Igen. Mikor kiderült, hogy baj van, az állatorvos írta fel. Azóta is spéci diétás tápot eszik ami kifejezetten vesebeteg kutyáknak való, csökkentett fehérje tartalmú táp (ez a leglényegesebb, hogy a fehérjét visszafogjuk). (Hill's k/d) De pusztán csak ez nem volt elég, továbbra is véres volt a vizelet, vesehámsejtek. Sem baktérium sem más fertőzés nyomát nem találták, többször volt tenyésztés stb. is. Elég sok vizsgálatot csináltak, mert akkor még csak két éves volt, az orvosok szerint elég fiatal ahhoz, hogy ilyen beteg legyen. Persze ezt nem lehet kiszámítani, de gyakran idős korban jelentkezik időskori veseelégtelenség. Bák idén májusban volt 7 éves. Az akkori leletei nincsenek nálam. Ultrahang stb. A vérkép értékeire sajnos nem emlékszem. Elnézést... Én mindenesetre örülök, hogy kipróbáltuk, és nem mondtam le róla, azzal, hogy nem hiszek benne, úgysem használ. Azért szerencsém is volt, hogy az állatorvosom foglalkozik ilyesmivel is, mert magamtól nem jutott volna az eszembe.
Leírom a homeopátiával kapcsolatos tapasztalatomat. Illetve közvetve az én tapasztalatom. Nem engem kezeltek, hanem a kutyámat. Ő vesebeteg. Csináltak mindenféle hagyományos vizsgálatot, kezelést. Egyik sem használt, már úgy volt el kell altatni. Elég rossz bőrben volt, eléggé leroggyant. Ekkor az állatorvosunk kipróbálta a homeopátiát is. Segített! Azóta négy év telt el, a kutyám remekül van. (Természetesen vesediétán van, időnként kezelni kell, de tünetmentes lett.) Én örülök, hogy kipróbáltam, és hogy bejött. Szerintem kiegészítő kezelésnek a homeopátiát a hagyományos kezelések mellé érdemes kipróbálni.
mi a hatoanyag ? a NaCl-től a különféle mérkegig mindenfélét potenciálnak.
A "D-sorozatok" kevésbé higítottak mint a "C".
Hahnemann saját magán végezte a kezdeti kutatást. Bevett vmi (nem potenciált) szert, majd figyelte a tüneteket. Majd ha látott ilyen tünetet és nem egy másik szer illett jobban rá, akkor beadta ennek a szernek a felpotenciált (nem rázással kezdte egyből)verzióját. A későbbiekben egyre nagyobb potenciálokat használt C200-C1000
A manapság dívó és elterjedt "német" módszert elvetette -kis potenciálú, betegségspecifikus szerek-mint kevésbé illetve egyáltalán nem használható módszert.
- Mi az a hatas amit keresunk? Hát jön a beteg panasszal, homeopata vizsgál, bogyót bead, panasz szűnik. Nagy potenciáloknál akár hónapokat is kell várni a hatással, s egyes dolgokat lehetőleg kerülni kell, mint mentolos cuccok meg egyes szerspecifikus anyagok, melyek "antidotálhatják" a beadott szert.
Aztán ha tünetei szűnnek majd jön másikkal;)
es korrrekt vizsgalatokkal, korrekt statisztikaval (meg ha nem is tudjuk ebben a pillanatban, mi hat), de
- van-e hatas ? Én úgy láttam ,hogy van az esetek nagy többségében, de ez nem dokumentált, nem ellenőrzött( nem számolt be a páciens, hogy dokinál járt, de megtette...)
Elárulom, hogy nem vagyok homeopata, sem orvos,csak "megfigyelő", s leírom ami eljutott hozzám.
Hát aki tud angolul, az biztosan képzetteb
hipochonder tudna lenni nálam...
A googleval is utána néztem, és mind a kezelésről, mind a tünetegyütesről találtam érthető leírást.
