Keresés

Részletes keresés

őszkaján Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1059
 Ez úgy van, hogy ha magyar közigazgatás lett volna rengeteg tótocska ment volna magyar alapiskolába. Ezért mondom én azt, hogy nem baj ha valaki tót, csak rendes magyar ember legyen.
Előzmény: puntik (1056)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1058

Tudjuk, hogy erőteljes volt a szlavizáció.

Szlovákia lakóinak többsége etnikailag magyarnak tekinthető, még, ha szláv nyelven is beszél most.

 

 

Előzmény: puntik (1056)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1057

>>A zsidókat faji alapon üldözték és gyilkolták Magyarországon magyar emberek, még a magyar érzelmű katolizált zsidókat is.

 

 

És Szlovákiában hogy is volt a zsidókkal?

 

Az a helyzet, hogy Budapest zsidósága egyedüliként a térségben, így-úgy de legalább megmaradt. Löv rabbi Prágája, Hatam Szofér Pozsonya hol van kedves szláv beszélgetőtársak?

 

Melyik szlovák közéleti szereplő emelte fel szavát a zsidók deportálása ellen?

Hol található a szobra?

 

A Benes dekrétumok a zsidó vallású magyarokra épp úgy érvényesek.

A Mazsihisz álláspontjából következően tehát a Benes dekrétumok expressis verbis zsidók ellen is érvényben volt, és van. 

Előzmény: FriendlyFire (1047)
puntik Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1056

Errol a sszimilacio-rol meg annyit emlekszem meg a komunizmus alatt is rengeteg,magyar ment szlovak,-alapiskolaba,mert a szulei oda irattak,es minden,szabad,valasztason,nem kenyszer alatt tortent.Es akkor meg nem voltak nepszeruek,a nemzeti partok,-SLOTA-es a tobbi,meg nem volt jelen a politika-ban.

Puntik-CZECHO-SLOVAKIA-

Előzmény: repkény (1053)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1055

köszönöm, hogy legalább te megértetted, hogy miről ugatok

Előzmény: repkény (1053)
őszkaján Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1054
 Ha így növekedtedtek gazdaságilag két év múlva utól is értek bennünket, pont mikor a mi gazdaságunk repülő rajtot vesz. A multik addigra tovább is mennek tőletek, Ukrajnába, vagy még messzebb. Nálunk a kisvállalkozásokban munkaerő hiány lesz. Ha megszorulsz mivel beszélsz magyarul neked lesz munka nálunk. A határ meg kb olyan mint a megye-határ. Ha autózom el szoktam olvasni, hogy milyen megyébe üdvözölnek.
Előzmény: puntik (1048)
repkény Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1053
véleményem:
Én nekem nincs bajom a szlovákokkal, de az SNS és Slota erős támogatottsága azt jelzi, hogy a szlovák társadalom beteg. Slota a szó hétköznapi értelmében fasiszta. "Magyarság = rákos daganat Szlovákia testén, amit ki kell vágni" - ugye mindenki emlékszik erre a mondatára. A szlovákok tizenvalahány százaléka szimpatizál az SNS fasizmusával. Húsz szlovákból háromnak szimpatikus ez a hozzállás. Az emberek úgy néznek Slotára, mint igaz hazafira, akinek ami a szívén az van a száján. Sajnos a szíve helyén egy nagy mocsok van.
Az SNS fasizmusa sajnos ott van a szlovák kormányban, Európa közepén a 21. században. Fico is keményen nemzeti. Ez még nem lenne baj, de soviniszta is. Szlovákiában ez a két fogalom szinte egybeolvad. A hazafiság mércéje a magyarellenesség. A fő cél a magyarság elüldözése, beolvasztása. Valamelyik szlovák lap újságírója találóan fogalmazott: megmutatják a magyaroknak, ki az úr a házban. És ahol úr van, ott szolgának is kell lenni. Ez lenne a magyarság. Akinek nem teszik a szlogasor, az mehet az anyaországba, vagy asszimilálódhat. Rengeteg magyar asszimilálódik a szlovák iskolákban, mert úrnak lenni mégiscsak jobb érzés.
A magyar társadalomban is vannak ultrák, soviniszták, de inkább a szubkultúra szintjén, nem pedig a nagypolitikában. A társadalom egyenlőre képes féken tartani őket.
Szlovákiában már a történészek 32 fős elitje (?) is beszállt a történelemgyártásba. Ez durva. Azok, akiktől azt várná az ember, hogy a tudás hatalmával küzdjenek a félrevezetések ellen, most felsorakoznak Slota/Fico/Gasparovic víziói mellett, hogy az egész Kárpát-medence egykoron ős-szlovák föld volt, modern államalakulatba szervezve.
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1052

jaj, te kis huncut....titeket ott kedvelnek? meg a cseheket?

