hogy nem a csehekhez tartozank, ugyanakkor a lengyelek nyelvét sem értik. találkoztak már szerbhorvátokkal, na az általuk beszélt nyelv hasonlított az övékére, de azok meg valahogy lekúsztak Magyarország alá délre. "most akkor mi legyen velünk" - kérdezte valamelyik?

"próbáljunk meg megtartani ezt a nyelvnek nem nevezhető valamit, amit itt gagyogunk és toborozzunk minnél több arcot a fajtánk (?) közül".

aztán jöttek a háborúk és a szlovákok az istenért nem akartak gyarapodni. vegyültek és kialakultak a lengyel-szlovákok, ukrán-szlovákok, ruszin-szlovákok, stb... ami meg most van, végképp kínos. 5,3 M lakos, amiből fél miller magyarajkú, de kínosan ügyelnek arra, hogy ezt a számot szlovákosítás, nemzetiségi adathamisítás útján leredukálják 3,5 M-ra...  Maradt ott cseh,  rutént, orosz és ukrán, német zsidó, stb. marad kb 1,5 M szlovák.

 

erre verik a nyálukat a senkiháziak?

Előzmény: Törölt nick (1011)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1012

"Szlovákia végérvényesen szakít első királyával."

 

Magyarország is:

 

Attila hun nagykirály halálának 1550. évfordulója alkalmából szobrot szeretne állítani a fejedelemnek Óbudán a Napkereszt Alapítvány.
Pej Kálmán, a Napkereszt Alapítvány elnöke csütörtökön elmondta: a 453-ban elhunyt fejedelemnek Budapesten jelenleg nincs szobra, az országban is csak kettő őrzi "Isten ostora" emlékét.
A középkori Budán két szobrot is emeltek a tiszteletére, az egyiket még Mátyás király idejében készítették, mára azonban mindkettő elpusztult.
Sopronban 1935-ben állítottak szobrot a hun királynak, Tápiószentmártonban, a Kincsem lovasparkban pedig 2002-ben avatták fel Attilát ábrázoló bronzszobrot ("az első magyar király" felirattal)

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1011
„Fölöslegesen fogunk itt a jogállamiságért harcolni, ha Jánošíkot példának állítjuk az emberek elé. Hisz hogyan is követelhetnénk meg ezek után az emberektől, hogy betartsák a törvényeket, amikor éppen Jánošík a legjobb példa a törvényszegő emberre? Tulajdonképpen ő úgy viselkedett mint egy közönséges bűnöző” – fejtette ki az Aktuálne.sk hírportálnak Eva Krekovičová, a Mi szlovák mítoszaink (Mýty naše slovenské) c. könyv társszerzője. A történésznő ezt a summázást Robert Fico miniszterelnöknek a tizenöt éves szlovák államot ünneplő turócszentmártoni megemlékezésen elhangzott azon szavaival kapcsolatban mondta, melyek szerint Juraj Jánošík a mai kormány legfőbb példaképe... A történésznő még hozzátette azt is, hogy Jánošík érdeme az, hogy fosztogatásaihoz nem tapad vér.
Előzmény: puntik (665)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1010

Szlovákia végérvényesen szakít első királyával.

 

 

„Ha a magyaroknak van Szent Istvánuk, nekünk Svätoplukunk lesz” - jelentette ki Fico.

 

Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1009

Mondok egy viccet:

mondj egy szlovák királyt.....

 

 

puntik Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1008

Eted hogy mit beszel itt SLOTA-ur,finoman megfogalmaz mindent.

Puntik-CZECHO-SLOVAKIA-

Előzmény: Lúdas Matyi (1007)
Lúdas Matyi Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1007

Itt van egy aranyos kis videoparódia, Pan-szlav Slota eredeti hangjával,

téma: a görbelábú mongol ősmagyarok

:DD

 

http://www.youtube.com/watch?v=2OxQKRkYP3s&feature=related

 

 

Előzmény: puntik (1001)
puntik Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1005

Most mart SLOTA-lathatja ,mihez vezetett a SZLOVAK-allamisag,mert nagyon akart onallo szlovak allamot.Most talalgathat,mindent a madarak ellen,a kozos allam alatt ilyen nem letezett,hogy ilyen madarak ropkodtek,meg szerencse hogy,a fegyver gyartas kozos,igy konnyen lelovik a madarat.  http://www.military.cz/slovak/

Puntik-CZECHO-SLOVAKIA-

Előzmény: RobUr (1003)
RobUr Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1004
A Tatra o"si neve Turtur, ahol a Turul szuletett. :-)
RobUr Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1003

"PUNTIK-CZECHO-SLOVAKIA-"

 

RobUr-MOM (Magyar-Osztrak Monarchia :-)

 

 

A magyar kettoskereszttel akarjak agyonutni a Turult a szlovakok. :-)))

Előzmény: puntik (1001)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1002
Te hová valósi vagy, mesterem?
Előzmény: puntik (1000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!