Szóval, nyelőcsőráktól is van okom tartani, ha ez így van...
Eh!
valamiben meg kell halni!
Semmit nem szólt. Feltételezte, én meg tudtam, hogy a belélocsolt, de kiköhögött, ám kiköpni nem engedett érzéstelenítővel került oda. Ekkora leb...ást, megfulladás közben, még nővérkétől nem kaptam, mint mikor ki akartam köpni azt a szart.
Lenyelette velem, amit persze jól félre is ment a toroki reflex injekciós és Lidokainos spray-s blokkolása miatt.
Berendeltek a vizsgálatra reggel 8-ra. Fél kilenckor visszamentem a betegeligazítóba, megkérdezni, -miért nem szólítottak, mikor időre jöttem, és a 9-es ajtóba állított, de az utánam jövők már rendesen fogytak.-
-Jaj,- szólt ki a reggelije mögül a pultos, -hát figyelni kellett volna az egész folyosót! De ne aggódjon, a gyomorröntgenesek még a reggeli megbeszélésen vannak menjen át a 2-es ajtóhoz ott biztosan, rövidesen szólítják. Átvánszorogtam a folysó másik végébe, és úgy éreztem egy hülye, hülyét csinált belőlem! Gondoltam százat csinál...
Pár perc múlva, feltűnt egy népes fehérköppenyes társaság, jókedvük és kávé szaguk volt! Egy beteg mellettem meg is jegyezte,- Vége az eligazításnak! A fehérköpenesek egymást szórakoztatva el is oszlottak a rejtélyes ajtajaik mögött!
Még röppke 20 perc, és szólítottak!
Bent elmondták, hogy nem kell félni nem fog fájni...
Aztán megkérdezték,- még nem is ivott és máris fintorog? Mert közben beállítottak a szendvicsgépbe, de nem tetszet a belé száradt szósz.
Persze, hogy fintorogam! Valami előző áldozat gyomortartalma, némi fehér vacakkal keverve fel volt kenve a gép felületére, éppen arra aminek a csinoska, kissé szőrös mellkasomat kellene nekinyomnom. (hogy fogom ezt kibírni?)
Szóltam, nem reagáltak, ekkor kiléptem a gépből, és kedvesen, de határozottan törlő anyagot, kértem. Adtak. Kitakarítottam, visszaléptem, nekidőlten pozicióba állítottak, és adtak ebből a vacak röntgenkotraszt anyagot is tartalmazó, az ízesítővel nem igazán jobbá tett "bizmutkásából"! Olyan gipsz ízű vacak.
Nyelettek állva, lassan többször is.
Aztán a géppel együtt lefektettek, és több pozícióban oldalról, háton, másik oldalról , hason is nyelettek, és közben többször is láttam, ahogy húz le bennem az álkaja.
A gyomromat nagyobbnak, a patkóbelemet kissebbnek gondoltam, de a vizsgáló doki elégedett volt mindennel. Még kicsit fejjel lefelé irányba is döntött a géppel, olyan -18 fokig, de nem talált semmit.
hat igen, tudoben normal korulmenyek kozott nem igen szoktak talalni torokbol szarmazo korokozot, hacsak nem sodorjak le az endoszkoppal a tudovizsgalat soran.
a szajuregi korokozo mindenestere elfgodolkoztato. es mit szoltak erre a tudogyogyazseknal?
A reggel írt sok handabandában leírtam egy saját, olyan kísérletemet, ami a telt gyomor esetén a refluxot megerősítette. Málnaszörppel, és a lehetőségekhez képest körültekintően.
168 cm magas, illetve alacsony vagyok.