Előzmény: puntik (1050)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1051

A múlt sérelmei nálunk nem akármilyen sérelmek, ezt ne mismásoljuk el... Lehet, hogy te nem érzed át a magyarság történelemből fakadó problémáit, de mi sokan igen. ti az egzisztenciátokat akarjátok igazolni, mi orvosolni próbáljuk a magyarság jelenkori hiányosságainkat. máshol tartunk. és pótcselekvéseket emiatt még nem kellett megeszközölnöm.

 

az hogy egy nép nem bűnös, azt te ne akard megállapítani, mert meg bírtatok választani egy ficot, ezt pedig a TÖBBSÉG tette, nem az EGYES ember. magyarul, többen vannak gyűlölközők, mint a békés polgárok. nem haggyák érvényre jutni jóakaratot. ez a legnagyobb sérelmem. és amikor ez sorozatos, és soha meg nem szűnő dolog, ráadásul egy politikai hatalom ennek nem mond nemet, akkor nincs miről beszélnünk.

 

bánt-e valaki jelen pillanatban? sajnos ebbe is "belenyúltál". egy multinál dolgozom, ahol kelet-európai társvállalatok munkáit hozzuk át az itteni céghez. hozzánk csapták a szlovákokat is, ami egy speciális helyzetet teremtett. ott tesznek nekünk keresztbe, ahol csak tudnak. a mai napig nem tudták megindokolni, miért. és nem az elős ilyen tapasztalatom.

nem rajtam múlik. énnekem megvan a kellő intelligenciám ahhoz, hogy nyissak, csak avalahogy a befogadással nem találkozom sosem.

Előzmény: jubiliumi évad (1044)
puntik Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1050

ILYEN,vagy hasonlo csetepate,a palyakon,manapsag mart megszokott dolog,A SLOVAN-SPARTA, akkor a TRNAVA-talalkozon rndorok,komandosok,futkosnak.

Igaz,hogy a valtozasok utan,a mezogazdasagi reszen,ahol magyarok lalnak,nemvolt vagy keves munka lett de alltalaba minden poszkomunista orszagba igy volt,de az

,,NEM IGAZ HOGY A MAGYAR-oknak nem adtak munkat.Es hogy utalnak benneteket,ha itt sielsz,akkor mart a ADRIA-ra se jarjatok ,furodni,mert tapasztalatom szerint ott se vagytok,kedvelve.Puntik-CZECHO-SLOVAKIA-

Előzmény: Fatboy Slim (1042)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1049

"a szlovákok szerint...."

khm.

Előzmény: FriendlyFire (1045)
puntik Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1048
A hatar ha jol tudom nem szunt meg csak a ellenorzes,rajta,a gazdasag fellenditesere,pedig sok sikert.Puntik-CZECHO-SLOVAKIA-
Előzmény: őszkaján (1040)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1047

A zsidókat faji alapon üldözték és gyilkolták Magyarországon magyar emberek, még a magyar érzelmű katolizált zsidókat is.

A szlovákokat meg "csak" magyarosítani akarták. Mindenesetre nekem sem tetszik, hogy a zsidókon kívül mindenki más szabad préda, de ez egy ilyen hely. Ha a szlovák származású és érzékenységű embereknek lenne egy ilyesmi webhelye, ott valószínűleg másmilyenek lennének a szabályok. :-)

Előzmény: jubiliumi évad (1046)
jubiliumi évad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1046
Nem úgy van az, meg lett mondva moderátorilag a trécspartiban, hogy csak a zsidó népnek jár védelem a polidilin, mert őket irtották egységni idő alatt a leghatékonyabban. ÉS a legviccesebb az, hogy az ilyen indokolást adó moderátor még mindig moderál.:))) 
Előzmény: FriendlyFire (1043)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1045

"nem tagadom le a történelmi tényeket."

 

Szerinted van közük a mai szlovákoknak a moráviaiakhoz? Mert ha szerinted nincs, akkor a szlovákok szerint történelmi tényeket tagadsz.

Előzmény: Fatboy Slim (1042)
jubiliumi évad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1044

Viccesnek tartom. Főleg azt, hogy vki nem tud túllépni a múltbéli sérelmein. Nekem Szlovákiában született szlovák nemzetiségüként 2szer volt problémám abból, hogy magyarul beszéltem. Eccer 1 nyerőautomatán erősen vesztésben lévő köcsög odaszólt, hogy "kinek a kenyerét zabálod?" utalva arra, hogy szlovákul kellene beszélnem (mert felvidéki magyarnak gondolt), meg volt 1 másik ügy is. És akkor most évtizedeken keresztül hordoznom kellene a múlt sebeit, és az egómat ért sérelmeket reparálni pótcselekvésekkel, ahogy te csinálod?:))

 

A múlt halott, a jövő még nem létezik, csak a jelen van. Ebben a pillanatban bánt téged vmi szlovák ember a magyarságod miatt? Gondolom nem. De ha bántana, akkor sem lenne logikailag indokolt, hogy az egész szlovák néppel (tehát azon milliókkal szemben is, akik életükben nem tettek keresztbe neked) szemben kelts elleneszenvet a hsz-aiddal. Mert nem az egész nép a bűnös, hanem az egyes személyek. 

