Én akartam megkaparintani a 1700-as beszólást, erre jöttél Te és így nekem csak a 1701-es jutott. Hát.. ezt nyerted Te:)))
Nem Te vagy lassú, én pörgök ma, de nagyon:)
Igen a tipped bejött, pénteken tényleg kocsival jövök dolgozni:))))
Lehet, hogy kicsit le vagyok lassulva (ami jó lenne, mert úgy érzem, hogy inkább nagyon), de ebből kb. az utolsó mondat világos.
És mit nyertem?
Van egy tippem arra, hogy a közeljövőben kocsival mész dolgozni :-))) Kíváncsi vagyok az eredményre.
A sárfogót még nem tettem fel idő hiányában, valószínűleg szombaton fogok sort keríteni rá. Remélem nem fog éppen akkor esni, mert előtte még szeretném lemosni szegényt, annyira retkes :-(
Engem érdekelne, de csak Emil címre, bár akik lopkodnak (száradjon le az összes kezük!!) ezt a módszert már alkalmazzák:((
/új címem a harrypoti 1699-en/
Egy nagyon kellemes és hasznos napot töltöttünk el szombaton.
Négy Thália ( az egyik Tháliát indulás előtt sajna feltörték :< ) es egy Clio jelent meg a Thalin.
Érkezés után ( Krike volt az első:)) ) kölcsönös "sárkány" mustra következett, majd ezt követően átmentünk a dabasi renyóhoz. (jó volt látni a tükörben, hogy utánam csak tesók jönnek:)))
Dabason az ügyvetzető fogadott minket. A kereskedésről kialakított véleményem nagyon kedvező, itt az ügyfél nemcsak addig számít, amíg megvásárolja a gépet! Ez nekem teljesen új volt...... Lehet, hogy másnak is?
Sok-sok kérdést tettünk fel az ügyvezetőnek ( munkaidőn túl is derekasan bírta a gyűrődést:), aki kérdéseinkre -szerintem- kimerítő és megnyugtató válaszokat adot.
Nekem külön szimpi volt, hogy az általam már említett "kopogásról" itt érdekes módon rögtön tudtak, egy-két órás munkával és pár grammnyi gépzsírral javítható! Ez más szervíznek csak három alkalommal és kb. 8 munkaóra alatt sikerült és akkor is csak vmi véletlen miatt! Érdekes....
A Thali egy dabasi étteremben fejeződött be. Nagyon jó érzés volt találkozni is azokkal, akiket a topicon keresztül ismertem meg. Nem csalódtam a társaságban!:)))
Terített asztalnál erősítettük meg egymást abban az elhatározásunkban, hogy tavasszal megint THALÁLKOZUNK!
Szia Bart,
Asztalra csapni, sokmindennel fenyegetni, engedményt kérni, az a lényeg, hogy éreztesd velük: Ígértek valamit és ha nem tudják betartani akkor annak a következményeit nekik kell viselni különben oda a bizalom. És a kereskedések bevételének jelentős részét adja a később is visszajáró hű kuncsaft aki nem veszítette el már az átadáskor a kereskedőbe vetett bizalmát.
TALÁLKA!
Nagyon jó volt! Túl azon, hogy néhányan személyesen is megismertük egymást, rengeteg hasznos információt gyűjtöttünk be a dabasi Renault kereskedés vezetőjétől, Újvári úrtól, innen is köszönet néki a kedves fogadtatásért és a türelméért, amivel minden kérdésünket megválaszolta. Aki nem jött el az most sajnálhatja :-), de lesz még TALÁLKA! és akkor lehet pótolni!! :-))
Ecoma!
Sajnálom, hogy nem tudtál jönni, ha lehet valamit tudni a részletekről megosztanád velünk?
Ma jár le a Thaliám megérkezésének legutóbb igért határideje! (most vagyuk +13. napon, az eredetileg ígért dátumhoz képest...)
Szurkoljatok, hogy ma tényleg hívjanak!
Már tisztára magam alatt vagyok, pedig tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek késik a
kocsija.
(Tegnap például egy kék Thalia mellett parkoltam és azon kaptam magam, hogy irigykedve bámulom!)
Találka: Én is várnám a találkozó észrevételeit :-))
Téligumi: A Baumgartneres reklám elég megtévesztő, ha utananézel olcsóbban is meg tudod venni ua a márkát. Ajánlom a www.gumibolt.hu-t. Itt jól ki lehet nézni milyen márkák és kb mennyiért vannak a piacon (akciók stb.). De ez sem a legolcsóbb forrás.
Autólopás: Ezer6 esete kapcsán én is akna fölé álltam és megnéztem mennyi idő alatt tudnám a váltózáramat hatástalanítani. Sajnos ráébredtem, hogy +3 perc alatt tényleg el tudják vinni saját lábon a kocsit. Nem tudom itt a nyilvános fórumon célszerű lenne -e leírni a tapasztalatot (hogyan hatástalanítható), vagy inkább az email címekre küldjem (a thalia magnak).