Ezt az orvosok nem mondták, de természetesen más "szakértők" (a postás, a szomszéd, a házmester, két kocsmáros, és egy rendőr is mondta):-)
A tüdő nyák viszgálata ennél talán biztatóbb volt, mert abban volt a "szájüregre jellemző baktérium". A torokváladék viszgálatának rövid " kórokozó baktérium nem mutatható ki" kinyilatkoztatásának politikus mivoltára én is rákérdeztem, de a doktornő kedvesen rám mosolygott, és "ez van" kifejezéssel az arcán beszélt tovább!
es volt egy olyan megfigyelesed is, hogy piros szinu etel utan piros volt a kopeted is.
104 kg mihez tarsul? 160cm? 180? 200?
a bakteriologiai vozsgalatok tekintetebn nagyon nehez olyan helyet talalni ma m.o.on, ahol korrekt vizsgalatot vegeznek. igy az nem zarja ki a fertozest, ha nem jon ki semmi a tenyesztes soran.
A nyalőcsövemet, bizmutkásás-röntgenvizsgálattal ellenőrizték.
Az nem mutatott semmi kórosat( a kóros falánkságot sem, pedig az szokott lenni!)
A "tükrözés" csak a tüdőt, a légcsöveimet érintette. (meg engem)
A szívemmel kapcsolatosan EKG vizsgálatok voltak (9pontos?). Egy kicsit "gyengének" minősítették a jeleket(35mVpp) de azon kívűl, hogy "tessék kicsit többet mozogni, és kicsit lefogyni".(104kg-ról) Mást nem javasoltak, mondtak.
TBC természetesen volt, de nem találtak semmit. Ezt a tüdőtükrözéskor vett, és tenyésztett minta is megerősítette.
A produktív váladék habos, esetleg kissé sárgás, de jellemzően fehér volt.
Az erősebb köhögési szakaszokban a torkom is megfájdult, és esetleg kis vércsíkok is voltak a produktumban, gondoltuk az erőlködéstől.
most csak roviden:
orr-ful-gegeszeten mit mondtak? kronikus arcureggyulladasra nem gyanakodtak? annak ugyanis jot tesz a meleg, es nem lehet semmilyen okat sem talalni a kohogesnek...
Bocs mormi, most mennem kell!
De ezt a hülyeséget! Akikkel auralátókkal beszéltem a tönbbségüknmem is látja csak kitapintja, vagy szintelelnnek látja...
Mostanában alakul ki bennem az, hogy miért köhögök.
Összetett a dolog, ezért a nagyesküt most sem tenné le rá, de tudni kell, hogy a kivizsgálás sorozat után kaptam egy elfogadható, bár számomra nem teljesen kielégítő választ.
A válasz nagyjából az volt, hogy a többszöri, egymás utáni megfázásaim maradványa ez a dolog. Ezt kb 1hónapja mondták, és zárójelentést is kaptam róla.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azóta, főleg, hogy ezek a baromi melegek bejöttek, sokkal jobban vagyok.
Az eredeti tünetegyütes úgy nézett ki, hogy a torkomon, illetve az alacsonyabban lévő légjáratokban, egy ingert éreztem, ami produktív köhögést iniciált. Ez néhány percig, tízpercig tartó rohamszerű köhögéssel jelent meg. Szóval majd megfulladtam. Aztán néha órákig semmi.
A megfázások, és mandulagyulladások, maguk is adtak ilyen tünetet, mint rendesen. Feltételezem, hogy ezek váladéka, főleg az éjjeli órákban a testhelyzet és a csökkent aktivitás miatt lejutott a légjárataimba, és ott részint maga, részint felülfertőzés miatt további produtumot képzett. Feltűnt, hogy ha jóllakott voltam, akkor gyakrabban jelentkezett a köhögés, mint kevéssé telt állapotban. Ebből az orvosok a reflux jelenségre is gondoltak, de a röntgen ezt nem erősítette meg! Éhgyomorra nem is! Itthon is csináltam pár kísérletet. Málnaszörppel degeszre ittam magam, utána kimostam, öblögettem a számat, garatomat. Köhögést eröltettem, és a váladékot megfigyeltem, hogy nem volt pios. Rá kb fél órára jött a köhögés. És persze piros, rózsaszín volt. Valahogy mégiscsak reflux lehet.
