A "grillszezon" a kinti sütögetésre vonatkozik, nem a kajára. Grillezünk egyet=sütögetünk a kertben. Mondjuk rácson a legritkábban szoktunk, ez igaz. És az is igaz, hogy van "grill"serpenyőm, ami értelemszerűen nem rácsos 😉
Saláták: maguk a bolgárok is ölre menő vitákat bírnak folytatni a paprika-nempaprika kérdésben, és kevés olajbogyót ők is használnak, inkább díszítésként. A különbség a görög és a bolgár saláta között inkább a sajtban van: a bolgárok juhsajtot adnak hozzá, míg a krémesebb görög feta részben kecsketejből van. És kicsit nehéz lenne lereszelni 😁
Én nagyon jól tudok szabálytalan salátát enni abból, ami éppen kéznél van. ;) De egyébként igazad van, ami majdnem olyan, az nem olyan. Palócleves pulykából, bab helyett borsóval és kapor nélkül. ;)
Megint jött egy albérlő vaddisznó süldőcske a fagyasztóba, úgyhogy reggelire hagymás velő volt, ebédre vaddisznófő leves (nyelvével, szívével) és rántott karaj, vacsorát kihagyom mert dagadt vagyok úgyhogy a töpörtyűből reggeli lesz lilahagymával, had szagolják a munkatársaim... :-)
Nem tudom, mikor jártál utoljára a bolgár tengerparton, a '70-es évek vége felé többször kempingeztünk (Primorsko, Aheloj), 1x sikerült vennünk fűzöld szentesi paprikát a burgaszi piacon.
Legyen benne friss paradicsom, kígyóuborka, hagyma, juhsajt.
Ma a vendéglői változat nyilván tartalmaz sokszínű kaliforniai paprikát,