Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62360

Így van. Nem is vontam kétségbe.

 

Előzmény: nagypapi51 (62357)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62359

A "grillszezon" a kinti sütögetésre vonatkozik, nem a kajára. Grillezünk egyet=sütögetünk a kertben. Mondjuk rácson a legritkábban szoktunk, ez igaz. És az is igaz, hogy van "grill"serpenyőm, ami értelemszerűen nem rácsos 😉

 

Saláták: maguk a bolgárok is ölre menő vitákat bírnak folytatni a paprika-nempaprika kérdésben, és kevés olajbogyót ők is használnak, inkább díszítésként. A különbség a görög és a bolgár saláta között inkább a sajtban van: a bolgárok juhsajtot adnak hozzá, míg a krémesebb görög feta részben kecsketejből van. És kicsit nehéz lenne lereszelni 😁

Előzmény: Boarhunter (62355)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.07 0 3 62358

Én nagyon jól tudok szabálytalan salátát enni abból, ami éppen kéznél van. ;)
De egyébként igazad van, ami majdnem olyan, az nem olyan. Palócleves pulykából, bab helyett borsóval és kapor nélkül. ;)

Előzmény: H_G (62352)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62357

Nem védem H_G-t, de ha jobban megnézed, a salátákról írt.

Előzmény: Boarhunter (62355)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62356

Megint jött egy albérlő vaddisznó süldőcske a fagyasztóba, úgyhogy reggelire hagymás velő volt, ebédre vaddisznófő leves (nyelvével, szívével) és rántott karaj, vacsorát kihagyom mert dagadt vagyok úgyhogy a töpörtyűből reggeli lesz lilahagymával, had szagolják a munkatársaim... :-)

Boarhunter Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62355

Nem a kajába kötött bele csak a nevezéktanba. Mint ahogy én is. Ez nem grill, ez tárcsázás... :-)

A grillhez rács kell.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62353)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62354

Nem tudom, mikor jártál utoljára a bolgár tengerparton, a '70-es évek vége felé többször kempingeztünk (Primorsko, Aheloj), 1x sikerült vennünk fűzöld szentesi paprikát a burgaszi piacon.

Legyen benne friss paradicsom, kígyóuborka, hagyma, juhsajt.

Ma a vendéglői változat nyilván tartalmaz sokszínű kaliforniai paprikát,

de a Hausmacher változat puritánabb.

Előzmény: H_G (62352)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62353

Volt benne olajbogyó, nem sok. Azt leány magának akarta. Nekiadtam, én megvagyok nélküle.

(Amúgy tudok olyat csinálni, amibe nem kötsz bele? 😉)

Előzmény: H_G (62352)
H_G Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62352

A sopszkában paprika is kellene hogy legyen, a görögben viszont olajbogyó, így ez egyiknek sem szabályos.

 

Előzmény: nagypapi51 (62350)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62351

Majdnem :) Csirkemell, kolozsvári szalonna, görög saláta. A coleslaw stimmel :)

Előzmény: nagypapi51 (62350)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62350

Szépek! Bőrös karaj, coleslaw, sopszka?

 

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62348)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62349

Természetesen munkafelügyelő is volt a helyszínen 😆

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62348

GrillszezOn

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 1 62347

Sztem egyértelmű volt, hogy csak máj, mert hát kacsát miért tekernél baconbe? :)

Előzmény: dulci_nea (62346)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62346

Hát.. nem. :/ Este elkészítem, holnap épp csak megenni van időm. De lég-fritőzben melegítem.

Végülis igazad van. Ha elő van készítve, ugyanannyi idő frissen is. 

 

Belekavarodtam a helyesírásba is. Úgy néz ki, mintha kacsa meg a mája lenne. Ízlésem szerint egy szóba írtam volna, de 3 tag nem lehet.

Előzmény: nagypapi51 (62345)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62345

...Ma és holnap, baconba tekert pecsenyekacsa mája...

Gondolom holnap nem a mai maradék lesz, hanem újból frissen sütöd.

Előzmény: dulci_nea (62344)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62344

Ma savanyúkáposztás gombaleves. Ebben végezte a nagyonszáraz kolbász. Kevert almás sütemény.

 

Ma és holnap, baconba tekert pecsenyekacsa mája. Zelleres krumplipüré, ecetes cékla.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 62343

 

...a sonkale nem arra valo, hogy belefozzuk a tojast!...

Jaja, pl. arra, hogy ma tejfölös tarhonyás krumplilevest főzzek vele.

(egyébként, ha nagypénteken főzöm a sonkát, nyilván a végén

beleteszem a levébe az alaposan megmosott tojásokat)

Hétfőn kacsacomb, krumplipüré, kompót.

Előzmény: homerx (62340)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.07 0 3 62342

ergo: ha homerbácsi csirkét sem eszik, akkor marha... :)

Előzmény: homerx (62341)
homerx Creative Commons License 2024.04.07 -1 0 62341

folyamodvany 1

- de homerbacsi csirket sem eszik

- akko maha.

Előzmény: homerx (62333)
homerx Creative Commons License 2024.04.07 -1 1 62340

hat ezaz! a sonkale nem arra valo, hogy belefozzuk a tojast!

Előzmény: nagypapi51 (62339)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62339

Köszi, van is reservé 3 adag, de nem tojásfőzésre használom. :)

Előzmény: H_G (62338)
H_G Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62338

Az mióta akadály, a sonkalé remekül fagyasztható későbbi felhasználásra.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (62337)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62337

Az állag nem a zsíros víztől, hanem a főzés idejétől függ, egyébként igazad van.

Én a 6,5-7 perces főtt tojást preferálom, ilyenkor a sárgája még zselés.

Valószínűleg én is a sonkalében főztem volna, ha már egy héttel korábban

nem főzöm meg a sonkát :)

Előzmény: tuktikka (62336)
tuktikka Creative Commons License 2024.04.06 -1 0 62336

Sztem a sonkalében főtt tojásnak nincs párja. Pont a zsíros főzővíz miatt nem lesz igazán kemény olyan kellemes állagú és ízű.

Előzmény: nagypapi51 (62325)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62335

Évi egy-két alkalommal elmegyünk "dagonyázni" valamelyik wellness szállodába.

Előzmény: nagypapi51 (62334)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.06 0 0 62334

Amúgy szállodákba nem járunk, ha csak Vasas Gizi szakellenőri terepgyakorlatait

nem tekintjük annak, ahová állandó meghívásunk van - Retyezát, Nova, etc...

Ilyenkor a reggelim rántotta, sajt, paradicsom, uborka, tea.

Virslit, felvágottakat mindenhol kerülöm, de Rausorban általában van bundáskenyér,

sült kolbászka, vinete, azok jöhetnek. :)

 

Előzmény: öreg_néne_b (62321)
homerx Creative Commons License 2024.04.06 0 4 62333

egesz biztosan :)

- he, lui, ez micsoda?

- macka

- de mi macskat nem eszunk

- akko kuta

- de kutyat sem

- akko cike

Előzmény: H_G (62332)
H_G Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62332

(Mondjuk azt nem tudom, még mindig űzik-e ezt a helyettesítést.)

 

Előzmény: H_G (62329)
H_G Creative Commons License 2024.04.05 0 0 62331

Nagyon sok van már, ami örvendetes.

Előzmény: nagypapi51 (62330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!