A másik. Megfigyeltem, hogy pl. a kedvelt gyümölcsleveim fogyasztása után is erősebben, gyakrabban jelentkezik a dolog. Két hét alatt bekerítettem a főbűnöst, a Kubu lötyit. Gondolom, a sok köhögéstől, már a reflexeim is beáltak a dologra, mert a legkissebb torokkaparás, valami hideg elfogyasztása után, vagy egy kis huzatban ücsörgés után, szinte azonnal rámjön a köhögés.
Hát kb ennyi.
A régebbi melléktünetek, ( mellkasi és hát fájdalom, folyadék érzet a mellkasban, enyhe légszomj) mióta gyengébben köhögök, lassan eltünedeztek. A lötyiérzet az még elő- előjön, de az is csökken. Gondolom, remélem, ha kitart a jóidő őszre teljesen tünetmentes leszek.
A kapott inhalátor, illetve immunerősítő szerek tartósan semmit sem értek. Ami tutira bejött az az erősebb időszakban a Neocitrán , illetve a C vitamin készítmények voltak, de gyanítom, ezeknek is a valós hatásukon felül a placebó volt az egyik ütőképes hatásuk. Olyan nincs, hogy beveszek valamit, megborzongok, és 1-2 perc múlva máris jobban leszek. Ez valami pszihohatás.
Az orvosoknál a zárójelentés után már nem jártam. Minek, aranyosak voltak, de már furán néztek rám. ennek az is oka lehetett, hohy kitartó várakozással lehet bejutni báemly rendelőbe, ami is olvasással, nyugalomban töltöttem, Ez mindig kiváltott egy 1-3órányi tünetmetességet. Persze szegény doki a telfonban beszélt egy fuldokló félholttal, és meglát egy dagdt és jókedvű palit, aki mindenen vigyorg, és eggyetsem köhint, akkor inkább apszihiátriára küldene, mint megvizsgálna. Ezzel együtt összeségében pozitív benyomásom van, és talán tényleg rendbejövök. ( A tüdőtükrözésben az előkészítés csak a szar. Aki tud már abba haljon bele, mert utána nem szar, hanem iszonyat jön...éhgyomora):-)
Bocs, de ha már belekezdtem, gondoltam leírok mindent.
Az ezen vizsgán sikerrel átesett auralátók elvégezhetnének egy rövid tesztet.
Megmutatnának nekik mondjuk 10 beteget, és mindegyikük felírná a tesztlapjára, hogy milyen színű az az egyes betegek aurája itt-ott-amott.
Aztán készülne egy gyors statisztika a színek elolszlásáról és korrelációjáról.
Bár őszintén szólva lehet hogy ez egy értelmetlen kísérlet. Majdnem biztos vagyok ugyanis abban, hogy az auralátók semmi problémát nem éreznének abban, hogy mindegyikük más színeket lát.
A harmadik tételből kiemelném a következő mondatot:
"Szerkezeti, színbeli stb. eltérések extraszenz tapasztalatok alapján"
Feltételezem, hogy az aura színbeli eltéréseinek diagnosztikai pontosságú megítéléséhez annak látása minimális kritérium.
Így az auralátást tehát szintén oktatni kell, vagy erre vagy születni kell, mely esetben az esetleges felelőtlen elemek kiszűrése érdekében szintén ellenőrizni kell a kellően színes sőt színhű auralátás meglétét.
Nagy az Isten, de még nagyobb az Isten állatkertje...
----------------------------------------
Az ETI alapító okiratának első sorai:
EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPZŐ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET
EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT
ALAPÍTÓ OKIRATA
Az államháztartásról szóló, többször módosított 1992. évi XXXVIII. Törvény
88. §-ában foglaltak végrehajtására az alábbi Alapító Okiratot adom ki:
1. A költségvetési szerv:
1.1 Neve: Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet
(Rövidített elnevezése: ETI)
Kicsit keresgéltem a neten természetgyógyász szakvizsga ügyben.
