Szerintem a koszorúra is rá lehet rakni az e-gerendát, ha kellően van rögzítve.
Ha nézzük a fagerendát 7*0,15*0,2 = 0,21m3 és mivel túlméretes a hossza miatt ez olyan 65000 Ft/m3 áron van, tehát 13500 Ft /gerenda. Az E-gerenda is kb ilyen áron van és ez tuti stabil, nem kell lekezelni sem. 120cm tengelykiosztásnál nem is raknám sűrűbben.
Mindent lehet, ami műszakilag megfelelő :)) Neked kell egy tartószerkezet és nem lakóhelysiségről van szó, ez a lényeg :) Mehet rá az OSB. Szerinem :)
az alapot szerintem mindíg egybe öntik, ha csak nem különálló lesz az ikerház:)
nekem is 15x20-as gerendáim vannak, 5 méteres fesztávval, de csak a nappali fölött, ahol a tetőtérben csak a háló meg a gardrob van. a 7 métert már nagyon soknak találom... bár ha nem lesz beépítve a tetőtér, talán... statikailag biztosan ki lehet számolni, de a valóságban más amikor fent ugrálsz és remeg a födém:)
Az a baj, hogy a szekcionált garázskaput valamire függeszteni kell:( Az e-gerend jó ötlet, csak késő, mert már kész a koszorú:D Nem tudom az e-gerenda olcsúbb lett volna? Már ha csak kefni nélkül rakom, és mondjuk osbvel borítom(egyáltalán ezt lehet?)...
Még az jutott eszembe, mi lenne, ha nem lenne egyáltalán födém a sátortetődhöz?Viszont a csúcs alá a koszorúra kellően rögzítve tennél egy E-gerendát vagy akár kettőt is egymás mellé és erre lenne letámasztva a csúcs.
Az előnye, hogy város határában (az ovit-al szemben) van a nagy raktártelepe, s a F-gödi lámpás kereszteződésben /Pesti út - Duna utca/ egy nagy bemutatóterme /itt van a központ is/ :)
Köszönöm a segítséget! Én is gondolkodtam a nyeregtetőben, de az építkezéskor maradt egy csomó kúpcserép, és emiatt, lett a sátor. A fogópár már világo, de sátornál szvsz nem nagyon megoldható...
Szerintetek egy iparositott, betonelemekből épült családi házra vonatkozik most a hőszigeteléses, nyílászárócserés támogatás? Támogatott hitelt lehet erre felvenni? Esetleg hol nézhetnék utána ennek?
Többféle kő van választékban Veres és Szada határában, veresi körforgalomnál. Érdemes megnézni a wienemberger honlopot is ott terca burkolatok vannak...árakat nem tudok mert nem utazom még a burkolatokban pár év múlva jön csak a lábazati burkolás....
Tudna valaki tippet adni, hogy a linkelt képen szereplő vagy ehhez hasonló kőpaneleket hol lehetne beszerezni. Eddig a legolcsóbb 8000 ft volt amit találtam /m2
Ha van lépcsőház, nincs ott kifüggesztve? Egyébként fogalmam sincs. Amúgy lehet, hogy vasárnap 12-ig se lehet. Jó régen olvastam egy ilyet, de nem hiszem hogy ez országosan egységes.
Attól még csinálhattad volna! :) Nekem is tetszene, meg a lapos tetős épületek, az is napkollektoros megfontoltságból. Csak valami barom szabályozás nem enged lapostetős épületeket családiházas környékre.
Meg van még egy ok ami miatt jobb volt nekem ez a megoldás, mégpedig az, hogy ezt a tetőt egész nap süti a nap és így könnyebben tudok majd napkollektort tenni rá.