 

Prédikálni pedig annyit prédikálok, amennyit csak akarok. Te is írod a hülyeségeidet, én miért ne tehetném? Mert te azt mondod, hogy ne tegyem?:)) 

Előzmény: Fatboy Slim (1042)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1043

"A legszórakoztatóbb mégis az ebben a topikban, hogy itt szinte bármit le lehet írni a szlovákokra, a moderatúra szépen mosolyog hozzá. Viszont ha megpróbálná vki azt írni a zsidókra, hogy szar népség, vagy senkiháziak...:))"

 

Más a szlovákok és a zsidók asszimilációja. Egy szlovákból lett magyarnak kutyakötelessége fújni a szlovákokra, ez a társadalmi elvárás, egy zsidóból lett magyarnak meg lehet érzékenysége. :-)

Más társadalmi környezetből és máshová asszimiláltak a szlovákok és a zsidók.

A körte és az alma mellé bejött a szilva is! :-)

Előzmény: jubiliumi évad (1041)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1042

A Slota-féle szellemiség magyar megfelelője azért nem vagyok, mert mint mondottam volt, nem verek meg senkit és nem tagadom le a történelmi tényeket. nekem/nekünk u.i. nem kell, nincs mit. 

a tükröt köszi, valahogy majd csak megbírkózom a saját kis problémáimmal. 

 

az álnév alatt mit értesz? te az igazi neveden kommunikálsz itt az indexen? hm?

 

figyelj, nekem ne prédikálj, komolyan kérlek. nem vagyok az a kategória, akit ki kell oktatnod. se emberségből, pláne ne történelemből.

a szlovák-magyar viszonnyal nagyon régóta foglalkozom, sajnos belekerültem, amely viszonyom kiteljesedett egy pozsonyi Slovan Bratislava-Ferencváros meccsen. ugye nem kell neked felevenítenem az ott történteket.

aztán jöttek az állítólagos enyhülős időszakok, amikor továbbra is özönlöttek (valamiért) a felvidéki magyarok az Óhazába, meg tovább folyt a magyar falvak elszlovákosítása. magyaroknak nem adnak melót, stb. És akkor most megjött Slotánk. tulajdonképpen csak önmagukat adják, kibújt a szög a zsákból. ők mindig ilyenek voltak. mint tudjuk, a fejletlenség vezet a legkönnyebben a rasszismus/fasizmus problémájához.

ezalatt mit csinál a birka magyar? elmegy Donovalyba síelni és ott költi el a pénzét. ahol még az eladó is utálja...

te ezt milyennek tartod?

Előzmény: jubiliumi évad (1041)
jubiliumi évad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1041

Nálad ez a nem tolerálás abban nyilvánul meg, hogy a szlovák néppel, nemzettel szembeni ellenszenvkeltő hsz-okat írogatsz a neten álnéven. Lényegében pont ugyanazt csinálod mint egyes szlovák agyhalottak, akik meg a magyar nép, nemzet ellen keltenek ellenszenvet (mind1, hogy fizikai vagy verbális az erőszak, a hatása ugyanaz). A Slota-féle szellemiség magyar megfelelője vagy.:))

 

Nem folytatok semmilyen missziót, csak szórakoztatom magam. Pl. azon szórakozom, hogy tükröt tartok neked, és te még csak észre sem veszed, hogy ott van előtted. Így viszont esélyed sincs, hogy meglásd benne magad.:))

 

A legszórakoztatóbb mégis az ebben a topikban, hogy itt szinte bármit le lehet írni a szlovákokra, a moderatúra szépen mosolyog hozzá. Viszont ha megpróbálná vki azt írni a zsidókra, hogy szar népség, vagy senkiháziak...:))

Előzmény: Fatboy Slim (1035)
őszkaján Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1040

 A gazdaság más tészta. A komcsik megszokták, hogy valahol látszat eredményt érjenek el, azt előbb el kell baszni. Na most a gazdaságban az elbaszás sikerült, tehát 50%-ban már sikeresek. A másik 50% úgy néz nem jön össze, de a magyarok ezt megszokták. Tuléljük mint trianont. Most megszünt a határ az elcsatolt Felvidékkel, a következő lépés, hogy leváltjuk a kommeszeket és helyre tesszük a gazdaságot. Lépésről lépésre vissza állítjuk a rendet.