Úgy tűnik, az ETI-nél (Egészségügyi Szakképzõ és Továbbképzõ Intézet) kell természetgyogyóból szakvizsgát tenni. Nem vagyok járatos az egészségügyben, mindenesetre ez az ETI 40 éves múltra visszatekintő állami intézménynek tűnik.
Sajnos az ETI honlapján csak utalás van a bioenergetikai vizsgára, azt nem maga az ETI tartja. Mivel kíváncsi voltam, milyen kérdések lehetnek itt, tovább keresgéltem, és találtam egy tételsort. Természetesen garancia nincs arra, hogy ez egy hiteles irat, mindenesetre megadom a lelőhelyet.
Mindjárt az első két tétel elnyerte tetszésemet. Nem semmi... :-)
Egészségügyi Szakképzõ és Továbbképzõ Intézet
1085 Budapest, Horánszky u. 15.
TÉTELEK a BIOENERGETIKUS szak szóbeli vizsgájához
I. A bioenergetika elmélete, gyakorlata
Az ember energiamezejének anatómiája, normális és patológiás mûködése
Az aura és az energriaközpontok normális szerkezete extraszenzek tapasztalatai alapján
Az energiaáramlás zavarai a távol-keleti (kínai, indiai) orvosi elméletek alapján. Szerkezeti, színbeli stb. eltérések extraszenz tapasztalatok alapján
Ritmusok: akupunktúrás meridián ritmusok
Asztrológiai hatások, bioritmusok energetikai hatása
Az energia (Prána, Chi) felvételét, áramlását kiegyensúlyozó módszerek: jóga, Chi-kung, Tai-chi, Do-in stb
Mentális technikák, szuggesztív autoszuggesztív módszerek, imaginatív technikák energetikai hatása
Pozitív és negatív lelki beállítódás energetikai hatása
Tartós stressz energetikai hatása
Különbözõ, bioenergetika tárgykörébe tartozó technikák ismertetése
A különbözõ tradicionális bioenergetikai iskolák tanításainak összevetése
Van egy 7 havi köhögésem. Valami krónikus köhögés. Minden szart, és szert kipróbálgattak rajtam, szanaszét vizsgálnak, de semmi, csak hogy gyulladtak a légcsöveim.
Lassan magamban összeáll, hogy mi lehet.
Na erre ajánlott köhögéés csillapítót, és köptetőt.
Szart sem ért.
A köhögést nem csillapította, és nem is a
kalsszikus homeoszer volta az egyik. Viszont a másiktól nyálazdtam, mint Pavlovi kutyája.
Aztán kaptam valami olyan gyógyszert, ami visszfogta a köhögést de akkor meg majdnem megfulladtam a köhögés okától....
a magyar gyogyszerpiacon "regota" jelen levo keszitmenyek kozul (pl. penicillinszarmazekok) tobbnek kozismerten olyan mellekhatasai vannak (allergia), amely szigoru torzskonyvezesi folyamat eseten nem tenne lehetove a tovabbi forgalmazast. megis forgalmazzak. miert? mert nincs mellekhatasmentes penicillinszarmazek (egyelore...) az antibiotikumok pedig sok-sok milliard forint TB tamogatast kapnak evente....
a patinas egyetemeken torteno tudomanymuveles es oktatas meg nem biztositek arra, hogy ne tanitsanak nagy-nagy hulyesegeket..... tehat ez a veszely nem csak az "uj" egyetemek eseten all fenn. az egyetem szo szerintem egy cimke az intezmeny kapujan. inkabb azt erdemes nezni, hogy mikor ragasztottak oda azt a cimket. ez mar valamifajta tampontot nyujt...
az altudomanyok leleplezese, nyilvanvalova valassa csak napjainkban annyira "konnyu". regebben nehezebb volt ez szerintem.