Képeket is készítettem a kütyü működéséről és a gyenge pontokról.
Nos, megvolt a visszahívás szervize... És tényleg kerékszelepet cseréltek. Meglepett... Reménykedtem hogy nem lesz semmi komoly, amit ezzel a hülye szöveggel lepleznek, és nem is. Lecserélté ka szelepeket, és hozhattam el...
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
2002. október 05. 11.00
Az M5-ös autópálya 32-es kilométerénél: Inárcsi pihenőhely (az ÖMW benzinkút utáni üres parkolóban két sarkifény dCi-t láthattok majd),
innen gurulnánk át a dabasi renyóhoz(kb. 11.30), ahol a cég vezetője fogad minket. Újvári Csaba úr ígéretet tett arra, hogy minden felvetett kérdésre válaszolnak és klf. kiegészítők vásárlására is lehetőség lesz.
Ha valaki később érkezik hívja ecomát és harrypotit az alábbi számokon:
70/3830-135
30/9855-441
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
Ha rendelés előtt állva még hezitálsz,
Ha megvetted, de valamit nem értesz,
Az összes típusváltozat egy helyen! (Reményeim szerint)
Ha valami problémád van,
Ha szeretnél egy kicsit büszkélkedni,
Ha mindent értesz és tudsz és segítenél másoknak egy kis infóval,
Ha márkaszervizben dolgozol és érdekelnek a vásárlók véleményei,
stb...
Nem csak Thalia-soknak! Mindent amit tudni akarsz az Thalia-ról, de eddig nem merted megkérdezni.
Ez lenne a TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!
(ecoma tollából)
Eredetileg szept. 24.-én kellet vona a járgányomnak megérkezni a kereskedésbe, de azóta már 2-szer telefonáltam nekik és a válasz mindíg az volt, hogy :
"most már bármelyik pillanatban megjöhet"
Bezzeg, amikor a szerződést írtuk, akkor felettébb sürgős volt nekik...
Tűkön ülök, legszívesebben félóránként telefonálnék nekik!
Ráadásul ahogy megyünk az őszbe, egyre csökkennek a régi kocsim eladásának esélyei (értelmes áron).
Szia,
Szerintem is felettébb érdekes. Annál is inkább, mert amikor azzal vittem be a gurigát, hogy valami nyikorog a műszerfalban + nézzék meg a központi zár automata visszazárást és a hátsóablak fűtés automata kikapcsolását, akkor arra max másfél órát mondtak. Mivel otthagytam és délután mentem vissza érte, nem tudom, hogy tartották volna-e, de egyszer, amikor az egyik ködlámpát szigeteltettem, akkor is annyit mondtak, akkor megvártam, egy és egy negyed óra alatt végeztek, tehát valszeg nem a levegőbe beszélt a munkafelvevő. Négy + egy (pótkerék) szelep 'ellenőrzése' kb 10 perc lehet, de ha szétszedik a kereket és kicserélik, akkor sem több kerekenként 10 - 15 percnél és akkor már kávéztak is közben. Arról nem beszélve, hogy el nem bírom képzelni, mit lehet egy szelepen ellenőrizni?
Biztos, hogy a KEREKEK SZELEPEIRŐL van szó? Bár dízel motorokban asszem nincs szelep, de ahhoz nem igazán értek. Újságban én is olvastam, hogy az 1,9-es dízeleket visszarendelik, de ez meg nem olyan. Rejtély.
Az olajszintjelzés a műszerfalban a 8 szelepes benzinmotor esetében gyárilag nincs sajnos, a dízelt nem tudom.
Légyszi referálj, hogy mit csináltak - már, ha ez kiderül majd...
Képzeljétek! Az augusztus elején átvett dCi thaliam most megy először szervízbe. Ez nem is lenne olyan különös, de azért elmesélem, hátha valaki tud valamit:
Ma csörög a telefon, a RenaultHázból keresnek, hogy a RenaultHungária kiküldött hozzájuk egy paksaméta alvázszámot, hogy azokat a kocsikat rendeljék vissza...
No, ennek megfelelően érdeklődtek, hogy mikor szeretnék befáradni, hogy ellenőrizzék a kerekeimen a szelepeket. (nem röhögni, tényleg ez volt az indok...) Erre az eljárásra 2-2,5 órát számolnak. Namost első megjegyzés: szerintem egy szelep vagy jó vagy nem. Ezek után szóltam, hogy a központizár nem zár be, ha nem piszkálom a kocsit, miután kinyitottam, ill. hogy a gyújtás ráadásakor megnyomva a napi kilóméter számláló nullázóját, nem mutat olajszintet, (márpedig a könyv tartalmazza) és hogy meg kellene nézni. Erre nagyon bólogatott... Azért meg fogom jelölni a szelepeket, hogy valamit is művelnek-e vele...
Azért érdeklődnék, hogy valaki tud-e valamit.
Minden jót! Ha érdekel valakit, akkor péntek este leírom mi volt...