őszkaján-MAGYARORSZÁG-

Előzmény: puntik (1037)
puntik Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1039

Elosszor,is GEZA,-az aki kitalalt teged,nem hencegek semmivel,POZSONY-ba is PRAGA-ba is rengeteg kulfoldi,tanul,a fiam tol tudiom,es hogy te oda jartal,,akkor mi van? PUNTIK-CZECHO-SLOVAKIA-

Előzmény: Fatboy Slim (1036)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1038
ez az aláírás itt kis nicked mellett micsoda?
Előzmény: puntik (1037)
puntik Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1037

Nalatok lehet azert van ott a orszag a ,,gazdasag,, ahol van.

puntik-CZECHO-SLOVAKIA-

Előzmény: őszkaján (1034)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1036

Géza, kinek segítettél te?

2. cseh szakos voltam, Prágában tanultam. nem érdekes. (félreértések elkerülése végett ez itt nem a hencegés helye, hanem hogy megmagyarázzam neki, hogy értem a kelet-európai nyelvek egy részét)

Előzmény: puntik (1033)
Fatboy Slim Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1035

ki a f...mat érdekel a különbség? az a jó, ha nemzetek (kultúrák) között van különbség, különben nem élnénk multikulturláis Európában az én legnagyobb sajnálatomra. de ha valaki engem fasiszta mód kirekeszt, ráadásul onnan, ahonnan rokonainm, vagy történetesen én laktam, azt nem tolerálom. és akkor én még mindig finom vagyok és nőies hozzájuk képest. és nem verek meg itt senkit, főleg nem uszítok...

 

Te valami missziót folytatsz itt a tótok érdekében?

Előzmény: jubiliumi évad (1031)
őszkaján Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1034
 Az a helyzet, hogy tótéknál sem lehet tudni, mit hoz a tegnap.
Előzmény: Törölt nick (1032)
puntik Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1033

Edes baratom,irsz te itt hulyesegeket, szlovak-cseh-nyelvtudasom vegett jugo-ba sosem kellett angol,vagy nemet,de viszont,ti,,ahogy irod sokat  GAGYOKTOK,, ott ,hogy megertsetek oket,mart nem egynek segitettem,csak ugy emberi alapon.

PUNTIK-CZECHO-SLOVAKIA-

Előzmény: Fatboy Slim (1013)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1032

Azt hiszem a szlovákoknak ott van példaként Szlovénia, aki reális magatartást folytatva büszke a 17 éves történelmi múltjára.

 

Megjegyzem, hogy az "évszázados álom" minduntalan visszacsatolódik a soha nem volt történelmi nagyság megigényléséhez, ugyanis azon alapszik.

 

A szlovákság azon igénye, hogy a közös tudat szintjén meglévő asszimilatív elemeket, amik őket a magyarsághoz kötik, történelemhamisító igyekezettel kiigényeljék nem egy túlzottan tolerálható igyekezet.

A történelmi hitelesség megcsúfolásán túl azért sem, mert egy ilyen akarnok, ábrándjait másokra ráerőltető szomszéd nem egy túl jó perspektíva.

 

Történelmi megbékélést nem lehet arra alapozni, hogy majd az okos enged.

 

A szlovák társadalom kollektíve nem képes túltenni magát a pánszlávista testvériségen, mások lenézésén és ebből fakadóan a rajtuk való uralkodás hajlamán.

Náluk pattog a labda, kisebbségi dolgaikat ezidáig szörnyű rosszul, türelmetlenül, agresszíven és ellenségeskedve oldották meg(nem oldották meg).

Előzmény: FriendlyFire (1030)
jubiliumi évad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1031

Úgy jön ide, hogy objektíve nincs a másiknál senkiházibb (kevesebbet érő) nemzet (nép), főleg nem azon az alapon, hogy mi történt a múltban. Lehetnek különbségek emberi közösségek között, de a különbségeket negatívumként vagy pozitívumként értékelni az emberi butaság megnyilvánulása.   

Előzmény: Fatboy Slim (1027)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1030
Ja, mert a szlovákság a közép- és újkorban lényegében felső- és középosztály nélküli parasztpopulációként létezett csak. Akiknek előkelői a Natio Hungarica olvasztótégelyében váltak a nemesség asszimilálódott tagjaivá. Meg a polgárságuk is elmagyarosodott, de 1918 után volt azért visszatérés az eredeti etnikai gyökerekhez. Nem véletlen, hogy inkább az "évszázados álom" elmélete a népszerű a szlovákok között, az meg azért nem annyira dokumentált, mint a magyar állam története. Ezért nehéz az almát és a körtét összehasonlítani.
Előzmény: Törölt nick (1026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!